Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lacetti/Nubira do oceny

Featured Replies

Napisano

Witam

Przeglądając oferty kombiaków natknąłem się na taką:

link do aledrogo

Samochód pewnie miał jakąś stłuczkę/wypadek ale na zdjęciach prezentuje się idealnie. Chyba niestety nie mamy nikogo z Płocka - ale czy na podstawie fotek może ktoś ocenić? Wysłałem kilka pytań do sprzedającego.

Napisano

Nie wiem, coś to auto za tanie. hmm.gif

Chwilę temu już to ogłoszenie widziałem, więc i to trochę daje do myślenia.

P.S. W opisie sprzedawca pisze coś o alufelgach 15". Byłbym nawet skłonny uwierzyć, że na zdjęciach auto stoi na alusach, gdyby nie ta imitacja 5 śrub. smile.gif

Napisano
  • Autor

> Nie wiem, coś to auto za tanie.

> Chwilę temu już to ogłoszenie widziałem, więc i to trochę daje do myślenia.

> P.S. W opisie sprzedawca pisze coś o alufelgach 15". Byłbym nawet skłonny uwierzyć, że na

> zdjęciach auto stoi na alusach, gdyby nie ta imitacja 5 śrub.

No właśnie też mi się wydaje za tanie

Mnie zastanawiają felgi i brak korka gazu.

No i samochód wygląda zbyt idealnie na zdjęciach

Napisano

> No właśnie też mi się wydaje za tanie

Nie jest to w sumie cena "Kup teraz", ale z drugiej strony minimalnej też nie ma

> Mnie zastanawiają felgi i brak korka gazu.

Felgi na zdjęciach na pewno nie są aluminiowe. smile.gif Wlew gazu może być schowany pod klapką wlewu. Przełącznik jest widoczny na desce rozdzielczej po lewej stronie.

> No i samochód wygląda zbyt idealnie na zdjęciach

W Płocku jest podobno jakiś super spec robiący zdjęcia do ogłoszeń. Z taką opinią spotkałem się kiedyś wrzucając do oceny Tacumę.

Do Płocka chyba daleko nie masz, więc oglądnąć zawsze możesz.

Napisano

Oj jakie ladne profesjonalne zdjecia hehe.gif Na zywo juz nie bedzie taki ladny. Ja bym nawet nie pojechal ogladac z jednej bardzo prostej przyczyny. Silnik i komora silnika jak nowa yikes.gif

Napisano

> Samochód pewnie miał jakąś stłuczkę/wypadek ale na zdjęciach prezentuje się idealnie.<

Witam,

interesująca oferta, bo cena nowego, jeszcze z gazem, to grubo ponad 60 tys. Z pewnością ma "historię", choć informacja o oryginalnych szybach (nie wiem czy chodzi o to, że są Made by Chevrolet czy, że nie były zmieniane) świadczyłaby o raczej niewielkiej kolizji. Raczej był odbudowywany w Polsce, ale jeśli to jest dobrze zrobione ... Na pewno warto poznać dokładnie jego historię i zbadać pojazd w jakimś zaufanym serwisie.

Pzdr.

Napisano
  • Autor

> Oj jakie ladne profesjonalne zdjecia Na zywo juz nie bedzie taki ladny. Ja bym nawet nie pojechal

> ogladac z jednej bardzo prostej przyczyny. Silnik i komora silnika jak nowa

super czysty silnik też zauważyłem grinser006.gif

z drugiej strony jak kupowałem mój obecny samochód to z zewnątrz wyglądał jak nowy - ale silnika nie pamiętam

gdyby było bliżej podjechałbym i obejrzał

poczekamy czy sprzedawca odpowie na mojego maila

Napisano

> super czysty silnik też zauważyłem

> z drugiej strony jak kupowałem mój obecny samochód to z zewnątrz wyglądał jak nowy - ale silnika

> nie pamiętam

> gdyby było bliżej podjechałbym i obejrzał

> poczekamy czy sprzedawca odpowie na mojego maila

Srubki od leflektorow tez jak nowe smirk.gif Ja bym go omijal szerokim lukiem

Napisano

> Srubki od leflektorow tez jak nowe Ja bym go omijal szerokim lukiem

Co do srubke to bym sie nie sugerowal, ale patrzac na wnetrze i bagaznik to samochod nie byl dbany na codzien. Czego nie widac juz na lakierze.

