Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Samochód sprowadzony (ubezpieczenie)

Featured Replies

Napisano

witajcie

upatrzyłem sobie auto ma jeszcze niemieckie tablice, jest aktualny przegląd ale nie ma ubezpieczenia i teraz pytanie, czy wystarczy czy wykupie ubezpieczenie (mam znajomego agenta który ubezpieczy mi auto w każdej chwili i na wypadek kontroli wyśle nr polisy w sms) Nie wiem jak wygląda sprawa aktualności tablic, czy to ma jakieś znaczenie czy wystarczy tylko aktualny przegląd i ubezpieczenie żeby normalnie dojechać autem do domu? Z góry dzięki za info.

Napisano

> witajcie

> upatrzyłem sobie auto ma jeszcze niemieckie tablice, jest aktualny przegląd ale nie ma

> ubezpieczenia i teraz pytanie, czy wystarczy czy wykupie ubezpieczenie (mam znajomego agenta

> który ubezpieczy mi auto w każdej chwili i na wypadek kontroli wyśle nr polisy w sms) Nie wiem

> jak wygląda sprawa aktualności tablic, czy to ma jakieś znaczenie czy wystarczy tylko aktualny

> przegląd i ubezpieczenie żeby normalnie dojechać autem do domu? Z góry dzięki za info.

Na niemieckich tablicach raczej nie ubezpieczysz.

Trzeba najpierw zarejestrować na siebie.

Napisano
  • Autor

> Na niemieckich tablicach raczej nie ubezpieczysz.

> Trzeba najpierw zarejestrować na siebie.

czyli pozostaje tylko laweta :/ szkoda

Napisano

> Na niemieckich tablicach raczej nie ubezpieczysz.

> Trzeba najpierw zarejestrować na siebie.

Jest możliwość ubezpieczenia OC bez zarejstrowania samochodu. Potrzebne jest tylko ważne badania technicze (mogą być niemieckie) i dokument zakupu pojazdu. Takie warunki honoruje Ergo Hestia.

Pozdrawiam

Napisano

Tak jak napisał kolega wcześniej można wykupić OC podając numer nadwozia.

Napisano

ubezpieczą bez problemu np w warcie 60 zł / miesiąc, chyba że masz zamiar rejestrować na stałe na siebie to wtedy lepiej od razu kupić normalną roczną polisę ok.gif

Napisano

> Jest możliwość ubezpieczenia OC bez zarejstrowania samochodu. Potrzebne jest tylko ważne badania

> technicze (mogą być niemieckie) i dokument zakupu pojazdu. Takie warunki honoruje Ergo Hestia.

> Pozdrawiam

Dobrze wiedzieć.

Gdy chciałem ubepzieczyć, to akurat nikt nie chciał no.gif

Napisano

> Dobrze wiedzieć.

> Gdy chciałem ubepzieczyć, to akurat nikt nie chciał

To kiedy to było? Na początku zeszłego roku agent PZU za stówkę na miesiąc mi ubezpieczył auto na niemieckich blachach.

Napisano

> To kiedy to było? Na początku zeszłego roku agent PZU za stówkę na miesiąc mi ubezpieczył auto na

> niemieckich blachach.

Takie auto mozna normalnie ubezpieczyc pozniej tylko przepisac te ubezpieczenie.

Napisano

> witajcie

> upatrzyłem sobie auto ma jeszcze niemieckie tablice, jest aktualny przegląd ale nie ma

> ubezpieczenia i teraz pytanie, czy wystarczy czy wykupie ubezpieczenie (mam znajomego agenta

> który ubezpieczy mi auto w każdej chwili i na wypadek kontroli wyśle nr polisy w sms) Nie wiem

> jak wygląda sprawa aktualności tablic, czy to ma jakieś znaczenie czy wystarczy tylko aktualny

> przegląd i ubezpieczenie żeby normalnie dojechać autem do domu? Z góry dzięki za info.

Dla aut z obcymi tablicami, które jeszcze nie zostały zarejestrowane w kraju można wykupić OC na 30 dni. Co do sms-a z numerem polisy to nie wiem co on ma Ci dać. Nie masz kwitka przy sobie, nie ma ubezpieczenia. Mandat za brak dokumentów będzie.

Napisano

jak sprowadziłem sobie auto z D to miałem wykupione ubezpieczenie niemieckie na 4 dni, po skończeniu tego ubezpieczenia a jeszcze nie dokonałem niezbędnych formalności w celu zarejestrowania auta w PL, pani w ajencji ubezpieczeniowej wystawiła mi ubezpieczenie nie na tablice niemieckie tylko wpisała w to miejsce nr.vin,gdy przerejestrowałem już auto pojechałem do tej pani i ona wypisała mi nowe ubezpieczenie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.