Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

malowanie lamp

Featured Replies

Napisano

Środek lamp malować jakimś specjalnym spray-em ? czy zwykły da rade ?? i jeszcze czy ma ktoś jakieś foto podglądowe jak środek dokładnie pomalowany ??

Napisano

Może być wzykły tylko dobrze odtłuścić powierzchnie malowaną ok.gif

Napisano

> Środek lamp malować jakimś specjalnym spray-em ? czy zwykły da rade ?? i jeszcze czy ma ktoś jakieś

> foto podglądowe jak środek dokładnie pomalowany ??

zwykly spray najlepiej matowy mam zdjecia lamp z SC interesuja cie?

Napisano
  • Autor

> nie lepiej kupić sportingowe?

może i lepiej ale mam juz lampy i nie wiem czy narazie taniej nie wyjdzie zrobic cos takiego. a jak auto dopiero bedzie miało jakieś konkretne mody to wtedy wstawic sportingowe

Napisano
  • Autor

> Może być wzykły tylko dobrze odtłuścić powierzchnie malowaną

to jest podstawa zeby jeszcze przed skreceniem nie odpadło zeby.GIFzlosnik.gif

Napisano

> to jest podstawa zeby jeszcze przed skreceniem nie odpadło

A chcesz rozklejać reflektory ?

Napisano

a jak to jest ze swieceniem takich lamp po pomalowaniu ?????

Napisano
  • Autor

dzieki wielkie za fotki smile.gif20.GIF a jeszcze jedno: kupiłem ostatnio silikon wysokotemperaturowy (czarny) powinien działać na sklejenie lamp ??

Napisano

> no chce inaczej cieżko by bylo pomalować

wiesz raz widzialem seja co se szkla pomalowal sprejem do przyciemnianai lamp hehe.gif

Napisano

> dzieki wielkie za fotki a jeszcze jedno: kupiłem ostatnio silikon wysokotemperaturowy (czarny)

> powinien działać na sklejenie lamp ??

da rade. ja kleilem najzwyklejszym i bylo ok.gif

Napisano
  • Autor

> wiesz raz widzialem seja co se szkla pomalowal sprejem do przyciemnianai lamp

a no sa tacy agenci ale to juz jest poniżej jakiś granic frown.gif

Napisano

> Nie pękało ?? wytrzymuje juz długo żeby od razu nie parowały?

sluchaj moje lampki jezdzily u mnie 2 lata pozniej jeszcze u kolegi kamell, a teraz nie wiem gdzie jezdza przez ten okres czasu nic sie nei dzialo nie parowalo, pekalo itp

Napisano

> a no sa tacy agenci ale to juz jest poniżej jakiś granic

wygladalo to zacnie jak sie łuszczyło ok.gifhehe.gif

Napisano
  • Autor

> sluchaj moje lampki jezdzily u mnie 2 lata pozniej jeszcze u kolegi kamell, a teraz nie wiem gdzie

> jezdza przez ten okres czasu nic sie nei dzialo nie parowalo, pekalo itp

Ok jeszcze raz dzieki za fotki i porady smile.gif

Napisano
  • Autor

> wygladalo to zacnie jak sie łuszczyło

to wygląda jezeli moze sie to podobać tylko wtedy jak jest swieże a później z kazdym myciem i warunkami atmosferycznymi wychodzą talenty zlosnik.gif

Napisano

> to wygląda jezeli moze sie to podobać tylko wtedy jak jest swieże a później z kazdym myciem i

> warunkami atmosferycznymi wychodzą talenty

bardziej to sie chyba luszczy od ciepla ktore oddaje zarowka zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> jak cos to pisz smialo

ok jak bedzie problem to sie odezwe. smile.gif

moze i od zarówek ale tych "modziarzy" do jednego worka ogolnie spakowałem i mówie m.in o malowaniu zderzaków pod kolor prosto na plastik itd itd zeby.GIFzlosnik.gif

Napisano
bo matowy pochlania refleksy swietlne i jesli beda jakiekolwiek zacieki farby lub odblyski od szkla, to wnetrze lampy jest calkiem ciemne.
Napisano
  • Autor

> bo matowy pochlania refleksy swietlne i jesli beda jakiekolwiek zacieki farby lub odblyski od

> szkla, to wnetrze lampy jest calkiem ciemne.

ok dzieki smile.gif

Napisano
  • Autor

> matowy lepiej wyglada

właśnie słyszałem że jak malować to połyskiem. Ale jednak wybiore mat po waszych radach smile.gif dzieki 20.GIF

Napisano

Ignac2004 malował wysokotemperaturowym matowym w CC, do niego uderz po foty i nazwe sprayu smile.gif koszt pewnie ten sam, a zawsze lepiej jesli wysokotemperaturowy zlosnik.gif a i ja kleilem lampe klejem 2skladnikowym epoksydowym - w kazdym sklepie z farbami dostaniesz - a opcja dobra cool.gif poza tym przejechalem wysokotemperaturowym silikonem, ktory mialem pod reka i byla pewnosc 100%! powodzenia i wrzuc foto przed, w trakcie i po zlosnik.gif

Napisano

> Ignac2004 malował wysokotemperaturowym matowym w CC, do niego uderz po foty i nazwe sprayu koszt

> pewnie ten sam, a zawsze lepiej jesli wysokotemperaturowy a i ja kleilem lampe klejem

> 2skladnikowym epoksydowym - w kazdym sklepie z farbami dostaniesz - a opcja dobra poza tym

> przejechalem wysokotemperaturowym silikonem, ktory mialem pod reka i byla pewnosc 100%!