Takze albo bardzo dobre zdjecia z uzyciem photoshopa, albo lakier byl przynajmniej niedawno odnawiany.

Bity czy nie bity wazne jest zeby przebieg sie zgadzal z rzeczywistym

Napisano

> Srubki od leflektorow tez jak nowe Ja bym go omijal szerokim lukiem <

Widać profesjonalnie i bardzo dokładnie odtworzony, a Ty się tak do niego zniechęciłeś smile.gif.

Pzdr.

Napisano

A co można by rzec o TYM lacku ? Ciężko jest znaleźć coś w 1.8 ale myślę ze 1.6 też da radę. Warto jest szukać z klimatronikiem ? Jak się sprawuje manualna klima w lacetti ? Co jeszcze przy zakupie lacetti kombi/sedan warto by sprawdzić ponad to co zwykle się sprawdza przy zakupie auta ?

Napisano

> A co można by rzec o TYM lacku ? Ciężko jest znaleźć coś w 1.8 ale myślę ze 1.6 też da radę.

> Warto jest szukać z klimatronikiem ? Jak się sprawuje manualna klima w lacetti ? Co jeszcze

> przy zakupie lacetti kombi/sedan warto by sprawdzić ponad to co zwykle się sprawdza przy

> zakupie auta ?

Klima ręczna raczej niemrawa jest, ale daje radę.

Co sprawdzić? Np. czy nie ma stuków z przekładni kierowniczej przy kręceniu na prakingu - były często wymieniane na gwarancji.

Napisano
  • Autor

> poczekamy czy sprzedawca odpowie na mojego maila

taki dostałem mail od sprzedającego:

Quote:

SAMOCHOD BEZWYPADKOWY W 100% MIAŁ TYLKO RYSE NA LEWYCH DRZWIACH I ZOSTAŁY POLAKIEROWANE.INSTALACJA LPG -PRINS.

aby ocenić trzeba by zobaczyć to auto

Napisano

> Bity czy nie bity wazne jest zeby przebieg sie zgadzal z rzeczywistym

Zalezy jak bity grinser006.gif

Napisano

> A co można by rzec o TYM lacku ? Ciężko jest znaleźć coś w 1.8 ale myślę ze 1.6 też da radę.

> Warto jest szukać z klimatronikiem ? Jak się sprawuje manualna klima w lacetti ? Co jeszcze

> przy zakupie lacetti kombi/sedan warto by sprawdzić ponad to co zwykle się sprawdza przy

> zakupie auta ?

Ten jest kupiony w PL i zdjecia nie retuszowane, jedz ogladaj ok.gif IMHO przebieg moze byc wiarygodny. Jak ktos domu nim nie postawil to ok.gif

Napisano

> Opisali go w Gazecie

to nei ten bo nie pod mostem te zdjecia idea.gif Chyba, ze ma nowy sposob hehe.gif

Napisano

> Zalezy jak bity

Dla mnie poki podluznice nie ruszone i nie po dachowaniu jest OK

Napisano

> Chyba, ze ma nowy sposob

Całkiem możliwe, bo już kilka aut na tym podjeździe fotografowanych widziałem.

A czy zdjęcia nie retuszowane - nie wiem, trzeba by exif-y posprawdzać.

Napisano

> Całkiem możliwe, bo już kilka aut na tym podjeździe fotografowanych widziałem.

> A czy zdjęcia nie retuszowane - nie wiem, trzeba by exif-y posprawdzać.

