Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

sprawdzenie opla po nr vin

Featured Replies

Napisano

witam...czy jest możliwość sprawdzenia gdzieś w internecie parametrów konkretnego oplapo numerze vin? tak żeby pokazało jakie to auto, kiedy produkowane, z jakim wyposażeniem, gdzie sprzedane (oczywiście to nie info z vin tylko z bazy producenta)...chce sprawdzić 3 letnią vectrę przed zakupem... w citroenie jest taka mozliwość na stronie serwisowej producenta - a jak jest w oplu ?

Napisano

Mozna w EPC, chlopaki na forum u mnie dekodowali VINy oplowskie, aczkolwiek mi sie nie udalo tego zrobic - pewnie cos w konfigu pogrzebane mam za bardzo.

Napisano

VIN na priv

Napisano

W EPC 4 można odczytać wyposażenie i inne dane auta zlosnik.gif

Napisano

> witam...czy jest możliwość sprawdzenia gdzieś w internecie parametrów

> konkretnego oplapo numerze vin? tak żeby pokazało jakie to auto,

> kiedy produkowane, z jakim wyposażeniem, gdzie sprzedane

> (oczywiście to nie info z vin tylko z bazy producenta)...chce

> sprawdzić 3 letnią vectrę przed zakupem... w citroenie jest taka

> mozliwość na stronie serwisowej producenta - a jak jest w oplu ?

Zadzwon do 22 6061777, moze ci podadza dane. Np ostatni znotowany przebieg z naprawy gwarancyjnej jak byl.

Napisano
  • Autor

no czekam na vin od sprzedawcy..jak bedzie to prześlę... chodzi mi o to auto, choc cena cos niska więc nie spodziewam się cudów

black vectra

Napisano

Nie wiem jak historia, ale autko piękne love.gif

Napisano

> Nie wiem jak historia, ale autko piękne

Samochod moze ladny, ale sprzedawca z ortografią to ma problemy. Obie sprawy podejrzane.

Napisano
  • Autor

no własnie...dlatego zależy mi by to sprawdzić, znajomy sie napalił i ichce mu pomóc, ale bedziem na ślunsk jechali jesli ma sie okazac ze to cacko miejscowych magików

Napisano

"palone szyby" rotfl.gif

Napisano

Witam

OP-COMem sprawdzisz przebieg jaki jest zapisany w kompie auta

Napisano

> Witam

> OP-COMem sprawdzisz przebieg jaki jest zapisany w kompie auta

no tak, tyle, że tym samym OP-COMem ktoś mógł go wcześniej skorygować i w liczniku i w kompie sciana.gif

Napisano

Ponoć VC ma jeszcze zapisany przebieg w kilku miejscach. wink.gif

Napisano

> no tak, tyle, że tym samym OP-COMem ktoś mógł go wcześniej skorygować w liczniku i w kompie

W liczniku można to zrobić bez problemów, ale z kompem się nie da. smile.gif

Napisano

> W liczniku można to zrobić bez problemów, ale z kompem się nie da.

jesteś pewny na 100% ? cfaniaczek.gif

wydaje mi się, że za czasów jak miałem vectrę C to ktoś na VKP potwierdzał, że można tu i tu ale źrodła teraz nie zapodam

Napisano

> jesteś pewny na 100% ?

> wydaje mi się, że za czasów jak miałem vectrę C to ktoś na VKP

> potwierdzał, że można tu i tu ale źrodła teraz nie zapodam

Jak juz ktos bardzo bedzie chcial to sie znajdzie sposob. Byl na forum opisany przypadek, gdzie dwoch dealerow potwierdzalo zgodnosc stanu licznika, a zapisy w serwisie w niemczech wskazywały przebieg dwukrotnie wiekszy. Teoretycznie jak podmienisz kompa od silnika to sie zaprogramuje licznik, a potem jak podlozysz wyzerowany ponownie komputer wlasciwy to uzna za wlasciwy stan z licznika. Albo poprostu dobry programator pamieci eeprom.

Dlatego dzisiaj jezdze Lacetti po demo, a nie 3 letnią Vectra C 1.9 150PS kombi full wypas, bo o ile blacharke to przezyje, ale przebiegu wlasciwego na poziomie 200000km zamiast 87000 ktore mam na liczniku juz nie

Napisano
  • Autor

auto sprzedane więc problem z głowy, zasadniczo nie bardzo wierzyłem w te informacje..

Napisano

> auto sprzedane więc problem z głowy, zasadniczo nie bardzo wierzyłem

> w te informacje..

Nie ten to inny, jak szukalem to wycianalem te najtansze i najdrozsze i wybieralem do 100km drogi. Inne opcje sa ciezkie do analizy.

Napisano

Dziwne że full wypas i zwykłe ksenony, tak to nawet w Polsce nie sprzedawali - w ogóle były zwykłe ksenony w po lifcie?

Napisano

> Dziwne że full wypas i zwykłe ksenony, tak to nawet w Polsce nie

> sprzedawali - w ogóle były zwykłe ksenony w po lifcie?

Mam '07 i zwykle ksenony.

