Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

w miarę ekonomiczne auto poszukiwane

Featured Replies

Napisano

Niestety, budżet niewysoki +/- 10 tzł. blush.gif

Braciakowi Młody się urodził chwilkie temu i zastanawia się nad zmianą micry (za mała na głęboki wozek) na coś większego. Nie ma dużych wymagań, ale chętnie z klimką (choć to nie warunek). Spalanie bez większego znaczenia, bo mało jeździ, ale też bez V8. biglaugh.gif

Coś mało awaryjnego, niedrogiego w ew. naprawie (w tym budzecie nowe to już nie będzie), nie zjadanego za mocno przez rudą, 4/5 dr i w miarę bagaznik, co by wózek załadować (wystarczy rozebrany na części).

Pierwsza myśl, która mi przyszła do glowy, to nubira. niewiem.gif

Napisano

> Niestety, budżet niewysoki +/- 10 tzł.

> Braciakowi Młody się urodził chwilkie temu i zastanawia się nad zmianą micry (za mała na głęboki

> wozek) na coś większego. Nie ma dużych wymagań, ale chętnie z klimką (choć to nie warunek).

> Spalanie bez większego znaczenia, bo mało jeździ, ale też bez V8.

> Coś mało awaryjnego, niedrogiego w ew. naprawie (w tym budzecie nowe to już nie będzie), nie

> zjadanego za mocno przez rudą, 4/5 dr i w miarę bagaznik, co by wózek załadować (wystarczy

> rozebrany na części).

> Pierwsza myśl, która mi przyszła do glowy, to nubira.

lanosa chyba łatwiej znaleźć w dobrym stanie?

Napisano
  • Autor

> lanosa chyba łatwiej znaleźć w dobrym stanie?

Tez się zastanawiałem, ale mniejszy i trudniej z klimką. Póki co - jak pisałem - to nie warunek, ale po moich doświadczeniach z małymi dziećmi, doradzam Mu serdecznie lodówkę w aucie. ok.gif

Napisano

Nubira nie jest zła, zwłaszcza 2,0, a z LPG budżetu nie zrujnuje. A do kombi wózek wejdzie smile.gif Przejeździłem tym Polskę wzdłuż i wszerz i mogę polecić.

Napisano

> Tez się zastanawiałem, ale mniejszy i trudniej z klimką. Póki co - jak pisałem - to nie warunek,

> ale po moich doświadczeniach z małymi dziećmi, doradzam Mu serdecznie lodówkę w aucie.

przecież w lanim też były klimy, nie powionno być problemu ze znalezieniem

jak na wózek to celował bym w htb ok.gif

Napisano

Jak nie lubisz brata to Nubira bedzie w sam raz hehe.gif

MIalem przez jakis czas, ale na szczescie mi ukradli!

Moze kiedy te samochody byly mlodsze (3-5lat) to byly calkiem OK.

NIestety ilosc niedorobek z jakimi to auto wyjechalo z fabryki i uciazliwych awarii to jest dramat zlosnik.gif

Ja w tych pieniadzach bym szukal albo Megane 1, albo Marea Weekend.

Pzdr,

Maciej

Napisano

mazda 323F bedzie gdzies z rocznika 99 niezawodne niewygladajace auto...

W tych pieniadzach moze tez dostac mlodsza 306/xsare

pozdr.

M.

Napisano

Astra g tylko, że będzie stara i z początku produkcji. Xsara będzie tania bo to francuz a naprawdę warte uwagi auto.

Napisano

Nubira kombi pasuje w sam raz do wożenia dziecięcych klamotów. Trochę tylko sceptyczny jestem co do tej bezawaryjności. Moja w wieku 7-8 lat zaczynała trochę szwankować.

>Nie ma dużych wymagań, ale chętnie z klimką (choć to nie warunek).

Klima bardzo ułatwia podróżowanie z dzieckiem - o ile jest rozsądnie używana oczywiście ok.gif

Napisano

Brava 1.2 16V albo 1.6 16V - serdecznie polecam to auto - tanie w utrzymaniu, dosc niezawodne, malo pali - ja bylem potwornie zadowolony waytogo.gif

Napisano

> Xsara będzie tania bo to francuz a naprawdę

> warte uwagi auto.