Widac ze profesjonalnie zrobione.

Napisano

> Dla mnie poki podluznice nie ruszone i nie po dachowaniu jest OK

Oj dobra bo sam sprzedajesz oink.gif

Napisano

> Co do srubke to bym sie nie sugerowal, ale patrzac na wnetrze i bagaznik to samochod nie byl dbany

> na codzien.

Dokładnie- fotele bardzo powycierane, w moim prawie 120 kkm wyglądają duuuużo lepiej a karchera czy innych zabiegów retuszujących nie widzialy.

Napisano

> Oj dobra bo sam sprzedajesz

I takiego szukam. Jak jest dobrze zrobiony to bedziesz bardziej zadowolony niz z niespodzianki z przebiegiem. A u nas dziwnym trafem wszystkie maja kolo 100kkm po i zaden oczywiscie niebity angryfire.gif

Napisano

> Witam

> Przeglądając oferty kombiaków natknąłem się na taką:

> link do aledrogo

> Samochód pewnie miał jakąś stłuczkę/wypadek ale na zdjęciach prezentuje się idealnie. Chyba

> niestety nie mamy nikogo z Płocka - ale czy na podstawie fotek może ktoś ocenić? Wysłałem

> kilka pytań do sprzedającego.

1. Auto powinno mieć fabryczne, pięcioramienne alufelgi.

2. Fotel kierowcy z wypaloną dziurą.

3. Kierownica trochę wytarta (u mnie po 150kkm wygląda lepiej).

Moim zdaniem auto powypadkowe, z podkręconym przebiegiem, zrobione przez handlarza na sprzedaż.

Trzeba pojechać i zobaczyć, bo to jeszcze nie oznacza że się nie nadaje. Przecież wszystkie auta są kręcone i robione przez handlarzy. Ważne tylko zeby ustalić jak mocno był bity.

Napisano

Na fotkach:

http://img684.yfrog.com/img684/2108/daewoo20.jpg

http://img249.yfrog.com/img249/9356/daewoo5.jpg

Widać że przedni zderzak odbiega kolorem od reszty, ale może to być normalne, tylko że tylny już ma właściwy odcień. Ale stan zewnętrzny nie pokrywa się ze stanem wewnątrz, widać że bardzo ładnie zrobione, ale po taniości bo wnętrze tylko wyczyszczone.

Napisano

Zwłaszcza fotel drajwera jest strasznie zgwałcony.

Ale stalowe felgi muszą być wyretuszowane. Gdyby nie te 5 śrub... smile.gif

Napisano

Lacetti ma strasznie widoczna roznice pomiedzy zderzakiem a nadwoziem. Ogladalem ich kilka zanim odebralem swojego po lakierowaniu.

Napisano

> Lacetti ma strasznie widoczna roznice pomiedzy zderzakiem a nadwoziem. Ogladalem ich kilka zanim

> odebralem swojego po lakierowaniu.

Tak podejrzewałem bo na moim Aveo też plastiki są w w delikatnie innym odcieniu jak reszta, podobnie miałem w Polonezie. Nie wiem jak jest Lacetti i Aveo ale z tego co wiem do Poloneza plastiki były zupełnie gdzie indziej lakierowane, znaczy się poza fabryką.

Napisano

> Tak podejrzewałem bo na moim Aveo też plastiki są w w delikatnie innym odcieniu jak reszta,

> podobnie miałem w Polonezie. Nie wiem jak jest Lacetti i Aveo ale z tego co wiem do Poloneza

> plastiki były zupełnie gdzie indziej lakierowane, znaczy się poza fabryką.

Wiekszosc producentow tak robi teraz. Ograniczaja swoj proces produkcji czesci do minimum i zajmuja sie tylko zmontowaniem tego w calosc. Tak jest w Tychach, Gliwicach i Ruselsheim - tam przynajmniej to widzialem.

