Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zafira, po leasingu, do oceny

Featured Replies

Napisano

Hay zlosnik.gif

Auto z 2005, I wł, mówi, że właśnie wykupił auto z leasingu. Jak to teraz od niego odkupić, żeby nie umoczyć zlosnik.gifzlosnik.gif. IMO to powinien auto przerejestrować na siebie, ale czy to konieczne?

Dziś chcę podjechać obejrzeć auto, ale ewentualny zakup byłby realizowany dopiero jak przyjdą kwity z leasingu. Dajcie jakieś wskazówki, jak to załatwiać?

No i kilka fot, może ktoś widzi coś, na co trzeba zwrócić uwagę:

Zafira 1.6 z lpg montowanym u dilera, 2005rok, podobno 78 kkm (żona miała tym jeździć przez cały czas)

283747635-a.JPG

283747635-b.JPG

283747635-c.JPG

283747635-d.JPG

283747635-e.JPG

post-6413-14352508042032_thumb.jpg

Napisano

jak cena dobra to warto brać, ale silnik 1.6 do takiego wozu to porażka, "jedzie bo musi"

Napisano

> Hay

> Auto z 2005, I wł, mówi, że właśnie wykupił auto z leasingu. Jak to teraz od niego odkupić, żeby

> nie umoczyć . IMO to powinien auto przerejestrować na siebie, ale czy to konieczne?

> Dziś chcę podjechać obejrzeć auto, ale ewentualny zakup byłby realizowany dopiero jak przyjdą kwity

> z leasingu. Dajcie jakieś wskazówki, jak to załatwiać?

> No i kilka fot, może ktoś widzi coś, na co trzeba zwrócić uwagę:

> Zafira 1.6 z lpg montowanym u dilera, 2005rok, podobno 78 kkm (żona miała tym jeździć przez cały

> czas)

Ile to ma kosztować?

Napisano
  • Autor

> jak cena dobra to warto brać, ale silnik 1.6 do takiego wozu to porażka, "jedzie bo musi"

ten, kto ma zamiar tym jeździć, jest tego świadom i podobno mu nie przeszkadza zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ile to ma kosztować?

~32kPLN

Napisano
  • Autor

> I jeszcze ten gaz

akurat gaz sekwencyjny nie ma znaczącego wpływu na osiągi...wiem, bo mam, mało tego - hamowałem auto na hamowni przed montażem i po montażu instalacji zlosnik.gif

no, chyba, że piszesz, że bo masz uprzedzenia - to nie musisz.....pisać zlosnik.gif

Napisano

> akurat gaz sekwencyjny nie ma znaczącego wpływu na osiągi...wiem, bo mam, mało tego - hamowałem

> auto na hamowni przed montażem i po montażu instalacji

> no, chyba, że piszesz, że bo masz uprzedzenia - to nie musisz.....pisać

Pewnie , że nie muszę, ale dziwne, ze ktoś założył gaz i zrobił tak mały przebieg.

Napisano

> Pewnie , że nie muszę, ale dziwne, ze ktoś założył gaz i zrobił tak mały przebieg.

ja kupiłem Mastera dostawczego w 2007 r. właśnie mu mija 3 rok , wykup z leasingu przebieg około 50 tyś. km icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> Pewnie , że nie muszę, ale dziwne, ze ktoś założył gaz i zrobił tak mały przebieg.

Różnie bywa - auto zarejestrowane na firmę, instalacja w koszty, a może tankują za swoje zlosnik.gif

U mnie w firmie jest transit connect z dieslem - typowa blaszanka - dostawczak. Rok prod. 2006. Przebieg na dziś......50kkm zlosnik.gifzlosnik.gif - dziwne, co? ale prawdziwe zlosnik.gif

Napisano

Ale co w tym dziwnego?

Moja Panda 5,5 roku, gaz fabryczny i 108kkm na ten moment wink.gif

Napisano
  • Autor

> Jak bezwypadkowy i papiery ok to brać i jeździć.

Ale właśnie jak z tymi papierami? Bo w tej chwili stan prawny auta jest taki:

- w DR leasnig,

- właściciel czeka na potwierdzenie spłaty czy tam wykupu z leasingu

- co dalej? jak to kupić? musi zarejestrować na siebie? przy zakupie wystawia FV....

Napisano

> ja kupiłem Mastera dostawczego w 2007 r. właśnie mu mija 3 rok , wykup z leasingu przebieg około 50

> tyś. km

ok, pewnie, że możliwe ale warto na to zwrócić uwagę nieprawdaż? Kolega poprosił o opinie to opiniuję.

