Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Śruby rdzewieją....ten typ tak ma

Featured Replies

Napisano

Witam...

Autko ma dwa lata. Śruby mocujące tylną kanapę są zardzewiałe jak cholera. Wajcha, którą otwieram pokrywkę wlewu paliwa także zardzewiała.

Jasna cholera czym oni to malują. Byłem w piątek w salonie umówić się na przegląd i pytam się gostka - co to jest, że w środku samochodu śruby zardzewiały

jak kotwica w statku ? Gostek na to...no wie pan panie tego...to tak już jest. Może pan to zareklamować ale chyba tego nie uznają. A wycieraczki też tak mają zgodnie z instrukcją rdzewieć, czy to tak z promocji ? Nie będę Wam opisywał całej rozmowy, ale zaczyna mnie to już irytować. Jak jest u Was, też takie kwiatki występują ?

Napisano

> Witam...

> Autko ma dwa lata. Śruby mocujące tylną kanapę są zardzewiałe jak cholera. Wajcha, którą otwieram

> pokrywkę wlewu paliwa także zardzewiała.

> Jasna cholera czym oni to malują. Byłem w piątek w salonie umówić się na przegląd i pytam się

> gostka - co to jest, że w środku samochodu śruby zardzewiały

> jak kotwica w statku ? Gostek na to...no wie pan panie tego...to tak już jest. Może pan to

> zareklamować ale chyba tego nie uznają. A wycieraczki też tak mają zgodnie z instrukcją

> rdzewieć, czy to tak z promocji ? Nie będę Wam opisywał całej rozmowy, ale zaczyna mnie to już

> irytować. Jak jest u Was, też takie kwiatki występują ?

nie wiem jak sruby na kanapie, ale wajcha otwierania klapki paliwa jest tak zardzewiala, ze zaraz mi odpadnie. Wycieraczki tez zardzewialy. Tłumik też zardzewiał już. Ja mam 2007 i 38kk przejechane i to jest skandal.

Ale jak juz wszysycy tutaj stwierdzili po tych samochodach nie ma cie dobrego spodziewac, tani chłam i tyle smile.gif byle do sprzedazy smile.gif

zglosze na przegladzie 45kk i zobaczymy co mi ci debile z ASO powiedza...

Napisano

Przeciez to normalne ze po 3 latach tlumik z zewnatrz koroduje.

Z ta dzwignia otwierania wlewu to rzeczywiscie. Powinni ja zrobic z czegos innego, albo co za problem bylo ja oblac plastikiem troche dalej.

Napisano
  • Autor

W czwartek jadę na umówiony przegląd. Zobaczymy jak gostki zareagują na moje uwagi. Chociaż tak naprawdę to nie jest ich wina, ale cóż reprezentują sprzedawcę auta więc muszą wszystkie uwagi przyjmować. W piątek dam wam znać czy moje argumenty zwyciężyły.

Napisano
  • Autor

> No ale reklamowales czy nie ?

----------------

Jeszcze nie bo jadę w czwartek. Chociaż facet mówił, że raczej abym tego nie reklamował, bo Chevrolet tego nie uznaje. Rozmowę wstępną zakończyliśmy tak, że mi nie zależy na typowej reklamacji - zależy mi na tym aby te śróby i inne elementy nie były pordzewiałe. Mogą je nie wymieniać tylko wyczyścić i pomalować. Chociaż zastanawiam się czy jednak nie składać reklamacji. Guzik mnie obchodzi co zrobią, ale chyba niedopuszczalne jest aby w kabinie śruby rdzewiały jak kotwica w statku.

Muszę z nimi wyjaśnić jeszcze jedną kwestię - filtr kabiny. Coś słabo mi dmucha w kabinie - facet mówi, że to filtr zapchany - a ja na to - panie przecież rok temu mi go wymienialiście. Gościu zdziwiony mów, że nie - bo to nie podlegało wymianie - patrzy w komputer - wymieniono i zapłacono. Wydaje mi się, że mnie walnęli po rogach - tzn. policzyli a nie wymienili. Gdy zaglądałem w samochodzie to mam wrażenie, że ten filtr jest od nowości - śrubki nie mają śladu odkręcania. Kurcze--- łobuzy.

Napisano

Jak nie uznaja to poprosisz o odmowe na pismie - panu sie pewnie nie chce kwitkow wypelniac.

p.s. jezdzisz od roku na tym samym filtrze ? yikes.gifyikes.gifyikes.gif

p.s. 2 nie masz innego aso w okolicy hmm.gif

p.s. 3 aż obejrze ta wajche od wlewu - korzystam z niej raz na miesiac i moze moja sie jeszcze nie wyrobila wink.gif

Napisano
  • Autor

> Jak nie uznaja to poprosisz o odmowe na pismie - panu sie pewnie nie chce kwitkow wypelniac.

> p.s. jezdzisz od roku na tym samym filtrze ?

> p.s. 3 aż obejrze ta wajche od wlewu - korzystam z niej raz na miesiac i moze moja sie jeszcze nie

---------

A powinienem ten filtr wymieniać częściej ?

Ta wajcha - chodzi mi o tę która jest w środku kabiny obok siedzenia kierowcy - u mnie od połowy jest zardzewiała.

