Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CC 899 chodzi jak Klekot

Featured Replies

Napisano

Witam. wczoraj było wszystko ok... dziś odpaliłem samochód i straszne klekocze po dodaniu gazu.. coś poważnego ? coś z zaworami ? Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

raczej tak. nie czuje spadku mocy czy coś w tym stylu. a co obstawiasz ?

Napisano

brak iskry na którejś z świec, ale skoro nie stracił na mocy to może gdzieś w układzie wydechowym zrobiła się dziura i stąd taki dzwięk

Napisano
  • Autor

yhy. zawsze jak był zimny to klekotał, później mu przechodziło. Dziś jechałem silnik miał temp 90C odpala się wentylator a on dalej klekocze.

Napisano
  • Autor

olej sprawdzałem jakieś 3 tyg temu było lekko powyżej minimum to dolałem mu jeszcze. Staram się kontrolować to na bieżąco. Nie ubywa mi tak szybko. Ale jeszcze sprawdzę to dziś wink.gif

Napisano

sprawdź, bo jedynie to jeszcze przychodzi mi do głowy

Napisano
  • Autor

byłem teraz. jakieś 3mm nad minimum. dolałem trochę, wsiadłem do samochodu i rura. Dalej klekocze jak dam mu dużo gazu... to klekotanie jest większe, a na wolnych obrotach mniejsze.

Napisano

> yhy. zawsze jak był zimny to klekotał, później mu przechodziło. Dziś jechałem silnik miał temp 90C

> odpala się wentylator a on dalej klekocze.

Tak na odległość wygląda to na padnięte hydrauliczne kasatory luzów zaworowych.

Napisano

> Tak na odległość wygląda to na padnięte hydrauliczne kasatory luzów zaworowych.

dokładnie tak ok.gif

to właśnie to klekocze w 900 oraz 700 zaraz po odpaleniu, a po całkowitym padnięciu także później

Napisano

> dokładnie tak

> to właśnie to klekocze w 900 oraz 700 zaraz po odpaleniu, a po całkowitym padnięciu także później

Zgadzam się to będzie wina popychaczy miałem dwa razy ten sam problem w CC tyle że jak się trochę zagrzał to przy ponownym odpaleniu była cisza...

Napisano

Mogą być popychacze, u mnie klepał jak zapaliłem i zgasiłem na zimnym zaraz to klepało, 5minut jazdy i przechodziło. A teraz całkiem padły i klepie cały czas crazy.gif Możesz spróbować wlać gęściejszy olej. Pałowanie nic nie pomoże, dolej olej i powinno być lepiej

Napisano

Popieram. Wymienić olej na gęsty i będzie lepiej a zwłaszcza zimą.

Napisano

Gęściejszy do hydrauliki- ta ok.gif

Zimą to już git na całego rotfl.gif

Napisano
  • Autor

dolałem i bez zmian. Jutro samochód jedzie na warsztat. Zobaczymy co siedzi pod pokrywą wink.gif

Napisano

> Gęściejszy do hydrauliki- ta

> Zimą to już git na całego

Ja jeżdżę na gęstym od fabryki i trzyma się cienias od 97 roku biglaugh.gif

Napisano

> dolałem i bez zmian. Jutro samochód jedzie na warsztat. Zobaczymy co siedzi pod pokrywą

albo zużyły się tylko popychacze, albo popychacze i wałek. Jak się zdejmie pokrywę to już można co nieco wizualnie ocenić, czy któryś popychacz nie jest zatarty, lub w jakiś sposób uszkodzony mechanicznie.

Jak obadasz sprawę to daj znać, bo mi klepią popychadła na zimnym na potęgę, a na ciepłym postukują troszkę ciszej w odstępie kilkunastosekundowym.

Napisano
  • Autor

kieliszek do wymiany. Całe szczęście tylko jedna szt. (koszt jednego 50 zł blush.gif )

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.