Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprzedaż auta z dowodem rejestr. tymczasowym

Featured Replies

Napisano

Mam pytanie o pewien myk. Na dniach kończy mi się przegląd rejestracyjny a w dowodzie brak miejsca. Równoczesnie chcę sprzedać auto. No i teraz jak to jest ? Przez krótki okres czasu mam dowód rejestracyjny tymczasowy i w tym własnie czasie jest kupiec i bierze auto. Oddaje mu tymczasowy a co z tym "twardym", który się "wyrabia" ? niewiem.gif ... mi on nie będzie potrzebny. Odebrać nie ma jak bo tymczasowy zabierze nowy user samochodu icon_rolleyes.gif. Jak to rozegrać ? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> teoretycznie nie mozna sprzedac auta z tymczasowym DR

czyli co, sytuacja patowa ?

Napisano

> Mam pytanie o pewien myk. Na dniach kończy mi się przegląd rejestracyjny a w dowodzie brak miejsca.

W takim porzypadku nie wydają dowodów tymczasowych, tylko od razu twardy po przedstawieniu zaświadczenia z SKP.

Napisano
  • Autor

> W takim porzypadku nie wydają dowodów tymczasowych, tylko od razu twardy po przedstawieniu

> zaświadczenia z SKP.

pewien jesteś ?

Napisano

> pewien jesteś ?

Jak wymieniasz tylko dowód bo skończyły się miejsca na wpis, to po co tymczasowy? Idziesz z zaświadczeniem i wychodzisz z nowym twardym dowodem szczuplejszy o chyba 84 pln.

Napisano
  • Autor

> Jak wymieniasz tylko dowód bo skończyły się miejsca na wpis, to po co tymczasowy? Idziesz z

> zaświadczeniem i wychodzisz z nowym twardym dowodem szczuplejszy o chyba 84 pln.

teść przerabiał taki sam temat miesiąc temu i dostał tymczasowy a potem dopiero stały icon_eek.gif

Napisano

> teść przerabiał taki sam temat miesiąc temu i dostał tymczasowy a potem dopiero stały

Nie jest to możliwe, musiał albo zmieniać jakieś dane w dowodzie, albo własne, albo dostał nowe tablice lub w inny sposów wymagało to sprawdzenia czegoś przez urząd. Normalnie idziesz ze starym dowodem, tablicami i zaświadczeniem, pani drukuje nowy, przykleja nalepki, płacisz i wychodzisz.

Napisano
  • Autor

> Nie jest to możliwe, musiał albo zmieniać jakieś dane w dowodzie, albo własne, albo dostał nowe

> tablice lub w inny sposów wymagało to sprawdzenia czegoś przez urząd. Normalnie idziesz ze

> starym dowodem, tablicami i zaświadczeniem, pani drukuje nowy, przykleja nalepki, płacisz i

> wychodzisz.

nic nie zmieniał, brakło miejsc na pieczątki

Napisano

> Jak wymieniasz tylko dowód bo skończyły się miejsca na wpis, to po co tymczasowy? Idziesz z

> zaświadczeniem i wychodzisz z nowym twardym dowodem szczuplejszy o chyba 84 pln.

Lublin: Jakieś 2 miesiące temu ojciec wyrabiał nowy dowód bo skończyły się miejsca na pieczątki. Dostał tymczasowy, chyba na jakieś 2 tyg.

Napisano

Na miejscu drukują "twarde" dowody ?

Napisano

> Na miejscu drukują "twarde" dowody ?

A wydawało mi się, ze twarde dowody drukuje PWPW, a lokalny urząd tylko tymczasowe.

Napisano

> Na miejscu drukują "twarde" dowody ?

Faktycznie terenowe oddziały mogą nie mieć na wyposażeniu drukarek potrafiących tak precyzyjnie wydziurkować numer rejestracyjny w kawałku tektury hehe.gif.

Swoją drogą zastanawiam się, czy jedyną przesłanką państwa jest chęć zarobienia odemnie 100 złotych co pięć lat, że nakazuje mi wymianę dowodu rejestracyjnego zamiast dać go raz na zawsze, a przeglądy dokumentować zaświadczeniam z SKP? Co za bezsens sciana.gifhehe.gif

Napisano

> Faktycznie terenowe oddziały mogą nie mieć na wyposażeniu drukarek potrafiących tak precyzyjnie

> wydziurkować numer rejestracyjny w kawałku tektury .

> Swoją drogą zastanawiam się, czy jedyną przesłanką państwa jest chęć zarobienia odemnie 100 złotych

> co pięć lat, że nakazuje mi wymianę dowodu rejestracyjnego zamiast dać go raz na zawsze, a

> przeglądy dokumentować zaświadczeniam z SKP? Co za bezsens

Dowody twarde drukowane są w Państwowej Wytwórni Papierów Wartościowych - amen. zlosnik.gif

Napisano

> Lublin: Jakieś 2 miesiące temu ojciec wyrabiał nowy dowód bo skończyły się miejsca na pieczątki.

