Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

mandat - rozłożenie na raty...

Featured Replies

Napisano

...dostalem ostatnio dosc spory mandat...ale mniejsza z tym....chodzi o to ze w chwili obecnej jestem oficjalnie bezrobotnym nie zarejestrowanym w Urzedzie Pracy gdyż cały czas czekam na dokumenty z UK aby sie zarejestrowac...pisalem maila do Urzedu Wojewódzkiego ale bez odpowiedzi...nie chce się wymigiwać od płacenia bo popelnilem wykroczenie i slusznie zostalem ukarany... po prostu chciałbym rozlożyć płatność na powiedzmy 100zł miesięcznie/dwutygodniowo...czy istnieje taka opcja ?? przerabiał ktoś temat...?? hmm.gifhmm.gif

Napisano

Tak, sam sobie go rozłóż.

Jeśli nie masz dochodów, to US nie będzie miał z czego tego mandatu ściągnąć, a i tak nie spodziewam się, żeby to szybko poszło do egzekucji

Napisano

> ...dostalem ostatnio dosc spory mandat...ale mniejsza z tym....chodzi o to ze w chwili obecnej

> jestem oficjalnie bezrobotnym nie zarejestrowanym w Urzedzie Pracy gdyż cały czas czekam na

> dokumenty z UK aby sie zarejestrowac...pisalem maila do Urzedu Wojewódzkiego ale bez

> odpowiedzi...nie chce się wymigiwać od płacenia bo popelnilem wykroczenie i slusznie zostalem

> ukarany... po prostu chciałbym rozlożyć płatność na powiedzmy 100zł

> miesięcznie/dwutygodniowo...czy istnieje taka opcja ?? przerabiał ktoś temat...??

Normalnie wplac tak jak Ci sie podoba w ratach nikt sie nie doczepi. tylko pamietaj zeby trzymac wszystkie wplaty wink.gif

Napisano

> ...dostalem ostatnio dosc spory mandat...ale mniejsza z tym....chodzi o to ze w chwili obecnej

> jestem oficjalnie bezrobotnym nie zarejestrowanym w Urzedzie Pracy gdyż cały czas czekam na

> dokumenty z UK aby sie zarejestrowac...pisalem maila do Urzedu Wojewódzkiego ale bez

> odpowiedzi...nie chce się wymigiwać od płacenia bo popelnilem wykroczenie i slusznie zostalem

> ukarany... po prostu chciałbym rozlożyć płatność na powiedzmy 100zł

> miesięcznie/dwutygodniowo...czy istnieje taka opcja ?? przerabiał ktoś temat...??

Papisz pismo do komendanta Policji, gdzie mandat był wystawiony i rozłoży Ci na raty.

Napisano
  • Autor

> Papisz pismo do komendanta Policji, gdzie mandat był wystawiony i rozłoży Ci na raty.

...jestes pewien ze do komendanta..?? bo ostatnioi w uwaga Pirat mówili ze trzeba do Urzedu Wojewódzkiego pisac hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Normalnie wplac tak jak Ci sie podoba w ratach nikt sie nie doczepi. tylko pamietaj zeby trzymac

> wszystkie wplaty

...no wlasnie chyba tak zrobie a w tytule napisze ze to rata 1 z iluś tam zlosnik.gif

Napisano

> ...no wlasnie chyba tak zrobie a w tytule napisze ze to rata 1 z iluś tam

toś kurna na stukał tigrą kasiurki zlosnik.gif

Napisano

> ...jestes pewien ze do komendanta..?? bo ostatnioi w uwaga Pirat mówili ze trzeba do Urzedu

> Wojewódzkiego pisac

Teściu jakiś czas temu pisał do kemendanta miejskiego.

Może zmieniło się.

