Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zgasł podczas jazdy

Featured Replies

Napisano

wracam dzisiaj z roboty i ni z gruchy ni z pietruchy silnik zgasł, a obrotek poszedł spać mimo, że silnik się kręcił, bo na biegu go miałem

wyłączyłem zapłon i włączyłem ponownie a silnik ożył i znowu ogień drive.gif

jesli macie jakieś typy, to śmiało

przyjmuję również długości waszych sznurowadeł

Napisano

> wracam dzisiaj z roboty i ni z gruchy ni z pietruchy silnik zgasł, a obrotek poszedł spać mimo, że

> silnik się kręcił, bo na biegu go miałem

> wyłączyłem zapłon i włączyłem ponownie a silnik ożył i znowu ogień

> jesli macie jakieś typy, to śmiało

> przyjmuję również długości waszych sznurowadeł

Miałem to samo w 1.4 biglaugh.gif

I nie mam pojęcia co to mogło być, po prostu przyzwyczaiłem się do tego waytogo.gif

Napisano
  • Autor

stało mi się to jużdrugi raz, pierwszy miał miejsce 1,5 roku temu 270751858-jezyk.gif

dodam, że nie kręciłem rozrusznikiem, tylko kluczyk na 0 i spowrotem na ACC i dalej jazda

Skay, moze te typy tak mają? 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Miałem to samo w 1.4

> I nie mam pojęcia co to mogło być, po prostu przyzwyczaiłem się do tego

ja po roku popylania niebieskim też się spotkałem z takim czymś, 3 razy to było a pozniej był spokój icon_eek.gif

a pozniej to wiadomo

grinser006.gif
Napisano

> wracam dzisiaj z roboty i ni z gruchy ni z pietruchy silnik zgasł, a obrotek poszedł spać mimo, że

Brak prundu?hmm.gif

Sprawdź kabel masowy i choinkę poniżej aku. Popraw wszystkie styki masy na tej choince. ok.gif

Napisano

może chwilowa niedyspozycja czujnika halla

jak mi zaczynał umierać to tak właśnie autko sobie gasło

Napisano

przychylam się do opinii Damiana, gdyż komp na podstawie czujnika halla rozpoznaje prędkość silnika, a także moment zapłonu... (czyli jak nawali to centralka nie zna obrotów ani położenia wału, stąd zgasł i obrotek pokazywał zero)... może jakiś śmieć wpadł?

Napisano

> stało mi się to jużdrugi raz, pierwszy miał miejsce 1,5 roku temu

> dodam, że nie kręciłem rozrusznikiem, tylko kluczyk na 0 i spowrotem na ACC i dalej jazda

> Skay, moze te typy tak mają?

Miałem w czerwonym jak był NA, mam w białym, ettore miał w swoim. nigdy nie doszlismy co to było

Napisano

też to mam, co prawda myślałem, że to wina instalacji LPG - działo mi się tak na gazie (na benzynie nie wiem, bo jeżdżę na niej mało)

Napisano
  • Autor

żeby jeszcze były jakieś objawy wstępne, ale nic się nie dzieje, jedzie, potem na raz gaśnie i z uruchomieniem nie ma problemu

poprzedni raz wysprzęgliłem i zapalił od strzała na rozruszniku, dzisiaj tylko wyłączyłem i włączyłem zapłon i było ok

nie przyuważyłem jednak czy wskazówka ciśnienia oleju opadła, bo kontrolki ciśnienia i ładowania się nie zaswieciły nawet na moment, za to światła świeciły, a na pewno pozycyjne, bo zieloną kontrolkę widziałem

Napisano

jeżeli silnik Ci zgaśnie to wszystkie kontrolki będą działać do momentu aż się silnik zatrzyma... przerabiałem nieraz jak się paliwo skończyło...

Napisano

To samo dziś miałem w ścierze icon_eek.gif

Ale podejrzewam styki w stacyjce, bo po tym jak franca zdechła mi w środku lasu i już miałem zjechać na pobocze przekręciłem kluczyk i zagadała bez problemu icon_rolleyes.gif

A w unolocie to miałem problem ze stykami przy wtrysku - pospsiutałem oink.gifzlosnik.gif WD 40 i było potem oki wink.gif

Napisano

Ja właśnie miałem identyczną sytuację wczoraj.Chciałem zredukować z 4 na 5 biega tu nagle brak mocy pod pedałem gazu.Po krótkim czasie kaput.Stanąłem na poboczu przekręciłem kluczyk i poszedł jak kuna.Być może jakiś paproch się dostał do filtra paliwa i zapchał wężyk???

