Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

słowo przeciw słowu - idiotyczna stłuczka

Featured Replies

Napisano

IMO jedyny minus, to fakt, że nagrywa minutowe sekwencje, jeśli nic się nie dzieje. Natomiast w przypadku jakiegoś zdarzenia, sensor grawitacyjny zabezpiecza nagranie, na chwile przed zdarzeniem i oczywiście po, czyli całe zdarzenie jest nagrane.

Napisano

Czytałem, ale nie jestem do końca przekonany, czy to potrzebne jest.

Napisano

> Czytałem, ale nie jestem do końca przekonany, czy to potrzebne jest.

IMHO jest, bezcenne zobaczyć minę paniusi z mercedesa w sądzie, bo tym jak złożyła już zeznania, że oczywiście nie cofała. A tu proszę nagranie i widać światełko wstecznego. W ty momencie nie dość, ze jest sprawcą kolizji, to powinna zostać ukarana za składanie fałszywych zeznań. Oczywiście to w normalnym kraju, a jak w PL, to nie wiadomo.

Napisano

> Czytałem, ale nie jestem do końca przekonany, czy to potrzebne jest.

ale nie rozmawiamy czy potrzebne ...tylko nt. ceny

i ta według możliwości jest całkiem przystępna

urządzenie ma jeszcze czujnik przeciążeń ...

nadpisuje dane " niepotrzebne " z możliwością "zaznaczenia " istotnych

czyli prostym sposobem idzie zrobić coś jak uwaga pirat z wyczynami kierowców ... bez większych kombinacji i montażu

Napisano

> IMHO jest, bezcenne zobaczyć minę paniusi z mercedesa w sądzie, bo tym jak złożyła już zeznania, że

> oczywiście nie cofała. A tu proszę nagranie i widać światełko wstecznego. W ty momencie nie

> dość, ze jest sprawcą kolizji, to powinna zostać ukarana za składanie fałszywych zeznań.

> Oczywiście to w normalnym kraju, a jak w PL, to nie wiadomo.

Nie pisałem o kamerze, bo to w takich sytuacjach jest świetna sprawa. Pisałem o tym o czym wspomniał coffin, czyli rejestrowanych parametrach przestrzeni. Nie widzę potrzeby takiej funkcjonalności.

Napisano

wszystko fajnie i mógłbym nawet tyle za to dać gdybym miał pewność że ta czajna się nie popsuje 2 dni po 2 letniej gwarancji zlosnik.gif

a 700zł/rok to trochę dużo jak za dodatkowe zabezpieczenie złomu

Napisano

> ale nie rozmawiamy czy potrzebne ...tylko nt. ceny

> i ta według możliwości jest całkiem przystępna

> urządzenie ma jeszcze czujnik przeciążeń ...

> nadpisuje dane " niepotrzebne " z możliwością "zaznaczenia " istotnych

> czyli prostym sposobem idzie zrobić coś jak uwaga pirat z wyczynami kierowców ... bez większych

> kombinacji i montażu

Nie no chwilę.

Ja pisałem, że drogo. Ty, że nie, tym bardziej że rejestruje XYZ. No to Ci wyjaśniłem, że jeśli to jest główna przyczyna tego, że cena jest tak wysoka, to dla mnie mogłoby tego nie być. Skoro widzę inne kamerki zamykające się w 500 zł, to 3 razy droższa jest dla mnie po prostu przesadnie droga.

I wystarczy, że sobie nagrywa w pętli, nie jest potrzebne żadne zaznaczanie istotnych danych.

Napisano

> wcale nie ... całkiem przystępna

> biorąc pod uwagę

> Quote:

> Rejestrator Plug 'N' Go Drive, stanowi pewnego rodzaju odpowiednik czarnej skrzynki, która

> rejestruje w pojeździe nieprzerwanie obraz z dwóch kamer, dźwięk, pozycję GPS, prędkość,

> kierunek i zmiany przyspieszenia w przestrzeni XYZ. Zapis trasy może być później odtworzony na

> komputerze ze wskazaniem czasu, prędkości, kierunku jazdy i kierunku kolizji oraz położenia na

> mapie.

kupiłem program do telefonu za 6 zł który robi to samo. Z wyjątkiem nagrywania z drugiej kamery

Napisano

> ale nie rozmawiamy czy potrzebne ...tylko nt. ceny

> i ta według możliwości jest całkiem przystępna

> urządzenie ma jeszcze czujnik przeciążeń ...

