Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do 33 tys zł combi 407 sw czy laguna

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie

Mam za zadanie zakupić auto kombi do takiej sumy

I teraz pytanie co lepiej

Peugeot 407 SW roczniki widze za tą cene 2004-2005

czy

Laguna kombi II po fl roczniki 2005 - 2006

Co byście polecili hmm.gif

Napisano

> Jak w temacie

> Mam za zadanie zakupić auto kombi do takiej sumy

> I teraz pytanie co lepiej

> Peugeot 407 SW roczniki widze za tą cene 2004-2005

> czy

> Laguna kombi II po fl roczniki 2005 - 2006

> Co byście polecili

Foka II 2005-2006?

EDIT: W sumie teraz dopiero pomyślałem - Focus to jednak kompakt, a zarówno Laguna jak i 407 to klasa średnia, więc pewnie za mały...

Napisano
  • Autor

> Foka II 2005-2006?

> EDIT: W sumie teraz dopiero pomyślałem - Focus to jednak kompakt, a zarówno Laguna jak i 407 to

> klasa średnia, więc pewnie za mały...

Moze nie za mały ale nie jest on brany pod uwage - sam proponowałem foke ale zostala odrzucona

Napisano

> Moze nie za mały ale nie jest on brany pod uwage - sam proponowałem foke ale zostala odrzucona

i słusznie... tyle plastiku to nawet w matizie nie ma...

Napisano

> Jak w temacie

> czy

> Co byście polecili

a może Mondeo ? Za tą cenę upolujesz w Ghia ok.gif

Napisano

> Jak w temacie

> Mam za zadanie zakupić auto kombi

Może cos od fiata... CROMA 1,9 MJTD 150 KM ok.gifwink.gif

Napisano

Dostaniesz wszystkie możliwe propozycje w zależności od preferencji autokącikowiczów, ale nikt pewnie nie skupi się na odpowiedzi na pytanie czy Laguna czy Peugeot zlosnik.gif

Będzie trwał przegląd modeli od Alfy Romeo po Volvo zapewne nadal grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Volvo v50 fajne spoko jest ale ciasne odpada

Focus - odpada

Alfy - odpadają ( wnetrze sie nie podoba )

Fiat - zewnetrzna bryla jajko odpada

Ford - w sumie spoko ale kanciak - do przemyslenia

Vectra- jeszcze ja mozna dodac do 407 i laguny

Ale skupmy sie na 407 , laguna i vectra - plusy minusy

Napisano

407 SW - ja bym brał takiego właśnie.

EDIT:

Kiedyś porównywałem wymiary m. in. Vectry, C5 i Mondeo kombi. Największy rozstaw osi miała Vectra. więc podejrzewam, że pasażerowie z tyłu będą mieli w miarę wygodnie.

Napisano

> I ze szklanym dachem.

kolega ma takiego 407SW i dach oraz roleta nie działa facepalm.gif

Napisano
  • Autor

To na razie 407 tu widze

Jeszcze mozem dorzucic do wora Opla Signum biglaugh.gif

Napisano

> Ale skupmy sie na 407 , laguna i vectra - plusy minusy

Moja klasyfikacja:

1. Vectra - będzie najsolidniejsza mechanicznie, jednak zarówno wnętrze jak i z zewnątrz to polot niemieckiego drwala,

2. Laguna - autko bardzo przyjemne, lubi jednak świrować elektronika. Uwaga na niektóre silniki (2,0 z bezpośrednim wtryskiem, 2,0 turbo),

3. 407 - auto ładne, ale będzie najbardziej awaryjne z tej trójki. Jeśli bym go rozważał, to z 2,0 HDi.

Napisano

> Jeszcze mozem dorzucic do wora Opla Signum

to chyba straszny wynalazek dla pasjonatow

Napisano

> Co byście polecili

nie jezdzilem nigdy Pugiem a w szczegolnosci 407

powiem Ci tylko, ze Lalunia po FL to naprawde porzadne i dopracowane autka

a do tego ladne na zewnatrz i wewnatrz

jedna uwaga: Laguna jest komfortowa wewnatrz, ale niestety pod wzgledem bagaznika to wypada tak sobie...

mysle, ze przejedz sie Pugiem i Laguna i ocen czym Ci sie lepiej jezdzi a pozniej szukaj jak najlepszej propozycji

Napisano

> 2. Laguna - autko bardzo przyjemne, lubi jednak świrować elektronika.

raczej nie po FL

oczywiscie jak to w kazdym nowoczesnym samochodzie elepstronika to najslabszy element

> Uwaga na niektóre silniki

> (2,0 z bezpośrednim wtryskiem, 2,0 turbo),

2.0T to calkiem fajny motorek

2.0 benzyna z bezposrednim wtryskiem w LII to chyba wogole nie wystepowal, na pewno nie po FL

Napisano

> 2.0T to calkiem fajny motorek

No i o to chodzi, że on jest taki fajny, że zwykle jego użytkownik z tej fajności korzysta.

I jak go sprzedaje to zwykle dlatego, że auto nie jeździ na benzynie, tylko na mieszance jak dwusuw - znałem jedną taką lagunę, która regularnie litr oleju na 1000 km wcinała.

Silnik się skończył w okolicach 200 kkm.

Napisano

> No i o to chodzi, że on jest taki fajny, że zwykle jego użytkownik z tej fajności korzysta.

> I jak go sprzedaje to zwykle dlatego, że auto nie jeździ na benzynie, tylko na mieszance jak dwusuw

> - znałem jedną taką lagunę, która regularnie litr oleju na 1000 km wcinała.

> Silnik się skończył w okolicach 200 kkm.

Mozna znalezc taki przyklad dla kazdego modelu kazdej marki, a to o niczym nie swiadczy.

