Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

UPG 1.2 16V :(

Featured Replies

Napisano

Witam.

Powróciły do mnie problemy z moją fefnastką. Długo się nią nie nacieszyłem, bo dziś padł wyrok - UPG frown.gif Pany powiedzcie mi ile kasiory trzeba szykować na zrobienie UPG w 1.2 16V ? frown.gif Załamałem się po prostu frown.gif

Napisano

> Witam.

> Powróciły do mnie problemy z moją fefnastką. Długo się nią nie nacieszyłem, bo dziś padł wyrok -

> UPG Pany powiedzcie mi ile kasiory trzeba szykować na zrobienie UPG w 1.2 16V ? Załamałem

> się po prostu

nowe śruby 100zł

uszczelka około 100zł (Mam getza za mniej nówke jak coś to pw)

i robocizna

Napisano

> nowe śruby 100zł

> uszczelka około 100zł (Mam getza za mniej nówke jak coś to pw)

> i robocizna

i chyba zapomniałeś o uszczelce głowiczki, uszczelniaczach zaworowych, uszczelniaczu wałka rozrządu, czasami jeszcze uszczelki kolektora ssącego/wydechowego, być może płyn chłodniczy

myślę że 1000 to przybliżone koszty

chyba że remont drut ma być to może być taniej ale zazwyczaj taniej w takich przypadkach wychodzi drożej

Napisano
  • Autor

No to kaplica. Jeśli to koło 1000 zł wychodzi to chyba będę zmuszony odstawić seja, bo dopiero mnóstwo kasy wpierdzieliłem w SWAPa a teraz jeszcze to :/ masakra....

Napisano

> i chyba zapomniałeś o uszczelce głowiczki, uszczelniaczach zaworowych, uszczelniaczu wałka

> rozrządu, czasami jeszcze uszczelki kolektora ssącego/wydechowego, być może płyn chłodniczy

> myślę że 1000 to przybliżone koszty

> chyba że remont drut ma być to może być taniej ale zazwyczaj taniej w takich przypadkach wychodzi

> drożej

o reszcie zapomniałem smile.gif ale dobrze piszesz zeby.GIF

uszczelniacze około 4-6zł

uszczelki głowiczki ceny nie pamietam

Napisano

> No to kaplica. Jeśli to koło 1000 zł wychodzi to chyba będę zmuszony odstawić seja, bo dopiero

> mnóstwo kasy wpierdzieliłem w SWAPa a teraz jeszcze to :/ masakra....

od jakiego auta silnik wstawiłes???

Napisano

> i chyba zapomniałeś o uszczelce głowiczki, uszczelniaczach zaworowych, uszczelniaczu wałka

> rozrządu, czasami jeszcze uszczelki kolektora ssącego/wydechowego, być może płyn chłodniczy

> myślę że 1000 to przybliżone koszty

> chyba że remont drut ma być to może być taniej ale zazwyczaj taniej w takich przypadkach wychodzi

> drożej

uszczelniacze zaworowe mozna pominac na własna odpowiedzialnosc ale warto od razu zmienic

Napisano

> uszczelki głowiczki ceny nie pamietam

ostatnio kupowałem około 40zł ... nie jest tania

Napisano
  • Autor

> od jakiego auta silnik wstawiłes???

Silnik mam z P1 1.2 16V 86KM. Jakiś czas temu mi się zagotował (pisałem chyba nawet o tym na forum) i to pewnie wtedy... bo mi się włącznik wentylatora spieprzył i zagotował się w korku..

Napisano

> Silnik mam z P1 1.2 16V 86KM. Jakiś czas temu mi się zagotował (pisałem chyba nawet o tym na forum)

> i to pewnie wtedy... bo mi się włącznik wentylatora spieprzył i zagotował się w korku..

silnik już pewnie swoje nalatał strzelam że ze 120 tyś już mógł mieć

wiec musisz wymienić to co podane razem z uszczelniaczem i przy okazji zmień jeszcze pierścienie na pewno mu to nie zaszkodzi zeby.GIF

albo szukaj silnika ze stilo lub p II/grande

Napisano
  • Autor

> silnik już pewnie swoje nalatał strzelam że ze 120 tyś już mógł mieć

> wiec musisz wymienić to co podane razem z uszczelniaczem i przy okazji zmień jeszcze pierścienie na

> pewno mu to nie zaszkodzi

> albo szukaj silnika ze stilo lub p II/grande

Silnik miał mieć koło 90kkm. Sprawdzić się nie da niestety 270751858-jezyk.gif A kolejnego kupował nie bede bo kurde dopiero ten wsadziłem smile.gif Tego zreanimuję i tyle.. Nic innego nie pozostało.