> nadpisuje dane " niepotrzebne " z możliwością "zaznaczenia " istotnych

> czyli prostym sposobem idzie zrobić coś jak uwaga pirat z wyczynami kierowców ... bez większych

> kombinacji i montażu

cena taka sobie ... do seicento kierowanego przez studenta moim zdaniem sien ie przyjmie ... dla człowieka który prowadzi jakiś tam biznes i każda sekunda i kazdy nerw kosztuje sporo to cena sie robi przystępna ... ogranicza problem długich postępowań sądowych, zamrażania kasy i a tym samym nerwów ... jeszcze jak by była F-Vat na to to juz sie robi bardzo przyjemnie i zaczynać sie zastanawiac można grinser006.gif

PS jeszcze przydało by sie by spece od elektroniki to takie coś samego ale z kamerką wpiętą w klapę marynarki albo okularki wymyslili ... do spotkań z klientami i ogólnie rozmów z kontrahentami ... żeby nie było potem ze ... a Pan nie mówił że to kosztuje tyle i tyle a że pan nie mówił że to bedzie tak ... sick.gif

Napisano

> kupiłem program do telefonu za 6 zł który robi to samo. Z wyjątkiem nagrywania z drugiej kamery

na ile Ci starcza wtedy bateria w komórce ??? oraz zawsze pamietasz żeby go właczyć ???

mi sie podoba to że jest odpalane razem z samochodem i nie musze pamietać o tym żeby coś tam kliknąć ... grinser006.gif

dodatkowo można tak to zamontować żeby nie była widoczna kamera co ogranicza złodziejstwo ... moja żona straciła szybę w samochodzie za to że uchwyt został sick.gif odpinanie i zapinanie za każdym razem ... bez sensu ... sciana.gif

Napisano

> na ile Ci starcza wtedy bateria w komórce ??? oraz zawsze pamietasz żeby go właczyć ???

jak mam to włączone, to jednocześnie też do zasilania, więc bateria się ładuje.

> mi sie podoba to że jest odpalane razem z samochodem i nie musze pamietać o tym żeby coś tam

Zgadza się, jest to zaleta, tylko czy warta 1500 zł?

Napisano

> jak mam to włączone, to jednocześnie też do zasilania, więc bateria się ładuje.

nie ładuje w aucie ... nie lubie kabli latających

> Zgadza się, jest to zaleta, tylko czy warta 1500 zł?

wyżej napisałem ... F-Vat na 1500 jako koszta i robi sie duzo przyjemniej ... dla Ciebie może być to dużo ... dla mnie jeśli miałbym mieć zmarnowane 2-3 dni na dochodzenie kto jest sprawcą stłuczki/wypadku czy ktoś pijany mi wlazł pod koła czy nie i pójść jeszcze na 48 h za kratki i utracić kontrakt wart kilkanaście czy kilkadziesiat tysiecy ... z perspektywy tej popatrzeć na to to jest już ciekawie sie robi i warto ...

popatrz na to jeszcze z perspektywy np właściciela firmy przewozowej ... kierowcy TIRa itp itd ... kogoś kto zyje z tego że jeździ ...

choć zgodzę sie z tym że jesli ktoś robi dziennie 3 km do pracy i spowrotem to takie komórkowe programy mają prawo być atrakcyjne ... jeśli robi sie 40 tys czy więcej km rocznie nie ma sie nad czym zastanawiać ...

tylko dziś by poszły dwa filmiki do policji za brawurową jazdę i spowodowanie zagrożenia bezpieczeństwa ruchu dla dwóch kierowców sciana.gifsciana.gif

Napisano

> nie ładuje w aucie ... nie lubie kabli latających

Też nie lubię, dlatego wyprowadziłem sobie zasilanie za lusterkiem

> wyżej napisałem ... F-Vat na 1500 jako koszta i robi sie duzo przyjemniej ... dla Ciebie może być

Ale nie dociera do Ciebie, że mam tę samą funkcjonalność za kilka zł.?

Jedyna niedogodność, to konieczność włożenia telefonu w uchwyt i uruchomienie softu. Jak jadę gdzieś dalej to i tak mam telefon w uchwycie.

