Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Się dławi się... i już nie odpala ;(

Featured Replies

Napisano

ratuj!

uno mi nie jezdzi

co to moze byc. jade sobie jade. normalnie przyspiesza a po chwili przerywa, tak jakby paliwa nie dostawal

dlawi sie i znow zaczyna jechac

a dzisiaj to mi sie calkiem udlawil i stanal

qmpel mnie holowal, a po pewnym czasie znow odpalil. chwile pochodzil i zgasl

slysze, ze pompa sie wlacza, ale moze sie jakos zawiesza

jest na to rada?

moze byc to przez brudny filtr paliwa?

Napisano

Trudno jednoznacznie powiedzieć, przez co tak jest, bo jest za dużo możliwości.

Może tak się dziać przez filtr paliwa, jeśli wiesz że czas wymiany już dawno minął.

Ja bym najpierw zaczął od pomierzenia wszystkich czujników elektrycznych, posprawdzania kostek itp. No a potem sprawdzenie układu zasilania paliwem.

Napisano

> ratuj!

> uno mi nie jezdzi

> co to moze byc. jade sobie jade. normalnie przyspiesza a po chwili przerywa, tak jakby paliwa nie

> dostawal

> dlawi sie i znow zaczyna jechac

> a dzisiaj to mi sie calkiem udlawil i stanal

> qmpel mnie holowal, a po pewnym czasie znow odpalil. chwile pochodzil i zgasl

> slysze, ze pompa sie wlacza, ale moze sie jakos zawiesza

> jest na to rada?

> moze byc to przez brudny filtr paliwa?

sprawdz czy paliwo dochodzi

kable, swiece - podstawowe rzeczy

Napisano
  • Autor

> sprawdz czy paliwo dochodzi

> kable, swiece - podstawowe rzeczy

kable ok, swiece nie dawno wymienione. Może to być filtr paliwa, jakiś czas go nie wymieniałem. A jak sprawdzić pompę paliwa, ew próbować ją jakoś podreperować...

Napisano

> kable ok, swiece nie dawno wymienione. Może to być filtr paliwa, jakiś czas go nie wymieniałem. A

> jak sprawdzić pompę paliwa, ew próbować ją jakoś podreperować...

zwal wąż za filtrem i zobacz jak leci paliwko

Napisano
  • Autor

> zwal wąż za filtrem i zobacz jak leci paliwko

ale na włączonym silniku, czy jak, bo ja lewy w te klocki jestem

Napisano

> ale na włączonym silniku, czy jak, bo ja lewy w te klocki jestem

zdejm wąż i przekręć kluczykiem

Napisano
  • Autor

> zdejm wąż i przekręć kluczykiem

ok. i jak ma lecieć? będą dopiero wieczorem robił, bo teraz to raczej nie ma sensu tongue.gif bo umrę...

Napisano

> zdejm wąż i przekręć kluczykiem

najlepiej to zobaczyć czy przelewem idzie.

bo jeśli tak to znaczy że ciśnienie jest ok

zdjąć przewód przelewowy z monowtrysku założyć na króciec wężyk i dać go do butelki

następnie zapalić silnik i obserwować co się będzie działo

pozdr

Napisano

> ratuj!

> uno mi nie jezdzi

> co to moze byc. jade sobie jade. normalnie przyspiesza a po chwili przerywa, tak jakby paliwa nie

> dostawal

> dlawi sie i znow zaczyna jechac

> a dzisiaj to mi sie calkiem udlawil i stanal

> qmpel mnie holowal, a po pewnym czasie znow odpalil. chwile pochodzil i zgasl

> slysze, ze pompa sie wlacza, ale moze sie jakos zawiesza

> jest na to rada?

> moze byc to przez brudny filtr paliwa?

Proponuję filtr paliwa wymienić,też tak miałem jak Ty i po wymianie je waytogo.gifst spokój

Napisano
  • Autor

> A może przekaźnik jakiś od pompy?

Zdjąłem wężyk, wsadziłem w butelkę i stwierdzam, że pompa działa (tylko benzynkę do butelki przelałem :/) Słychać także jak sie włącza. Ale może rzeczywiście przekaźnik. Może się wyłącza po chwili i dlatego gaśnie.

Dzisiaj rano zmieniłem filtr. Odpaliłem na zimnym-> śmiga. Przejechałem się parę razy, jak się nagrzał do troszkę go przycisnąłem. Wszystko ok. Po 5minutach jazdy tam i z powrotem autko zdechło... I nic. To samo co wczoraj. Sprawdziłem,czy pompa podaje, podawała (może za mało, ale tak mniej więcej po 3sek miałem ok 100/150ml benzyny w butelce. Na moment odpalił i od razu zgasł... Co może być nie tak i gdzie tego szukać. A przy okazji rozładowałem aku :/

Napisano

sprawdź iskrę na jak się nagrzeje i zgaśnie - może cewka padła czy tan moduł

Napisano
  • Autor

> sprawdź iskrę na jak się nagrzeje i zgaśnie - może cewka padła czy tan moduł

A jak to łopatologicznie sprawdzić? Proszę o instrukcję, boja noga jestem elektryk.

