Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziwne pytanie kierowców LKW

Featured Replies

Napisano

Możecie mi wyjaśnić dlaczego jadąc płatną autostradą kierowcy ciężarówek pytają: "jak tam bramki w kierunku...?"

Nie mogę pojąć za żadne skarby czemu ma służyć takie pytanie? Przecież jadąc taką A2 kierowca musi przejechać te bramki bo nie ma wyjścia (będąc za zjazdami). Co mu da takie pytanie? Nawet jak tam stoi pułk wojska to na niego trafi...Nie kumam...

Napisano

> Możecie mi wyjaśnić dlaczego jadąc płatną autostradą kierowcy ciężarówek pytają: "jak tam bramki w

> kierunku...?"

> Nie mogę pojąć za żadne skarby czemu ma służyć takie pytanie? Przecież jadąc taką A2 kierowca musi

> przejechać te bramki bo nie ma wyjścia (będąc za zjazdami). Co mu da takie pytanie? Nawet jak

> tam stoi pułk wojska to na niego trafi...Nie kumam...

Pytają czy nie ma niespodzianek za bramkami, misiaki, inspektorki itp grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Pytają czy nie ma niespodzianek za bramkami, misiaki, inspektorki itp

To rozumiem...Ale po co? Przecież nie mają możliwości ucieczki, zjazdu, zatrzymania... Tak czy siak muszą bramki przejechać. A tam może ich spotkać wszystko.

Napisano

> To rozumiem...Ale po co? Przecież nie mają możliwości ucieczki, zjazdu, zatrzymania... Tak czy siak

> muszą bramki przejechać. A tam może ich spotkać wszystko.

chca być przygotowani np: schować flaszkę, wysypać przez okno dragi, rurkę do wciągania wrzucić do schowka itp biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> chca być przygotowani np: schować flaszkę, wysypać przez okno dragi, rurkę do wciągania wrzucić do

> schowka itp

Wiesz...podobne mam przypuszczenia. Do tego dodać trzeba zmianę lewej tarczki na tacho i wsadzenia w ołów, zapięcie pasów, itp. Uważam, że w tej materii CB radio się nie spisuje dobrze i służy przeciwko nam wszystkim.

Napisano

> Wiesz...podobne mam przypuszczenia. Do tego dodać trzeba zmianę lewej tarczki na tacho i wsadzenia

> w ołów, zapięcie pasów, itp. Uważam, że w tej materii CB radio się nie spisuje dobrze i służy

> przeciwko nam wszystkim.

Realia jazdy w Polsce pomimo pojawienia się ITD są jakie są. Jeżeli kierowca ciężarówki pyta się na autostradzie jak bramki w kierunku... to pyta tylko i wyłącznie z jednego powodu.

Napisano
  • Autor

> Realia jazdy w Polsce pomimo pojawienia się ITD są jakie są. Jeżeli kierowca ciężarówki pyta się na

> autostradzie jak bramki w kierunku... to pyta tylko i wyłącznie z jednego powodu.

Oświeć mnie! Z jakiegoż?

Napisano
  • Autor

> Żeby stanąć na parkingu i się drzemnąć aż pojadą.

Hmmm... W sumie czemu to ITD nie stanie i za bramkami i na parkingu?

Napisano

> Hmmm... W sumie czemu to ITD nie stanie i za bramkami i na parkingu?

Ja sądzę, że to nasze ITD to tak bardziej na pokaz sobie stoi. Łapie albo baszmaków albo kierowców z bardzo starych sprzętów których mogą skasować za jakieś usterki. Jeździłem w międzynarodówce w miarę świeżym zestawem i nigdy się o kontrolę ITD nie obawiałem.

Napisano

A ja tak z glupia spytam - co to jest LKW ?

Napisano

> A ja tak z glupia spytam - co to jest LKW ?

L...KraftWagen a osobówka jest PKW po niemieckiemu.

Francuzi mówią PL na duże i VL na małe.

Anglicy HGV

a Polaki TIR smile.gif

Napisano

> Hmmm... W sumie czemu to ITD nie stanie i za bramkami i na parkingu?

