Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zimny diesel nie chce jechać.

Featured Replies

Napisano

Pacjent to Mazda 3 (2006r.). Auto należy do moich rodziców. Oni nigdy nie przejmowali się tym, że mają turbinę w aucie i nigdy nie czekali aż się silnik zagrzeje ani az turbina ostygnie po jeździe tylko odpalają auto i jadą. Nigdy przez to kłopotów nie było, auto 100% bezawaryjne. Dzisiaj przy mrozie -16 odpaliłem auto chwilę poczekałem i jade. Na jedynce jakoś dziwnie się zbiera i pry 20km/h daję dwójkę a auto nie chce jechac, słabe na obroty się nie wkręca. Dałem znowu na jedynkę rozpędziłem się bardziej i później już normalnie jechało. Przy tej temperaturze olej gęstnieje aż tak bardzo że robi takie opory dla silnika?

Napisano

> Przy tej temperaturze

> olej gęstnieje aż tak bardzo że robi takie opory dla silnika?

nie, ale elektronika silnika może różne rzeczy ograniczać przy zimnym silniku zlosnik.gif

Napisano

olej w skrzyni może niewiem.gif

przy tych dużych mrozach w pierwszych minutach jazdy jak wbije 4 to się auto nie chce rozpędzać biglaugh.gif

Napisano

Obstawiałbym jednak paliwo. Wczoraj identycznie miałem z mazda 6. Po postoju w ciepłym garażyku jest ok.

Napisano

moze paliwo, moze gesty olej w silniku, a do tego gesty olej w skrzyn waytogo.gif

mam podobnie pug 2006 wink.gif

Napisano

Jak jeździłem 1,3 JTD od Fiata to zawsze na zimno był wyraźnie słabszy niż po rozgrzaniu. Teraz jeżdżę TSI i tez jest słabszy zaraz po odpaleniu. W miarę rozgrzewania silnika wszystko wraca do normy. No chyba, że go muli tak, że nie można się normalnie włączyć do ruchu, to jest problem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.