Napisano
  • Autor

> toś kurna na stukał tigrą kasiurki

...w piatek 13stego mnie upolowali na w sumie pustej , szerokiej drodze w terenie teoretycznie zabudowanym...(w praktyce to puste dzialki tam sa ) no ale trudno znak to znak... sick.gif

Napisano

> ...w piatek 13stego mnie upolowali na w sumie pustej , szerokiej drodze w terenie teoretycznie

> zabudowanym...(w praktyce to puste dzialki tam sa ) no ale trudno znak to znak...

oni lubią takie miejsca sciana.gifsciana.gifsciana.gif

niby pusto, ładnie a znak stoi to się czają angryfire.gif

Napisano

ja dostalem kiedys pincet i sam sobie rozlozylem i mimi iz wyplata wplywala co miesiac to nie zdazyli mi zablokowac na dwie sobie rozlozylem po 250 zl zeby.GIF mysle ze przy 3 miesiacu nei platnosci juz by weszli na konto zeby.GIF

Napisano

Piszesz pismo do urzędu wojewódzkiego tego który masz na druczku do zapłacenia mandatu. Ważne by takie pismo wyskrobać w ciągu 7 dni od nałożenia mandatu.Wysyłasz potwierdzonym/zanosisz osobiście ( kopia do podpisania przez przyjmującą ) i opisujesz trudną sytuacje materialną i chęć rozbicia płatności na x rat po np 50-100 zł/m-c

Napisano

Kolego to opowiem ci moja historyjkę:

SM trzasnęła mi fotę w maju 2009 r.

Przysłali pisemko o samoukaraniu - 140 zł i 4pkt karne.

Wpłaciłem 100 zł a resztę później, z tym że nie informowałem o tym SM że będę płacił w ratach.

40zł umknęlo mi i zapomniałem poźniej wpłacić.

W lutym 2010 r przyszedł wyrok z Sądu zaocznego za niezapłacenie mandatu coś około 350 zł.

Złożyłem zażalenie na wyrok i odbyła się sprawa w trybie normalnym. Pojechałem, złożyłem zeznania był też strażnik SM. Sąd zapytał sie czy był mu znany fakt iz wpłaciłem 100 zł a pomimo tego skierowali sprawę do sądu, odpowiedział że tak. Ogólnie sędzia stwierdził że trochę się dziwi że skierowali sprawę do sadu - ogólnie myślę sobie "dobre moje".

Ogłoszenie wyroku na rozprawie po miesiącu - nie dostałem nawet powiadomienia tylko ustną informacje na rozprawie pierwszej kiedy bedzie.

Wyrok sądu w trybie normalnym.. coś około 340zł.

Skierowałem pismo do SM żeby mi oddali pieniądze -100 zł po tygodniu otrzymałem z powrotem

Zapłaciłem 340 zł .... i tak zakończyłem sprawę z mandatami na raty frown.gif

Napisano

> Piszesz pismo do urzędu wojewódzkiego tego który masz na druczku do zapłacenia mandatu. Ważne by

> takie pismo wyskrobać w ciągu 7 dni od nałożenia mandatu.Wysyłasz potwierdzonym/zanosisz

> osobiście ( kopia do podpisania przez przyjmującą ) i opisujesz trudną sytuacje materialną i

> chęć rozbicia płatności na x rat po np 50-100 zł/m-c

j.w.

ale uzupełniając, niekiedy UW chce dla potwierdzenia trudnej sytuacji zaświadczenia o wysokości Twoich dochodów.

Jak sie wypniesz, że jesteś bezrobotny, to poproszą o zaświadczenia członków rodziny.

Napisano

w takiej sprawie raczej nie mail tylko oficjalne pisemko wysłane poleconym

Napisano

> po prostu chciałbym rozlożyć płatność na powiedzmy 100zł

Ja. Ale nie rozkładałem na raty tylko odraczałem termin płatności. hehe.gif

Tak jak wspomnieli koledzy - przelewaj im ile chcesz i jak często chcesz i zbieraj dowody wpłaty.

Nawet jeśli odwiedzi Cię poborca to będzie Cię to kosztowało kilkanaście zł. Jedno pismo poleconym to niepotrzebne koszty. zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.