A to ich zapytaj zlosnik.gif

Napisano

> L...KraftWagen a osobówka jest PKW po niemieckiemu.

> Francuzi mówią PL na duże i VL na małe.

> Anglicy HGV

> a Polaki TIR

A dzieki wink.gif

Napisano

> Żeby stanąć na parkingu i się drzemnąć aż pojadą.

zalezy gdzie bo na bramkach na a4 nie ma parkingu przed bramkami smile.gif

Napisano

> zalezy gdzie bo na bramkach na a4 nie ma parkingu przed bramkami

Tak w ogóle to rzadko są Mopy przed bramkami..

Napisano
  • Autor

> Pracujesz dla nich czy co?

Nie pracuję, ale walczę z wszelką głupotą.

Napisano

> Nie pracuję, ale walczę z wszelką głupotą.

Np.? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Np.?

Uświadamiając innych, że jazda po pijaku to skończona głupota i przestępstwo?

Napisano

> Uświadamiając innych, że jazda po pijaku to skończona głupota i przestępstwo?

Fakt.. ok.gifTo wszystko?

Napisano

> Uświadamiając innych, że jazda po pijaku to skończona głupota i przestępstwo?

A Ty myślisz że oni się boją ITD bo jeżdzą po pijaku icon_eek.gif Odsetek pijanych driverów jest bardzo mały. Raczej chodzi tu o tarczki

Napisano

> A Ty myślisz że oni się boją ITD bo jeżdzą po pijaku Odsetek pijanych driverów jest bardzo mały.

> Raczej chodzi tu o tarczki

Z tym, że stan zmęczenia jest porównywany z stanem upojenia alkoholowego.

Napisano

> Z tym, że stan zmęczenia jest porównywany z stanem upojenia alkoholowego.

To jest fakt niezaprzeczalny ale skończyły się czasy jazdy po 20h raczej chodziło mi o to iż przez załadunki bądź rozładunki tacho pokićkane na maxa jest no.gif

Napisano

> To jest fakt niezaprzeczalny ale skończyły się czasy jazdy po 20h raczej chodziło mi o to iż przez

> załadunki bądź rozładunki tacho pokićkane na maxa jest

Żebyś się nie zdziwił... niestety/

Napisano

> Żebyś się nie zdziwił... niestety/

Są jeszcze firmy które kręcą na maxa i kierowcy zresztą też ale już jest coraz lepiej. Firmy których aut nie zobaczyłeś na rosji na parkingu normalnie teraz pauzy robią. Przykładem był taka firma jak SEBOtrans. Oni to Moskwę i z powrotem robili na strzała a teraz tacho jak bozia przykazała. Wiadomo że nie wszyscy ale już idzie na ok.gif

Napisano

> A ja tak z glupia spytam - co to jest LKW ?

LKW - Last Kraft Wagen - samochód ciężarowy

PKW - Personen Kraft Wagen - osobowy

po niemiecku...

• 1 miesiąc później...
Napisano

> Żebyś się nie zdziwił... niestety/

Najlepiej trzebabyło jeżdźić do Ramsgate promem z Oostendy. Tam kierowcy Batimowcy hulanki odprawiali aż nie można było podejść tak zalatywało oslabiony.gif Teraz jakoś się przenieśli i już nie pływają tą trasą.

Napisano

> zalezy gdzie bo na bramkach na a4 nie ma parkingu przed bramkami

ahhh opowiadasz, jadac od katowic wiedzac ze masz obstawione bramki to jedziesz przez Jaworzno i tam jedziesz na autostrade, od strony krakowa mozna zrobic taki sam myk, miedzy bramkami sa parkingi i tam chlopaki przeczekuja az pojada, czemu ??? pewnie dlatego ze tacho maja przegiete ja bym nieobstawial na alkohol albo dragi, ja czesto mijam ITD na A4 tylko ze jak oni widza tabliczke DHL to sie za glowe lapio tak jak Celna albo Graniczna bo zatrzymujac nas to protokolow musza wypisac tyle ze sami twierdza ze to niema sensu,

Napisano

może pytają chociaż czy jest przejezdna... wypadki itp, np. w zimę to różnie bywa na A2

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.