• 3 miesiące później...
Napisano
  • Autor

> Witam

> Przeglądając oferty kombiaków natknąłem się na taką:

Cały czas przeglądam oferty kombiaków i tym razem natknąłem się na taki:

Link do otomoto

Poproszę znajomego z Bydgoszczy aby go obejrzał - a co Wy o nim sądzicie?

Napisano

> Cały czas przeglądam oferty kombiaków i tym razem natknąłem się na taki:

> Link do otomoto

> Poproszę znajomego z Bydgoszczy aby go obejrzał - a co Wy o nim sądzicie?

Tam jeszcze jest leasing(?)

Napisano
  • Autor

> Tam jeszcze jest leasing(?)

Cena = 20900 + 12x1389 = 37568

Kalkulator ubezpieczenia wycenia taki samochód na 42 tys.

Więc cena można powiedzieć zbliżona do rynkowej.

Napisano

> Cena = 20900 + 12x1389 = 37568

> Kalkulator ubezpieczenia wycenia taki samochód na 42 tys.

> Więc cena można powiedzieć zbliżona do rynkowej.

Czyli nadal dobra cena. Jeśli rzeczywiscie bezwypadkowe, to warot się zainteresować. Sprawdzić auto i podopytać o nie w ASO, gdzie było serwisowane.

Napisano
  • Autor

Pytanie o bagażnik kombi:

co to jest w tym kombi? pasy do mocowania czegoś? jakaś druga roleta?

C14945295_9.jpg

w innym wygląda tak:

C10475327_8.jpg

Napisano

> Pytanie o bagażnik kombi:

> co to jest w tym kombi? pasy do mocowania czegoś? jakaś druga roleta?

> w innym wygląda tak:

Są to pasy od mocowania siatki (takiej sznurkowo, plastikowej). W jednym jest siatka i są pasy, w drugim nie ma siatki.

Napisano

Czyli jest w cenie nowego 1.6 kombi (co prawda z gorszym wyposażeniem...)

ogłoszenie

Napisano
  • Autor

> Czyli jest w cenie nowego 1.6 kombi (co prawda z gorszym wyposażeniem...)

> ogłoszenie

Szkoda, że już nie ma w ofercie 1.8 kombi

Napisano

> ten pierwszy to jakaś wersja z kratką ...

Nie, tak jak kolega wcześniej napisał, to jest taka siatka plastikowa, mocowana na dole pasami do uchwytów w bagażniku. Też taką dostałem do swojego kombi.

Napisano

> Nie, tak jak kolega wcześniej napisał, to jest taka siatka plastikowa, mocowana na dole pasami do

> uchwytów w bagażniku. Też taką dostałem do swojego kombi.

Też taką mam. To chyba jest standard. Najwyżej się tego nie zakłada smile.gif

Napisano

> Kalkulator ubezpieczenia wycenia taki samochód na 42 tys.

> Więc cena można powiedzieć zbliżona do rynkowej.

Ale wiesz, że musisz przejąć ten leasing? Tego auta gość Ci nie sprzeda na umowę k-s lub fakturę vat.

Napisano
  • Autor

> Ale wiesz, że musisz przejąć ten leasing? Tego auta gość Ci nie sprzeda na umowę k-s lub fakturę

> vat.

Na razie muszę się dowiedzieć czy warto jechać do Bydgoszczy. niewiem.gif I się zastanowić, czy się pożegnać z moim dotychczasowym autkiem. niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Na razie muszę się dowiedzieć czy warto jechać do Bydgoszczy. I się zastanowić, czy się pożegnać

> z moim dotychczasowym autkiem.

w sobotę wybiorę się do Bydgoszczy - co warto sprawdzić w dieslu? czy robił ktoś przegląd "przedzakupowy" w ASO Chevroleta - wart jest on coś? drugą opją jest przegląd "autodoktor" w Autotest - kiedyś go robiłem kupując Lanosa i całkiem dokładnie sprawdzono mi auto.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.