Napisano

> Pany powiedzcie mi ile kasiory trzeba szykować na zrobienie UPG w 1.2 16V ?

Mnie planowanie + wymiana uszczelniaczy + dwie nowe uszczelki wyszło 400 - nie liczac wlasnej robocizny (rozlozenie i zlozenie), takze tragedii nie ma.

Napisano
  • Autor

> Mnie planowanie + wymiana uszczelniaczy + dwie nowe uszczelki wyszło 400 - nie liczac wlasnej

> robocizny (rozlozenie i zlozenie), takze tragedii nie ma.

Najgorzej z rozrządem ma się sprawa, bo chyba od nowa trzeba ustawiać...? A sam tego nie zrobię 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Silnik miał mieć koło 90kkm. Sprawdzić się nie da niestety A kolejnego kupował nie bede bo kurde

> dopiero ten wsadziłem Tego zreanimuję i tyle.. Nic innego nie pozostało.

jak ja szukałem silnika to kupiłem nowszy model z albei rok 2004 po 4o paru tyś musiałem doniego dokupić osprzet

na allegro wtedy była magiczna liczba 78tys km na prawie kazdym silniku zeby.GIF

a silnik z lat 97-99 już troche musi mieć nalatane

Napisano

> Najgorzej z rozrządem ma się sprawa, bo chyba od nowa trzeba ustawiać...? A sam tego nie zrobię

najgorzej rozebrać rozrząd jest łatwy do opanowania

Napisano

> jak ja szukałem silnika to kupiłem nowszy model z albei rok 2004 po 4o paru tyś musiałem doniego

> dokupić osprzet

> na allegro wtedy była magiczna liczba 78tys km na prawie kazdym silniku

> a silnik z lat 97-99 już troche musi mieć nalatane

jak ma sie szczescie mozna dorwać rodzynka smile.gif takiego do 30 kkm juz dwa takie montowalem smile.gif silnik jak z palety prosto z linii montazowej smile.gif

Napisano

> jak ma sie szczescie mozna dorwać rodzynka takiego do 30 kkm juz dwa takie montowalem silnik jak

> z palety prosto z linii montazowej

to ma sens jak jesteś świadom tego że osprzęt i tak musisz dokupić a to kolejne koszta

niestety dużo ludzi szuka najprostszych rozwiązań tzn P1 i bierze stare silniczki frown.gif

Napisano

> to ma sens jak jesteś świadom tego że osprzęt i tak musisz dokupić a to kolejne koszta

> niestety dużo ludzi szuka najprostszych rozwiązań tzn P1 i bierze stare silniczki

no racja ok.gif ale mowiłem o kompletnych silnikach p1 smile.gif no i nie ma gadki te silniki miały tak mało najechane smile.gif

Napisano

> silnik już pewnie swoje nalatał strzelam że ze 120 tyś już mógł mieć

> wiec musisz wymienić to co podane razem z uszczelniaczem i przy okazji zmień jeszcze pierścienie na

> pewno mu to nie zaszkodzi

> albo szukaj silnika ze stilo lub p II/grande

120 tys mogl miec minimum ale mil chyba .... 12 letnie auto.... z takim przebiegiem ... toż to może imożliwe ale napewno nie częste a wręcz bardzo rzadkie ....

Napisano

> jak ma sie szczescie mozna dorwać rodzynka takiego do 30 kkm juz dwa takie montowalem silnik jak

> z palety prosto z linii montazowej

a skąd wiesz że ma poniżej 30 kkm ?? 100 % pewność, w w 90 % to są przebiegi rzędu 200 kkm ...

Napisano

> Najgorzej z rozrządem ma się sprawa, bo chyba od nowa trzeba ustawiać...? A sam tego nie zrobię

Teoretycznie trzeba uzywac odpowiednich blokad do rozrzadu, ktore mozna zrobic samemu, byl opis na forum. Ja zrobilem popeline i pozaznaczalem flamastrem - po zlozeniu auto jezdzilo bez problemu.

Napisano

shocked.gif> Witam.

> Powróciły do mnie problemy z moją fefnastką. Długo się nią nie nacieszyłem, bo dziś padł wyrok -

> UPG Pany powiedzcie mi ile kasiory trzeba szykować na zrobienie UPG w 1.2 16V ? Załamałem

> się po prostu

yikes.gifswieca.gifshocked.gif

trzymaj sie Albert

Napisano

> a skąd wiesz że ma poniżej 30 kkm ?? 100 % pewność, w w 90 % to są przebiegi rzędu 200 kkm ...

jak sciepłem miske to wsio w temacie silnik od wewnatrz prawie jak nufka minimalne ilosci nalotu po oliwie gładzie cylindra jak swieżo po honowaniu 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.