Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaką wybrać...

Featured Replies

Napisano

Jestem umówiony we wtorek na montaż lpg w zakładzie i teraz pytanie, czy wybrać istalacje sekwencyjną firmy Esgi za 1800zł czy moze BRC za 2100zł... Auto to alfa 147 1,6 120koni.

Napisano

Eeee...

Gdzie można założyć BRC za 2100? yikes.gif

Napisano

> Bez dwóch zdań coś nie tak z cenami.

Chyba, że to ceny netto albo koledze próbują wcisnąć II gen, chociaż pisze o sekwencji hmm.gif

Napisano

> płace tylko za samą sekwencje w cenie hurtowej, montaż mam za free.

No to BRC.

Napisano

> a ta druga to bardzo zła jest?

Nie to, że zła. Powiedziałbym, że trochę egzotyczna, czyli rzadko występuje. Poza tym BRC ma niezaprzeczalny argument, o którym się często ludzie przekonują gdy wybiorą co innego - trudniej ją spieprzyć.

Napisano
  • Autor

> Nie to, że zła. Powiedziałbym, że trochę egzotyczna, czyli rzadko występuje. Poza tym BRC ma

> niezaprzeczalny argument, o którym się często ludzie przekonują gdy wybiorą co innego -

> trudniej ją spieprzyć.

to moze warto dać 300zł wiecej i mieć coś pewnego.. o brc własnie czasem słyszałem a o tej drugiej to nic.

Napisano

> to moze warto dać 300zł wiecej i mieć coś pewnego.. o brc własnie czasem słyszałem a o tej drugiej

> to nic.

Jaki reduktor i wtryski do esgi by poszły?

Napisano

Jak masz w cenie hurtowej to ja bym brał Landi Renzo Omegasa albo elektronika STAG 300 Plus i do tego wtryski matrix lub hana pojedyncze a reduktor Magic III. BRC to wcale nie jakiś hi-tech.

Napisano

> Jak masz w cenie hurtowej to ja bym brał Landi Renzo Omegasa albo elektronika STAG 300 Plus i do

> tego wtryski matrix lub hana pojedyncze a reduktor Magic III. BRC to wcale nie jakiś hi-tech.

Widziałeś, żeby kolega wymienił do wyboru wspomniane przez Ciebie komponenty?

Napisano

> Widziałeś, żeby kolega wymienił do wyboru wspomniane przez Ciebie komponenty?

A co świat kończy się na BRC?

Napisano

> A co świat kończy się na BRC?

Na tak proste pytanie nie umiesz odpowiedzieć? Najprawdopodobniej do wyboru są tylko te dwie instalki i tyle.

Napisano

> Jak masz w cenie hurtowej to ja bym brał Landi Renzo Omegasa albo elektronika STAG 300 Plus i do

> tego wtryski matrix lub hana pojedyncze a reduktor Magic III. BRC to wcale nie jakiś hi-tech.

jak w cenie hurtowej to do brc dołożyłbym keihiny metalowe i zapomniał o stagu...

Napisano

> jak w cenie hurtowej to do brc dołożyłbym keihiny metalowe i zapomniał o stagu...

I tak 90% sukcesu to montaż i temu bym poświęcił najwięcej uwagi niż na przepychankach STAG vs BRC.

Napisano
  • Autor

do wybroru tylko te dwie instalki, gazownik ma we własnym aucie własnie tą drugą instalke i sobie chwali wiec jakieś pojecie ma na jej temat. Brc jest troche droższe...

Napisano

> I tak 90% sukcesu to montaż i temu bym poświęcił najwięcej uwagi niż na przepychankach STAG vs BRC.

ja nie wiem jak można spierdzielić tak modułową instalację jak brc...

w grę wchodzi tylko kwestia regulacji a to już kosmetyka

Napisano

> do wybroru tylko te dwie instalki, gazownik ma we własnym aucie własnie tą drugą instalke i sobie

> chwali wiec jakieś pojecie ma na jej temat. Brc jest troche droższe...

weź chłopie brc jak ci mądrzejsi mówią, a nie zastanwaiaj się nad 300-złotową oszczędnością, bo skończysz jak większość takich... "założyłem gaz i coś jest nie tak..." serwisów brc w polsce jest co najmniej kilkadziesiąt, a może wiesz ile jest serwisów tej drugiej instalki?

Napisano

> ja nie wiem jak można spierdzielić tak modułową instalację jak brc...

