Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Najcichsze małe samochody...

Featured Replies

Napisano

... czyli tylko i wylacznie z segmentu A (i nie chodzi o A-klase Mercedesa smile.gif ).

No wlasnie - ktory z maluchow przy jezdzie autostrada jest przyzwoicie cichy?

Dodam, ze chodzi o predkosc autostradowa wg. standardow tzw. zachodnich, czyli 120, co w PL przeklada sie na "standardowa predkosc na drodze poza obszarem zabudowanym" zeby.GIF Aczkolwiek jest tu haczyk - autostrady sa zrobione przewaznie z asfaltu ktory potwornie halasuje - wiec wyciszenie kol wysuwa sie na jeden z kluczowych aspektow.

107/C1/Aygo nie sa - to wiem. Generalnie z uwagi na budzetowosc segmentu na wyciszeniu sie oszczedza jak sie da, ale moze gdzies nie oszczedzali tak bardzo? Jakie sa Wasze doswiadczenia?

Aha - chodzi mi o auta aktualnie sprzedawane jako nowe - ale jesli macie ciekawostki z historii - to dawajcie wink.gif

Napisano

> No wlasnie - ktory z maluchow przy jezdzie autostrada jest przyzwoicie cichy?

O ile się nie mylę to wchodzący właśnie na rynek Nissan Leaf będzie najcichszy smile.gif

485169.1-lg.jpg

Napisano
  • Autor

> O ile się nie mylę to wchodzący właśnie na rynek Nissan Leaf będzie najcichszy

Jeden problem - to nie jest segment A smile.gif

Ale tak poza tym, to gdybym mieszkal w USA to juz daaawno bym sie na niego zapisal u dealera, zeby dostac w pierwszej kolejnosci.

Tak na boku - wciaz nie jest pewne, czy on ma dobrze wyciszone kola wink.gif

Napisano

> Jeden problem - to nie jest segment A

A jaki to jest segment? Mniejszego się nie da.

Napisano

> Aha - chodzi mi o auta aktualnie sprzedawane jako nowe - ale jesli macie ciekawostki z historii -

> to dawajcie

ojciec po maluchu jak odebral matiza z salonu i przekrecil kluczyk mowi "zapalil juz czy nie?"

Patrzac na cene i grupe docelowa toyota IQ powinna byc dobrze wyciszona... no ale nie jezdzilem i nie wiem

Napisano
  • Autor

> A jaki to jest segment? Mniejszego się nie da.

U Was - u nas sie da zeby.GIF

Inna sprawa - nie zbijaj sie, w USA Smarty tez sprzedaja 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Patrzac na cene i grupe docelowa toyota IQ powinna byc dobrze wyciszona... no ale nie jezdzilem i

> nie wiem

No pewnie jest - na pewno potrafi szybko jezdzic - ze 150 km/h mialo to spokojnie jak mnie wyprzedzalo i wychodzi, ze przy takiej predkosci jest wciaz sterowne smile.gif

Napisano

> ojciec po maluchu jak odebral matiza z salonu i przekrecil kluczyk mowi "zapalil juz czy nie?"

Jak wysiadam ze swojej Corsy z silnikiem klekoczącym i wsiadam do 2-letniego Twingo rodzicielki, to też głupieję - tam wcale nie słychać silnika. zlosnik.gif

Napisano

> U Was - u nas sie da

> Inna sprawa - nie zbijaj sie, w USA Smarty tez sprzedaja

Tyle że Smart jest często zaliczany do tej samej grupy co Honda Jazz/Fit. A czasem tworzy się dla niego nową grupę - samochody subminiaturowe. Ale to nie jest grupa A - w A masz Jazz'a, Yarisa, Mini Coopera, Accenta i Aveo.

Napisano

w A masz Jazz'a,

> Yarisa, Mini Coopera, Accenta i Aveo.

a w pl masz np c1/aygo itp samochody. tzn jakby o jeden rozmiar mniejsze smile.gif

Napisano
  • Autor

> Tyle że Smart jest często zaliczany do tej samej grupy co Honda Jazz/Fit. A czasem tworzy się dla

> niego nową grupę - samochody subminiaturowe. Ale to nie jest grupa A - w A masz Jazz'a,

Czyli macie inne nazewnictwo segmentow - te, ktore wymieniles, w Europie zaliczaja sie do segmentu B.

By miec pojecie, czym jest segment A w Europie, popatrz na takie samochody jak: Fiat Panda, Peugeot 107, Hyundai i10, VW Fox, Suzuki Alto (taka nazwa uzywana jest w Europie, nie wiem jak na innych rynkach), Toyota Aygo

Napisano
  • Autor

> Jak wysiadam ze swojej Corsy z silnikiem klekoczącym i wsiadam do 2-letniego Twingo rodzicielki, to

> też głupieję - tam wcale nie słychać silnika.