Sąsiad ma xsarę i tylko ja i on wie, ile on czasu na to auto poświęca zlosnik.gif

Dobrze że elektryk, bo ciągle coś się w elektryce dzieje. Czasami samochód po miesiącu rozdłubany stał na chodniku zlosnik.gif

Napisano

> Sąsiad ma xsarę i tylko ja i on wie, ile on czasu na to auto poświęca

> Dobrze że elektryk, bo ciągle coś się w elektryce dzieje. Czasami samochód po miesiącu rozdłubany

> stał na chodniku

Przy starszych autach roznie z tym bywa smile.gif sa tacy co narzekaja i ciagle dlubia i sa tacy co nie maja z nimi wiekszych problemow.

pozdr.

M.

Napisano

> Brava 1.2 16V albo 1.6 16V - serdecznie polecam to auto - tanie w utrzymaniu, dosc niezawodne, malo

> pali - ja bylem potwornie zadowolony

trochę mały bagażnik wink.gif

chyba marea 1.6 była by lepsza

Napisano

> Braciakowi Młody się urodził chwilkie temu i zastanawia się nad zmianą micry (za mała na głęboki

> wozek) na coś większego. Nie ma dużych wymagań, ale chętnie z klimką (choć to nie warunek).

> Coś mało awaryjnego, niedrogiego w ew. naprawie (w tym budzecie nowe to już nie będzie), nie

> zjadanego za mocno przez rudą, 4/5 dr i w miarę bagaznik, co by wózek załadować (wystarczy

> rozebrany na części).

Primera P11

Napisano

> mazda 323F bedzie gdzies z rocznika 99 niezawodne niewygladajace auto...

> W tych pieniadzach moze tez dostac mlodsza 306/xsare

Trochę mało pojemne, jak na potrzeby rodziny z małym dzieckiem. Szczególnie, że proponujesz wersję "F".

No, chyba że chodzi Ci o ten 'pseudokombi'...

Ja by raczej doradzał xsarę/astrę G kombi bądź fokę.

Pozdro

Bartek

Napisano

> trochę mały bagażnik

Miescil sie wozek z gondola - jak dla mnie wystarczy.

> chyba marea 1.6 była by lepsza

Zalezy co sie chce. Kombi zawsze jest 'lepsze' do pkaowania, ale parkowania niekoniecznie. wink.gif

Napisano

> Primera P11

Zwlaszcza w wersji 2,0 kombi smile.gif

Dolozyc tylko LPG i cieszyc sie z bezawaryjnego auta!

Napisano

W grudniu sprzedałem swojego Mondasa MkII z 99 roku za <10k zł. Uważam, że to doskonałe autko jak dla rodziny z jednym lub dwójką małych dzieci.

Na miejscu brata brałbym jeszcze pod uwagę: xsarę kombi, astrę G kombi, fokę kombi oraz primerę kombi. To będą chyba niezłe samochody za rozsądne pieniądze. I oczywiście w benzynie, i oczywiście LPG.

Sztuką natomiast będzie znaleźć egzemplarz nie zmęczony i zadbany. Ale takie się trafiają, choćby mój Mondas. skromny.gif

Pozdrawiam

Bartek

Napisano
  • Autor

> Sztuką natomiast będzie znaleźć egzemplarz nie zmęczony i zadbany.

Tego się właśnie obawiam - dlatego najpierw pomyslałem o "kapuście", tańsze graty. hmm.gif

Napisano

> Nie rdzewieje?

Nie jakos bardzo ok.gif

Spokojnie znajdziesz egzemplarz ze zdrowa blacha zlosnik.gif

Napisano

Ja bym np scenica poszukał, silnik 2.0

np taki

Oczywiście ten jest dla przykładu, czy jest on warty zainteresowania - nie wiem wink.gif

Co do "budy" - teściowie mieli 11 lat megankę (z 97r.) i działała bezawaryjnie. Samochód jeździ do dzisiaj, bo kupił go nasz klient.

Co do silnika, to 2,0 8V też jest stosunkowo bezwawryjny i niedużo pali.

Za ścianą (biura) sąsiad ma ten silnik w Espace i nawet go nie chce zagazować. W jezdzie mieszanej nie przekracza mu (podobnież) 8l.

Napisano

> rozebrany na części).

Astra II nie wyjdzie jakaś w tej cenie?

Z silnikiem 1,6 8V taniutko wyjdzie w eksploatacji.

Napisano
  • Autor

> Astra II nie wyjdzie jakaś w tej cenie?

> Z silnikiem 1,6 8V taniutko wyjdzie w eksploatacji.

No własnie słabo. Ja z "jedynki" byłem zadowolony, ale ciężko upolować z klimą. hmm.gif

Napisano

> Za ścianą (biura) sąsiad ma ten silnik w Espace i nawet go nie chce zagazować. W jezdzie mieszanej

> nie przekracza mu (podobnież) 8l.

