Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wycena szkody z OC Astra II

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie dzisiaj moją serce.gif spotkała nieprzyjemna kolizja...

Jakaś kobieta cofając u nich pod praca zahaczyła mojej żony astrę efekt widać na zdjęciu oslabiony.gif

Niestety nie ma mnie na miejscu wiec wszystkie formalności będzie załatwiała sama i teraz mam pytanie czy ubezpieczyciel (Ergo Hestia) będzie się czepiał że nie było na miejscu policji ?

Jaka może być mniej więcej wartość wypłaconego odszkodowania są uszkodzone drzwi i tylni błotnik pytam dlatego bo ubezpieczyciele często zaniżają wartość odszkodowania OC może ktoś miał taka przygodę

1c54c17b4e7e56f0.jpg

Napisano

Moze i wdac na zdjeciu, ale nie widac zdjecia.

Napisano
  • Autor

> Moze i wdac na zdjeciu, ale nie widac zdjecia.

już jest sorki nie dodało sie....

Napisano

Ze 300zl za to dadza. Moze 400. Zreszta poczeka to zobaczy, ale ja bym robil bezgotowkowo w ASO i problem z glowy.

Napisano
  • Autor

> Ze 300zl za to dadza. Moze 400. Zreszta poczeka to zobaczy, ale ja bym robil bezgotowkowo w ASO i

> problem z glowy.

Też tak myślę tylko nie wiem czy im to będzie odpowiadało

Napisano

> Ze 300zl za to dadza. Moze 400. Zreszta poczeka to zobaczy, ale ja bym robil bezgotowkowo w ASO i

> problem z glowy.

Wydaje mi się, że powinni dać ponad 1 000 zł. Ale chyba tak jak koledzy piszą najbardziej opłaci się naprawa bezgotówkowa.

Pozdr

Napisano

> problem z glowy.

icon_eek.gif Nie róbcie sobie jaj, ludzie!

A autora wątku prosiłbym potem o podanie, ile sobie policzyło za to ASO. skromny.gifzlosnik.gifblagam.gif

Napisano

> Jak w temacie dzisiaj moją spotkała nieprzyjemna kolizja...

> Jakaś kobieta cofając u nich pod praca zahaczyła mojej żony astrę efekt widać na zdjęciu

> Niestety nie ma mnie na miejscu wiec wszystkie formalności będzie załatwiała sama i teraz mam

> pytanie czy ubezpieczyciel (Ergo Hestia) będzie się czepiał że nie było na miejscu policji ?

> Jaka może być mniej więcej wartość wypłaconego odszkodowania są uszkodzone drzwi i tylni błotnik

> pytam dlatego bo ubezpieczyciele często zaniżają wartość odszkodowania OC może ktoś miał taka

> przygodę

Ich klientka może się próbować wykpić. Macie jej oświadczenie jako sprawcy kolizji chociaż?

Napisano

myślę, że spokojnie ok 2500 powinni wypłacić wink.gif

Tomo w tamtym tygodniu za uszkodzony zderzak też w Astrze II dostał 1606 zł ok.gif

Napisano

Samo malowanie 2 elementów to przeciez z 800zł hmm.gif

Nie wiadomo czy nie trzeba bedzie cieniowac sąsiednich elementów zeby pozniej roznicy nie bylo w kolorze.

Do tego listwa, robocizna wiec jakis w miare dobry lakiernik/blacharz pewnie wezmie spokojnie ponad tysiaka.

Ja bym odstawił na bezgotówkowe do ASO, nie przekracza uszkodzenie wartości samochodu, a jak maja robic to niech zrobią to dobrze.

Napisano

Minimum 2000zł. Oczywiscie tak logicznie liczac. Ale jak wiemy TU nie działaja logicznie wiec nie zdziwil bym sie kwota w okolicach 1200zł wink.gif

A tak na serio za duzo mniejsze uszkodzenia w Seicento dostalem 1660zł.

Napisano

trzy lata temu identyczne uszkodzenia w mojej nubirze a miała wtedy 8 lat, do wypłaty 2180 pln.

drzwi kupiłem za 120pln w kolorze drugich nie lakierowałem przez rok aż dostałem w tyłek wówczas poprosiłem lakiernika by podczas malowania tylnego zderzaczka pomalował i drzwi...

Napisano

> Też tak myślę tylko nie wiem czy im to będzie odpowiadało

Łachy nie robią wink.gif- to Ty jesteś poszkodowany i wybierasz serwis który Ci to zrobi. Swojego czasu serwis cytryny naprawiał mi bezgotówkowo lanosa ,a naprawa grubo.. przekroczyła szkodę całkowitą. Ale tam bujał się ubezpieczyciel i ASO cytryny. Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> myślę, że spokojnie ok 2500 powinni wypłacić

> Tomo w tamtym tygodniu za uszkodzony zderzak też w Astrze II dostał 1606 zł

Byłeś bardzo blisko zaproponowali 2480zł było by troche wiecej ale gość posprawdzał bok miernikiem lakieru i mu wyszło że był już kiedyś malowany nie wiem czy to ma jakieś znaczenie bo bok był idelnie zrobiony ale likwidator sobie troche za to potrącił...

Co do sumy jestem zadowolony i spokojnie jeszcze troche z tego zostanie po naprawie auta....

Napisano

> Spokojnie dadzą 3x tyle.

Nie karm trola. Masz napisane ile dali.

Napisano

Nie wiem ile Ci wyplaca czy bedziesz robil bezgotowkowo.

Ale mialem przyjemnosc z Ergo Hestia rowniez z OC sprawcy w Golfie II niecaly rok temu. Wszystko zglosilem do nich przez telefon, przyjechal rzeczoznawca, zrobil na miejscu bardzo korzystna wycene i po rownym tygodniu od stluczki kase mialem na koncie (rowne 7 dni po kolizji). Aha... Obylo sie bez udzialu policji, tylko na spisane odrecznie oswiadczenie.

Moje wrazenia po kontaktach z ta firma w 100% pozytywne ok.gif

Napisano

> Masz napisane ile dali.

Nie doczytałem wątku do końca, tylko od razu odpowiedziałem.

Napisano
  • Autor

> Nie wiem ile Ci wyplaca czy bedziesz robil bezgotowkowo.

> Ale mialem przyjemnosc z Ergo Hestia rowniez z OC sprawcy w Golfie II niecaly rok temu. Wszystko

> zglosilem do nich przez telefon, przyjechal rzeczoznawca, zrobil na miejscu bardzo korzystna

> wycene i po rownym tygodniu od stluczki kase mialem na koncie (rowne 7 dni po kolizji). Aha...

> Obylo sie bez udzialu policji, tylko na spisane odrecznie oswiadczenie.

> Moje wrazenia po kontaktach z ta firma w 100% pozytywne

Mam identyczne wrażenie gość przyjechał wszystko załatwił w ciągu 30min dostałem papiery i czekam teraz tylko na wypłatę odszkodowania....

Edit:

Po przeczytaniu twojego postu przed chwilą sprawdziła moja mała konto i o dziwo kasa jest juz na koncie !! Szok wczoraj gość był o godz. 9 rano i tego samego dnia przelana kasa na konto ! Nawet jak z PZU likwidowałem szkode to trwało to ok miesiaca a tu 4 dni od kolizj...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.