Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klub Volvo ?

Featured Replies

Napisano

Sensowny jakis, z dlubakami i praktykami a nie banda masturbantow z XC90, smartphone'ami i psami labradorami.

Gdzie znajde ? zlosnik.gif

Z naciskiem na model 240.

Napisano

> Sensowny jakis, z dlubakami i praktykami a nie banda masturbantow z XC90, smartphone'ami i psami

> labradorami.

> Gdzie znajde ?

> Z naciskiem na model 240.

kultowy wozik.

konia na kabanosy na masce przewiózł zakrecony.gif

Napisano

> Sensowny jakis, z dlubakami i praktykami

ciężko będzie - to co znalazłem to raczej z pytaniami "w którym warsztacie mi dobrze zrobią oink.gif" zamiast "jak samemu cokolwiek zrobić " sciana.gif

jak coś znajdziesz to zapodaj cool.gif

Napisano

www.youngtimer.pl/board

Ogólnie o klasykach, również są właściciele starszych Volvo. Czasem zdarzy się coś komuś sensownego napisać, czasem spam jak na AK grinser006.gif Jeśli nie znajdziesz tam pomocy na temat akurat tego egzemplarza, to może chociaż skierują cię w miejsce, które szukasz waytogo.gif

Napisano

> ciężko będzie - to co znalazłem to raczej z pytaniami "w którym warsztacie mi dobrze zrobią "

> zamiast "jak samemu cokolwiek zrobić "

> jak coś znajdziesz to zapodaj

Jak kogoś stać* na Volvo to raczej nie będzie sam przy nim dłubał. Po to ma serwis, szczególnie jak na auto wydał grubą kasę.

* kupić nowe, ewentualnie młode używane auto a nie starucha.

Napisano

> Jak kogoś stać* na Volvo to raczej nie będzie sam przy nim dłubał. Po to ma serwis, szczególnie jak

> na auto wydał grubą kasę.

> * kupić nowe, ewentualnie młode używane auto a nie starucha.

niektórzy kupują auta i grzebią w nich dla przyjemności oink.gif - może ciężko to zrozumieć ale tak jest

bardzo fajne podejście - jak stać na volvo icon_eek.gif - a czym volvo różni się od innych samochodów , ceny na części i eksploatację są takie same jak innych samochodów niewiem.gif

Napisano

> Jak kogoś stać* na Volvo to raczej nie będzie sam przy nim dłubał. Po to ma serwis, szczególnie jak

mozna miec nowe auto i w nim grzebac, zamiłowanie, przyjemnosc

Napisano

> mozna miec nowe auto i w nim grzebac, zamiłowanie, przyjemnosc

ale nie każde nowe jest tak fajne jak niektóre stare...

Napisano

> ale nie każde nowe jest tak fajne jak niektóre stare...

i nie wszyscy rozumieją, że można coś robić dla frajdy i nie dla pieniędzy (nawet wbrew temu "bo mnie stać" )

Napisano

> bardzo fajne podejście - jak stać na volvo - a czym volvo różni się od innych samochodów , ceny

> na części i eksploatację są takie same jak innych samochodów

ojjj, nie nieeeeee....

Napisano

> ceny

facepalm.gifojjjjj jak ja bym tego chciał...

Napisano

cięzko o fajny klub volvo. szukałem i albo jakieś martwe fora, gdzie nikt prawie nie pisze, albo jakieś zamknięte kluby, gdzie byle szaraczek po zalogowaniu nic nie zobaczy...

Napisano

ale co to ma do tego, że kolega szuka klubu volvo? niewiem.gif

Napisano

> ale co to ma do tego, że kolega szuka klubu volvo?

Pozwolę sobie podrapać się po nie swoich jajcach -> to, że ciężko jest w tej grupie znaleźć tzw dłubka.

Napisano

> Pozwolę sobie podrapać się po nie swoich jajcach -> to, że ciężko jest w tej grupie znaleźć tzw

> dłubka.

zauważ, że Ref pisze głównie o 240-tce, a to trochę inna klasa smile.gif

Napisano

> Sensowny jakis, z dlubakami i praktykami a nie banda masturbantow z XC90, smartphone'ami i psami

> labradorami.

