Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dmuchawa startuje z opóźnieniem

Featured Replies

Napisano

jak w tytule - nie wiem czy ma to związek z niskimi temperaturami czy to zwykły zbieg okoliczności ale ostatnio w chłodne dni dmuchawa załącza się dopiero po kilku minutach od przekręcenia pokretła , niezależnie od ustawionych obrotów . Potem już chodzi normalnie i załącza się też normalnie . Przeważnie wystepuje to rano przy pierwszym odpaleniu. Macie jakiego pomysła ?

Napisano

> jak w tytule - nie wiem czy ma to związek z niskimi temperaturami

> czy to zwykły zbieg okoliczności

<......................................>

To chyba normalne, przynajmniej u mnie na klimatronicu tak zawsze bylo, pewnie masz ustawiona wysoka temperature, a silnik zimny to nie zacznie dmuchac az sie nie nagrzeje, zobacz czy jak dasz zimne powietrze to czy nie zacznie Ci od razu dmuchac ?

Napisano
  • Autor

mam manuala ale oczywiście sprawdzę. THX

Napisano

> mam manuala ale oczywiście sprawdzę. THX

cuś nie tak z opisu , też mam manual i dmuchawa startuje nawet jak przekręce kluczyk bez zapłonu, mam stale ustawioną na 2.

Napisano
  • Autor

> przekręce kluczyk bez zapłonu, mam stale ustawioną na 2.

ja mam ustawione na najcieplejsze powietrze i na 2 lub 3 (ale to akutar nie ma znaczenia) musze sprawdzić co będzie jak będzie zimno i temperaturę ustawię na chłodno, czy zastartuje odrazu...?

Napisano

Nie jest to normaalne....

Napisano

> Nie jest to normaalne....

Dokładnie, żadne temperatury nie mają tu nic do gadania. Po prostu przekręcamy i wieje od razu.

Napisano
  • Autor

A jaki może być powód hmm.gif

Napisano

Może kolega ma klimatyzację półautomatyczną, czyli manualne sterowanie z czujnikami temperatury? Nie wiem nawet czy takie cos w Stilo było montowane?

Napisano

Ale w klimatronicu chyba tak ma byc, ze jak wlacze i dam cieplo to nie zacznie wiac dopolki silnik sie chociaz troche nie zagrzeje ? Bo jak mu dam zimne to zacznie dmuchac, nawet jak mu mu dam cieple i on nie zacznie dmuchac bo jest zimny to jak mu podkrece dmuchawe to na sile zacznie dmuchac. Wiec moze kolega ma jakas polautomatyczna klime, niech sprawdzi jak da zimne.

Ale uwaga, pomijam wlaczona klime bo wtedy jest inaczej, chodzi o sama dmuchawe !!!

Napisano
  • Autor

> Może kolega ma klimatyzację półautomatyczną,

raczej nie

> czy takie cos w Stilo było montowane?

wątpię

Napisano

Macie jakiego pomysła ?

ja mam klimę automatyczną i dopuki silnik sie choćby trochę(zwykle 2-3 min) nie nagrzeje to wentylator nie uruchomi się i jest to normalne banana-wave.gif

Napisano
  • Autor

> ja mam klimę automatyczną i dopuki silnik sie choćby trochę(zwykle

> 2-3 min) nie nagrzeje

ideia.gif było...

niestety w manualnej tak nie ma

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Jest jeszcze jeden problem : gdy ogrzewanie jest ustawione na ful to co kilka do kilkunasty minut odczuwaly jest chwilowy powiew chłodnego powietrza , co w nagrzanej kabinie jest wyraźnie odczuwalne . Nie kumam co może być tego powodem . To grzanie i tak nie jest najmocniejsze , ale pono ten typ tak ma...

Napisano

> Jest jeszcze jeden problem : gdy ogrzewanie jest ustawione na ful to

> co kilka do kilkunasty minut odczuwaly jest chwilowy powiew

> chłodnego powietrza , co w nagrzanej kabinie jest wyraźnie

> odczuwalne . Nie kumam co może być tego powodem . To grzanie i

> tak nie jest najmocniejsze , ale pono ten typ tak ma...

Zdecydowanie tak nie powinno być. Jak termostat sprawny to może zapowietrzona nagrzewnica? A może pompa wody się kończy i nie wymusza obiegdu etc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.