Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mazda 323F BJ vs. Nissan Almera N16

Featured Replies

Napisano

Witam w moim pierwszym wątku na Motokąciku zlosnik.gif

Dylemat jak w temacie. Chętnie poczytam opinie kompetentnych osób zlosnik.gif Trochę już czytałem o bolączkach tych aut, ale może dowiem się czegoś nowego, może ktoś jeździ takimi autami, ma porównanie, podzieli się wrażeniami.

Dla lepszego zrozumienia mojej sytuacji. Jeżdże Punto II 5D 1.2 16V, rok 2002, przebieg niecałe 180 kkm. Jeśli chodzi o 323 albo Almerę, to celuję w hatchback'i 5D, rocznikowo 2002/2003, czyli 323 po liftingu. I raczej w Diesla (Mazda - 2.0, Nissan - 2.2). Rocznie robię ok. 25 kkm, ok. 1/3 ruch okołomiejski, 2/3 trasa. Zużycie paliwa w 323 1.6 16V wydaje mi się dość wysokie. Poza tym jak to się zbiera? Almera 1.5 ma mało kuszące dane dot. przyspieszenia, a może to tylko papier, rzeczywistość jest trochę inna?

Podpowie ktoś coś? Będę wdzięczny smile.gif Miłego dnia dla wszystkich waytogo.gif

Napisano

> Witam w moim pierwszym wątku na Motokąciku

> Dylemat jak w temacie. Chętnie poczytam opinie kompetentnych osób Trochę już czytałem o bolączkach

> tych aut, ale może dowiem się czegoś nowego, może ktoś jeździ takimi autami, ma porównanie,

> podzieli się wrażeniami.

> Dla lepszego zrozumienia mojej sytuacji. Jeżdże Punto II 5D 1.2 16V, rok 2002, przebieg niecałe 180

> kkm. Jeśli chodzi o 323 albo Almerę, to celuję w hatchback'i 5D, rocznikowo 2002/2003, czyli

> 323 po liftingu. I raczej w Diesla (Mazda - 2.0, Nissan - 2.2). Rocznie robię ok. 25 kkm, ok.

> 1/3 ruch okołomiejski, 2/3 trasa. Zużycie paliwa w 323 1.6 16V wydaje mi się dość wysokie.

> Poza tym jak to się zbiera? Almera 1.5 ma mało kuszące dane dot. przyspieszenia, a może to

> tylko papier, rzeczywistość jest trochę inna?

> Podpowie ktoś coś? Będę wdzięczny Miłego dnia dla wszystkich

nie ma almery p16 tylko n16

co do mazdy - silnik ditd - bardzo dobry silnik o ciekawym przebiegu momentu, jeden problem to przebiegi - znalezienie 323 z tym silnikiem i przebiegiem poniżej 200kkm jest trudne

almera n16 - miałem taka z silnikiem 1.5 pb - złego słowa na nią nie powiem

jednak rok 2002 - 2003 to juz silniki renault czyli 1.5 dci

2.2 to silnik nissana

Napisano
  • Autor

> nie ma almery p16 tylko n16

Poprawiłem ok.gif Nie wiem skąd wziąłem to P wink.gif

> co do mazdy - silnik ditd - bardzo dobry silnik o ciekawym przebiegu momentu, jeden problem to

> przebiegi - znalezienie 323 z tym silnikiem i przebiegiem poniżej 200kkm jest trudne

Hm, może w D by się znalazło, chociaż łatwo nie będzie. Z Almerą pewnie też. Co masz na myśli mówiąc o ciekawym przebiegu momentu?

> almera n16 - miałem taka z silnikiem 1.5 pb - złego słowa na nią nie powiem

> jednak rok 2002 - 2003 to juz silniki renault czyli 1.5 dci

> 2.2 to silnik nissana

1.5 dCi odrzucam.

Napisano

Almera 1.5 16V - masakra jezeli chodzi o przyspieszenie i elastycznosc...

Tesciowie maja taka i w tym aucie jest generalnie jeden bieg a mianowicie 3 bo 4 i 5 sprawiaja wrazenie nadbiegow...

Generalnie myslalem ,ze to z autem tesciow jest cos nie tak ale podjechalem do znajomych ,ktorzy maja n16 po lifcie tez z 1.5 16v i tam jest to samo...