> w grę wchodzi tylko kwestia regulacji a to już kosmetyka

Montaż butli "do jazdy na wstecznym", źle zrobione nawierty, różnej długości wężyki idące od wtryskiwaczy do wkrętek, pozaginane przewody miedziane itd mam wymieniać dalej co da się spartolić i co często jest spartolone? I chyba przyznasz, że tutaj rodzaj instalki nie ma znaczenia.

Napisano

Jednym słowem czekajmy na nową ustawę i egzaminy kwalifikacyjne na monterów auto-gazu. Miejmy nadzieję, że to odsieje Henia ze stodoły i podobnych monterów. Co wyjdzie wszystkim na dobre.

Ale to off-topic.

Co do tematu to BRC.

Napisano

> Jednym słowem czekajmy na nową ustawę i egzaminy kwalifikacyjne na monterów auto-gazu. Miejmy

> nadzieję, że to odsieje Henia ze stodoły i podobnych monterów. Co wyjdzie wszystkim na dobre.

Ja się boję że skończy się jak na "Certyfikatach energetycznych"

Które można zamówić przez internet "na słowo" , mogą być certyfikaty "specjalne" dla developerów aby "pochwalić" się jaki ten dom jest oszczędny (a w rzeczywistości nie jest) i itd ...

Po prostu papier za kilka stów (duża rozbieżność cen) który w większości nijak ma się do rzeczywistości i nikomu nie jest potrzebny ...

Po prostu pomysł jak tu wyciągnąć kasę ...

I zapewne skończy się tam samo z "certfikatami" gazowników. Pojedzie zapłaci i będzie miał certyfikat ...

A zapłacimy "my" za te certfikaty droższymi usługami

Napisano

> Montaż butli "do jazdy na wstecznym", źle zrobione nawierty, różnej długości wężyki idące od

> wtryskiwaczy do wkrętek, pozaginane przewody miedziane itd mam wymieniać dalej co da się

> spartolić i co często jest spartolone? I chyba przyznasz, że tutaj rodzaj instalki nie ma

> znaczenia.

Pomijam kowali oraz amatorów którzy "ze szwagrem nie takie rzeczy po pijaku robili" i nadal uważam co napisałem.

Napisano

> Pomijam kowali oraz amatorów którzy "ze szwagrem nie takie rzeczy po pijaku robili" i nadal uważam

> co napisałem.

Z jakiej racji pomijasz? Niestety występują na rynku i można do takich trafić, więc udawanie, że problem nie istnieje jest bez sensu.

Napisano

> Z jakiej racji pomijasz? Niestety występują na rynku i można do takich trafić, więc udawanie, że

> problem nie istnieje jest bez sensu.

przyjmuję, że przed wydaniem tylu pieniędzy średnio rozgarnięty konsument robi wywiad środowiskowy...

Napisano

> Jestem umówiony we wtorek na montaż lpg w zakładzie i teraz pytanie, czy wybrać istalacje

> sekwencyjną firmy Esgi za 1800zł czy moze BRC za 2100zł... Auto to alfa 147 1,6 120koni.

z osobistego doświadczenia polecam brc

Napisano

> przyjmuję, że przed wydaniem tylu pieniędzy średnio rozgarnięty konsument robi wywiad

> środowiskowy...

To raczej optymizm. Poza tym to nie jest domena tylko partaczy z garaży. W większej firmie też może pracować ktoś bez umiejętności - nie ma reguły.

Napisano

> Poza tym to nie jest domena tylko partaczy z garaży. W większej firmie też może

> pracować ktoś bez umiejętności - nie ma reguły.

owszem, ale zawsze jest ktoś to umie po nim poprawić...

Napisano

> owszem, ale zawsze jest ktoś to umie po nim poprawić...

Dobra, ale nie zmienia to faktu, że można BRC spieprzyć i nie jest to jakaś bardzo niespotykana sytuacja.

Napisano

> Dobra, ale nie zmienia to faktu, że można BRC spieprzyć i nie jest to jakaś bardzo niespotykana

> sytuacja.

nie wiem, nie spotkałem się

Napisano

> Dobra, ale nie zmienia to faktu, że można BRC spieprzyć i nie jest to jakaś bardzo niespotykana

> sytuacja.

ale inny warsztat który zakłada brc to poprawi na gwarancji biglaugh.gif

Napisano

> ale inny warsztat który zakłada brc to poprawi na gwarancji

Albo będzie trzeba jechać do kolejnego, aż się uda wink.gif Sieć warsztatów i w ogóle cała organizacja BRC w PL to jego ogromny plus.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.