Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pomoc w zakupie

Featured Replies

Napisano

Witam kolegów z sąsiedniego kuncika, zastanawiam się nad takim astrolotem i proszę o Waszą opinię czy warto. Czego ewentualnie spodziewać się po takim aucie, jakie najbardziej znane usterki występują w tych modelach, na co zwracać główną uwagę przy kupnie

Napisano

> Witam kolegów z sąsiedniego kuncika, zastanawiam się nad takim

> astrolotem i proszę o Waszą opinię czy warto. Czego ewentualnie

> spodziewać się po takim aucie, jakie najbardziej znane usterki

> występują w tych modelach, na co zwracać główną uwagę przy

> kupnie

krótko: warto zlosnik.gif

ale pewnie innej odpowiedzi się nie spodziewałeś zadając pytanie tutaj...

doprecyzuj: jaki model, rocznik, silnik, nadwozie Cię interesuje

łatwiej będzie coś podpowiadać ok.gif

Napisano
  • Autor

Interesuje mnie dokładnie model który podałem w linku, ogólnie poszukuję Astry II Hatchback- 5 drzwiowej, jedyna możliwa jednostka to diesel, benzyna za droga a gazu więcej nie zniese. Szukam auta na przełomie 2000 - 2003 r. na więcej nie ma worków ze złotem rotfl.gif. Musi mieć wspomaganie, ponieważ auto będzie dla drobnej kobiety, jakimś standardem są elektryczne szybki i klima. Co do motoru nie musi to być 2.0 może być mniejszy

Napisano

jak bedzie dla drobnej kobiety to nie lepiej pomyslec nad Corsą. Za ta sama kase dostaniesz mlodsze auto ideia.gif

Napisano

> Interesuje mnie dokładnie model który podałem w linku

cholerka, linka nie dostrzegłem

za bardzo matryca ściemniona zlosnik.gif

w dieslach nie czuję się na siłach podpowiadać, aczkolwiek sympatycznie jawi mi się silnik Y22DTR, czyli poj. 2.2

jeździłem, raczej polecam ok.gif

więcej dopowiedzą spece od oleju napędowego zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> jak bedzie dla drobnej kobiety to nie lepiej pomyslec nad Corsą. Za

> ta sama kase dostaniesz mlodsze auto

Ale tym autem też ja będę śmigać, a ja to drobnych nie należę - poza tym dziwnie bym się czuł w corsie. Jeździła już paskiem więc gabarytów auta się moja serce.gif nie obawia

Napisano

generalnie jeżeli kupujesz astrę II używaną to omijaj łukiem auta poflotowe - przebiegi 200 - 300 tys km całkiem świeże roczniki,

auto to było bardzo chętnie kupowane przez floty z uwagi na niską cenę i twałość i niskie koszty eksploatacji.

reszta jak przy innych autach.

Napisano
  • Autor

A jak ma się ten silnik, w treści ogłoszenia wyczytałem iż silnik jest na łańcuszku, czyli mam rozumieć że problem z wymianą rozrządu odpada - bo łańcuszków sie nie wymienia - czy może mylę się

Napisano

> A jak ma się ten silnik, w treści ogłoszenia wyczytałem iż silnik

> jest na łańcuszku, czyli mam rozumieć że problem z wymianą

> rozrządu odpada - bo łańcuszków sie nie wymienia - czy może mylę

> się

Silnik taki jak u mnie w Viki czyli prawdopodobnie x20dth. Rozrzad faktycznie na lancuchu i nie wymienia sie chyba ze nalot km bardzo duzy i trzeba z powodu zuzycia. U mnie wkrotce po zakupie zaczal halasowac napinacz paska wieloklinowego i musialem go zmienic (koszt wraz z paskiem 200pln, robota samodzielna).

W egzemplarzu z linka nie ma klimatronica jak pisze sprzedawca tylko zwykla manualna klima (moze to i lepiej bo mniej do psucia). Spalanie 4,5 do 5l hmm.gif owszem da sie ale przy trybie "kapelusz" i w dodatku na autostradzie. Bardziej realne jest miedzy 5 a 6l w trasie po PL.

