Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alkomaty?? Co warto kupic do domowego uzytku??

Featured Replies

Napisano

Szukam czegos do domowego uzytku, powiedzmy ze budzet do 200 zl, wiadomo im taniej tym bardziej sie bede cieszyl, interesuja mnie sprawdzone rozwiazania!!

Napisano

chcesz się napić a potem jechać shocked.gif

a co będzie jeśli twój alko pokaże 00 a przy kontroli policyjnej wyjdzie wynik dodatni

Napisano
  • Autor

> chcesz się napić a potem jechać

> a co będzie jeśli twój alko pokaże 00 a przy kontroli policyjnej wyjdzie wynik dodatni

chce wiedziec kiedy moge wsiasc za kolko... I chce to robic ze swiadomoscia ze moge a nie dusza na ramieniu, bo przeciez czuje sie dobrze..

Napisano

> chcesz się napić a potem jechać

> a co będzie jeśli twój alko pokaże 00 a przy kontroli policyjnej wyjdzie wynik dodatni

Słyszałeś o efekcie "dnia wczorajszego"

Czujesz się dobrze, a masz jeszcze pod promil.

Napisano

> Szukam czegos do domowego uzytku, powiedzmy ze budzet do 200 zl, wiadomo im taniej tym bardziej sie

> bede cieszyl, interesuja mnie sprawdzone rozwiazania!!

Ja mam taki jak z katalogu Vitay.

Sprawdzałem pomiar ze znajomym Policjantem i odczyt był prawie identyczny.

Napisano
  • Autor

a moglbys jakies namiary podeslac?? moze na alledrogo sie uda cos takiego znalezc smile.gif

Napisano
  • Autor

i dokladnie o takie przypadki mi chodzi, dzisiaj czuje sie dobrze ale nie odwazylbym sie wsiasc za kolko..

Napisano

> chce wiedziec kiedy moge wsiasc za kolko... I chce to robic ze swiadomoscia ze moge a nie dusza na

> ramieniu, bo przeciez czuje sie dobrze..

W szczególności jak jest impreza jakaś w hotelu (kontrahenci organizują) i zastanawiasz się czy dla spokoju wykupić dodatkową dobę.

Napisano

> a moglbys jakies namiary podeslac?? moze na alledrogo sie uda cos takiego znalezc

Nagroda nr 317

Napisano

W pracy używany jest taki do sprawdzania trzeźwości pracowników i wydaje mi się że jest dość dobry i dokładny

Napisano

> Szukam czegos do domowego uzytku, powiedzmy ze budzet do 200 zl, wiadomo im taniej tym bardziej sie

> bede cieszyl, interesuja mnie sprawdzone rozwiazania!!

Używam alkomatu CA-2000, wybrałem go po przeczytaniu porównania w AŚ, jako jedyny wskazał to samo co policyjny.

Napisano

Używam DA5000 pokazuje to samo co policyjny. Raz w roku oddaje go do kalibracji.

Napisano

> Używam DA5000 pokazuje to samo co policyjny. Raz w roku oddaje go do kalibracji.

A gdzie się wykonuje kalibrację ? hmm.gif

Napisano

> Używam DA5000 pokazuje to samo co policyjny. Raz w roku oddaje go do kalibracji.

A czy kalibrację nie powinno się przeprowadzać po iluś tam użyciach?

Napisano

Ile to kosztuje? tzn kalibracja.

Napisano

ca-2000 sam uzywam i wydaje sie ze wskazania sa w miare prawidlowe, nie chodzilo mi przy zakupie o mega dokladnosc a o wskazanie czy jest jeszcze alko w wydychanym powietrzu czy juz nie

Napisano

Nie płaciłem. Ponieważ kalibrują nam alkomaty w pracy to w ramach promocji serwisują mój.

Napisano

Tak, ale nie pamiętam po ilu. Ponieważ używam go niezbyt często to przeprowadzam kalibracje raz w roku.

Napisano

Da 2000 albo Da 5000 dobrze się sprzedawały i w miare pozytywne wyniki były ok.gif

Napisano

ja mam o taki ca 2000

Napisano

Jakiś czas temu wgryzłem się w temat, i stwierdziłem, że IMHO pomysł bez sensu...

Za dobry sprzęt trzeba dać kilkaset złociszy...

Polecany jest "Alkohit AH 69" koszt ok 800zł do tego kalibracja co ok. pół roku kilkadziesiąt złotych w plecy.

Spory wydatek jak na jednostkę... do np. firm transportowych jak najbardziej wink.gif

Te zabawki za 200zł, może na poczatku pokazują w miarę dobry wynik, ale w wiekszości nie mają mozliwości kalibracji, co oznacza, że po roku dokładniejsze moga być wirtualne alkomaty od urzadzeń tego typu.

Temat odpuściłem, polegam na zdrowym rozsądku wink.gif

Napisano

> Te zabawki za 200zł, może na poczatku pokazują w miarę dobry wynik, ale w wiekszości nie mają

> mozliwości kalibracji, co oznacza, że po roku dokładniejsze moga być wirtualne alkomaty od

> urzadzeń tego typu.

Ja mam właśnie taką zabawkę za 200 złotych, dokładnie model CA 2000. Kalibruję go co roku, właśnie po to, by nie korzystać z jakichś wirtualnych wynalazków. Koszt kalibracji to 70-80 złotych.

> Temat odpuściłem, polegam na zdrowym rozsądku

Mój zdrowy rozsądek podpowiada mi, by nie pić jak się ma jechać i dlatego jak piję to nie jadę... Zdarzają się jednak sytuacje dzień po, że wydaje nam się być trzeźwym choć w organizmie jest jeszcze alkohol. Wtedy przydaje się właśnie taka skalibrowana zabaweczka. Przydaje się po to, by nie musieć sobie później wmawiać "...wydawało mi się, że jestem trzeźwy...".

Napisano

> Ja mam właśnie taką zabawkę za 200 złotych, dokładnie model CA 2000. Kalibruję go co roku, właśnie

> po to, by nie korzystać z jakichś wirtualnych wynalazków. Koszt kalibracji to 70-80 złotych.

> Mój zdrowy rozsądek podpowiada mi, by nie pić jak się ma jechać i dlatego jak piję to nie jadę...

> Zdarzają się jednak sytuacje dzień po, że wydaje nam się być trzeźwym choć w organizmie jest

> jeszcze alkohol. Wtedy przydaje się właśnie taka skalibrowana zabaweczka. Przydaje się po to,

> by nie musieć sobie później wmawiać "...wydawało mi się, że jestem trzeźwy...".

Właśnie o to chodzi.

Nikt normalny nie jedzie po wypiciu.

Ale na drugi dzień człek nie wie, czy może już przed obiadem czy dopiero po obiedzie ruszać smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.