> Dostał tymczasowy, chyba na jakieś 2 tyg.

hmmm ja to przerabialem 3 tyg temu. skonczyly sie miejsca na wpisy. zrobilem przeglad , dostalem papier z przegladu. w wk dostalem pieczatke do dowodu ze moge smigac, a za dwa tyg nowy twardy dowod do odebrania. nie mialem tymczasowego.

Napisano

> hmmm ja to przerabialem 3 tyg temu. skonczyly sie miejsca na wpisy. zrobilem przeglad , dostalem

> papier z przegladu. w wk dostalem pieczatke do dowodu ze moge smigac, a za dwa tyg nowy twardy

> dowod do odebrania. nie mialem tymczasowego.

Koledze natomiast na stacji diagnostycznej wbili przegląd w miejscu na adniotacje urzędowe i nie musiał zmieniac dowodu rejestracyjnego smile.gif

Napisano

Dlaczego udzielasz sie w tematach o ktorych nie masz pojecia i wprowadzasz ludzi w blad?

Twardy dowod drukuja w PWPW, a nie WK.

Napisano

> Dlaczego udzielasz sie w tematach o ktorych nie masz pojecia i wprowadzasz ludzi w blad?

> Twardy dowod drukuja w PWPW, a nie WK.

Wynika to faktycznie z mojej ścisłej niewiedzy, ale jest sprzeczne z logiką pojmowania otaczającej rzeczywistości. Dopiero mnie to czeka, bo też mam ostatni wpis w DR. Już mnie szlag trafia na samą myśl, że jednak będę musiał odwiedzić WKUM więcej niż jeden raz do godziny 15-tej sciana.gif A tyle się miało zmienić na dobre sciana.gif

Przepraszam,rozmarzyłem się palacz.gif

Napisano

Ja bym to zrobił tak, idę na przegląd, nie ma miejsca na pieczątki więc dostaję papier że auto przeszło przegląd i tak sprzedaję auto, czyli z twardym dowodem i tym papierem, klient sobie normalnie zarejestruje i Pani mu wpisze datę przeglądu wg papierka ze stacji kontroli.

Po co płacić za nowy dowód jak zaraz i tak pujdzie do śmieci.

Napisano

> Nie jest to możliwe, musiał albo zmieniać jakieś dane w dowodzie, albo własne, albo dostał nowe

> tablice lub w inny sposów wymagało to sprawdzenia czegoś przez urząd. Normalnie idziesz ze

> starym dowodem, tablicami i zaświadczeniem, pani drukuje nowy, przykleja nalepki, płacisz i

> wychodzisz.

dowody drukuje Wa-Wa skromny.gif

Napisano

> Ja bym to zrobił tak, idę na przegląd, nie ma miejsca na pieczątki więc dostaję papier że auto

> przeszło przegląd i tak sprzedaję auto, czyli z twardym dowodem i tym papierem, klient sobie

> normalnie zarejestruje i Pani mu wpisze datę przeglądu wg papierka ze stacji kontroli.

> Po co płacić za nowy dowód jak zaraz i tak pujdzie do śmieci.

dokładnie

kwit o badaniu technicznym i po sprawie ok.gif

Napisano

> Mam pytanie o pewien myk. Na dniach kończy mi się przegląd rejestracyjny a w dowodzie brak miejsca.

> Równoczesnie chcę sprzedać auto. No i teraz jak to jest ? Przez krótki okres czasu mam dowód

> rejestracyjny tymczasowy i w tym własnie czasie jest kupiec i bierze auto. Oddaje mu

> tymczasowy a co z tym "twardym", który się "wyrabia" ? ... mi on nie będzie potrzebny.

> Odebrać nie ma jak bo tymczasowy zabierze nowy user samochodu . Jak to rozegrać ?

...a wystarczyło o tym pamiętać i w miarę wcześniej udać się do WK w celu wyrobienia nowego dowodu. No ale fakt, przed sprzedażą bez sensu. Tymczasowe nie są potrzebne przy takiej operacji, więc nie wiem po co Ci go wyrabiali niewiem.gif

Napisano

> wychodzisz.

aktualnie dowodów nie drukuje się na miejscu, drukują w centrali zeby.GIF

Napisano

Na zaświadczeniu z SKP możesz jeździć 30 dni.

Więc może Ci się uda opchnąć w tym czasie.

Napisano
  • Autor

> Na zaświadczeniu z SKP możesz jeździć 30 dni.

> Więc może Ci się uda opchnąć w tym czasie.

spróbuje urobic diagnostę, żeby wbił pieczątkę w miejscu adnotacji urzedowych wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.