Napisano

co do leasingu i kupnie (bo chyba to było głowne pytanie)

wykupujacy nie musi rejestrować na siebie

poprostu wystawia Ci faktrue i daje tez do rejestracji papiery ktore dostal z leasingu (faktura i td)

ja w ten sposob sprzedawalem samochod

Napisano

> Ale właśnie jak z tymi papierami? Bo w tej chwili stan prawny auta jest taki:

> - w DR leasnig,

> - właściciel czeka na potwierdzenie spłaty czy tam wykupu z leasingu

> - co dalej? jak to kupić? musi zarejestrować na siebie? przy zakupie wystawia FV....

Rejestrować nie musi, ważne żeby dał potwierdzenie zakończenia leasingu i fa. Potem normalnie to rejestrujesz na siebie.

Napisano
  • Autor

> co do leasingu i kupnie (bo chyba to było głowne pytanie)

> wykupujacy nie musi rejestrować na siebie

> poprostu wystawia Ci faktrue i daje tez do rejestracji papiery ktore dostal z leasingu (faktura i

> td)

> ja w ten sposob sprzedawalem samochod

Aha, czyli jak dostanie już kwity o spłacie/wykupie od firmy leasingującej, może mi wystawić FV, dać te kwity i ja nie będę miał problemów z zarejestrowaniem auta, tak? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Rejestrować nie musi, ważne żeby dał potwierdzenie zakończenia leasingu i fa. Potem normalnie to

> rejestrujesz na siebie.

ok.gif

Jak długo czeka się na takie potwierdzenie w firmie lesingującej?

Napisano

> ważne żeby dał potwierdzenie zakończenia leasingu i fa.

A w jaki sposób mozna otrzymać FV za wykup bez zakończenia leasingu? grinser006.gif

Napisano

> A w jaki sposób mozna otrzymać FV za wykup bez zakończenia leasingu?

nie pamietam na 100% ,ale fakture dostajesz przed zaplatą

robisz przelew, i po tym dostajesz jakies tam papierki, no i najwazniejsze, Kartę Pojazdu

u mnie to (czas od zrobienia przelewu, do otrzymania kompletyu dokumentów)trwało około 2 tyg

Napisano

> ja kupiłem Mastera dostawczego w 2007 r. właśnie mu mija 3 rok , wykup z leasingu przebieg około 50

> tyś. km

Normalnie się trafiło, jak ślepej kurze ziarnko zlosnik.gif

Kto kupuje nowe dostawcze i nimi nie jeździ? zlosnik.gif

Mój master z 99r. ma już ok. 633kkm zlosnik.gif

Napisano

> nie pamietam na 100% ,ale fakture dostajesz przed zaplatą

> robisz przelew, i po tym dostajesz jakies tam papierki, no i najwazniejsze, Kartę Pojazdu

Dokłanie tak jest ok.gif

Ja na golfa dostałem fakturę ok. 10.01.2010 a wykup był na 17.01 wink.gif

Napisano

> ten, kto ma zamiar tym jeździć, jest tego świadom i podobno mu nie przeszkadza

ale to naprawde bardzo, bardzo kiepsko jedzie - nawet na pusto, a do tego wciaga benzyny dosyc konkretnie.

Napisano

jak auto z 2005 to chyba powinny byc tablice unijne?

Napisano

> jak auto z 2005 to chyba powinny byc tablice unijne?

Miałem rejestrowaną Omegę w 2005 i PL jeszcze było.

Napisano

> Miałem rejestrowaną Omegę w 2005 i PL jeszcze było.

no chyba, ze tak... zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> ale to naprawde bardzo, bardzo kiepsko jedzie - nawet na pusto, a do tego wciaga benzyny dosyc

> konkretnie.

nie mam pojęcia - domyślam się, że wyścigówka to nie jest, ale to nie dla mnie auto. Ktoś, kto ma zamiar tym jeździć porusza się głównie po mieście, sporadycznie wyjedzie dalej (może raz w roku) i to z 3 dzieci, więc myślę, że się doturla....zresztą, jest świadomy tego, że to toczydło i to mu pasuje. A że pali sporo noPb - może dlatego założony jest lpg zlosnik.gif

Napisano

> zamiar tym jeździć porusza się głównie po mieście, sporadycznie

po miescie to jest ok, a jezeli ktos sie zgadza na spalanie to tez ok ok.gif

Napisano

> po co ludzie zamazuja tablice????

Z tablic można sporo wyczytać.... wink.gif

Napisano
  • Autor

> po co ludzie zamazuja tablice????

> zafira

tablice ja zamazałem, nie są to moje foty, zrobiłem to, by ktoś się czasem do tego nie przyczepił zlosnik.gif

Napisano

> A że pali sporo noPb - może dlatego założony jest lpg

jaki tam silnik jest ?

żeby nie było tak że kończą sie zawory palacz.gif

Napisano
  • Autor

> jaki tam silnik jest ?

