Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

w miarę ekonomiczne auto poszukiwane

Featured Replies

Napisano

> A kijanka rio kombi?

> Trochę egzotyczne auto, ale opinie ma dobre.

> I z klimką można trafić.

Jezeli Ci nie przeszkadza wyglad, to mysle, ze to bardzo dobry wybor ok.gif

Silniki wywodza sie z Mazdy, ogolnie jedno z niedocenianych toczydel zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Jezeli Ci nie przeszkadza wyglad, to mysle, ze to bardzo dobry wybor

Braciakowi. ok.gif

On ma jeszcze bardziej pragmatyczne podejście do auta, niz ja, więc będzie ok. ok.gif

> Silniki wywodza sie z Mazdy, ogolnie jedno z niedocenianych toczydel

Ano własnie - starsze konstrukcyjnie kijanki, to chyba wariacje nt mazdy (pride - 121, rio - 323, clarus 626)

Napisano

> Braciakowi.

> On ma jeszcze bardziej pragmatyczne podejście do auta, niz ja, więc będzie ok.

> Ano własnie - starsze konstrukcyjnie kijanki, to chyba wariacje nt mazdy (pride - 121, rio - 323,

> clarus 626)

Ale wiesz, że odsprzedanie tego kiedyś będzie nie lada sukcesem? zlosnik.gif

Napisano

> Niestety, budżet niewysoki +/- 10 tzł.

> Braciakowi Młody się urodził chwilkie temu i zastanawia się nad zmianą micry (za mała na głęboki

> wozek) na coś większego. Nie ma dużych wymagań, ale chętnie z klimką (choć to nie warunek).

> Spalanie bez większego znaczenia, bo mało jeździ, ale też bez V8.

> Coś mało awaryjnego, niedrogiego w ew. naprawie (w tym budzecie nowe to już nie będzie), nie

> zjadanego za mocno przez rudą, 4/5 dr i w miarę bagaznik, co by wózek załadować (wystarczy

> rozebrany na części).

> Pierwsza myśl, która mi przyszła do glowy, to nubira.

Jeśli interesuje Cie Citroen Xsara rok 1998 1.4 to mogę zaproponować auto mojego teścia. Jak będziesz zainteresowany pisz.

Napisano
  • Autor

> Ale wiesz, że odsprzedanie tego kiedyś będzie nie lada sukcesem?

Parę lat się będzie kulał - nie przekonuje mnie ten argument. ok.gif

Napisano

> Ale wiesz, że odsprzedanie tego kiedyś będzie nie lada sukcesem?

Tanio kupisz, tanio sie pozbedziesz zlosnik.gif W koncu to nie lokata wink.gif

Takie wynalazki juz chyba to co mialy stracic to stracily...

Napisano

> Tanio kupisz, tanio sie pozbedziesz W koncu to nie lokata

> Takie wynalazki juz chyba to co mialy stracic to stracily...

wszystko prawda - tylko nawet jeżeli cena będzie naprawdę niska, to jeszcze trzeba znaleźć amatora, który będzie chciał takie auto kupić. Niedawno ktoś na IKMie sprzedawał clarusa - zapytaj ile czasu i za jakie pieniądze w końcu poszedł rotfl.gif

A widziałeś jak sprzedawało się Yugo na naszej giełdzie? rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> wszystko prawda - tylko nawet jeżeli cena będzie naprawdę niska, to jeszcze trzeba znaleźć amatora,

> który będzie chciał takie auto kupić. Niedawno ktoś na IKMie sprzedawał clarusa - zapytaj ile

> czasu i za jakie pieniądze w końcu poszedł

Szkoda, że nie przyfilowałem wczesniej - tez warte rozważenia. ok.gif

> A widziałeś jak sprzedawało się Yugo na naszej giełdzie?

Nie no, bez przesady. grinser006.gif

Jak Mu się sytuacja materialna drastycznie zmieni in plus, to spadek wartości powiedzmy 1,5 tzł (az do zera) rocznie nie będzie dla Niego problemem przy zmianie auta na inne. A jak się nie zmieni, to bedzie jeździł, aż się kijanka skończy. Wtedy cena odsprzedaży jest nieistotna biglaugh.gif

Napisano

To Yugo bylo w cenie roweru, wiec ewentualna strata tez niewielka zlosnik.gif

Tak naprawde sporo zalezy od tego na jaki okres sie to kupuje, bo jak na rok-dwa to warto sie zastanowic nad kwestia odsprzedazy ok.gif

Napisano

> Szkoda, że nie przyfilowałem wczesniej - tez warte rozważenia.

> Nie no, bez przesady.

> Jak Mu się sytuacja materialna drastycznie zmieni in plus, to spadek wartości powiedzmy 1,5 tzł (az

> do zera) rocznie nie będzie dla Niego problemem przy zmianie auta na inne. A jak się nie

> zmieni, to bedzie jeździł, aż się kijanka skończy. Wtedy cena odsprzedaży jest nieistotna

Wasz wybór zlosnik.gif

Ja mając do wydania ok. 10 kpln patrzył bym na Renault - Megane lub Laguna. Sąsiedzi ze 3 tygodnie temu kupili Lagunę I phII rok 2000, silnik dci, klima manual, 4xairbag, abs, kombi. Kosztowała 10500.