Twingo pierwszej czy drugiej generacji??

Napisano

> By miec pojecie, czym jest segment A w Europie, popatrz na takie samochody jak: Fiat Panda, Peugeot

> 107, Hyundai i10, VW Fox, Suzuki Alto (taka nazwa uzywana jest w Europie, nie wiem jak na

> innych rynkach), Toyota Aygo

z tym, że VW FOX to taka naciągana klasa A bo rozmiarowo to typowa klasa B.

Chyba temu, żeby mogli powiedzieć, że FOX jest najlepszy w segmencie A biglaugh.gif

Napisano

> z tym, że VW FOX to taka naciągana klasa A bo rozmiarowo to typowa klasa B.

No bez przesady wink.gif Klasa B to Polo, Fabia, Ibiza, Grande Punto, Corsa, Clio, Fiesta...

Napisano

> No bez przesady Klasa B to Polo, Fabia, Ibiza, Grande Punto, Corsa, Clio, Fiesta...

A Swift to A czy B, a może A+ ?? grinser006.gif

W każdym bądź razie cicho nie jest 270751858-jezyk.gif

Napisano

Jak chcesz kupować nowe auto(czyli budżet raczej spory) to chyba najlepiej wybrać po prostu takie które najbardziej Ci odpowiada, a za 2-2.5tyś. zł spokojnie sobie takiego malucha "aftermarketowo" wygłuszysz, bo seryjnie to chyba we wszystkich "najmniejszych" nie ma rewelacji.

Napisano

> Tyle że Smart jest często zaliczany do tej samej grupy co Honda Jazz/Fit. A czasem tworzy się dla

> niego nową grupę - samochody subminiaturowe. Ale to nie jest grupa A - w A masz Jazz'a,

Yaris w A

w takim razie Aygo w .... ?

Napisano

> Yaris w A

> w takim razie Aygo w .... ?

w klasie małe "a" wink.gif

Nie pamiętam co to był za wątek ale jakiś mądry wciskał że Fabia to międzysegemntowy samochód smile.gif

Napisano

> Yaris w A

> w takim razie Aygo w .... ?

W klasie "0", wraz ze Smartem, co większymi kosiarkami i wózkami do zakupów.

Napisano

> W klasie "0", wraz ze Smartem, co większymi kosiarkami i wózkami do zakupów.

nie ma takiej klasy klik

Napisano

> W klasie "0", wraz ze Smartem, co większymi kosiarkami i wózkami do zakupów.

Marku nie kompromituj się smile.gif w klasie "0" (jak ja nazwałeś) to nie jest Aygo tylko Toyota IQ

Napisano

> Twingo pierwszej czy drugiej generacji??

Twingo pierwszej generacji nie może być dwuletnie wink.gif

Napisano

> A Swift to A czy B, a może A+ ??

B oczywiście.

Napisano
  • Autor

> Jak chcesz kupować nowe auto(czyli budżet raczej spory) to chyba najlepiej wybrać po prostu takie

> które najbardziej Ci odpowiada, a za 2-2.5tyś. zł spokojnie sobie takiego malucha

> "aftermarketowo" wygłuszysz, bo seryjnie to chyba we wszystkich "najmniejszych" nie ma

> rewelacji.

A przejdzie takie "dogluszanie" bez naruszania gwarancji? Bo to trzeba pol auta przeciez rozebrac...

Napisano
  • Autor

> Twingo pierwszej generacji nie może być dwuletnie

Heh - czytanie ze zrozumieniem u mnie kuleje smile.gif

OK - silnik cichy - a jak reszta przy wiekszej predkosci? Francuzi akurat zwykle sie do wyciszenia przykladaja (poza 107/C1....)

Napisano

> Heh - czytanie ze zrozumieniem u mnie kuleje

> OK - silnik cichy - a jak reszta przy wiekszej predkosci? Francuzi akurat zwykle sie do wyciszenia

> przykladaja (poza 107/C1....)

Fiat Panda jest nieźle wyciszony.

Napisano

fiat panda jest dosyc cichy. ma "dlugą" skrzynie i dosyc male obroty np przy 100km/h

Napisano

> fiat panda jest dosyc cichy. ma "dlugą" skrzynie i dosyc male obroty np przy 100km/h

Tzn ile ma?

Napisano

> Heh - czytanie ze zrozumieniem u mnie kuleje

Kolega już za mnie odpowiedział. smile.gif

> OK - silnik cichy - a jak reszta przy wiekszej predkosci? Francuzi akurat zwykle sie do wyciszenia

> przykladaja (poza 107/C1....)

Raz zdarzyło mi się jechać tym autem w dłuższą trasę - wycieczka ok. 250km niedługo po zakupie.

Byłem zaskoczony ciszą w tym aucie, jest naprawdę przyjemnie. waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.