Napisano

> Też nie lubię, dlatego wyprowadziłem sobie zasilanie za lusterkiem

> Ale nie dociera do Ciebie, że mam tę samą funkcjonalność za kilka zł.?

> Jedyna niedogodność, to konieczność włożenia telefonu w uchwyt i uruchomienie softu.

skoro dla Ciebie te dwa rozwiązania są takie same to cóż sciana.gif ... ja widze sporo różnic ... które w przypadku rozwiązania za 6 pln by mi przeszkadzały ...

Napisano

> skoro dla Ciebie te dwa rozwiązania są takie same to cóż ... ja widze sporo różnic ... które w

> przypadku rozwiązania za 6 pln by mi przeszkadzały ...

Ja też widzę widzę niedogodności, o których napisałem powyżej. Jak się już uruchomi program to różnic specjalnie nie ma. Dodatkowo wyświetla mi się dokładna (z GPS) prędkość na dużym ekranie.

. Rozwiązanie kosztowało mnie 2406 zł. Z tym, że 2400 zł wydałem i tak na telefon bez względu na tą funkcjonalność.

Napisano

> Ja też widzę widzę niedogodności, o których napisałem powyżej. Jak się już uruchomi program to

> różnic specjalnie nie ma. Dodatkowo wyświetla mi się dokładna (z GPS) prędkość na dużym

> ekranie.

> . Rozwiązanie kosztowało mnie 2406 zł. Z tym, że 2400 zł wydałem i tak na telefon bez względu na tą

> funkcjonalność.

wszystko w tym temacie ... grinser006.gif

jakoś wole minimalizować niedogodności a to z reguły sie okazuje tym żeby kupować rzeczy do tego do czego są przeznaczone ... samochód do jeżdzenia ... komórka do gadania ... komputer do pracy ... kombajny mają zawsze spore ALE ... i to przeszkadza ...

Napisano

> wszystko w tym temacie ...

> jakoś wole minimalizować niedogodności a to z reguły sie okazuje tym żeby kupować rzeczy do tego

> do czego są przeznaczone ... samochód do jeżdzenia ... komórka do gadania ... komputer do

> pracy ... kombajny mają zawsze spore ALE ... i to przeszkadza ...

Widzisz, to mamy trochę odmienną filozofię. Ja wolę mieć wszystko pod ręką. Jeżdżę naprzemiennie trzema autami. 4500zł nie wydam tylko po to by nie musieć wkładać telefonu do uchwytu, co zresztą często i tak robię bez względu na ten program.

Napisano

> Widzisz, to mamy trochę odmienną filozofię. Ja wolę mieć wszystko pod ręką. Jeżdżę naprzemiennie

> trzema autami. 4500zł nie wydam tylko po to by nie musieć wkładać telefonu do uchwytu, co

> zresztą często i tak robię bez względu na ten program.

nie wiem .. kazdy robi co chce ... incydentalnie by sie to u mnie sprawdziło ... na stałe jest bez sensu ... komórka dzwonić i ma działac minimum 3-4 dni ... nie zapłacę za kombajn więcej niż 200 pln ... choć w sumie w moim przypadku obejmie to praktycznie całą oferte plusa.. sam jeżdze jednym swoim autem i tyle ... a w aucie trzymam sporo sprzetu którego używam na co dzień (nie jest jakoś specjalnie drogi ale zaginięcie by utrudniło znacząco życie) i w sumie za bardzo od niego sie nie oddalam ... więc znowu z tej perspektywy jak by był czujnik ruchu wbudowany (a może jest nie wiem niedoczytałem sie) pozwalałoby to na ewentualna identyfikację sprawcy ...

w związku z powyższym - stwierdzam że to jest dla mnie lepsze rozwiązanie grinser006.gif

Napisano

> nie wiem .. kazdy robi co chce ... incydentalnie by sie to u mnie sprawdziło ... na stałe jest bez

> sensu ... komórka dzwonić i ma działac minimum 3-4 dni ... nie zapłacę za kombajn więcej niż

> 200 pln ... choć w sumie w moim przypadku obejmie to praktycznie całą oferte plusa..

