Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dodawanie MIXOL'a

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś może praktykował coś takiego jak dodawanie oleju Mixol do paliwa w silnikach JTD ?? Ewentualnie w jakich proporcjach ??

Napisano

w jakim celu ten mixol? wydaje mi sie że to nie jest dobry pomysł... to jest CR wiec wtryski mogą tego nie wytrzymać...

Napisano

> Czy ktoś może praktykował coś takiego jak dodawanie oleju Mixol do paliwa w silnikach JTD ??

Mixol dodaje się do benzyny w celu zrobienia mieszanki do silnika dwusuwowego, ale podejrzewam że to wiedziałeś zlosnik.gif Ale mixol nie zmiesza sie z ON. Skąd ten pomysł ?

Napisano

> Mixol dodaje się do benzyny w celu zrobienia mieszanki do silnika dwusuwowego, ale podejrzewam że

> to wiedziałeś Ale mixol nie zmiesza sie z ON. Skąd ten pomysł ?

Miesza się i to doskonale, polecam jakieś 4000 stron na różnych forach plus sam zaręczam po własnych doświadczeniach, jednakże w silnikach z CR się nie poleca.

Napisano
  • Autor

> Mixol dodaje się do benzyny w celu zrobienia mieszanki do silnika dwusuwowego, ale podejrzewam że

> to wiedziałeś Ale mixol nie zmiesza sie z ON. Skąd ten pomysł ?

Mam 2 suwowy motorower i jeździłem trochę lat Wartburgiem smile.gif270635636-JUMP2.gif270635636-JUMP2.gif270635636-JUMP2.gif

Chodziło mi właśnie o dodawanie do ON... jeden pacjent mi coś takiego sugerował, ale właśnie dość sceptycznie do tego podchodzę w odniesieniu do JTD właśnie...

Może w tradycyjnych D to się przydaje, ale nie w nowszych konstrukcjach

Napisano

To jest przede wszystkim patent "opałowców". 10 litrów mixolu na 1000 litrów opału i panie, ON jak ta lala icon_rolleyes.gif

Napisano

> To jest przede wszystkim patent "opałowców". 10 litrów mixolu na 1000 litrów opału i panie, ON jak

> ta lala

znajomy w MW Td100 przejechał na takiej mieszance już ponad 60000 km jak dotąd jest ok.gif i nie zamierza zmieniać paliwa

Napisano

> znajomy w MW Td100 przejechał na takiej mieszance już ponad 60000 km jak dotąd jest i nie

> zamierza zmieniać paliwa

TD a nie CR zlosnik.gif

Napisano

> Czy ktoś może praktykował coś takiego jak dodawanie oleju Mixol do paliwa w silnikach JTD ??

Dodawanie do ON mija się z celem - dobry olej napędowy wystarcza zupełnie żeby prawidłowo smarować pompę i wtryski . Do czyszczenia układu też są lepsze środki .

Natomiast takie praktyki są powszechne wśród miłośników jazdy na "Red Bullu" wink.gif

Co do stosowania Mixolu w silnikach na CR to zdania są podzielone - przeważa jednak opinia że nic to nie daję , wobec tej drugiej - że szkodzi zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Dodawanie do ON mija się z celem - dobry olej napędowy wystarcza zupełnie żeby prawidłowo smarować

> pompę i wtryski . Do czyszczenia układu też są lepsze środki .

> Natomiast takie praktyki są powszechne wśród miłośników jazdy na "Red Bullu"

> Co do stosowania Mixolu w silnikach na CR to zdania są podzielone - przeważa jednak opinia że nic

> to nie daję , wobec tej drugiej - że szkodzi

Chciałem tylko potwierdzenia tylko pewnej teorii... teraz wiem już że lepiej jakieś inne dopalacze dodać do paliwa, które są przeznaczone do ON smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.