Napisano

N16 1.5 ma za słaby silnik, przyspieszanie jest kiepskie i narzekają na to użytkownicy.

2.2Di ma zużywającą się pompę wtryskową VP44, wymiana w okolicach 200-250tys. km, koszt około 2000zł (ma ją jeszcze kilka innych modeli samochodów), u siebie leję tylko paliwo i jeżdżę. Nie ma tutaj turbo ze zmienną geometrią (brak problemu zapiekających się kierownic), wtryski są mechaniczne - nawet jeśli coś padnie, to wymiana nie jest droga.

O 2.2Dci się nie wypowiem, ale 136KM powinno już całkiem nieźle napędzać Almerę.

Mazdę z silnikiem diesla odradzał mi szwagier mechanik, podobno duży kłopot z dostaniem części, nie wnikałem głębiej.

Napisano
  • Autor

> Almera 1.5 16V - masakra jezeli chodzi o przyspieszenie i elastycznosc... (...)

No właśnie, potwierdzasz moje obawy.

Napisano
  • Autor

A Twój, jak jeździ? Masz 110 KM, prawda? Podobno te Diesle różnią się tylko tym, że do 2,2 został dołożony Common Rail i były dwie odmiany: 112 KM i 136. A ja tak jeszcze myślę, że może Di by mi styknął. Tak więc podziel się jeszcze proszę odczuciami z jazdy 2,2 110KM smile.gif

Napisano

> No właśnie, potwierdzasz moje obawy.

panowie 13 sek to nie masakra

nie przesadzajcie

silnik ma tylko 90KM. i jest zajebiscie bezawaryjny

możesz tez znalesc 1.8l to juz ma cos kolo 118KM

ja almerka przejździłem 100kkm sprzedałem przy 190kkm i nic nie robiłem.

Napisano

> Poprawiłem Nie wiem skąd wziąłem to P

primery mają P

Napisano

> Poprawiłem Nie wiem skąd wziąłem to P

> Hm, może w D by się znalazło, chociaż łatwo nie będzie. Z Almerą pewnie też. Co masz na myśli

> mówiąc o ciekawym przebiegu momentu?

w de nie znajdziesz. poczytaj mazdaspeed tam jest wszystko

co do momentu to jest on praktycznie plaski

do tego w ditd turbo jest dodatkowo chłodzone woda co wpływa pozytywnie na jej żywotność

problematyczne sa wtryski i pompy passed_out.gif

> 1.5 dCi odrzucam.

Napisano
  • Autor

> panowie 13 sek to nie masakra

> nie przesadzajcie

Zgadza się, że to nie jest źle, ale ja w Punto mam 11,4 i wolałbym się przesiąść do auta odrobinę szybszego niż wolniejszego. Wiadomo - samo przyspieszenie do 100 km/h to nie wszystko, ale jednak dalej to jakieś wyobrażenie.

> silnik ma tylko 90KM. i jest zajebiscie bezawaryjny

> możesz tez znalesc 1.8l to juz ma cos kolo 118KM

Odpada. Zużycie paliwa. oslabiony.gif

> ja almerka przejździłem 100kkm sprzedałem przy 190kkm i nic nie robiłem.

No to super, fajnie by tak było smile.gif

Napisano
  • Autor

> w de nie znajdziesz. poczytaj mazdaspeed tam jest wszystko

Dlaczego nie znajdę? Przecież trochę tam tego jest...

> co do momentu to jest on praktycznie plaski

> do tego w ditd turbo jest dodatkowo chłodzone woda co wpływa pozytywnie na jej żywotność

> problematyczne sa wtryski i pompy

No tak. Jak nie urok to... Teraz pytanie co będzie mniejszym złem.

Napisano

> Dlaczego nie znajdę? Przecież trochę tam tego jest...

Tzn moze i znajdziesz, ale bedzie kosztowala sporo wiecej niz w PL.

A sprowadzone sa tansze bo maja pewnie po 300-400 tys.

Niestety taka prawda o dieslach z DE.

Napisano

> Dlaczego nie znajdę? Przecież trochę tam tego jest...

> No tak. Jak nie urok to... Teraz pytanie co będzie mniejszym złem.