Napisano
  • Autor

poprzedni właściciel mi mówił, że jemu też tak mniej a więcej co roku auto potrafiło zgasnąć i nie było więcej problemów

hmm.gif trzeba będzie jeździć i pilnować, żeby na środku skrzyżowania nie stanąć 270751858-jezyk.gif

Napisano

Ja mam z kolei tak, że jak wrzucę looz przy określonej prędkości (powiedzmy 60 km/h), to auto momentalnie gaśnie. Jeśli nie przekroczę tej magicznej granicy to wszystko jest pikuś. Tak jest na gazie, ale rzecz podobna dzieję się też na benie tyle, że ta granica jest wyższa.

Napisano

trzeba będzie jeździć i pilnować, żeby na środku skrzyżowania nie stanąć

a tego to nigdy się nie dowiesz czy Ci stanie na skrzyżowaniu czy nie biglaugh.gif

Napisano

> Ja mam z kolei tak, że jak wrzucę looz przy określonej prędkości (powiedzmy 60 km/h), to auto

> momentalnie gaśnie. Jeśli nie przekroczę tej magicznej granicy to wszystko jest pikuś. Tak

> jest na gazie, ale rzecz podobna dzieję się też na benie tyle, że ta granica jest wyższa.

Wąż do filtra powietrza masz normalnie czy odwrócony? Jeśli nie to odwróć go do tyłu i powinno być OK zlosnik.gif

Napisano

Wskazówka od obrotomierza opadła, bo nie było sygnału na cewce. Wg mnie albo czujnik na kole zamachowym/pasowym albo digiplex. wink.gif

Napisano

> Ja mam z kolei tak, że jak wrzucę looz przy określonej prędkości (powiedzmy 60 km/h), to auto

> momentalnie gaśnie. Jeśli nie przekroczę tej magicznej granicy to wszystko jest pikuś. Tak

> jest na gazie, ale rzecz podobna dzieję się też na benie tyle, że ta granica jest wyższa.

Tez mam cos takiego tyle ze od czasu do czasu i nie posiadam LPG. Tez sie zastanawialem nad tym :/

Napisano

> Wąż do filtra powietrza masz normalnie czy odwrócony? Jeśli nie to odwróć go do tyłu i powinno być

> OK

Ma podobnie jak na załączonym zdjęciu zeby.GIF

Czyli, że za dużo luftu bierze? zeby.GIF

Napisano

Mojej białce wczoraj też właśnie zgasł i jeszcze pod górkę tracił moc. Teraz lekko żarzy się jeszcze kontrolka aku. Wiedziałem, że mogę mieć zwarcie na światłach, ale po odłączeniu świateł dalej delikatnie świeci (żarzy) się ta kontrolka.

Trzeba będzie do elektryka niewiem.gif

Napisano

> Ma podobnie jak na załączonym zdjęciu

> Czyli, że za dużo luftu bierze?

U mnie tak było, przy wymianie silnika chłopaki założyli jak u Ciebie i auto mi gasło, krótki postój, odwrócenie węża i jest Ok biglaugh.gif

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

no i wczoraj wieczorem znowu zgasł icon_eek.gifconfused.gif

bez wstępnych objawów

Napisano

Przyzwyczaj się 270751858-jezyk.gif w moim 1.4 też tak mam 270751858-jezyk.gif był już nawet założony wątek na ten temat ale niestety nie doszliśmy do tego co mogło być frown.gif jedni mówili że może być pompa inni jeszcze coś i tak zostało.

Napisano

Kordek miał dokładnie coś takiego podczas ostatniego OZU, ale to zupełnie inna bajka. Mi sie coś takiego jeszcze nie zdarzyło, ani w Uno, ani w Kropku, ani w CC700, ani w Ferrari (model F126 wink.gif )

Zobacz filtr paliwa (choć mój ma 14 lat i działa) ale jak jest jakiś syf to może coś mieszać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.