Trochę schodzimy z tematu, ale telefon z abonamentem nie jest bynajmniej zwykle tańszy od tego który się kupuje w sklepie bez abonamentu. Cudów nie ma. Mógłbym mieć w erze ten telefon a 90 zł, ale to nie było dla mnie opłacalne, bo zamiast 50 zł miesięcznie za rozmowy i net płaciłbym 250 zł. Już po roku byłbym w plecy... Od kilku lat kupowanie "dotowanych" telefonów w znaczącej większości przypadków przystało się opłacać

Napisano

> Trochę schodzimy z tematu, ale telefon z abonamentem nie jest bynajmniej zwykle tańszy od tego

> który się kupuje w sklepie bez abonamentu. Cudów nie ma. Mógłbym mieć w erze ten telefon a 90

> zł, ale to nie było dla mnie opłacalne, bo zamiast 50 zł miesięcznie za rozmowy i net

> płaciłbym 250 zł. Już po roku byłbym w plecy... Od kilku lat kupowanie "dotowanych" telefonów

> w znaczącej większości przypadków przystało się opłacać

no własnie ... dlatego możesz sobie pozwolić na ... kamere zamiast telefonu ... u mnie telefon służy do dzwonienia czasem po 2-3 h na dobę ... sciana.gif

i łączenie kamery to tak srednio

Napisano

> no własnie ... dlatego możesz sobie pozwolić na ... kamere zamiast telefonu ... u mnie telefon

> służy do dzwonienia czasem po 2-3 h na dobę ...

> i łączenie kamery to tak srednio

Generalnie jak jadę to nie gadam mimo, że mam zestaw. To jest jednak mocne odwracanie uwagi od tego co się dzieje na drodze. Normalnie jednak też sporo dzwonię.

Napisano

Niestety, ten sam problem co zawsze jak dla mnie, zeby wyskoczyc na taki sprzet: przy tej jakosci nie ma szans na odczytanie tablicy rejestracyjnej frown.gif

Czy ktos znalazl juz cos takiego, ze spokojnie widac rejestracje, najlepiej rowniez na sasiednich pasach?

Jest na rynku juz troche kamerek HD, ale ni wuja nie widze, jak to zamontowac. niewiem.gif Akcesoriow odpowiednich brak...

Czy sa gdzies w sprzedazy uchwyty ze sruba statywowa z jednej strony a przyssawka do szyby z drugiej? hmm.gif

Napisano

Mi wczoraj jeden dupek podniósł ciśnienie...

3-pasmowa ulica w centrum miasta w szczycie oczywiście na max zakorkowany, z prawej strony 4-ty pas pozwalający skręcić w małą uliczkę w prawo plus za uliczką krótka rozbiegówka i koniec pasa... Wszyscy grzecznie stoją na 3 pasach od czasu do czasu ktoś przejeżdża z prawej i skręca w uliczkę... Już w lusterku widzę jak 100 m za mną jeden buc wskakuje na skrajny prawy i omija wszystkich. Oczywiście nie skręcił w uliczkę tylko przycwaniakował i po chamsku z rozbiegówki wpycha się na 'mój' pas. Gdybym nie widział go w lusterku pewnie bym bez bólu wpuścił, bo co mi zależy, ale tu - pierwszej wody cwaniactwo... Przykleiłem się do auta przede mną, ale chamidło nie odpuściło i wpieprza się na wcisk. Zero żenady, spojrzenia przez ramię, czy jakiegokolwiek gestu 'sorry' angryfire.gif. Mogłem albo dupka wpuścić, albo przytrzeć mu bok... Żałowałem, że nie jadę swoją Nexią, bo wtedy bym nie odpuścił, ale Lacka było mi szkoda... Skończyło się na tradycyjnej wymianie uprzejmości ( screwy.gifrant.giffurious.gif i środkowy palec). Ale zdążyłem jeszcze później strzelić burakowi fotę z drugiej strony ...

27f61265711f4e36m.jpg

Ps. I w sumie jakbym nie odpuścił to też musiałbym szukać świadków że to chamidło mi zajechało drogę, bo pewnie głąb by jakąś bajkę zmyślił (jechałem sam)...