IMO przejedz sie zdrową almera i sam zobacz

ja po przesiadce z ccs nie narzekałem.

za to niezawodność tego samochodu jest dla mnie wzorem

Napisano

> A Twój, jak jeździ? Masz 110 KM, prawda? Podobno te Diesle różnią się tylko tym, że do 2,2 został

> dołożony Common Rail i były dwie odmiany: 112 KM i 136. A ja tak jeszcze myślę, że może Di by

> mi styknął. Tak więc podziel się jeszcze proszę odczuciami z jazdy 2,2 110KM

Mam 110KM, jeździ moim zdaniem całkiem przyzwoicie. Jeśli chodzi o nowsze wersje to mają dołożony common rail, dodatkowo 136KM wersja ma 6biegową skrzynię i turbo ze zmienną geometrią.

Dosyć często problemem z mułowatością tego (110KM) silnika zwłaszcza powyżej 3tys. obr. jest brudny przepływomierz, można próbować czyścić, definitywnie pomaga wymiana (około 200zł).

Napisano

> IMO przejedz sie zdrową almera i sam zobacz

> ja po przesiadce z ccs nie narzekałem.

> za to niezawodność tego samochodu jest dla mnie wzorem

Widocznie jestes malo wymagajacy wink.gif

Napisano
  • Autor

> IMO przejedz sie zdrową almera i sam zobacz

> ja po przesiadce z ccs nie narzekałem.

> za to niezawodność tego samochodu jest dla mnie wzorem

Na jakim poziomie kształtowało Ci się zużycie paliwa?

Napisano

No jak silnik ma te 1.8 to pić musi nie ma bata 270751858-jezyk.gif

Chyba, że będziesz jeździł ciągle z górki grinser006.gif licz koło 8-9l/100km i będzie ok.gif

Jak chcesz coś co mało pali to polo,arosa,fabia 1.7 - 1.9 sdi zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> No jak silnik ma te 1.8 to pić musi nie ma bata

> Chyba, że będziesz jeździł ciągle z górki licz koło 8-9l/100km i będzie

Myślę że 1.8 raczej 9-10.

> Jak chcesz coś co mało pali to polo,arosa,fabia 1.7 - 1.9 sdi

Nie przesadzajmy wink.gif Zużycie paliwa nie jest priorytetem, ale nie chciałbym się wkopać w coś co pije więcej niż bym chciał.

Napisano

> Na jakim poziomie kształtowało Ci się zużycie paliwa?

miasto 7.5

trasa v~120 6.8l

jakoś tak

Napisano

> Myślę że 1.8 raczej 9-10.

to ten 1 litr przeżyjesz zlosnik.gif

> Nie przesadzajmy Zużycie paliwa nie jest priorytetem, ale nie chciałbym się wkopać w coś co pije

> więcej niż bym chciał.

ale i tak spalanie zależy od kierowcy ok.gif

u mnie spalanie w PII jest od 4,5 do 6,2 ale ja jeżdżę eko, czyli 1,2,3,4 b.szybko no i 5 przy 70 i tak pomykam zlosnik.gif

jak się śpieszę to w trasie ostatnio zeżarł 7l/100km - tak jazda zgodna z przepisami (na autobanie w niemczech) grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> to ten 1 litr przeżyjesz

Nie. Nie chcę auta które średnio nie będzie mogło się utrzymać w 8 l/100km.

> ale i tak spalanie zależy od kierowcy

> u mnie spalanie w PII jest od 4,5 do 6,2 ale ja jeżdżę eko, czyli 1,2,3,4 b.szybko no i 5 przy 70 i

> tak pomykam

> jak się śpieszę to w trasie ostatnio zeżarł 7l/100km - tak jazda zgodna z przepisami (na autobanie

> w niemczech)

Zgadza się, mój też potrafił łyknąć 7,5 ale to na autostradzie właśnie. Średnio 6.

Napisano
  • Autor

> miasto 7.5

> trasa v~120 6.8l

> jakoś tak

Nieźle. Dzięki za odpowiedź smile.gif Jeszcze jedno - czy Almery miały coś, cokolwiek w rodzaju komputera pokładowego? Jakie dane wyświetlał?