Napisano

> auto sprzedane więc problem z głowy, zasadniczo nie bardzo wierzyłem

> w te informacje..

Radze zastanowić sie dobrze przed zakupem. Ja użytkuje VC od niecalego roku i dla mnie to auto to tragedia frown.gif

Napisano

No to żadko spotykane. wink.gif Bo w którymś tam pakiecie były skrętne i chyba z 90% Vectr w Polskich salonach miało skrętne a nie zwykłe. wink.gif

Napisano

dzisiaj rozmawiałem z gościem co ma do sprzedania Vectre C i nie chciał mi podać vinu. Powiedział, ze i tak mi to nic nie da, bo opel nie prowadzi globalnej bazy dzięki której mógłbym się dowiedzieć o usterkach autka czy przebiegu. Kurcze, renault ma bazę, ford, peugeot, vw a opel nie, wkręcał mnie, co sadzicie ?

Napisano

Nie wkręcał, Ford takiej bazy przeglądów nie posiada - tylko jak Opel napraw gwarancyjnych. wink.gif Tak z grubsza, a po VIN możesz sprawdzić w co auto było wyposażone fabrycznie i tego może się boi?

Napisano

po VIN możesz sprawdzić

> w co auto było wyposażone fabrycznie i tego może się boi?

a ja wiem, co ma to widać. Głowny grzech jaki toczy sprzedawców to odmładzanie samochodu poprzez korekcje licznika. No ale bez bazy to tym bardziej to zachęca, nawet młode roczniki...

Napisano

Zgoda, ale po dzwonowy, coś z wyposażenia się nie zgadza to też nie dobrze...

Napisano

> dzisiaj rozmawiałem z gościem co ma do sprzedania Vectre C i nie

> chciał mi podać vinu. Powiedział, ze i tak mi to nic nie da, bo

> opel nie prowadzi globalnej bazy dzięki której mógłbym się

> dowiedzieć o usterkach autka czy przebiegu. Kurcze, renault ma

> bazę, ford, peugeot, vw a opel nie, wkręcał mnie, co sadzicie ?

To jest w wielkim bledzie. Njawazniejsze to co sprawdzisz to date produkcji. Bo data rejestracji to nie zawsze data produkcji.

Napisano

> To jest w wielkim bledzie. Njawazniejsze to co sprawdzisz to date

> produkcji.

szczerze mówiąc, sama data to mało informacji. Chyba nie skłamię, ale większość z nas szuka informacji o naprawach blacharskich (o ile był naprawiany w aso) oraz wpisów o przebiegu podczas okresowych przeglądów. A sprawdzamy to po to, abyśmy nie zostali oszukani.

Napisano

> szczerze mówiąc, sama data to mało informacji. Chyba nie skłamię, ale

> większość z nas szuka informacji o naprawach blacharskich (o ile

> był naprawiany w aso) oraz wpisów o przebiegu podczas

> okresowych przeglądów. A sprawdzamy to po to, abyśmy nie zostali

> oszukani.

Powiem tak: wole samochod po dobrej naprawie blacharskiej, niz kupic auto z przebiegiem 87000 km, ktory ma w rzeczywstosci 287000km. Dlatego przebieg jest dla mnie wazniejszy, bo sam go nie sprawdze, a jak kupie czujnik na allegro do powloki to ustale jak byl zrobiony po uderzeniu w slup.

Napisano

> niz kupic auto z przebiegiem 87000 km, ktory ma w rzeczywstosci 287000km.

> Dlatego przebieg jest dla mnie wazniejszy, bo sam go nie

> sprawdze,

no wlasnie, dlatego tak nad tym faktem ubolewam, a jak ja mam to sprawdzić bez centralnej bazy? confused.gif

Napisano

Coście się na ten przebieg tak uparli?

To już nie można dokładnie ocenić stanu zużycia i przeprowadzanych napraw na podstawie oględzin?

Są auta z małym przebiegiem okropnie zniszczone i vice versa, oraz świeże, nowe, po naprawach blacharskich itd.

Napisano

> no wlasnie, dlatego tak nad tym faktem ubolewam, a jak ja mam to

> sprawdzić bez centralnej bazy?

Baza, jest tylko strasznie uboga w dane. Bo jak auto sie nie psulo ( a są takie ) to brak w bazie zapisow o naprawach.

Napisano

Ale tu była mowa o bazie przeglądów - ewentualnie zadzwonić do ASO widniejącego na pieczątce i wyłuszczyć im sprawę to może co pomogą.

Napisano

> Ale tu była mowa o bazie przeglądów - ewentualnie zadzwonić do ASO

> widniejącego na pieczątce i wyłuszczyć im sprawę to może co

> pomogą.

No to musimy czekac i narzekac.

• 1 miesiąc później...
Napisano

Temacik podbijam, Astra II jest chętna do sprawdzenia jej w bazie zlosnik.gif

Da radę hmm.gif

Napisano

Znaczy co konkretnie? zlosnik.gif

Napisano

> Znaczy co konkretnie?

Co tylko się da zlosnik.gif, na privie podałem info

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.