Napisano

> wczoraj miałem kuriozalną stłuczkę. wracałem z rodzinką do domu, już na małej dróżce, nadal

> miejskiej, jadąca przede mną pańcia w Mercedesie B klasa zauważyła, ze właśnie przejechała

> miejsce parkingowe - prostopadłe do ulicy. pańcia się zatrzymała, ja za nią, prędkości pyły

> minimalne max 20-30km/h, pańcia wsadziła wsteczny, ja na klakson, pańcia gaz i dup mnie w

> przód. wysiadam, minimalnie przytarty zderzak, leciutko pęknięty lakier, myślę sobie pańcia

> przeprosi, da 200zł na lakiernika i się rozjedziemy. ale zdziwienie moje było przeogromne

> kiedy pańcia wyskakuje z dziobem, że ja odległości nie zachowałem. trochu mnie przytkało i

> mówię ale to pani wstecznym mnie dupła. pańcia zadzwoniła po męża, przyjechał szerszy niż

> wyższy dresik po solarium, pańci oznajmił, ze ona nie włączała wstecznego i to ja dupłem.

> zadzwonił na policję, że ja ich stukłem. w między czasie dowiedziałem się, że co ja jestem za

> człowiek który jeździ Focusem a oni mercedesami. oznajmili, że dostane mandat i od ch..a

> punktów. po jedynych 1,5 godziny policja stwierdziła, ze nie ustali co kto i może sprawę do

> sądu skierować, sąd też nie zawyrokuje i każdemu dowali kare. pańcia odpuściła, że nie czuje

> urazy - SZOK

> na przyszłość rada dla wsztytskich, szukajcie świadków, róbcie zdjęcia zaraz po zajściu,

> nagrywajcie rozmowę. ja tego nie zrobiłem bo sądziłem, że to bezsprzecznie pańci wina. dzisiaj

> podejdę jeszcze do ochrony sąsiedniego osiedla, może stłuczka jest nagrana. jeżeli tak nie

> odpuszczę.

bo ludzie to q... sa juz nie dokoncze . Szkoda slow i takich przypadkow jest wiele wzapewne i co niektorzy z czlonkow AK/ Wiec powinni sie zastanowic nad swoim postepowaniem Ci co po chamsku na drodze sie zachowuja.

Napisano

> Domyslam sie ze coreczka miala najwiecej do powiedzenia

> Kiedys jak mialem sluzbowy wyjazd do Gdyni to na Al. Zwyciestwa widzialem akcje jak dwa samochody

> staly na swiatlach obok siebie i ich kierowcy dosc mocno sie klocili.

> Po chwili patrze jeden wycofuje , wjezdza na pas tego drugiego i pierdut mu w dupsko , jak sie

> sytuacja rozwinela to juz nie wiem , bo mialem inne zajecia

> .

> Najgorsze jest to ze czlowiek w takich sytuacjach zawsze glupieje , bo od razu powinno si eszukac

> jakis swiadkow , w pprzypadkowych pieszych itp , tyle ze oni sami czesto maja to w 4 literach

I tutaj blad trzeba bylo chociaz zatrzymac sie i dac swoj namiar jakby co zeby zaswiadczyc pozniej,trzeba tepic takie praktyki a coraz wiecej takiego cwaniactwa

Napisano

> Widzisz, to mamy trochę odmienną filozofię. Ja wolę mieć wszystko pod ręką. Jeżdżę naprzemiennie

> trzema autami. 4500zł nie wydam tylko po to by nie musieć wkładać telefonu do uchwytu, co

> zresztą często i tak robię bez względu na ten program.

A nawigacje jaka masz w tym Iphonie

Napisano

> Mi wczoraj jeden dupek podniósł ciśnienie...

Ze wszystkiego się wyrasta. Na drodze jestem pilnym obserwatorem i w takich sytuacjach jedyne o czym myślę, to o rozkładzie dnia i czy w danej chwili mogę poświęcić godzinkę.

Ja dopiero jestem cham. Jadę tak jak dotąd, po prostu nic nie robię. Żadnych emocji, żadnej złości, NIC. Tylko patrzę, a inwencję pozostawiam "przeciwnikowi". hehe.gif

Martwię się, co będzie jak zmienię auto. Chyba zostawię sobie Asterkę jako trzecie w rodzinie.

Napisano

> A nawigacje jaka masz w tym Iphonie

navigona, ale nie używam zbyt często. Generalnie jest w porządku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.