Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem Hamulce

Featured Replies

Napisano

Od pewnego czasu blokowalo mi pierwsze tylko tylnie kola, a ze tarcze i klocki z przodu byly juz stare to wimienilem.

W pierwszy dzien po wymienie wszystko ok. Hamulce brzytwa, ale teraz znowu pierwsze blokuje tyl.

Uklad dobrze odpowietrzony.

Moze to byc wina tego ze poprostu tyl jest za lekki(tylko rollbar) no i mokro wszedzie? hmm.gifniewiem.gif

Napisano

> Od pewnego czasu blokowalo mi pierwsze tylko tylnie kola, a ze tarcze i klocki z przodu byly juz

> stare to wimienilem.

> W pierwszy dzien po wymienie wszystko ok. Hamulce brzytwa, ale teraz znowu pierwsze blokuje tyl.

> Uklad dobrze odpowietrzony.

> Moze to byc wina tego ze poprostu tyl jest za lekki(tylko rollbar) no i mokro wszedzie?

ja mam to samo i nie mam pojęcia co to może być, wszystko mam poskładane na nowych gratach nawet nowe przewody hamulcowe założyłem i nic oslabiony.gif

Napisano

> Od pewnego czasu blokowalo mi pierwsze tylko tylnie kola, a ze tarcze i klocki z przodu byly juz

> stare to wimienilem.

> W pierwszy dzien po wymienie wszystko ok. Hamulce brzytwa, ale teraz znowu pierwsze blokuje tyl.

> Moze to byc wina tego ze poprostu tyl jest za lekki(tylko rollbar) no i mokro wszedzie?

TTTM

Chociaz u mnie na letnich i po dociarzeniu tylu rollbarem jest duzo lepiej zlosnik.gif

Napisano

> TTTM

> Chociaz u mnie na letnich i po dociarzeniu tylu rollbarem jest duzo lepiej

Ty sie nie smiej, u mnie w vanie chwyta mi baaardzo szybko prawy tyl, to jest dopiero jazda biglaugh.gif mysle czy nie wywalic tych korektorow i w ich miejsce nie wlozyc normalnych regulatorow i pozbyc sie problemu

Napisano

> Ty sie nie smiej, u mnie w vanie chwyta mi baaardzo szybko prawy tyl, to jest dopiero jazda mysle

> czy nie wywalic tych korektorow i w ich miejsce nie wlozyc normalnych regulatorow i pozbyc sie

> problemu

U mnie lapal lewy tyl i to tak fajnie ze raz przy depnieciu w hamulec lecialem z gosciem na czolowke sick.gif

Napisano
  • Autor

> TTTM

Nie pisz szyfrem. Dobrze ze jest google grinser006.gif

> Chociaz u mnie na letnich i po dociarzeniu tylu rollbarem jest duzo lepiej

Ale u mnie nie bylo tego problemu wczesniej.

w sumie po wymianie przez 1 dzien bylo wszystko ok

Nie jestem pierwszym ktory pewnie o to pyta, bo widze podobny temat Klik

Musi byc tego jakas przyczyna sick.gif

Moze to rzeczywiscie wina zamieennikow niewiem.gif w sumie to jutro rozbiore i zobacze jak to tam wyglada. Bo teraz juz nie pamietam czy orginal czy zamiennik mam confused.gif

• 5 miesięcy później...
Napisano

odgrzewam kotleta bo strach jeździć crazy.gif

od tygodnia zaczęło mi blokować prawe tyle koło. Początkowo tylko przy pierwszym hamowaniu, potem przy jeździe było już ok. Teraz łapie nawet po kilku hamowaniach... póki co na suchym da się to jakoś opanować (ludzie wyzywają od debili że po piskach), ale na mokrym robi się niebezpiecznie, a co dopiero na śniegu. Bębny, szczęki, cylinderki w miarę świeże...

trzeba zacząć wozić płyty chodnikowe w bagażniku ??

Napisano

sprawdź szczęki, u ojca w samochodzie było tak, że jedna z okładzin się odkleiła i robiła taki syf jak piszesz

Napisano

> stare to wimienilem.

tez tak mam na ori czesciach, ale tylko gdy hample zimne i bardziej lapie prawe kolo. Po paru hamowaniach konkretniejszych problem znika.

Napisano

> stare to wimienilem.

kiedyś wracalem od ciebie przez salmopol, na pusto, jeden fotel, prawy tył chwytał momentalnie, wg mnie to wina wagi no.gif

Napisano

ja mam osobne pytanie, czy mając tarcze z tyłu problem bedzie wystepował hmm.gif

Napisano

standardowo po wymianie pojawia się ten motyw z blokowaniem tylnych kół ... ktoś kiedyś pisał że okładziny na szczękach do cc sa inne niż te np w maluchu, a w sklepach sprzedają zamienniki uniwersalne do 126p, seja, cc i nie wiem czego jeszcze ... może w tym coś jest. To, że z rańca szczególnie przy wilgoci łapią mocniej to osad rudej na bębnach ... ściera się po przejechaniu na ręcznym kilkanaście metrów i jest okej, przynajmniej u mnie, ale tak czy siak to jakiś badziew.

Napisano

> ja mam osobne pytanie, czy mając tarcze z tyłu problem bedzie wystepował

Też mnie to bardzo ciekawi

Napisano

> Też mnie to bardzo ciekawi

wszystko zalezy jak ustawisz korektor sily hamowania

Napisano

> wszystko zalezy jak ustawisz korektor sily hamowania

A on ma możliwość regulacji?

Napisano

> ktoś kiedyś pisał że

> okładziny na szczękach do cc sa inne niż te np w maluchu, a w sklepach sprzedają zamienniki

> uniwersalne do 126p, seja, cc i nie wiem czego jeszcze ... może w tym coś jest.

A to cos nowego, bo zawsze wydawalo mi sie, ze szczeki do 126p, cc, sc oraz punto to dokladnie ten sam produkt. Jedynie bebny sa dedykowane konkretnemu modelowi, a i to tylko wynika z niewywazenia bebnow do 126p i wywazenia do reszty modeli.

Napisano

jak mialem tyl nie ruszany od nowosci to bylo git, jak caly tyl wyremontowalem (nowe bebny, szczeki, cylinderki, sprezynki i cala reszta lacznie z przewodami) to tyl zaczal mocniej lapac tez wink.gif

Napisano

> A to cos nowego, bo zawsze wydawalo mi sie, ze szczeki do 126p, cc, sc oraz punto to dokladnie ten

> sam produkt. Jedynie bebny sa dedykowane konkretnemu modelowi, a i to tylko wynika z

> niewywazenia bebnow do 126p i wywazenia do reszty modeli.

z wyglądu ten sam, może twardość okładzin ma coś do tego, te miękkie lepiej hamujące powinny być w malaczach a twardsze powinni robić do cc/sc, ze względu na różnicę masy tyłu IMO.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.