Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wlew gazu pod klapką benzyny

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś ma? i czy warto się w to bawić? jak wygląda sprawa później z tankowanie? ie jest uciążliwe ciągłe wkręcenie przejściówki? nie wkurza to potem?

Napisano

> Czy ktoś ma? i czy warto się w to bawić? jak wygląda sprawa później z tankowanie? ie jest uciążliwe

> ciągłe wkręcenie przejściówki? nie wkurza to potem?

Ja mam w GP. Jest w porządku, wkręcanie przejściówki nie denerwuje i nie jest uciążliwe. Wykonanie waytogo.gif

I co najważniejsze nie ma zewnętrznych oznak że w aucie jest gaz i tego obrzydliwego korka w zderzaku.

Butle mam 53L instalka BRC S24

Napisano
  • Autor

> Ja mam w GP. Jest w porządku, wkręcanie przejściówki nie denerwuje i nie jest uciążliwe. Wykonanie

> I co najważniejsze nie ma zewnętrznych oznak że w aucie jest gaz i tego obrzydliwego korka w

> zderzaku.

> Butle mam 53L instalka BRC S24

to dużą masz butlę. jakie miałeś koło zapasowe (rozmiar)? i jak sie sprawuje instalka? ja mam jutro montaż i stąd te pytania:)

Napisano

> Czy ktoś ma? i czy warto się w to bawić? jak wygląda sprawa później z tankowanie? ie jest uciążliwe

mam pełnowymiarowy i nie ma żadnych problemów przy tankowaniu...

btw. nie wyobrażam sobie dekla w zdesiu..nie dość że nie wygląda, to jeszcze załczas brudne i narażone na uszkodzenia.

Napisano

też mam wlew pod klapką, w bmw e36, i jak pisali poprzednicy, nie ma tego paskudztwa w zderzaku, nic się nie brudzi i to zdziwienie osoby obsługującej dystrybutor jak prosi się o zalanie, a oni obchodzą cały samochód dalej nie mogą nic znaleźć. Fakt u mnie jest troche ciasno ale nie ma problemów z tankowaniem smile.gif

Napisano

> to dużą masz butlę. jakie miałeś koło zapasowe (rozmiar)? i jak sie sprawuje instalka? ja mam jutro

> montaż i stąd te pytania:)

Koło standard 15"

Instalki nie mam długo ale nie ma się na razie do czego przyczepić.

Napisano

> Czy ktoś ma? i czy warto się w to bawić?

warto

plusy nie przesłaniają minusów :-DDD

> jak wygląda sprawa później z tankowanie? ie jest uciążliwe

bez przesady ;-)

a na większości stacji po tankowaniu obsługa wykręca przejściówkę i wkręca koreczek

kiedyś zamieszczałem fotkę jak to u mnie wygląda:

282693641-IMG_006.JPG

Napisano

A jak z kwestią solidności tego rozwiązania?? Nie ma niebezpieczeństwa że przy nieuważnym pociągnięciu za wąż wyrwie się mocowanie z nadkola??

Napisano

> A jak z kwestią solidności tego rozwiązania?? Nie ma niebezpieczeństwa że przy nieuważnym

> pociągnięciu za wąż wyrwie się mocowanie z nadkola??

jest dość solidnie

oczywiście, przy "dobrych" chęciach wszystko się da wyrwać

ale analogicznie można zerwać mocowanie wlewu pod zderzakiem ;-)

choć przyznam, konsekwencje (uszkodzenia) mogłyby być większe ok.gif

Napisano

W poprzednim aucie miałem i nie narzekałem dopóki kiedyś samoistnie nie odpiął się pistolet LPG i zrobił mi wgniotkę na błotniku-musiałem to naprawiać z auto casco bo stacja LPG nie miała ubezpieczenia, do teraz moja ubezpieczalnia ściąga z nich kasę a ja od tamtej pory zawsze trzymałem pistolet przy tankowaniu, teraz jeżdże tdi i mam spokój.

Napisano

Śmierdzi końcówka, śmierdzą ręce.

Napisano

> Śmierdzi końcówka, śmierdzą ręce.

to Ty sam gaz tankujesz ?

Napisano

> zdziwienie to jest jak się ma za tablicą odchylaną na bok

U mnie jest odchylana w górę. zlosnik.gif

Napisano

to jeszcze nic ... niedawno myślałem że padne na stacji, jakaś babka podjeżdża pod dystrybutor, coś mówi do osoby która go obsługuje ... ten patrzy na zderzak, klapkę itp. nic ... nagle babka otwiera bagażnik (hatchback) a tam z boku bagażnika wystaje kawał rury miedzianej z końcówką niewiem.gifoink.gif

Napisano

> U mnie jest odchylana w górę.

szczęściarzu, ze tez tablicy nie masz przymocowanej do klapy bagażnika zlosnik.gif

Napisano

> I co najważniejsze nie ma zewnętrznych oznak że w aucie jest gaz

No ba - byłby wstyd przed Ryśkiem... rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano

Też cool.gif

Ale bardziej chodziło mi o "bezczelnie" zamontowany w zderzaku korek wlewu gazu.

Napisano

ja mam i polecam, nie wkurza zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.