> Gdzie znajde ?

Polecam volvoforum.pl, na pewno nie jest to martwe forum. Co do 240-tek to na pewno jest coś takiego http://volvo244.pl/forum/, ale osobiście nie korzystałem. Jak jesteś z w-wy to wpadnij kiedyś na warszawskiego spot'a volvoforum - z reguły jest ktoś, kto jest zorientowany w temacie 240.

Napisano

> labradorami.

> Gdzie znajde ?

Ja korzystam od czasu do czasu z volvoforum.pl, kilka razy pomogli ok.gif

Napisano
  • Autor

> Polecam volvoforum.pl, na pewno nie jest to martwe forum. Co do 240-tek to na pewno jest coś

> takiego http://volvo244.pl/forum/, ale osobiście nie korzystałem. Jak jesteś z w-wy to

> wpadnij kiedyś na warszawskiego spot'a volvoforum - z reguły jest ktoś, kto jest zorientowany

> w temacie 240.

Thx. ok.gif

Napisano

> niektórzy kupują auta i grzebią w nich dla przyjemności - może ciężko to zrozumieć ale tak jest

> bardzo fajne podejście - jak stać na volvo - a czym volvo różni się od innych samochodów , ceny

Których części (uniwersalnych wycieraczek z "markietu")? W których sklepach/ warsztatach? hmm.gif

Podziel się z nami swoją wiedzą. food.gif

Napisano

> Ja korzystam od czasu do czasu z volvoforum.pl, kilka razy pomogli

Potrafią pomóc, ale trzeba dobrze zadać pytanie. wink.gif

Mają DOBRĄ szukajkę (AK też ma lecz tylko dobrą).

PZDR

Napisano
  • Autor

> Ja korzystam od czasu do czasu z volvoforum.pl, kilka razy pomogli

A moglbys napisac slow kilka o swoim 240 ? Z perspektywy uzytkownika ? zlosnik.gif

Napisano

a volvo to co ? , 8 cud świata ? ,

to zwykła kupa złomu jak inne , ta akurat made in ford

Napisano

> A moglbys napisac slow kilka o swoim 240 ? Z perspektywy uzytkownika ?

Mój to klekocząca odmiana kombi. Ciebie zdaje się interesuje czterodrzwiowa benzyna z turbo więc to prawie dwa różne auta zlosnik.gif Na Yt można obejrzeć filmy co ludzie robią tymi samochodami.

Jeżeli chodzi o grzebanie w nim to nie u mnie zlosnik.gif Wole oddać auto w ręce fachowców ok.gif

Przez półtora roku posiadania żadnych niespodzianek. Dopiero po roku użytkowania zrobiłem mu duży przegląd, rozrząd, regulacje itp. Największa słabość to blacha. Mimo, że auta z 92 roku miały ocynk to na tylnych błotnikach wychodzą już bąble, no ale ja auta zimą nie oszczędzam i nie stawiam na kołki.

Mimo gabarytów nie problemowe w prowadzeniu dzięki małej średnicy skrętu. Zawieszenie dość twarde, to nie jest Mercedes zlosnik.gif Gdy bagażnik pusty to dzieciaki na tylnej kanapie podskakują na "śpiącym policjancie" hehe.gifwink.gif

Z usterek to ostatnio przestał działać licznik km ale zanim zdążyłem się za niego wziąć to ruszył zlosnik.gif Być może wymaga wyjęcia i przeczyszczenia jakichś styków.

Ogólnie jest to mój przyjaciel który czeka na mnie wiernie na parkingu i zapali w każdy mróz zlosnik.gifok.gif

Napisano

> Podziel się z nami swoją wiedzą.

na jaki temat - ceny części czy prac do samodzielnego wykonania cfaniaczek.gif

mam volvo i nie widze zadnych różnic w cenach usług , w częsciach nie odbiegają do standardowych (poza kilkoma elementami szeroko pojętego zawieszenia) - poza ASO są warsztaty specjalizujące sie w danej marce i nie są z tego powodu zauważalnie droższe od innych marek

Napisano
  • Autor

> a volvo to co ? , 8 cud świata ? ,

> to zwykła kupa złomu jak inne , ta akurat made in ford

Przepros i wyjdz. smirk.gif

Napisano

> a volvo to co ? , 8 cud świata ? ,

> to zwykła kupa złomu jak inne , ta akurat made in ford

niesamowite odkrycie yikes.gif aż dziwne, bo moje volvo jest made in volvo a nie ford rotfl.gif

Napisano

> niektórzy kupują auta i grzebią w nich dla przyjemności - może ciężko to zrozumieć ale tak jest

Wiem, że są takie przypadki.