Powiedz, sąsiadowi, że Twój jeździ na powietrze i jeszcze produkuje prąd....

Espace diesel 2,1 -2,2 pali w miescie 10 w trasie 8 przy normalnej jeździe.

Espace 2,0 Pb w trasie z 10z nie wychodzi .....

Napisano

> Espace diesel 2,1 -2,2 pali w miescie 10 w trasie 8 przy normalnej jeździe.

To mi master 2,8 tyle pali icon_eek.gif

Napisano

> Może po innym miescie jeździsz?

Trasa - 8 zlosnik.gif

Fakt, że jeżdżę do stówki zlosnik.gif

Napisano

> Może u was w mieście wszystkie samochody palą połowę mniej

Może też od kierowcy zależy

Jak kierowca jedzie cieżarowym, samochód pali mu ok. 9l ON więcej niż mi rotfl.gifzlosnik.gif

Napisano

Nie ma reguły. Ja mogę takich opowieści o podobno bezawaryjnych modelach setki napisać.

Odnośnie Xsary. Jest pewne, że jeżeli auto nie było mocno uszkodzone to nie będzie żadnego problemu z blachą, w środku jest z lepszych i wytrzymalszych materiałów niż np taka megane. I jest to na tyle okryte złą sławą auto, że nikt tego nie chce bo woli niemca, cena będzie atrakcyjniejsza etc.

I nawet na giełdzie jakąś xsarę widziałem.

Napisano

> Miescil sie wozek z gondola - jak dla mnie wystarczy.

Ja do Punto mkII 5D też wkładałem wózek z gondolą, i jeszcze zakupy sie mieściły. Jak dla mnie to dla rodziny 2 + 1 idealne rozwiązanie, zwłaszcza jak się dużo nie jeździ. A za dychę to i ładny egzemplarz się znajdzie.

Napisano

> Była jeszcze jakaś 5d.

Byla, ale chyba w poprzedniej budzie smile.gif

Napisano

Foto przykładowe:

thowww8a.jpg

za ok 12 tys dostaniesz całkiem fajnego z jakimś TDI 90, klimka też w większości jest

Napisano

> Foto przykładowe:

> za ok 12 tys dostaniesz całkiem fajnego z jakimś TDI 90, klimka też w większości jest

no to mamy odważnego pierwszego, co to linczu się nie boi brawo.gif

Napisano

Kumpel sprzedaje 99 w kombi, bezwypadek i raczej oryginalny przebieg 260kkm, chce 15. Dla mnie przeszacowane auto, gorzej się zużywa w środku np od astry g.

Napisano
  • Autor

> Kumpel sprzedaje 99 w kombi, bezwypadek i raczej oryginalny przebieg 260kkm, chce 15. Dla mnie

> przeszacowane auto, gorzej się zużywa w środku np od astry g.

Z tego też powodu golf odpada. ok.gif

Napisano

> Kumpel sprzedaje 99 w kombi, bezwypadek i raczej oryginalny przebieg 260kkm, chce 15 . Dla mnie

> przeszacowane auto, gorzej się zużywa w środku np od astry g.

To pewnie jeszcze sobie troche posprzedaje hehe.gif

Napisano

> To pewnie jeszcze sobie troche posprzedaje

Cena jest raczej wypośrodkowana. Ceny w ogłoszeniach wahają się od 14 do 18. To jest VW. Moja siostra sprzedała 2 tyg temu rozpadające się polo z 96, pospawane z trzech, rozklekotane, etc i bez proszenia poszedł za 6 tyś.

Napisano

moj qmpel tydzien temu kupil primere p11 z 98r z sekwencja i fajnym wyposazeniem za 8200 ok.gif bardzo fajne autko tylko troche kwadratowe 270751858-jezyk.gif

Napisano

znajomy chce sprzedać Ibize 2000/2001 5D 1.4 bez klimy i krajowa bida wersja. To tak jakby interesowało.

Napisano

palio, .aaaaa i jak ma gaz to butla idzie poza bagażnik- przywieszana od dołu,w bagaznik upchasz dzieciaka klamoty i jeszcze kilka toreb zakupów zeby.GIF

częsci tanie, ocynk, no a wygląd... jakoś żyję zeby.GIF

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

A kijanka rio kombi? hmm.gif

Trochę egzotyczne auto, ale opinie ma dobre. ok.gif

I z klimką można trafić.

kia_rio_i_kombi_1_5__2000_S5G.JPG

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.