Napisano

> Nie. Nie chcę auta które średnio nie będzie mogło się utrzymać w 8 l/100km.

ok.gif

> Zgadza się, mój też potrafił łyknąć 7,5 ale to na autostradzie właśnie. Średnio 6.

mi tyle łyknął na trasie Jaworzno-Kąśna dolna (koło Tarnowa) zlosnik.gif

Napisano

Brat ma Almerę N16 2.2Di '02 a szwagier Mazdę 323F DiTD '99. Z zewnątrz bardziej podoba mi się 323, wnętrze ładniejsze ma Almera ale plastiki lepsze 323. Obydwa diesle w środku są głośne, dam sobie rękę uciąć, że mój Volvo 240 2.4D jest lepiej wyciszony zlosnik.gif Z tego co słyszałem od szwagra serwis Mazdy jest bardzo drogi. Rok temu za rozrząd i wymianę plus jakieś inne duperele (m.in. wym. oleju) dał 3tys. W tym roku chciał w Polsce (mieszka w NL) wymienić pasek zębaty to musiał go kupić w NL bo w PL nigdzie nie mógł dostać zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Brat ma Almerę N16 2.2Di '02 a szwagier Mazdę 323F DiTD '99. Z zewnątrz bardziej podoba mi się 323,

> wnętrze ładniejsze ma Almera ale plastiki lepsze 323. Obydwa diesle w środku są głośne, dam

> sobie rękę uciąć, że mój Volvo 240 2.4D jest lepiej wyciszony Z tego co słyszałem od szwagra

> serwis Mazdy jest bardzo drogi. Rok temu za rozrząd i wymianę plus jakieś inne duperele (m.in.

> wym. oleju) dał 3tys. W tym roku chciał w Polsce (mieszka w NL) wymienić pasek zębaty to

> musiał go kupić w NL bo w PL nigdzie nie mógł dostać

O, widzisz ok.gif Kierując się bardziej w stronę Almery - jakieś szczególne problemy Twój brat miał? Jakieś słabe punkty? Jaki przebieg? Dynamika? smile.gif

Napisano

> O, widzisz Kierując się bardziej w stronę Almery - jakieś szczególne problemy Twój brat miał?

> Jakieś słabe punkty? Jaki przebieg? Dynamika?

zapytaj, pablo_k

Napisano
  • Autor

> zapytaj, pablo_k

Dzięki ok.gif Nie wiedziałem że też jest na AK smile.gif

Napisano

> Odpada. Zużycie paliwa.

Widzę, że koszty eksploatacji grają dużą role..... ja ostatnio stałem przed takim samym dylematem...... coś co pali w normie czyli diesel albo PB I LPG. Wybrałem bezproblemowy japoński silnik benzynowy, w którym nie ma co się zepsuc + LPG i śmiga idealnie.

W dieslu zesrac się może pompa, wtryski, turbina, koło dwumasowe i pewnie jeszcze coś. Naprawa idzie w tysiącach.

Np. sam rozrząd do Mazdy na allegro kosztuje 1000zł.

W silniku PB nie ma się co popsuc. Łatwiej znaleźdz PB z mniejszym przebiegiem i będzie tańsza w zakupie..

Z ekonomicznego punktu widzenia bardziej opłaca się śmigac na LPG niż na ON. 10l LPG 22 zł - 7l ON 30 zł.

Chyba, że dla Cibie LPG to zł.

Napisano
  • Autor

> Widzę, że koszty eksploatacji grają dużą role.....ja ostatnio stałem przed takim samym

> dylematem...... coś co pali w normie czyli diesel albo PB I LPG. Wybrałem bezproblemowy

> japoński silnik benzynowy, w którym nie ma co się zepsuc + LPG i śmiga idealnie.

> W dieslu zesrac się może pompa, wtryski, turbina, koło dwumasowe i pewnie jeszcze coś. Naprawa

> idzie w tysiącach.

> Np. sam rozrząd do Mazdy na allegro kosztuje 1000zł.

> W silniku PB nie ma się co popsuc. Łatwiej znaleźdz PB z mniejszym przebiegiem i będzie tańsza w

> zakupie..

> Z ekonomicznego punktu widzenia bardziej opłaca się śmigac na LPG niż na ON. 10l LPG 22 zł - 7l ON

> 30 zł.

> Chyba, że dla Cibie LPG to zł.