Napisano
  • Autor

> Wasz wybór

> Ja mając do wydania ok. 10 kpln patrzył bym na Renault - Megane lub Laguna. Sąsiedzi ze 3 tygodnie

> temu kupili Lagunę I phII rok 2000, silnik dci, klima manual, 4xairbag, abs, kombi. Kosztowała

> 10500.

Że tak podpytam - jaki przebieg 10-letniego diesla? cfaniaczek.gif

Napisano

> Że tak podpytam - jaki przebieg 10-letniego diesla?

A to cyferki na liczniku są ważne? Czy liczy się stan techniczny? zlosnik.gif

Na liczniku ma ZTCP lekko ponad 200kkm, ale pracuje idealnie, cicho, nie dymi, odpala od dotknięcia. Wydaje mi się, że stan silnika i ogólnie auta jest naprawdę dobry. A jaki ma przebieg faktyczny - a któż to wie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> A to cyferki na liczniku są ważne?

Ważne, nie ważne - nie chcę braciaka wsadzać na minę, która - chociażby z tytulu wymian eksploatacyjnych - będzie nad wymiar kosztowna. ok.gif

Napisano

> Ważne, nie ważne - nie chcę braciaka wsadzać na minę, która - chociażby z tytulu wymian

> eksploatacyjnych - będzie nad wymiar kosztowna.

Dlatego ja nie szukał bym diesla, bo w nim jak coś padnie, to są większe koszta jak w benzynie. Podałem przykład, co można kupić, ale za takie same pieniądze można znaleźć fajną renówkę (albo megi, albo lagunę) z silnikiem benzynowym i lpg. A wyposażenie renaulta z roku ok. 2000 jak również materiały choćby siedzeń (welur dobrej jakości) daje sporo satysfakcji z jazdy ok.gif

Nie namawiam - ale zerknij sobie na ogłoszenia tych dwóch modeli aut. Laguny I i Megane I nie ma się co bać ok.gif...Pierwsze Laguny II już nie wypadają tak fajnie, choć są także baaardzo tanie wink.gif

Napisano

> Laguny I i Megane I nie ma się co bać ...

Megane II też - a autko dużo ładniejsze na zewnątrz i wewnątrz. Megane I jest paszkudne.

Napisano

> Megane II też - a autko dużo ładniejsze na zewnątrz i wewnątrz. Megane I jest paszkudne.

rozmawiamy o budżecie do 10kpln - Megane II nie za te pieniądze

Napisano

> A kijanka rio kombi?

> Trochę egzotyczne auto, ale opinie ma dobre.

> I z klimką można trafić.

fakt że tanie ale głośne w środku i części drogie

jak się ma mały budżet to się szuka auta popularnego do którego jest od groma części nowych, używanych i zamienników

Napisano
  • Autor

> Laguny I i Megane I nie ma

> się co bać ...

Że tak zapytam w temcie - skoro renówki są o.k., to dlaczego nie thalia?

W tym budżecie będzie młodsza, podejrzewam że łatwiej się trafi od I wł., a wystarczająca pojemna przy jednym nygusie. hmm.gif

Napisano

> Że tak zapytam w temcie - skoro renówki są o.k., to dlaczego nie thalia?

> W tym budżecie będzie młodsza, podejrzewam że łatwiej się trafi od I wł., a wystarczająca pojemna

> przy jednym nygusie.

Pewnie będzie OK, z tym, że ja wolę nadwozia kombi do wożenia wózka - ale jeżeli komuś nie przeszkadza sedan - to jest to dobry pomysł ok.gif

Napisano

> Że tak zapytam w temcie - skoro renówki są o.k., to dlaczego nie thalia?

Ty tego brata musisz nie lubić.

Auto będące wzorem brzydoty (ale to olał, jeżdżę brzydszym), ale czemu uparcie wpychasz go do sedana ? To najgorsze możliwe nadwozie.

Napisano
  • Autor

> Ty tego brata musisz nie lubić.

Wręcz przeciwnie. grinser006.gif

> Auto będące wzorem brzydoty (ale to olał, jeżdżę brzydszym), ale czemu uparcie wpychasz go do

> sedana ?

Bo nie ma thalii htb/kombi? niewiem.gifgrinser006.gif

P.S. Miał obejrzeć avka htb - pogadam z Nim jak się zobaczymy. ok.gif

Napisano

> Megane II też - a autko dużo ładniejsze na zewnątrz i wewnątrz. Megane I jest paszkudne.

Wszystkie Megane II jakie znam i znałem mają masakryczne problemy z elektryką. Wycieraczki padające w środku ulewy, choinki na desce rozdzielczej, brak reakcji na przycisk start/stop, padające elektryczne szyby, cewki, błędy airbagów i tysiąc innych problemów.

Napisano

> Wręcz przeciwnie.

> Bo nie ma thalii htb/kombi?

a clio to co ?:P

Napisano
  • Autor

> a clio to co ?:P

Chcesz w 255 ltr upchnąć głęboki wózek? blush.gif

Teraz w micrze ma ~210 ltr. hmm.gif

Napisano

> Chcesz w 255 ltr upchnąć głęboki wózek?

> Teraz w micrze ma ~210 ltr.

ja tam nic nie chce upychac, tylko napisales ze nie ma thalii w htb a jest wlasnie w postaci clio ok.gif ;-)

Napisano

> Wszystkie Megane II jakie znam i znałem mają masakryczne problemy z elektryką.

A dużą próbkę masz ? Bo ja znałem ich dość dużo i poza cewkami w zasadzie nie było problemów.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.