Napisano

to na pocieszenie w yarisce która miała dwa lata i wymienine zostały ramiona wycieraczek zardzewiały serwis wymienił na nowe, linki od zmiany biegów wymienione przez serwis, akumulator wymieniony na nowy , łożysko tylnego koła wymienione na nowe, dmuchwa nawiewu powietrza wymieniona(zatarte łożysko), i wymienieniony jakiś element zawieszenia tylnego tłumika bo skrzypiał. nie wspomne o żarówkach (pozycyjnych tylnych i reflektorow przednich)które po ok 10-15kkm przepalają sie . W porównaniu w aveo żarówki wymieniłem chyba raz i to tylko te przednie, łączniki stabilizatora, tuleje wahacza, ramiona wycieraczek , aveo jest pięcioletnie i z przebiegiem o 30% większym niz yariska. Faktycznie rączka od wlewu paliwa koroduje ale i jest w miejscu gdzie w zime wsiadając tez zostawiamy troche śniegu i soli. Tak więc awaryjność aveo nie odstaje od pozioimu innych więc myślę ze nie jest tak źle.

Napisano
  • Autor

> Tak więc awaryjność aveo nie odstaje od pozioimu innych więc myślę ze nie jest tak źle.

-------------

Jasne, że nie jest źle. Ja nie mam kłopotów z awaryjnością, tylko wytykam przypadki, które wydaje mi się nie powinne zaistnieć.

Patrząc na litanię tego co wymienili Ci w Yarisce, to cieszę się, że mam AVEO (narazie).

Napisano

> ---------

> A powinienem ten filtr wymieniać częściej ?

To jest filtr powietrza ,ktore wchodzi do kabiny - dla wlasnego zdrowia wymieniaj co pol roku ok.gif

> Ta wajcha - chodzi mi o tę która jest w środku kabiny obok siedzenia kierowcy - u mnie od połowy

> jest zardzewiała.

Wiem ogladalem moja nie ma rdzy tylko zdarta farbe - winna jest zle wycieta wykladzina.

W srode jade na wymiane wentylatora to odrazu to zglosze smile.gif

Napisano

> ----------------

> Jeszcze nie bo jadę w czwartek. Chociaż facet mówił, że raczej abym tego nie reklamował, bo

> Chevrolet tego nie uznaje. Rozmowę wstępną zakończyliśmy tak, że mi nie zależy na typowej

> reklamacji - zależy mi na tym aby te śróby i inne elementy nie były pordzewiałe. Mogą je nie

> wymieniać tylko wyczyścić i pomalować. Chociaż zastanawiam się czy jednak nie składać

> reklamacji. Guzik mnie obchodzi co zrobią, ale chyba niedopuszczalne jest aby w kabinie śruby

> rdzewiały jak kotwica w statku.

> Muszę z nimi wyjaśnić jeszcze jedną kwestię - filtr kabiny. Coś słabo mi dmucha w kabinie - facet

> mówi, że to filtr zapchany - a ja na to - panie przecież rok temu mi go wymienialiście. Gościu

> zdziwiony mów, że nie - bo to nie podlegało wymianie - patrzy w komputer - wymieniono i

> zapłacono. Wydaje mi się, że mnie walnęli po rogach - tzn. policzyli a nie wymienili. Gdy

> zaglądałem w samochodzie to mam wrażenie, że ten filtr jest od nowości - śrubki nie mają śladu

> odkręcania. Kurcze--- łobuzy.

Niekoniecznie. Ostatnio u mnie zapchany już był po 10kkm od wymiany. Musiałem odkurzaczem go potraktować.

Napisano

oprocz wymiany filtra kabinowego proponuje takze w czasie pzregladu zajrzec do filtra powietrza silnika - wg instrukcji wymiana co 3 lata ale ja bym polecal czesciej bo ja u siebie po roku mialem czarny , oczywiscie wymienilem we wlasnym zakresie ( na allegro po 30zl oryginaly GM) i lepiej silnik zaczal oddychac smile.gif

Napisano

> Niekoniecznie. Ostatnio u mnie zapchany już był po 10kkm od wymiany. Musiałem odkurzaczem go

> potraktować.

Przy okazji - możecie rzucić jakiś krótki łopatologiczny manual jak obejrzeć/wymienić filtr kabinowy?

Też tego jeszcze nie robiłem, a zgodnie z tym, co piszecie - powinienem.

Napisano

> (...)

> irytować. Jak jest u Was, też takie kwiatki występują ?

Dziwne. U mnie łuszczyła się odrobinę farba na ramionach wycieraczek. Bez żadnych dyskusji z uśmiechem wymienili ramiona na nowe. Na nowych się nie łuszczy.

Ale ogólnie mam dobre doswiadczenia z moją ASO.

Napisano

> Ale ogólnie mam dobre doswiadczenia z moją ASO.

moje są bardzo mieszane

Napisano

> Ale ogólnie mam dobre doswiadczenia z moją ASO.

Ja jak uzywam ta sama ekipe tez juz nie mam problemow z ASO.

• 3 tygodnie później...
Napisano

> Przeciez to normalne ze po 3 latach tlumik z zewnatrz koroduje.

> Z ta dzwignia otwierania wlewu to rzeczywiscie. Powinni ja zrobic z czegos innego, albo co za

> problem bylo ja oblac plastikiem troche dalej.

Mam megi z 02r, jeszcze I ph II,ale tłumiki mam od nowości jeszcze bez łączenia.Wszystko zależy napewno od marki auta i od szczęścia.

Napisano

> Mam megi z 02r, jeszcze I ph II,ale tłumiki mam od nowości jeszcze bez łączenia.Wszystko zależy

> napewno od marki auta i od szczęścia.

To masz chyba mega szczescie, bo w tych autach lacznik obrywa sie bardzo czesto.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.