Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

skrzynia sporting w CCS

Featured Replies

Napisano

pany mam dziwne przełozenia w "nowe" skrzyni confused.gif sportingowej a dokładnie...

... we wczesniejszej na 4 jechałem 140 KM i musialem przeciepnac bieg a w tej "nowej" 120 max... czemu tak jest?? spineyes.gif

5 jest do zamknieńcia licznika... confused.gif

Napisano

ale 120 na maxymalnych obrotach czy powiedzmy idzie tylko do 4,5 rpm i wyżej nie chce? jak to pierwsze to cosik z przełożeniami kombinowane, może cała skrzynia krótsza, jak drugie to pewnie rozrząd przestawiony, ale jak na 5 zamyka budzik to raczej nowa skrzynia to nie jest oryginał sportingowy

Napisano

> pany mam dziwne przełozenia w "nowe" skrzyni sportingowej a dokładnie...

> ... we wczesniejszej na 4 jechałem 140 KM i musialem przeciepnac bieg a w tej "nowej" 120 max...

> czemu tak jest??

> 5 jest do zamknieńcia licznika...

zgrubles i za duza masa???? albo za duzo gratow wozisz i cie to spowalnia....

inne przelozenia??? albo cos bylo robione w skrzyni....

Napisano
  • Autor

> ale 120 na maxymalnych obrotach czy powiedzmy idzie tylko do 4,5 rpm i wyżej nie chce? jak to

> pierwsze to cosik z przełożeniami kombinowane, może cała skrzynia krótsza, jak drugie to

> pewnie rozrząd przestawiony, ale jak na 5 zamyka budzik to raczej nowa skrzynia to nie jest

> oryginał sportingowy

5,5 k obrotków i 120 na placie :| gdzie wczesniej bylo 140 smile.gif na moje skrzyni ... reszta biegów normalnie krecą sie normalnie...

niby 100% sportingowa... ale nie wiem czy poprzedni własciciel cos w niej modził.... jeżdziła w rajduwce wczesniej 270751858-jezyk.gif

pozatym jak jade np na 2k obroktów i lekko daje gazu czasem mam tak jak by mi ktos nagle nacisnoł mi delikatnie hamulec.. i auto lekko szarpnie albo jak puszcze gaz ...

Napisano

> 5,5 k obrotków i 120 na placie :| gdzie wczesniej bylo 140 na moje skrzyni ...

Quote:

... we wczesniejszej na 4 jechałem 140 KM i musialem przeciepnac bieg a w tej "nowej" 120 max...

z tego wynika ze max krecisz do 5500obr ??

wez gps i sprawdz dokladnie bo wg kalkulatora na sportingowej przy 5500, 4 bieg i oponach 175/50 mialbys 120 a na abarth 116 roznice na tyle male ze nie mozna sugerowac sie licznikiem ktory przeklamuje.

Napisano
  • Autor

> Quote:

> ... we wczesniejszej na 4 jechałem 140 KM i musialem przeciepnac bieg a w tej "nowej" 120 max...

> z tego wynika ze max krecisz do 5500obr ??

> wez gps i sprawdz dokladnie bo wg kalkulatora na sportingowej przy 5500, 4 bieg i oponach 175/50

> mialbys 120 a na abarth 116 roznice na tyle male ze nie mozna sugerowac sie licznikiem ktory

> przeklamuje.

spoko dzieki za odp 20.GIF

yhymm spoko dziś sprawdze ^^

no to chłopak ktory jeżdził na niej wcześniej nie wiedział co ma 270751858-jezyk.gif ... ?? hmm.gif

Napisano

Hehe widze że dyskusja dotyczny mojej eks wink.gif Skrzynia na 100% sportingowska, nic z nią nie modziłem i według licznika który coś tam napewno przekłamuje to predkości max uzyskiwane na poszczególnych biegach pasowały jak ta lala do tych katalogowych. Na niemieckiej wink.gif autostradzie leciałem grubo ponad 200 km/h na tej skrzyni i do max obrotów jeszcze trochę brakowało. Skrzynia z abartha dawno by się już skończyła, a na tej jeszcze mogłem leciec dalej. Tak więc wszystkie znaki wskazują że jest to sportingowska skrzynia. A może twoja poprzednia nie była ze sportinga i dlatego teraz autko jeździ inaczej?? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Hehe widze że dyskusja dotyczny mojej eks Skrzynia na 100% sportingowska, nic z nią nie modziłem i

> według licznika który coś tam napewno przekłamuje to predkości max uzyskiwane na

> poszczególnych biegach pasowały jak ta lala do tych katalogowych. Na niemieckiej autostradzie

> leciałem grubo ponad 200 km/h na tej skrzyni i do max obrotów jeszcze trochę brakowało.

> Skrzynia z abartha dawno by się już skończyła, a na tej jeszcze mogłem leciec dalej. Tak więc

> wszystkie znaki wskazują że jest to sportingowska skrzynia. A może twoja poprzednia nie była

> ze sportinga i dlatego teraz autko jeździ inaczej??

hmm.. w CCS i nie szporting hmm.gif wsumie tez moze byc kto wie co sie z autem dzialo przed moim zakupem 270751858-jezyk.gif

PS. wsumie ważne to ze skrzynia sie buja jak ta lala 270751858-jezyk.gif 180 ( budzikowe) luzem zamykam ^^ 2 razy nawet przekroczylem drive.gifspineyes.gif ale troche chuczy na luzie bez wciśnientego sprzęgła ale to chyba wina łożyska ktore musze wymienic icon_rolleyes.gif

Napisano

ale troche chuczy na luzie bez wciśnientego sprzęgła ale to chyba wina

> łożyska ktore musze wymienic

pad.gif ciup, to czemuś od razu nie wymienił przy zakładaniu skrzyni? teraz zaś będziesz ją ściągał żeby sprzęgło wymienić...

