Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zale sie ... [LONG]

Featured Replies

Napisano

... czyli szolpasowe problemy alternatorowo-pradowe frown.gif

Zaczne od poczatku:

Na poczatku roku zaczol mi buczec altek a dokladnie lozyska, potem sie zeswapowalem ale altek pomimo dziwnych odglosow ktore z siebie wydawal sprawowal sie dzielnie i zawsze ladowal, podczas drogi z de juz tak jeczal ze myslalem ze padnie.

Nie zastanawiajac sie dlugo zamowilem pod koniec maja regenerowana na www.magnetimarelli.pl wszyscy chwalili ich altki, ze sa super fajne i wogule.

Przyszedl zamowiony towar, ja ucieszony w ktores sobotnie przedpoludnie zaczolem montaz, zalozylem dziada i wszystko bylo ok, do niedzieli ...

Pojechalem do rodzicow, po paru godzinach chce jechac do domu, zapalam parcha i slysze piszczenie paska, mysle a moze sie poluzowal pasek.

Pojechalem na lans i ledwo co wrocilem do domu bo by mi prundu braklo.

Zdemontowalem dziada (dzialal 1,5 dnia sick.gif), odeslalem i dostalem na poczatku czerwca nowy. Zalozylem i hulal, chcociaz z moich ogledzin byl gorszy od pierwszego, czasem lubialy lozyska zapiszczec ale mysle ze juz dosc mialem problemow z altkami to oleje to.

Dzis dzwoni mi Pati ze nie umie auta odpalic pod robota bo nie ma prundu.

Altek musial sie zesrac wczoraj jak sobie troche poupalalem fure, przed chwila go zdemontowalem i wraca na reklamacje lecz teraz maja mi odeslac kase.

I tak czy te altki mogly sie spsuc z mojej winy?

Dlaczego tak mysle bo oba mialy taka sama usterke czyli urwal sie drut idacy z biezni do uzwojenia.

Co moze byc tego powodem?

Moj stary altek wraca juz 3 raz do budy i za kazdym razem dziala, laduje, nic mu nie jest w stanie zaklocic pracy procz piszczacych lozysk.

Moj stary altek ma 12lat, bieznie wytarte tak ze wygladaja jak wielki kanion, szczotek prawie brak ale dziala ...

Co teraz mam zrobic?

Gdzie zakupic nowy zeby troche podzialal, a moze wina psujacych sie altkow lezy po mojej stronie?

Moze zle zakladaja lozyska i przy wyzszych obrotach dostaje luzu i ten kabel wewnatrz haczy o cos?

Nie mam juz pomyslu na to ... mam dosc ...

Napisano

Wolę używany oryginał niż regenerowany.Tyczy się to każdej marki auta.

Napisano

> ... czyli szolpasowe problemy alternatorowo-pradowe

> Zaczne od poczatku:

> Na poczatku roku zaczol mi buczec altek a dokladnie lozyska, potem sie zeswapowalem ale altek

> pomimo dziwnych odglosow ktore z siebie wydawal sprawowal sie dzielnie i zawsze ladowal,

> podczas drogi z de juz tak jeczal ze myslalem ze padnie.

> Nie zastanawiajac sie dlugo zamowilem pod koniec maja regenerowana na www.magnetimarelli.pl wszyscy

> chwalili ich altki, ze sa super fajne i wogule.

> Przyszedl zamowiony towar, ja ucieszony w ktores sobotnie przedpoludnie zaczolem montaz, zalozylem

> dziada i wszystko bylo ok, do niedzieli ...

> Pojechalem do rodzicow, po paru godzinach chce jechac do domu, zapalam parcha i slysze piszczenie

> paska, mysle a moze sie poluzowal pasek.

> Pojechalem na lans i ledwo co wrocilem do domu bo by mi prundu braklo.

> Zdemontowalem dziada (dzialal 1,5 dnia ), odeslalem i dostalem na poczatku czerwca nowy. Zalozylem

> i hulal, chcociaz z moich ogledzin byl gorszy od pierwszego, czasem lubialy lozyska zapiszczec

> ale mysle ze juz dosc mialem problemow z altkami to oleje to.