Silnik jest wg mnie dosc dobry i wystarczajacy dla Vectry wiec w Astrze bedzie jeszcze lepiej. Ma tez kilka wad ale mnie one na szczescie jeszcze nie dopadly (uszkodzenie sterownika i pompy wtryskowej Bosch VP44) ale to uzytkownicy sami do tego doprowadzaja ( ropa sciagnieta z Bizona, jezdzenie na rezerwie itp). Czasem pojawiaja sie problemy z uruchomieniem zimnego silnika (zapowietrzenie ukladu paliwowego przez przelewy, uszczelniacze mostkow wtryskiwaczy lub uszkodzona pokrywke obudowy filtra paliwa), a czasami wystarczy zrobic update oprogramowania sterownika silnika Techem.

Napisano

> generalnie jeżeli kupujesz astrę II używaną to omijaj łukiem auta

> poflotowe - przebiegi 200 - 300 tys km całkiem świeże roczniki,

> auto to było bardzo chętnie kupowane przez floty z uwagi na niską

> cenę i twałość i niskie koszty eksploatacji.

> reszta jak przy innych autach.

Akurat mysle ze te poflotowe moga byc w lepszym stanie niz sprzedawane przez "prywaciarzy" ze skreconym licznikiem na 147000km, od dziadka co jezdzil tylko w niedziele do kosciola 500km w jedna strone hehe.gif

Do kazdej sztuki trzeba podejsc indywidualnie i kierowac sie stanem technicznym ok.gif a nie cena i stanem lakieru.

Napisano

W Astrze z linka jak wcześniej wspomniano brak Climatronika, nie bardzo mi się podoba spasowanie od strony kierowcy drzwi z przednim błotnikiem, wyraźnie większa szpara. Podejrzenie może budzić brak zdjęcia miejsca kierowcy, fotela, mieszka zmiany biegów, kierownicy, czy chciano coś ukryć hmm.gif Na zewnątrz przyciemniane światła, które występowały jak się nie mylę od 2003 roku (wersja njoy), może ktoś sobie zmienił bo mu sie takie podobały niewiem.gif , a może tak ma ta wersja na 2000 -lecie Opla zeby.GIF

Napisano

opony firmy sunny... to nie jakiś chiński producent? hmm.gif wiadomo jak jest z jakością crazy.gif

Napisano

> opony firmy sunny... to nie jakiś chiński producent? wiadomo jak

> jest z jakością

Chińskie ,chińskie dobrze kombinujesz..

Zacytuje tutaj fragment ze strony dystrybutora:

,,Choć widać duże podobieństwo opon Sunny do niektórych biezników Pirelli (co tylko pozytywnie wpływa na ich skuteczność na drodze), to znać po tym bieżniku oryginalność rodem z Chin. .

Jak chcesz dać swojej serce.gif jeździć na takich kapciach to najpierw dobrze ją ubezpiecz biglaugh.gif

Rozwaliło mnie wersja na 2000 lecie opla,toż to wygląda na to że już Piłat pomykał oplem rotfl.gif

Co do auta ,ciekawe że nie ma dokładnych fotek wnetrza,a co do tych tylnych lamp niech sie wypowiedzą znawcy czy w tym roczniku takie była ,coby sie nie okazało że tą asterka pomykał jakiś Turek wiejski -tuner w środku.

Napisano

No i komputera pokładowego to też ona nie ma ,wyswietlacz to TID a nie MID ok.gif

Napisano

> Rozwaliło mnie wersja na 2000 lecie opla,toż to wygląda na to że już

> Piłat pomykał oplem

to Ty nie wiedziałeś że Adam Opel zaczynał od produkcji rydwanów hahaha.gif

a poza tym tak jak koledzy zauważyli, brak zdjeć kierownicy, fotela kierowcy, ciekawe co oznacza klimatronic i komputer pokładowy w tym ogłoszeniu?

a lampy na pewno zmieniane, choć nie mówię że to źle, jeżeli tylne są np Helli to są zaj... strasznie drogie,

brat

Napisano

> No i komputera pokładowego to też ona nie ma ,wyswietlacz to TID a

> nie MID

Jednym slowem, sprzedawca sam nie wie co sprzedaje, bo radio nie jest CD, tylko MD.

Napisano

> Akurat mysle ze te poflotowe moga byc w lepszym stanie niz

> sprzedawane przez "prywaciarzy" ze skreconym licznikiem na

> 147000km,

Oczywiście poflotowe najpierw idą do takiego jak to nazwałeś "prywaciarza", do dalszej odsprzedaży.

faktycznie niektóre poflotowe są ok, z moich obserwacji zalecam dużą ostrożność przy zakupie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.