Napisano

> A jak to łopatologicznie sprawdzić? Proszę o instrukcję, boja noga jestem elektryk.

jak zgasnie to mokra szmate na ten moduł - może pomoże grinser006.gif

a najlepiej jak zgaśnie to świece out, do bloku dotknąć i niech ktoś przekręci

Napisano
  • Autor

> jak zgasnie to mokra szmate na ten moduł - może pomoże

> a najlepiej jak zgaśnie to świece out, do bloku dotknąć i niech ktoś przekręci

Świece wymionione były jakoś miesiąc temu... Więc są nowe :/ Już nie mogę z tym autem!!!

Napisano

> Świece wymionione były jakoś miesiąc temu... Więc są nowe :/ Już nie mogę z tym autem!!!

nie chodzi tu o świece tylko o sprawdzenie cewki na ciepło

Napisano
  • Autor

> nie chodzi tu o świece tylko o sprawdzenie cewki na ciepło

Aha, ok. po poludniu sprawdzę, a teraz idę gdzieś prostownik kupić, bo nie ma a aku prawie dead :/

-------------------------------

aku jednak sprawny, tylko jakos sie przywiesil... nie kumam juz o co chodzi...

--------------------------

A no i jeszcze jedno. Ja mu kręce i kręce a on nie chce nawet zaskoczyć... Co sprawdzać i jak (oprócz świec). Aha, jak jest iskra, to cała elektryka zapłonowa jest ok, tak?

Napisano
  • Autor

I to nie jest śmieszne!!! sciana.gif Jutro do pracy miałem jechać i przez tego parcha zostaję w krk... Muszę go najpóźniej jutro naprawić, a czarno to widzę...

Napisano

- sprawdziłeś że idzie przelewem paliwo tak jak paweł pisał?

- na każdej świecy iskra jest?

- jak się nagrzeje cewka iskrę daje?

- smalec na korku płynu chłodniczego jest?

- jak wygląda olej?

- czujnik położenia wału siedzi dobrze? kabelek nie jest przerwany? może styk zaśniedział?

Napisano

a miałeś już wcześniej objawy gaśnięcia samochodu? Mi zanim padła pompa paliwa to wcześniej już zaczynał gasnąć, schodzić z obrotów. Aż pewnego dnia zgasiłem i już nie odpaliłem. U mnie pompa cały czas chodziła i po ściągnięciu węża też dawała benzynę do butelki. Ale miała za małe ciśnienie do wtrysku. Najlepiej sprawdzić pompę tak: Zdejmij filtr powietrza i nalej trochę benzyny do wtrysku (kanał dolotowy). Jak zapali z tej wlanej benzyny to wina pompy. Ja miałem jeszcze strzykawkę i jak zaskoczył na tej wlanej benzynie do dolewałem mu strzykawkę i wtedy chodził. Tak zdjagnozujesz pompę czy jest dobra.

Napisano
  • Autor

> - sprawdziłeś że idzie przelewem paliwo tak jak paweł pisał?

> - na każdej świecy iskra jest?

> - jak się nagrzeje cewka iskrę daje?

> - smalec na korku płynu chłodniczego jest?

> - jak wygląda olej?

> - czujnik położenia wału siedzi dobrze? kabelek nie jest przerwany? może styk zaśniedział?

Paliwo idzie. (sprawdzę jeszcze tak jak kolega napisał po twoim poście). Olej wygląda ok. Płynu nie sprawdzalem, ale stan jest ok, często sprawdzam(tak jak olej). Iskrę sprawdzę jak współlokator wstanie.

Zdjąłem też przewód WN z cewki i silnik kręcił tak samo jak z założoną confused.gif

Pompa chodzi tak samo jak zawsze, słychać, że się włącza, paliwo leje, ale jeszcze tak jak pisałem wcześniej sprawdzę. Tylko, żeby mi aku nie padł, bo tak kręcę i kręcę i nic. Czasami na sek odpali i zaraz gaśnie. A jak mu daje gaz, to wkręca się z dławieniem i zaraz obroty opadają i gaśnie, mimo wciśniętego gazu...

Załamka frown.gif Pompa paliwa gdzie jest i czy ew, dam radę sam wymienić? (książkę zostawiłem w BB :/ )

Napisano

to psiknij troche beny na przepustnice i sprawdź czy zaskoczy

jak sprawdzisz tą sikrę i będzie to obawiam się o kompresję

UPG może sick.gif

Napisano
  • Autor

> to psiknij troche beny na przepustnice i sprawdź czy zaskoczy

> jak sprawdzisz tą sikrę i będzie to obawiam się o kompresję

> UPG może

co to UPG ??. Kompresja sprawdzana 3tygodnie temu i ma 13,4bara w przybliżeniu.

Napisano

> co to UPG ??. Kompresja sprawdzana 3tygodnie temu i ma 13,4bara w przybliżeniu.

uszczelka pod głowica

zobaczymy co wyjdzie jak sprawdzisz to będziemy myśleć

Napisano
  • Autor

> uszczelka pod głowica

> zobaczymy co wyjdzie jak sprawdzisz to będziemy myśleć

na razie leje i nie mam jak wyjsc. będę zdawał raport...

