Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podnośniki szyb po wyjęciu kluczyka

Featured Replies

Napisano

ostatnio kilka razy u siebie zauważyłem, że jak zgaszę auto i wyjmę kluczyk to nadal działają mi podnośniki szyb bez względu na to czy szyby są zamknięte czy nie. Jak kupiłem auto to pamiętam, że tak nie było więc jestem na 90% pewien, ze tak nie powinno być.

Jak jest u was?

Być może coś mi centralka nie odłącza albo coś gdzies zwarło może przy alarmie???? Wiem że kluczykiem zawsze można je domknąć/otworzyć i to działa ok ale chodzi mi o zwykłe manetki w drzwiach - gaszę auto wyciągam kluczyk a szyby działają jak na zapalonym - nawet jak zamknę z kluczyka (pilota) drzwi i siedzę w środku to nadal mogę normalnie manewrować szybami z przycisków a to z punktu widzenia potencjalnego włamywacza idealna opcja - okno, drucik i szyba w dół.

Napisano

> ostatnio kilka razy u siebie zauważyłem, że jak zgaszę auto i wyjmę kluczyk to nadal działają mi

> podnośniki szyb bez względu na to czy szyby są zamknięte czy nie. Jak kupiłem auto to

> pamiętam, że tak nie było więc jestem na 90% pewien, ze tak nie powinno być.

Powinno, powinno. Mam podobnie. Wydaje mi się, że działają około 30 sek od wyłączenia zapłonu.

> Jak jest u was?

> Być może coś mi centralka nie odłącza albo coś gdzies zwarło może przy alarmie???? Wiem że

> kluczykiem zawsze można je domknąć/otworzyć i to działa ok ale chodzi mi o zwykłe manetki w

> drzwiach - gaszę auto wyciągam kluczyk a szyby działają jak na zapalonym - nawet jak zamknę z

> kluczyka (pilota) drzwi i siedzę w środku to nadal mogę normalnie manewrować szybami z

> przycisków a to z punktu widzenia potencjalnego włamywacza idealna opcja - okno, drucik i

> szyba w dół.

Napisano
  • Autor

> Powinno, powinno. Mam podobnie. Wydaje mi się, że działają około 30 sek od wyłączenia zapłonu.

> > szyba w dół.

a ok, to tego nie sprawdziłem czy po jakimś czasie przestają. Dzięki.

Napisano

> a ok, to tego nie sprawdziłem czy po jakimś czasie przestają. Dzięki.

W pandzie to działa 2minuty lub do otwarcia drzwi.

Napisano

Chyba działa tyle co i radio tj. 20min po odłączeniu zapłonu? Ale głowizny nie dam sobie uciąć .

Napisano

Po wyjęciu kluczyka podnoszenie szyb działa przez jakieś 3 min. ale jak wcześniej otworzysz drzwi to przestaje działać. Te 3 min. związane jest chyba z czasem świecenia lampek kabinowych przy otwartych drzwiach.

Napisano

Działają ok 30 sek od wyjęcia klucza lub do otwarcia którychkolwiek drzwi

To dobre rozwiązanie bo jak w renówce mojej serce.gif zapomnę domknąć to klucza drugi raz cza wkładać i nerw mnie bierze angryfire.gif

Napisano

> Działają ok 30 sek od wyjęcia klucza lub do otwarcia którychkolwiek drzwi

> To dobre rozwiązanie bo jak w renówce mojej zapomnę domknąć to klucza drugi raz cza wkładać i

> nerw mnie bierze

w bravo masz tez domykanie z pilota, trzymasz zamykanie dluzej i domyka

ulomne bo trzeba trzymac

Napisano

> w bravo masz tez domykanie z pilota, trzymasz zamykanie dluzej i domyka

> ulomne bo trzeba trzymac

no właśnie. Ja zauważyłem, że u mnie domykanie szwankuje w upały. Mimo trzymania przycisku szyby się zatrzymują, trzeba na kilka razy.

Napisano

> no właśnie. Ja zauważyłem, że u mnie domykanie szwankuje w upały. Mimo trzymania przycisku szyby

> się zatrzymują, trzeba na kilka razy.

moze wymien bateryjke w pilocie, bo u mnie w upaly all smiga oki zlosnik.gif

Napisano

> Po wyjęciu kluczyka podnoszenie szyb działa przez jakieś 3 min. ale jak wcześniej otworzysz drzwi

> to przestaje działać.

W Stilo (Bravo na 99% tak samo) po wyjęciu kluczyka przyciski otwierania szyb są podświetlone - wtedy podnośniki działają. Gdy otworzysz drzwi, podświetlenie gaśnie.

Napisano

> szyby same się domykają po zamknięciu z pilota?

u mnie nie. Musisz potrzymac klodke zeby sie zaczely jechac w gore

Napisano

> u mnie nie. Musisz potrzymac klodke zeby sie zaczely jechac w gore

u nikogo się same nie zamykają - procedura jest taka jak opisałeś.

Napisano

> u mnie nie. Musisz potrzymac klodke zeby sie zaczely jechac w gore

ok, dzięki

Napisano

Wczoraj testy zrobiłem. Od zgaszenia auta (kluczyk zostaje w stacyjce) to przez 4 (max5min) mogę szybki z wnętrza auta zamykać/otwierać.

Napisano

Działają do 3 minut po wyjęciu kluczyka lub wyłączeniu zapłonu. Ewentualnie do momentu otworzenia drzwi. Instrukcja obsługi się kłania.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.