Napisano
  • Autor

> ale troche chuczy na luzie bez wciśnientego sprzęgła ale to chyba wina

> ciup, to czemuś od razu nie wymienił przy zakładaniu skrzyni? teraz zaś będziesz ją ściągał żeby

> sprzęgło wymienić...

bo mamony nie bylo frown.gif teraz jeszcze rozrusznik kupic musze ilampy nowe beksa.gif

Napisano

> hmm.. w CCS i nie szporting wsumie tez moze byc kto wie co sie z autem dzialo przed moim zakupem

> PS. wsumie ważne to ze skrzynia sie buja jak ta lala 180 ( budzikowe) luzem zamykam ^^ 2 razy

> nawet przekroczylem ale troche chuczy na luzie bez wciśnientego sprzęgła ale to chyba wina

> łożyska ktore musze wymienic

lozysko jest dobre, bo sprawdzalem i bylo ciche. Pozatym to bylo nowe lozysko wraz ze sprzeglem a wczesniej skrzynia nie wydawala takich odglosow

Napisano

> Hehe widze że dyskusja dotyczny mojej eks Skrzynia na 100% sportingowska, nic z nią nie modziłem i

> według licznika który coś tam napewno przekłamuje to predkości max uzyskiwane na

> poszczególnych biegach pasowały jak ta lala do tych katalogowych. Na niemieckiej autostradzie

> leciałem grubo ponad 200 km/h na tej skrzyni i do max obrotów jeszcze trochę brakowało.

> Skrzynia z abartha dawno by się już skończyła, a na tej jeszcze mogłem leciec dalej. Tak więc

> wszystkie znaki wskazują że jest to sportingowska skrzynia. A może twoja poprzednia nie była

> ze sportinga i dlatego teraz autko jeździ inaczej??

To trochę dziwne bo ja na szportingowej skrzyni i oponkach 195/45 r13 jadę na odcince na 5 biegu 184 (gps)

Napisano
  • Autor

> To trochę dziwne bo ja na szportingowej skrzyni i oponkach 195/45 r13 jadę na odcince na 5 biegu

> 184 (gps)

ja mam 165 55 r13 na 7 & 8 zoll wiec tez inna jazda:P

Napisano
  • Autor

> lozysko jest dobre, bo sprawdzalem i bylo ciche. Pozatym to bylo nowe lozysko wraz ze sprzeglem a

> wczesniej skrzynia nie wydawala takich odglosow

tego nie wiemy bo nie miałem jej wcześniej moja nie szumiała tak na luzie hmm.gif

Napisano
  • Autor

> po co nowe lampy?

mo moje sie popsuly ;P

i nie dziala mechanizm bo slokka poszły ... sick.gif i 3 m przed maska mi swiecą ....pozatym chce zmodzić 270751858-jezyk.gif

Napisano

> ja mam 165 55 r13 na 7 & 8 zoll wiec tez inna jazda:P

No, inna. On ma niższą opone biglaugh.gif

Napisano

> tego nie wiemy bo nie miałem jej wcześniej moja nie szumiała tak na luzie

stara nie szumiala czyli lozysko jest ok, lozysko to samo a nowa skrzynia szumi, takze wniosek jeden

Napisano
  • Autor

> stara nie szumiala czyli lozysko jest ok, lozysko to samo a nowa skrzynia szumi, takze wniosek

> jeden

ejj no dołujesz mnie frown.gif

rece mi juz opadaja co do tego auta pad.gif

Napisano

Tak na dobrą sprawę to nie kupił bym skrzyni z rajdówki z wiadomych powodów...

Napisano

> Tak na dobrą sprawę to nie kupił bym skrzyni z rajdówki z wiadomych powodów...

tutaj juz nie ma co sie rozpisywac czy kupowac czy nie. Zostala zakupiona kwote adekwatna do stanu wedlug mnie, zostala zamontowana i jezdzi a to jest najwazniejsze w tym

Napisano

> Ale to by była aż taka różnica 184 a ponad 200?

Aż tyle to nie, bo różnica nie duża.

Napisano
  • Autor

ehh.. kapa jeża i tyle frown.gif dupca to moze uda mi sie zreanimowac moja skrzynie i bedzie na zapas jak ta sie sypnie czego sobie nie życze 270751858-jezyk.gif

Napisano

W niejednej rajdówce(mowa tutaj oczywiście o amatorce) skrzynia wytrzymuje dłużej niż w normalnej furze. Wszytsko zależy od drivera jak się nią posługuje. Ja na tę skrzynie nie narzekałem i dlatego ją sprzedałem. Gdyby była do niczego to bym ją wyrzucił a nie wystawiał na sprzedaż. Jeśli była od nowości w Cienkim to swoje już przejeździła ale tego nie wie nikt co się z nią działo w przeszłości

Napisano

> To trochę dziwne bo ja na szportingowej skrzyni i oponkach 195/45 r13 jadę na odcince na 5 biegu

> 184 (gps)

180 w/g kalkulatora na sportingowej masz gdzies przy 6200 zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.