-------------------------------------

Nie dość, że auto się zje*ało to jeszcze mnie zalało w Krk. Jak nie susza, to powódź...

283988265-18072010406.jpg

post-114103-14352508986328_thumb.jpg

Napisano

Mnie tak głupiał jak ten przekaźnik się sypał. To gasł, to znowu nie palił, obroty świrowały (no zła dawka paliwa). To będzie raczej to wink.gif. cool.gif

Napisano
  • Autor

> Mnie tak głupiał jak ten przekaźnik się sypał. To gasł, to znowu nie palił, obroty świrowały (no

> zła dawka paliwa). To będzie raczej to .

A gdzie jest przekaźnik pompy? Idę sprawdzić czy świece i czy zapali po wlaniu paliwa do wtrysku.

a no i jak się dostać do popmy paliwa?

Napisano

> A gdzie jest przekaźnik pompy? Idę sprawdzić czy świece i czy zapali po wlaniu paliwa do wtrysku.

Otwierasz maskę, na nadkolu z prawej strony jest taka czarna puszka i tam jest przekaźnik i bezpieczniki

> a no i jak się dostać do popmy paliwa?

Podnosisz tylną kanapę, zdejmujesz wykładzinę, zobaczysz czarną owalną pokrywkę. Odkręcasz dwa wkręty, i masz dostęp do pompy od góry.

Napisano
  • Autor

> Otwierasz maskę, na nadkolu z prawej strony jest taka czarna puszka i tam jest przekaźnik i

> bezpieczniki

> Podnosisz tylną kanapę, zdejmujesz wykładzinę, zobaczysz czarną owalną pokrywkę. Odkręcasz dwa

> wkręty, i masz dostęp do pompy od góry.

No i kolejny raz wódka pomaga w diagnozach zeby.GIF

Po kilkukrotnym napier*alaniu w pompę się odwiesiła i zaczęła działać smile.gif

Więc to chyba POMPA PALIWOWA zeby.GIF. Tak czy inaczej jutro zakupię jakąś normalną i zamienię.

Aha, na pompie widziałem paliwo i śmierdziało. więc chyba jednak do wymiany...

Napisano

Ty weź się z wódką nie zbliżaj do pompy, bo może być dobra... tylko ją rozbijesz... może poprostu kabelek nie stykał albo skoro piszesz, że było paliwo na to może poprostu przewód się w opasce poluźnił?

P.S. Jeszcze lepsi podchodzą do pompy z petem rotfl.gif

Kolegi ojciec jak odpalał poloneza za pomocą wtrysku bezpośredniego z butelki do gardzieli to z petem wisiał nad gaźnikiem rotfl.gifrotfl.gif

Napisano

> Aha, na pompie widziałem paliwo i śmierdziało. więc chyba jednak do wymiany...

paliwo zazwyczaj śmierdzi, ale żeby je z tego powodu wymieniać... hmm.gif

hehe.gifbiglaugh.gifrotfl.gifzakrecony.gifhahaha.gif

Napisano
  • Autor

> paliwo zazwyczaj śmierdzi, ale żeby je z tego powodu wymieniać...

Duży luz. tongue.gif lubię miec porządek tongue.gif.

A paliwo wylewało się z dołu od pompy, nie z wężyków, więc jest gdzieś nie szczelna. Pewnie dlatego jest za małe ciśnienie i się dławi.

Zobaczymy dzisiaj.

Napisano

> Duży luz. lubię miec porządek .

> A paliwo wylewało się z dołu od pompy, nie z wężyków, więc jest gdzieś nie szczelna. Pewnie dlatego

> jest za małe ciśnienie i się dławi.

> Zobaczymy dzisiaj.

niektóre elektryczne pompy paliwa mają otworek odpowietrzający z dołu.

pozdr

Napisano

> No i kolejny raz wódka pomaga w diagnozach

> Po kilkukrotnym napier*alaniu w pompę się odwiesiła i zaczęła działać

> Więc to chyba POMPA PALIWOWA . Tak czy inaczej jutro zakupię jakąś normalną i zamienię.

> Aha, na pompie widziałem paliwo i śmierdziało. więc chyba jednak do wymiany...

zanim wymienisz pompe posprawdzaj wszystkie masy...ja mialem takie objawy jak mi sie masa od skrzyni postrzepila...zapalal i po paru sekundach gasl bez wyraznej przyczyny...

Napisano
  • Autor

> zanim wymienisz pompe posprawdzaj wszystkie masy...ja mialem takie objawy jak mi sie masa od

> skrzyni postrzepila...zapalal i po paru sekundach gasl bez wyraznej przyczyny...

Pompa nie wyrabiała. Wymieniłem i śmiga. Lece do pracy. Dzięki wszystkim za pomoc!!!

Edycja:

I umarło.okazało się że to nie pompą i tschoob miał rację.to był niedokrecony przewód masowy...więc takie coś robi masa.

Tak więc niepotrzebnie kupiłem pompę i chce sprzedać:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.