Co do tego wyliczenia to nie jest to IMHO takie oczywiste. Fakt, to co wyliczyłeś może przekonywać, ale instalację trzeba jeszcze zakupić, co jest dość dużym kosztem, ustawić, co nie zawsze z tego co czytałem jest taki proste ale to oczywiście zależy od fachowca, no i nie da się ukryć, że zbiornik gdzieś musi być...

Napisano

> Co do tego wyliczenia to nie jest to IMHO takie oczywiste. Fakt, to co wyliczyłeś może

> przekonywać, ale instalację trzeba jeszcze zakupić, co jest dość dużym kosztem, ustawić, co

> nie zawsze z tego co czytałem jest taki proste ale to oczywiście zależy od fachowca, no i nie

> da się ukryć, że zbiornik gdzieś musi być...

Widzę, że raczej jesteś przeciwnikiem.....:) - nie namawiam cool.gif

Zakup wersji Pb jest sporo tańszy od ON i spokojnie wystarczy na instalacje i jeszcze zostanie na paliwo.

Mi instalował i ustawiał instalacje fachowiec polecony z AK.

Gośc, bardzo kumaty, mający swoja firmę, w której sam pracuje.

Instalacja sekwencyjna KME Diego - koszt 2100 - jeździ bez najmniejszego problemu.

Zbiornik w kole, starcza na 300 km, dojazdówka w bagażniku.

Napisano

> Co do tego wyliczenia to nie jest to IMHO takie oczywiste. Fakt, to co wyliczyłeś może

> przekonywać, ale instalację trzeba jeszcze zakupić, co jest dość dużym kosztem, ustawić, co

> nie zawsze z tego co czytałem jest taki proste ale to oczywiście zależy od fachowca, no i nie

> da się ukryć, że zbiornik gdzieś musi być...

Mysle, ze kolega Ci bardzo dobrze radzi.

Jezeli uwazasz, ze montaz instalacji jest duzym kosztem do odpusc sobie diesla...

2 tys w przypadku regeneracji turbo, czy DKZ to jest raczej dolny standard

Bedziesz pewnie tak dlugo zadowolony, az nic sie nie wyjsra...

Pomijam juz fakt, ze taka Almera nie spali 5 Ltr/100km

Kup sobie NoPB i wrzuc gaz a nie bedziesz musial sie martwic!

Napisano
  • Autor

> Mysle, ze kolega Ci bardzo dobrze radzi.

> Jezeli uwazasz, ze montaz instalacji jest duzym kosztem do odpusc sobie diesla...

> 2 tys w przypadku regeneracji turbo, czy DKZ to jest raczej dolny standard

> Bedziesz pewnie tak dlugo zadowolony, az nic sie nie wyjsra...

> Pomijam juz fakt, ze taka Almera nie spali 5 Ltr/100km

> Kup sobie NoPB i wrzuc gaz a nie bedziesz musial sie martwic!

Chyba jednak pozostanie mi wybrać NoPB i NoLPG zlosnik.gif Z Dieslem widzę że za duże ryzyko... Chociaż są i tacy którym się nic za bardzo nie psuje.

Napisano

> Chyba jednak pozostanie mi wybrać NoPB i NoLPG Z Dieslem widzę że za duże ryzyko... Chociaż są i

> tacy którym się nic za bardzo nie psuje.

I do tego auta pala im 4.2 w miescie hehe.gif

Napisano
  • Autor

> I do tego auta pala im 4.2 w miescie

Nie no, bez przesady wink.gif Generalnie z tego wątku można by wysnuć wniosek że Diesel to zło, a przecież nie do końca tak jest. Elastyczność ma dla mnie duże znaczenie - a tu jednak benzyna wymięka.

Napisano

> Nie no, bez przesady Generalnie z tego wątku można by wysnuć wniosek że Diesel to zło, a przecież

> nie do końca tak jest. Elastyczność ma dla mnie duże znaczenie - a tu jednak benzyna wymięka.

W żadnym wypadku.... jedynie pod względem ekonomii może stac się złem dla kieszeni.

Na pewno częściej usłyszysz, że LPG to zło.... ale przynajmniej tanie zło smile.gif

Napisano

> Nie no, bez przesady Generalnie z tego wątku można by wysnuć wniosek że Diesel to zło, a przecież

> nie do końca tak jest. Elastyczność ma dla mnie duże znaczenie - a tu jednak benzyna wymięka.