> żeby nie było tak że kończą sie zawory

pisałem w I poście - 1.6 noPb+lpg sekwencja

co tam jest nie tak z zaworami? hmm.gif

Napisano

> pisałem w I poście - 1.6 noPb+lpg sekwencja

> co tam jest nie tak z zaworami?

Nie wiem czy to już ten silnik, ale Opel nie zalecał od pewnego momentu isntalacji LPG.

Jużp o 30kkm potrafiły się wytłuc zawory i gniazda zaworowe.

Któryś z kolegów w Astrze przerabiał ten motyw.

Do gazu potrzebna jest inna głowica.

Napisano
  • Autor

> Nie wiem czy to już ten silnik, ale Opel nie zalecał od pewnego momentu isntalacji LPG.

> Jużp o 30kkm potrafiły się wytłuc zawory i gniazda zaworowe.

> Któryś z kolegów w Astrze przerabiał ten motyw.

> Do gazu potrzebna jest inna głowica.

hmm....tu podobno instalka montowana przez dealera, więc chyba nie strzelał by sobie w kolano? zlosnik.gifhmm.gif

Napisano

> hmm....tu podobno instalka montowana przez dealera, więc chyba nie strzelał by sobie w kolano?

eeee, klient chciał, klient ma zlosnik.gif

a co do stanowiska GM, to kiedyś (chyba w 2006 r.) zapisałem taką fotkę ze strony dealera

GM-LPG.jpg

Napisano

> jaki tam silnik jest ?

silnik Z16XEP

Napisano

spytaj się na ile Ci fakture wystawi

o ile mnie pamiec nie myli, to jak wykupi zalozmy za 3% wartosci to będzie musial zaplacic podatek od roznicy z wykupu a faktury którą wystawi Tobie

Napisano
  • Autor

> spytaj się na ile Ci fakture wystawi

> o ile mnie pamiec nie myli, to jak wykupi zalozmy za 3% wartosci to będzie musial zaplacic podatek

> od roznicy z wykupu a faktury którą wystawi Tobie

Aha....cenna uwaga, bo wolałbym raczej FV na kwotę, którą faktycznie zapłacę hmm.gif

Napisano

> no właśnie czytam....to zmienia mój pogląd na to auto

pasowało by jednak sprawdzić przed zakupem te luzy

o ile jest to taki silnik

Napisano

> Aha....cenna uwaga, bo wolałbym raczej FV na kwotę, którą faktycznie zapłacę

byłoby dobrze, bo jak cos będzie potem z autem nie tak, to z firmą mozna chyba jakos zawalczyć

a on Ci wtedy odpowie, ok mozna zwrocic autko

ale za kwote z faktury, a tam 10.000zł

jeśli jest gotowy zapłacic pare tysi podatku, to znaczy ze strasznie mu sie pali z tym autem grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> pasowało by jednak sprawdzić przed zakupem te luzy

> o ile jest to taki silnik

nie sądzę, by to było możliwe.... zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> byłoby dobrze, bo jak cos będzie potem z autem nie tak, to z firmą mozna chyba jakos zawalczyć

> a on Ci wtedy odpowie, ok mozna zwrocic autko

> ale za kwote z faktury, a tam 10.000zł

> jeśli jest gotowy zapłacic pare tysi podatku, to znaczy ze strasznie mu sie pali z tym autem

czekaj, czekaj....tu już nie chodzi tylko o tą FV. Tu chodzi o te szklanki i luzy zaworowe, o których sobie właśnie czytam.... blush.gifblush.gif

jak to dobrze, że jest AK....pojęcia o tym nie miałem, bo i nie miałem w życiu opla zlosnik.gif

nie wiem nawet, czy będę jechał oglądać to auto - musimy przedyskutować temat z człowiekiem, który miałby to auto użytkować ok.gif

Jestem bardzo wdzięczny tym wszystkim, którzy się tu wypowiedzieli (bardzo konkretnie) jak również tym, którzy pisali via prv (jeszcze konkretniej) trophy.gif

Dzięki 20.GIF

Napisano

mam wrazenie ze kilka miesiecy temu juz widzialem to ogloszenie...cos nie bardzo chce sie sprzedac ta zafira-czujnosc zalecana palacz.gif

Napisano
  • Autor

> mam wrazenie ze kilka miesiecy temu juz widzialem to ogloszenie...cos nie bardzo chce sie sprzedac

> ta zafira-czujnosc zalecana

Masz rację ok.gif znalazłem nr aukcji 847996719, ale nie umiem otworzyć kopii z googli, a aukcja wygasła

EDIT:

I znalazłem też TAKIE ogłoszenie o przejęciu leasingu. Jest tam też przebieg auta, ale nie mogę dopatrzyć się daty ogłoszenia....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.