Choćby ceną zakupu. Nie kojarzę, żeby cena volvo była podobna do ceny Opla, Fiata, KIA, etc.

Napisano

A Volvo S40? Też niby takie drogie w utrzymaniu/zakupie? Jakoś nie zauważyłem... Mój stary Fiat był do zeszłego roku serwisowany w ASO i Volvo moich rodziców też jest serwisowane w ASO, a średnio płacą tyle samo za wszelkie przeglądy i naprawy. Nooo, może jakieś 10-15% więcej. Poza tym samochód jest prawie bezawaryjny, więc koszty utrzymania naprawdę nie są zbyt duże. Cena też. I spalanie. Więc może lepiej nie generalizować że Volvo jest takie drogie wink.gif

Napisano

> A Volvo S40? Też niby takie drogie w utrzymaniu/zakupie? Jakoś nie zauważyłem... Mój stary Fiat był

> do zeszłego roku serwisowany w ASO i Volvo moich rodziców też jest serwisowane w ASO, a

> średnio płacą tyle samo za wszelkie przeglądy i naprawy. Nooo, może jakieś 10-15% więcej. Poza

> tym samochód jest prawie bezawaryjny, więc koszty utrzymania naprawdę nie są zbyt duże. Cena

> też. I spalanie. Więc może lepiej nie generalizować że Volvo jest takie drogie

Zakup Volvo to minimum 70 tys. PLN, więc cena jakieś 20 kpln wyższa od przeciętnego kompakta. Pozostałe modele kosztują więcej. Nabywca takiego auta raczej nie zajmuje się majstrowaniem przy aucie w wolnej chwili, tylko jedzie do serwisu jak trzeba coś naprawić.

Napisano

> Zakup Volvo to minimum 70 tys. PLN, hahaha.gif

Quote:

Z naciskiem na model 240.
brawo.gif

trochę odchodzisz od tematu - pytanie było o youngtimera , a nie n00wkę sztukę z salonu cfaniaczek.gif

poza tym mało kto kupuje nówkę z trzy-pięcio letnią gwarancją, żeby potem samemu grzebać albo szukać pana kazia na rencie z garażem

do grzebanie potrzebna jest pasja grzebacza i odpowiedni obiekt food.gif

Napisano

> Quote:

A czy ja odpisywałem Tobie? Zobacz komu odpisywałem i w kontekście jakiego modelu a potem się pośmiej.

> poza tym mało kto kupuje nówkę z trzy-pięcio letnią gwarancją, żeby potem samemu grzebać albo

Tego nie musisz mi pisać, pisałem o tym wcześniej.

Napisano

> A czy ja odpisywałem Tobie? Zobacz komu odpisywałem i w kontekście jakiego modelu a potem się

> pośmiej.

zacząłeś od mojego cfaniaczek.gif

Quote:

Jak kogoś stać* na Volvo to raczej nie będzie sam przy nim dłubał. Po to ma serwis, szczególnie jak na auto wydał grubą kasę.

co do modelu to akurat nie ma za bardzo znaczenia - jeśli jesteśmy przy używkach to ceny są porównywalne do innych przedstawicieli danej klasy

zresztą dyskusja, że volvo jest drogie i wogóle do d00py nie ma najmniejszego sensu , a kolega pytał i forum dla volvodłubków

Napisano
  • Autor

Volvo nie specjalnie drogie, poza tym i tak traci na wartosci wiecej niz BMW - a ten fakt spycha szwedzki 8 cud swiata z postumentu "nadmarki" skromny.gif

Tak wiem, ze odpowiadam nie tej osobie.

I tak wiem, ze watek byl o 240 zlosnik.gif

Ale o tym juz chyba wszyscy zapomnieli. zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.