Napisano

Za 33 tys. spokojnie znajdziesz LII z 2006, kupisz ja duzo taniej i pewnie bedzie miala lepsze wyposazenie niz Vectra czy Mondeo, jednak bierz pod uwage, ze troche bedziesz pewnie musial dolozyc na starcie (to sie w zasadzie tyczy kazdego auta, ale LII jest dosyc droga w serwisowaniu). Mam wersje benzynowa i nie narzekam (2.0T), silnik/skrzynia chodzi ladnie, spalanie w normie jak na wage auta i osiagi, jest bardzo dobrze wyciszone (chyba lepiej niz Mondek czy Vectra - wrazenie oczywiscie subiektywne), ma jednak dosyc miekkie zawieszenie (ja lubie, ale "sportowcom" moze sie nie podobac). Na starcie musialem zmienic drazki i koncowki drazkow - wiedzialem juz przy zakupie, ze do zmiany, potem spotkala mnie niespodzianka w postaci rozwulkanizowanego kola pasowego i co za tym idzie jego wymiana wraz z zerwanym paskiem osprzetu (w ASO 1300zl za kolo+pasek+rolki, poza ASO 1/3 tej ceny). Auto ma przestronna kabine, ale bagaznik juz szalu nie robi - za to ma ladna linie zlosnik.gif

IMHO najelpiej sie przejechac, posluchac, posiedziec i cos sobie wybrac. Ja bylem napalony na Mondeo, ale rzeczywistosc okazala sie taka, ze jednak Laguna spodobala mi sie duzo bardziej (glownie z uwagi na silnik i akustyke).

Napisano

> Mozna znalezc taki przyklad dla kazdego modelu kazdej marki, a to o niczym nie swiadczy.

Nie do końca - młody gniewny nie kupi takiej laguny z 1,8 16v - szansa trafienia niezajechanego silnika jest dużo większa.

Napisano

> Nie do końca - młody gniewny nie kupi takiej laguny z 1,8 16v - szansa trafienia niezajechanego

> silnika jest dużo większa.

Smieszny tekst, idac tym tropem nie nalezyh kupowac nic co ma osiagi choc troche lepsze niz Matiz bo mogl tym jezdzic "mlody-gniewny" rotfl.gif

Napisano

> Nie do końca - młody gniewny nie kupi takiej laguny z 1,8 16v - szansa trafienia niezajechanego

> silnika jest dużo większa.

ale 2.0T nie jest dzikie i dla mlodego gniewnego

to raczej pospieszny dla emeryta

swoja droga 1,8 16v byl najlepszym silnikiem

Napisano

> Smieszny tekst, idac tym tropem nie nalezyh kupowac nic co ma osiagi choc troche lepsze niz Matiz

Wiesz - kumpel bardzo chciał kupić starego (ok. 2000) civica w wersji 160 KM w dobrym stanie. Ja twierdziłem, że to nierealne - przyznał mi rację po obejrzeniu kilku padlin.

Po prostu wiem, że 2,0 T w lagunie nie lubi brutalnego traktowania.

Napisano

> Kiedyś porównywałem wymiary m. in. Vectry, C5 i Mondeo kombi. Największy rozstaw osi miała Vectra.

> więc podejrzewam, że pasażerowie z tyłu będą mieli w miarę wygodnie.

Cała płyta podłogowa w Vektrze III, Fiacie Croma, Saabie 9-3 jest identyczna - silniki 1,9 150 MJTD i skrzynie 6 biegowe również... o zawieszeniu nie wspomnę.... W Vektrze są niestety zmienne fazy dolotu powietrza w tym silniku i sie to sick.gif

Co do Laguny jestem uprzedzony - nawet przedwczoraj jedna przedemną dymiła na niebiesko sick.gif ... więc 407 w wersji SW ok.gifhehe.gif

Napisano

> Jak w temacie

> czy

> Co byście polecili

Ja jako użytkownik lalki 2002 ale przymierzający do Puga ( nie jest to post z serii że kazdy lisek....) wybrałem Lalune bo była tańsza (starsza) i lepszy komfort tyłu - więcej miejsca, i nbardzo sie mi dziewnie jechało z tą "półką" pod przednią szybą.

Ale poz atym komfort taki sam.

Przejedź - podotykaj i sam oceń - bo jak to mówią jednemu córka a drugiemu teściowa pasi wink.gif

Napisano

> Wiesz - kumpel bardzo chciał kupić starego (ok. 2000) civica w wersji 160 KM w dobrym stanie. Ja

> twierdziłem, że to nierealne - przyznał mi rację po obejrzeniu kilku padlin.

> Po prostu wiem, że 2,0 T w lagunie nie lubi brutalnego traktowania.

Smialy wniosek na podstawie jednego egzemplarza hehe.gif Chyba zdajesz sobie sprawe z tego, ze klient szukajacy Civica nie bedzie szukal Laguny ? To sa dwa rozne segmenty, dla dwoch roznych klientow, a co do brutalnego traktowania to zaden silnik go nie lubi, a zwykle katuje sie auta slabsze.

Napisano

> Smialy wniosek na podstawie jednego egzemplarza

O czym mówisz ?

Dobra, przecież i tak się zasadniczo nie znam - powodzenia w szukaniu jakiegokolwiek starego auta w najmocniejszej wersji silnikowej w dobrym stanie.

Przecież takie to tylko niemieccy lekarze kupują przechodząc na emeryturę.

Napisano

> O czym mówisz ?

> Dobra, przecież i tak się zasadniczo nie znam - powodzenia w szukaniu jakiegokolwiek starego auta w

> najmocniejszej wersji silnikowej w dobrym stanie.

Dzieki, ale juz znalazlem ok.gif BTW. 2.0T/170KM to nie jest najmocniejsza wersja LII.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.