> Dzis dzwoni mi Pati ze nie umie auta odpalic pod robota bo nie ma prundu.

> Altek musial sie zesrac wczoraj jak sobie troche poupalalem fure, przed chwila go zdemontowalem i

> wraca na reklamacje lecz teraz maja mi odeslac kase.

> I tak czy te altki mogly sie spsuc z mojej winy?

> Dlaczego tak mysle bo oba mialy taka sama usterke czyli urwal sie drut idacy z biezni do uzwojenia.

> Co moze byc tego powodem?

> Moj stary altek wraca juz 3 raz do budy i za kazdym razem dziala, laduje, nic mu nie jest w stanie

> zaklocic pracy procz piszczacych lozysk.

> Moj stary altek ma 12lat, bieznie wytarte tak ze wygladaja jak wielki kanion, szczotek prawie brak

> ale dziala ...

> Co teraz mam zrobic?

> Gdzie zakupic nowy zeby troche podzialal, a moze wina psujacych sie altkow lezy po mojej stronie?

> Moze zle zakladaja lozyska i przy wyzszych obrotach dostaje luzu i ten kabel wewnatrz haczy o cos?

> Nie mam juz pomyslu na to ... mam dosc ...

mialem to samo, raz mi działał przez 10km 270751858-jezyk.gif, potem troche dłużej, suma sumarum wracałem 4 razy na lince sick.gif

wkońcu zmienilem na MPI i działa do teraz, przyczyna nie znana, jedynie domyślać sie moge ze altek i pasowe nie szły współosiowo i go wyypało

wiem jedno nigdy wiecej altka z neta no.gif

Napisano

> Wolę używany oryginał niż regenerowany.Tyczy się to każdej marki auta.

To też nie jest tak do końca.. Zależy z "jakiego złomu" je regenerują i kto to robi. Fakt, czasami można kupić "dobry" używany stuff ok.gif

Napisano
  • Autor

> Wolę używany oryginał niż regenerowany.Tyczy się to każdej marki auta.

Chyba wymienie w swoim regulator albo przynajmniej same szczotki i lozyska ...

Przed chwila fura odpalila no moim starym altku, wsio ok, jest 100razy lepszy jak te regenerowane i juz chyba na nic go nie zamienie zlosnik.gif

Napisano

> Chyba wymienie w swoim regulator albo przynajmniej same szczotki i lozyska ...

> Przed chwila fura odpalila no moim starym altku, wsio ok, jest 100razy lepszy jak te regenerowane i

> juz chyba na nic go nie zamienie

z tymi regulatorami to tez zalezy jak sie trafi ja w 900 przerobilem 3 zanim trafilem na dobry hehe.gif

Napisano

weź kup oryginał nowy i problem się rozwiąże na pewno bądź swojego zreanimuj.......

PS. -> gg

Napisano

ja kupilem "chinski" od sprzedawcy z Warszawy, ktorego nicka podawalem juz pelno razya. chyba ArturBes. czy jakos tak.

niby Muzykant pisal, ze to syf, ale juz ponad 3 lata dziala - teraz u Sieminka.

Napisano
  • Autor

> przy ilu masz ustawioną odcinkę ??

7500 chyba ale nie przekraczam 7000 bo potem nie jedzie i tak wink.gif

Napisano

> ja kupilem "chinski" od sprzedawcy z Warszawy, ktorego nicka podawalem juz pelno razya. chyba

> ArturBes. czy jakos tak.

> niby Muzykant pisal, ze to syf, ale juz ponad 3 lata dziala - teraz u Sieminka.

Dobrze wiedzieć waytogo.gif Ja narazie nie narzekam ok.gif

Napisano

to jest chyba glowny problem, znam conajmniej jedno auto w ktorym po przesunieciu odcinki pojawily sie mega problemy z altkiem, rekordzista juz rok buja sie z reklamacjami..

