Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Aktywne zagłówki w AII

Featured Replies

Napisano

Witam.

W czym jest różnica ,w samych zagłówkach czy w budowie fotela i na czym to polega .

u mnie nie ma i zagłówek sztywno siedzi ,w F-ce było fajniej bo dało się go do przodu pchnąć

Napisano

Zagłówek działa w ten sposób, że jak Ci ktoś wjedzie w ..., to naciskasz mocno plecami na oparcie, a to przez dźwignię w środku popycha zagłówek do przodu. A zatem różnica jest w oparciu fotela, a dokładniej w ramie zagłówka.

Napisano

Ja już dawno zauwazyłem, że zagłówki w AG są kiepsko zamontowane: prawidłowo powinno się podczas jazdy lekko dotykać głową zagłówków, a ja żeby poczuć z tyłu zagłówek to muszę głowę odchylić do tyłu i widzę... sufit hehe.gif Nie uważam, że taki zagłówek uchroni mój kark przed skręceniem...

Może dałoby się wymienić stalowe pręty na inne, lepiej wyprofilowane: od innego samochodu lub wykonane samodzielnie? Może całe zagłówki od innego modelu Opla spasują (jak np. spryskiwacze mgłowe od Insigni)?

I od razu zaznaczam, że w fotelu nic się nie da zmienić - plastykowe prowadniki zagłówków są wbite w stalową ramę i to w taki sposób, że wyjęcie ich to nie lada sztuka, ale już założenie pod innym katem jest niemożliwe bez budowy fotela od początku.

Pozdr.

Napisano
  • Autor

No właśnie za daleko od głowy .jak sie ociepli będę myślał nad tym ,bo rozbiórkę foteli to mam obcykaną ok.gif

Ale tylko swoich ,nie wiem jaka budowa tych aktywnych

Napisano

> prawidłowo powinno się podczas jazdy lekko dotykać głową

> zagłówków,

Tu to chyba różne szkoły są - mnie uczyli, że miedzy głową a zagłówkiem powinna się mieścić dłoń (oczywiście palcami prostopadle do osi pojazdu) i w sumie w astrze w moim przypadku ten warunek zagłówki spełniają.

Napisano

> Tu to chyba różne szkoły są - mnie uczyli, że miedzy głową a

> zagłówkiem powinna się mieścić dłoń (oczywiście palcami

> prostopadle do osi pojazdu) i w sumie w astrze w moim przypadku

> ten warunek zagłówki spełniają.

No i są różne głowy zlosnik.gif , jedni mają bardziej płaskie z tyłu

Napisano

I tu masz rację, jak ja przesiadłem się do AG to od razu coś mi nie pasowało w zagłówkach.

Napisano

no fotele w aII są do d.... irked.gif

w nowej corsie czy clio siedzisz o niebo lepiej.

a wszelaka regulacja na niewiele się zda.

Napisano
  • Autor

Popieram ,dlatego szukam foteli do kombi wraz z boczkami ale tych z regulacją pod uda no i przód podgrzewany bo mam w swoich wink.gifKupie za rozsądną kasę jak by się trafiły w niezłym stanie .

Tamte sa wygodniejsze (wersja chyba SPORT)

Napisano

> no fotele w aII są do d....

> w nowej corsie czy clio siedzisz o niebo lepiej.

> a wszelaka regulacja na niewiele się zda.

To w dużym stopniu jest kwestia budowy anatomicznej siedzącego. Spośród samochodów, w których miałem okazję siedzieć, akurat dla mnie fotele w AII należą do tych wygodniejszych - nawet po kilkunastu godzinach jazdy wysiadam bez bólu pleców itp.

k.

Napisano
  • Autor

I tu masz racje po przejechaniu ponad 1000 km z Dortmundu nie czułem zmęczenia jednak na krótkich trasach bynajmniej dziwnie się czuje na nich .Może to z powodu mojej wagi ??96kg wink.gif

To trochę dziwne bo siadając na nie nie specjalnie człowiek czuje wygodę a zmęczenia i bólu pleców jakoś nie ma

Napisano

Po przesiadce z Punto 1 do Astry G najbardziej odczułem całkiem inne fotele. Na pierwszy rzut d..y twarde (szczególnie oparcie) i bardzo mocno prostujące plecy. Zagłówki też wydawały mi się za daleko. Dopiero po dłuższej trasie doceniłem ich konstrukcję. Zero zmęczenia fizycznego i żadnego bólu pleców. Nie jeździłem dłuższych dystansów samochodami wyższej klasy, więc nie mam porównania z "górną półką", ale wiem że VW i BMW nie mają miękkich foteli.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.