Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pierwszy foch....... termometr

Featured Replies

Napisano

Elaborat:

1. W moim przypadku przy klimatyzacji autamatycznej - czujnik jest za szybą lusterka, natomiast w ramieniach obu lusterek są takie zaślepki (w które być może pasowałby ten czujnik 71718833)

2. Do konsultacji tomtoma: czujnik ze skrzydełkami:

a) mimo marnej wiedzy podłączyłem go do miernika (kilołomy) - przy temp. pokojowej w granicach 21 stopni pokazywał coś ok. 11, na kaloryferze...zapewne ok 40-50st. schodził do poziomu 4-6, po wyjęciu z zamrażarki lodówkowej (wizyta 3 minuty) pokazywał coś ok. 25-28 i przy powrocie w pokojową szedł w kierunku 10. Rozumuję że w środku typowy NTC 10kOm /w miejscu, w którym było ok. 25st. rezystancja wynosiła ok10KOm - z tego co mi się wydaje dla takiej temperatury podawana jest wartość charakteryzująca np. termistor. Wszystko około bo miernik z targu i warunki polowe. I mierniczy słaby alien.gif.

b) Nie wiem jaki wymiar ma czujnik za szybką lusterka Ten, który kupiłem wygląda tak:

d7730a536d9b9171m.jpg

7f50fcfb91d041dam.jpg

62a8e65be4ec7dfcm.jpg

d30a901f2621a87dm.jpg

61ba22cc734eefd7m.jpg

bd6f043ceaab587am.jpg

Po obcięciu skrzydełek zapewne się zmieści...

...tymczasem mróz i duże obawy co do moich umiejętności w zakresie wyjęcia szybki lustra... niewiem.gif

Napisano

> Czynne czujniki po obu stronach mają tylko klimatroniki...

Ja mam własnie klimatronika i czujnik jest tylko z jednej strony, z drugiej strony tylko zaślepka...

Napisano
  • Autor

> Ja mam własnie klimatronika i czujnik jest tylko z jednej strony, z

> drugiej strony tylko zaślepka...

Morderca !!

Zabiłeś

moją teorie.

Pozostaje jedyna słuszna i sprawdzona- tym fiat wyposażony czym dysponuje magazyn w chwili składania 270635636-JUMP2.gif

Napisano

> Pozostaje jedyna słuszna i sprawdzona- tym fiat wyposażony czym

> dysponuje magazyn w chwili składania

Dla mojego klimatronika też tylko z lewej smile.gif

Zapewne jakby były dwa - w tym jeden padnięty - komp liczył by średnią ważoną, uwzględniał odchylenie standardowe i wskazywałby .....

i tak złą wartość smile.gif

Napisano

> Ja mam własnie klimatronika i czujnik jest tylko z jednej strony, z

> drugiej strony tylko zaślepka...

potwierdzam, czujnik tylko z jednej strony zeby.GIF

nagrzanie od słońca klima sprawdza sobie przy pomocy czujnika na środku deski rozdzielczej pod szybą (takie czarne, łatwo urwać wink.gif, a porównuje z czujką wbudowaną w panel sterująy (czyli niby takim, które się od słońca nie nagrzewa) clown.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano

tuptup.gif ...

aura zdecydowanie przedwiosenna...zakupiony czujnik ze skrzydełkami + dwa termistorki czekają na montaż...

...a ten mój termometr znienacka wrócił do w pełni sprawnego funkcjonowania... yikes.gif

...może nie będę musiał dłubać....

Napisano
  • Autor

> ...a ten mój termometr znienacka wrócił do w pełni sprawnego

> funkcjonowania...

Mój termistorkowy dalej o ok 3 stopnie więcej pokazuje.

Mam z alficy przeszczep zakrecony.gif w wolnej chwili wypruje szkło 3 raz.

Napisano

> Mam z alficy przeszczep w wolnej chwili wypruje szkło 3 raz.

w "romero" taki sam jest jak w stilonach? jakie ma wymiary?

Napisano

> No niestety foch dopadł i mnie

Hehe, mnie również dopadła dzisiaj klątwa szalonego termometru:) Dzis rano czujnik wskazywal 18 stopni, podczas gdy rzeczywiście było -1. W sobotę myłem samochód więc stawiam na zawilgocenie, bo do tej pory było dobrze. I w związku z tym mam nadzieję, że foch samoistnie przejdzie.

Pozdrawiam

• 2 miesiące później...
Napisano

W sobotę myłem samochód więc stawiam na

> zawilgocenie, bo do tej pory było dobrze. I w związku z tym mam nadzieję, że foch samoistnie

> przejdzie.

I jak przeszło. Mi wczoraj rano pokazywał -2,5, po przejechaniu kilometra powrócił do normalnej pracy, dziś rano znowu -1 i po 4 kilometrach niestety zmieniła się temp do 2 na plusie. zakładam, że dziś rano tak zimno nie było smile.gif

• 7 miesięcy później...
Napisano

Czy wymiana czujnika przez podmianę na oryginalny (z innego stilo np.) ale w sposób łatwy czyli ucięcie kabla przy lusterku i zlutowanie rozwiąże problem w 100%? Czy trzeba pruć boczek i wymienić przy wtyczce cały kabel?

Jeśli tak bo by było miło. Wypatrzyłem kompletne lusterko... to i szybke by się przy okazji z czujnikiem wymieniło...

Napisano
  • Autor

> Czy wymiana czujnika przez podmianę na oryginalny (z innego stilo np.) ale w sposób łatwy czyli

> ucięcie kabla przy lusterku i zlutowanie rozwiąże problem w 100%?

siur

> Czy trzeba pruć boczek i wymienić przy wtyczce cały kabel?

Ja mam w lusterku alfę podpiętą

> Jeśli tak bo by było miło. Wypatrzyłem kompletne lusterko... to i szybke by się przy okazji z

> czujnikiem wymieniło...

więcej ludzi ogląda allegro..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.