Napisano

> Zaczne od poczatku:

> Na poczatku roku zaczol mi buczec altek a dokladnie lozyska, potem sie zeswapowalem ale altek

> pomimo dziwnych odglosow ktore z siebie wydawal sprawowal sie dzielnie i zawsze ladowal,

> Nie zastanawiajac sie dlugo zamowilem pod koniec maja regenerowana na www.magnetimarelli.pl wszyscy

> Przyszedl zamowiony towar, ja ucieszony w ktores sobotnie przedpoludnie zaczolem montaz, zalozylem

> Pojechalem do rodzicow, po paru godzinach chce jechac do domu, zapalam parcha i slysze piszczenie

> Zdemontowalem dziada (dzialal 1,5 dnia ), odeslalem i dostalem na poczatku czerwca nowy. Zalozylem

> i hulal, chcociaz z moich ogledzin byl gorszy od pierwszego, czasem lubialy lozyska zapiszczec

> Altek musial sie zesrac wczoraj jak sobie troche poupalalem fure, przed chwila go zdemontowalem i

> Dlaczego tak mysle bo oba mialy taka sama usterke czyli urwal sie drut idacy z biezni do uzwojenia.

> Moj stary altek wraca juz 3 raz do budy i za kazdym razem dziala, laduje, nic mu nie jest w stanie

> Moj stary altek ma 12lat, bieznie wytarte tak ze wygladaja jak wielki kanion, szczotek prawie brak

> ale dziala ...

> Co teraz mam zrobic?

> Gdzie zakupic nowy zeby troche podzialal, a moze wina psujacych sie altkow lezy po mojej stronie?

> Moze zle zakladaja lozyska i przy wyzszych obrotach dostaje luzu i ten kabel wewnatrz haczy o cos?

Bytom ul.Witczaka regenerowane oryginały wyglądają lepiej niż nowe i tak też działają. Polecam i w razie czego blisko na gwarancje. Ja brałem kumpel brał i wsio ok. Wcześniej się borykałem z kilkoma altkami i tez myślałem że to wina auta, ale problem się skończył po zakupie w.w

Napisano

> Zaczne od poczatku:

> ale dziala ...

> Co teraz mam zrobic?

prosta sprawa kupujesz porządne łozyska i regenerujesz ten twoj stary i nie bedzie problemu smile.gif ja tez swego czasu miałem kupe problemow a altkami .... kupiłem dwa chinskie isie wyjsrały jeden regenerowanyt itez kupa na koniec złozyłem sam jeden a porządnie i śmiga do dzis smile.gif ostatnio tylko regulator sie spsuł ale to juz moment był biglaugh.gif

Napisano

z takich własnie powodów ja do CC swego czasu zakupiłem nowke ori ok.gif działa do dziś

Napisano

> Bytom ul.Witczaka regenerowane oryginały wyglądają lepiej niż nowe i tak też działają. Polecam i w

> razie czego blisko na gwarancje. Ja brałem kumpel brał i wsio ok. Wcześniej się borykałem z

> kilkoma altkami i tez myślałem że to wina auta, ale problem się skończył po zakupie w.w

potwierdzam kupowalem tam do kilku aut znajomym i wszystko smiga zeby.GIF

smiga az milo

Napisano
Po tym jak ześ mi zapomniał zamówic tego co gadaliśmy, kupiłem na Witczaka do Pandy, działa bez problemu ok.gif
Napisano

Wymień łożyska w swoim altku, a wirnik oddaj do magika jakiegoś co robi alternatory żeby Ci wytoczył nowe bieżnie. Ja tak u siebie zrobiłem i było wszystko ok do samego końca.

Napisano
  • Autor

> Wymień łożyska w swoim altku, a wirnik oddaj do magika jakiegoś co robi alternatory żeby Ci

> wytoczył nowe bieżnie. Ja tak u siebie zrobiłem i było wszystko ok do samego końca.

Marcin szkoda gadac, znow zrobilo sie to co ostatnio, chyba jakas kijata metode regeneracji maja ...

Napisano

Może próbować podpasować altka od jakiegoś motura ?

W XJ900S jest niezintegrowany z karterami.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.