Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zapieczone koło.

Featured Replies

Napisano

Nie mogę zdjąc koła przedniego. Napitalam dużym młotkiem z różnych stron, a ono się nie rusza nawet. Jakieś rady ??

Napisano

> Nie mogę zdjąc koła przedniego. Napitalam dużym młotkiem z różnych stron, a ono się nie rusza

> nawet. Jakieś rady ??

Poluzować śruby o 1-2 zwoje, przejechać 3 metry i mocno zahamować, powtórzyć hamowanie jadąc na wstecznym, podnieść auto, odkręcić śruby, zdjąć koło.

Napisano

> Nie mogę zdjąc koła przedniego. Napitalam dużym młotkiem z różnych stron, a ono się nie rusza

> nawet. Jakieś rady ??

u mnie w Octavii stalówka z tyłu tak się zapiekła że nie pomogło ani jeżdżenie z poluzowanymi śrubami ani gwałtowne hamowanie, skończyło sie nawiercaniem cieniutkim wiertłem

Napisano

> nawet. Jakieś rady ??

A napryskałeś siuwaksa jakiegoś i odczekałeś trochę ?

W ostateczności może palnikiem podgrzać ?

Napisano

> nawet. Jakieś rady ??

Odwiedz wulkanizatora.Niech on sie martwi tongue.gif

Napisano

> nawet. Jakieś rady ??

co to jest duzy mlotek? Ile kg?

Jak faktycznie mlotek jest duzy to poluzowac lekko sruby i zahamowac pare razy. Powinno zejsc.

Napisano

> Jakieś rady ??

Co do zdjęcia koła już się koledzy wypowiedzieli, ale jak już zdejmiesz to posmaruj smarem miedzianym żeby na przyszłość nie było takich cyrków skromny.gif

Napisano

> Nie mogę zdjąc koła przedniego.

tu pomoże tylko laska mulher.gif

dynamitu hehe.gifbiglaugh.gifrotfl.gifzakrecony.gifzlosnik2.gif

jak koledzy piszą - pojeździj z poluzowanymi śrubami - nie ma takiej korozji, która by to wytrzymała

a swoją drogą co robiłeś z piastami/felgami? masz ujemne pasowanie (na wcisk)? zespawałeś je ze sobą? z autami mam kontakt (począwszy od ojcowej skody 100S biglaugh.gif) od 1976 roku i jeszcze taka akcja mi się nie zdarzyła... hmm.gif lepiej zapobiegać niż leczyć

Napisano

Koledzy podali już swoje sposoby zlosnik.gif

Ja opiszę swoje doświadczenia zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Kiedyś (jeszcze w oplu) miałem podobny problem - za nic nie mogłem zdjąć koła.

Próbowałem wszystkich opisywanych tu sposobów - nic to nie dało.

Podjechałem do znajomego warsztatu - "eeee bierzemy młotek i zaraz zejdzie" - nie zeszło zlosnik.gif

Ostatecznie stanęło na rozpieraku hydraulicznym icon_eek.gif A jak już wystrzeliło to przez cały warsztat przeleciało biglaugh.gif

Aha - przed smarowaniem oczyść oczywiście szczotką drucianą zlosnik.gif

Napisano

> a swoją drogą co robiłeś z piastami/felgami? masz ujemne pasowanie (na wcisk)? zespawałeś je ze

> sobą? z autami mam kontakt (począwszy od ojcowej skody 100S ) od 1976 roku i jeszcze taka

> akcja mi się nie zdarzyła... lepiej zapobiegać niż leczyć

Brak smarowania się kłania.

U siebie w corolli też tak miewam (felgi fabryczne) - koła potrafią (potrafiały :-) ) dość trwale się zespolić z piastą. Pomagało zwykle założenie łapki przez otwory w feldze i skakanie po niej.

Zacząłem w końcu jak człowiek używać smaru miedziowego i koła schodzą same.

Po prostu - trzeba dbać o połączenie koła z piastą i tyle.

Aha, od dekady jeżdżę bez kołpaxów, to też jak najbardziej ma znaczenie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.