Bez przesady z ta elastycznoscia imho auta na lpg sprawiaja wrazenie elastyczniejszych ale to moje osobiste odczucie.

Napisano

> I do tego auta pala im 4.2 w miescie

Poniżej 6 w mieszanym cool.gif, na trasie koło 5,1-5,5(max)L/100km

Napisano
  • Autor

> Bez przesady z ta elastycznoscia imho auta na lpg sprawiaja wrazenie elastyczniejszych ale to moje

> osobiste odczucie.

Moje osobiste odczucie mówi dokładnie odwrotnie wink.gif Ale nie spierajmy się już o to. LPG jakby nie jest tematem moich rozważań.

Napisano

> Moje osobiste odczucie mówi dokładnie odwrotnie Ale nie spierajmy się już o to. LPG jakby nie jest

> tematem moich rozważań.

Wszystko zalezy od auta smile.gif

Napisano

> spalanie "bratowej" almery

Wychodzi, że 7,5l ON spala w mieście.

Mnie akurat tylko ta kwestia interesuje, bo 99% mojej jazdy to miasto - w dodatku duże, zakorkowane i śmierdzące zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Wychodzi, że 7,5l ON spala w mieście.

> Mnie akurat tylko ta kwestia interesuje, bo 99% mojej jazdy to miasto - w dodatku duże, zakorkowane

> i śmierdzące

Wydaje mi się, że to niezły wynik. Benzyna 1.5 pewnie z litra więcej.

Napisano

> Almera 1.5 16V - masakra jezeli chodzi o przyspieszenie i elastycznosc...

Dlatego właśnie jest trochę przyjemniejsze w prowadzeniu 1.8. zlosnik.gif Nie jest to demon mocy (115KM), ale jest zdecydowanie lepiej.

> Generalnie myslalem ,ze to z autem tesciow jest cos nie tak ale podjechalem do znajomych ,ktorzy

> maja n16 po lifcie tez z 1.5 16v i tam jest to samo...

Pamiętasz, jak rozmawialiśmy o przepływce? W piątek wymieniłem i... icon_eek.gif Mam to auto ponad 5,5 roku ale tak nigdy nie jeździło. I, żeby nie było, prowadziłem inne 1.8 i 1.5 i mam wrażenie, że każde z nich miało walnięty przepływomierz. icon_rolleyes.gif

Napisano

> panowie 13 sek to nie masakra

> nie przesadzajcie

To jest masakra. zlosnik.gif Ten silnik trzeba kręcić wysoko żeby się ruszył, a w zestawieniu z małą mocą daje wrażenie naprawdę słabego.

> silnik ma tylko 90KM. i jest zajebiscie bezawaryjny

Tu się zgodzę. Jedyna bolączka to rzeczone przeływki (grosze) i rozrząd (to już kilka pln kosztuje).

Napisano
  • Autor

> To jest masakra. Ten silnik trzeba kręcić wysoko żeby się ruszył, a w zestawieniu z małą mocą daje

> wrażenie naprawdę słabego.

> Tu się zgodzę. Jedyna bolączka to rzeczone (grosze) i rozrząd (to już kilka pln

> kosztuje).

Co konkretnie z rozrządu? Tam jest łańcuszek o ile dobrze kojarzę? hmm.gif

Napisano

> Co konkretnie z rozrządu? Tam jest łańcuszek o ile dobrze kojarzę?

Wyciaga sie...

Napisano
  • Autor

> Płynna trasa 100-120kmph to ponieżej 7l. Miasto do 10. To jest dużo w przypadku silnika

> benzynowego, który już się jakoś odpycha?

Nie no, jakoś bardzo dużo nie jest, ale podobałaby mi się idea 60-litrowego zbiornika i średniego zużycia paliwa na poziomie 7 litrów smile.gif

Poza tym 1.5 wskakuje bodajże 2 poziomy wyżej jeśli chodzi o OC, prawda? Przedziały są bodajże do 250 cm3. To są duże różnice?

Napisano
  • Autor

> Wyciaga sie...

Niedobrze. Jakiś orientacyjny przebieg przy którym może to nastąpić?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.