> powodzenia i wrzuc foto przed, w trakcie i po

19zl wysokotemperaturowy, a 8zl zwykly kosztuje ok.gif

Napisano

klej panie na klej do szyb/luster nawet w liroy merlin dostaniesz za 15 zł takowy.Maluj tylko czarnym matem i wysokotemperaturowym bo normalnym to sobie łopate pomaluj a nie lampy kttóre jednak temperature dostają zeby.GIF

Napisano

klejenie szkiel najlepiej na czarny silikon robic, bo szklo lapie kolor od kleju i widac roznice miedzy lampami klejonymi przezroczystym i bialym klejem.

polecam czarny silikon, bo jest elastyczny i szklo nie peknie.

Napisano

Tak jest. Ja kupiłem zwykły wysokotemperaturowy szpraj w czarnym macie. Obawiałem się, że zwykły szybko się złuszczy.

Kleiłem tylko na czarnym silikonie i jest ok.gif

Napisano

> klej panie na klej do szyb/luster nawet w liroy merlin dostaniesz za 15 zł takowy.Maluj tylko

> czarnym matem i wysokotemperaturowym bo normalnym to sobie łopate pomaluj a nie lampy kttóre

> jednak temperature dostają

a co sie stanie jak pomaluje zwyklym sprejem?

Napisano

> a co sie stanie jak pomaluje zwyklym sprejem?

W lampie pojawiają się dość wysokie temperatury... zwykły spray po jakimś czasie wypłowieje i zacznie pękać i odchodzić warstwa tegoż sprayu z powierzchni lampy, którą pomalowałeś.

Napisano

> W lampie pojawiają się dość wysokie temperatury... zwykły spray po jakimś czasie wypłowieje i

> zacznie pękać i odchodzić warstwa tegoż sprayu z powierzchni lampy, którą pomalowałeś.

ale wiesz to z autopsji czy wypisujesz brednie, które gdzies tam, ktos tam powiedzial, napisal?

Napisano

> ale wiesz to z autopsji czy wypisujesz brednie, które gdzies tam, ktos tam powiedzial, napisal?

Ja osobiście widziałem, jak to się łuszczyło ale nie w CC. Lepiej dołozyć 10zł i pomalować to jak należy ok.gif

Napisano

> Ja osobiście widziałem, jak to się łuszczyło ale nie w CC. Lepiej dołozyć 10zł i pomalować to jak

> należy

to moze jakas dupiata farba ja mialem pomalowane zwyklym sprajem i bylo ok.gif pare osob ktore znam tez malowalo zwyklym i sie trzyma

Napisano

> to moze jakas dupiata farba ja mialem pomalowane zwyklym sprajem i bylo pare osob ktore znam tez

> malowalo zwyklym i sie trzyma

Potwierdzam ok.gif

Napisano
  • Autor

Dzieki wszystkim za rady smile.gif

Jak sie do tego zabiorę foty napewno będą każda robotę fotografuje przed w trakcie i po zeby.GIF Mam akurat czarny silikon wysokotemperaturowy wiec nie ma problemu a ten czarny mat dokupie smile.gif dzieki dzieki 20.GIF

Napisano

> Dzieki wszystkim za rady

> Jak sie do tego zabiorę foty napewno będą każda robotę fotografuje przed w trakcie i po Mam akurat

> czarny silikon wysokotemperaturowy wiec nie ma problemu a ten czarny mat dokupie dzieki

> dzieki

malowałem u siebie więc jak masz problem to pisz, pomoge ok.gif

Napisano

Witam ja mam pytanko, jak rozklejacie te lampy?? Pozdro

Napisano

> Witam ja mam pytanko, jak rozklejacie te lampy?? Pozdro

Ja grzałem opalarką i wydłubywałem nożykiem do tapet ten klej który trzyma szkło smile.gif

Napisano

Ja co prawda w SC ale zagrzałem susarzą mojej mulher.gif do okoła zeby.GIF i w trakcie nagrzewania delikatnie podważałem klosz, jak zaczynał odchodzić to grzałem w tym miejscu a potem przecinałem klej. Po pomalowaniu to samo, zagrzałem klej który byl w obudowie i wcisnałem klosz, nic nie paruje, wsio sie trzyma smile.gif

Napisano

grzejesz suszarka lub opalarka i powazasz ok.gif

podobno tez do piekarnika ktos wsadzal

Napisano

Garnek z wrzątkiem, potrzymać chwile i same się rozkleją ok.gif

Napisano

ja opalarką to robiłem i później wydłubać resztki kleju jak kolega wyżej pisał.. schodzi elegancko smile.gif

Napisano
  • Autor

> malowałem u siebie więc jak masz problem to pisz, pomoge

ok. Ja opalarką jak coś bedę robił. Skad jesteś dokładnie z Bytomia??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.