Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Małe auto po 2000r i 2 x ISOFIX z tyłu?

Featured Replies

Napisano

Brat szuka dla żony samochodu. Jako, że mają 2 dzieciaki i 2 foteliki z ISOFIX-em zadał mi takie oto pytanie:

Jakie małe autko (wielkości np. Polo) produkowane po 2000 roku posiada 2 mocowania ISOFIX na tylnej kanapie?

Budżet ok. 20000zł, silnik dowolny. Byle mama z 2 szkrabami mogła się przemieszczać po mieście.

Pomożecie? old.gif

Napisano

> Jakie małe autko (wielkości np. Polo) produkowane po 2000 roku posiada 2 mocowania ISOFIX na tylnej

> kanapie?

Aveo ma na pewno.

> Budżet ok. 20000zł, silnik dowolny. Byle mama z 2 szkrabami mogła się przemieszczać po mieście.

Aveo by się mogło nadać - ale ono raczej jest w kategorii 10 kpln, za 20 można mieć lepsze auto.

Napisano

Fabia.

Krawiec

Napisano

> Brat szuka dla żony samochodu. Jako, że mają 2 dzieciaki i 2 foteliki z ISOFIX-em zadał mi takie

> oto pytanie:

> Jakie małe autko (wielkości np. Polo) produkowane po 2000 roku posiada 2 mocowania ISOFIX na tylnej

> kanapie?

> Budżet ok. 20000zł, silnik dowolny. Byle mama z 2 szkrabami mogła się przemieszczać po mieście.

> Pomożecie?

Clio II ok.gif

Napisano

> kanapie?

Pedziot 207

Napisano

Hyundai Getz.

1.1,

1.3,

1.5 diesel

Do wyboru.

Pozdrawiam

Napisano

Lacetti hatchback. Zaletą jest to, że oprócz tych isofixow ma jeszcze miejsce na foteliki na tej tylnej kanapie biglaugh.gif. No i będzie prawie nowy w tej cenie.

Napisano

> Lacetti hatchback. Zaletą jest to, że oprócz tych isofixow ma jeszcze miejsce na foteliki na tej

> tylnej kanapie . No i będzie prawie nowy w tej cenie.

Wiem, ze wiesz, ale wbrew pozorom L... nie jest taki maly, a tytul posta chyba widziales cfaniaczek.gif

Napisano

> Hyundai Getz.

> 1.1,

nie, dużo pali, nie jedzie,

> 1.3,

bardzo tak grinser006.gif

> 1.5 diesel

nie, dużo pali, awaryjny

Ale do 20k kupi wersje po FL z inną gamą silników (bodajże 1.4 zamiast 1.3)

Jest jeszcze ~100KM 1.6 - nie jechałem, ale skoro 1.3 daje radę, to tamten musi przyzwoicie się bujać wink.gif

ps: w Getz'ach są mocowania fotelików? nie zauważyłem hmm.gif

Napisano

to jak nie Getz, to Matrix

Zalety m.in:

przestronny

pojemny

5d

regulowana tylna kanapa

Napisano

> Wiem, ze wiesz, ale wbrew pozorom L... nie jest taki maly, a tytul posta chyba widziales

Padały propozycje Megane2, Polo, Fabia, etc...

Lacetti hb jest raptem 20cm dłuższy od Fabii a komfort "sadzania" dzieciaków na tylnej kanapie nieporównywalny (każdy kto próbował zapiąć fotelik 0-13kg na tylnej kanapie pasem w aucie wielkości Polo wie o czym mówię biglaugh.gif). No i będzie tańszy od w/w.

Ps. Zapytaj kolegów z US i OZ jak jest klasyfikowany Lacetti w tych krajach (klasa supermini oink.gif) biglaugh.gif

Napisano

> nieporównywalny (każdy kto próbował zapiąć fotelik 0-13kg na tylnej kanapie pasem w aucie

> wielkości Polo wie o czym mówię ).

Ale pytanie jest o ISOFIX - czyli nie zapinamy dzieciaka pasem od samochodu, tylko isofix-em

Napisano

> Ale pytanie jest o ISOFIX - czyli nie zapinamy dzieciaka pasem od samochodu, tylko isofix-em

Lacetti ma ISOFIXy z tyłu, więc spełnia założenia. A na tylnej kanapie jest dużo więcej miejsca niż każdym Polo-podobnym, tyle chciałem powiedzieć...

Jeśli dla kogoś jest to duże auto to OK, dla mnie, przy dzieciakach jest to rozmiar minimum.

Napisano

> Ps. Zapytaj kolegów z US i OZ jak jest klasyfikowany Lacetti w tych krajach (klasa supermini )

Nie porownuj warunków zaoceanicznych do naszych.

Co do Laczka to mam zdanie podobne do Ciebie (co do wygody pakowania dzieciakow na tyl), tylko za chole.. nie miesci mi sie on w kategorii maly.

HB jest delikatnie dluzsze od mojej Fabii w kombi, a w srodku miejsca nieporownywalnie wiecej, to juz raczej nie B, a C jest.

Jezeli ktos szuka malego to chyba wie co sie z tym wiaze, moze oczekuje jazdy o kropelce hmm.gif

Napisano

> to jak nie Getz, to Matrix

nie piszę, że 'nie', tylko, że "nie 1.1 i 1.5d"

Mam 1.3 od dłuższego czasu i chętnie bym go zmienił ale poza samą fanaberią nie mam żadnego sensownego powodu hehe.gif

Fakt, że autko jest małe i do dzieci+akcesoriów raczej się nie nadaje

Napisano

> Lacetti ma ISOFIXy z tyłu, więc spełnia założenia. A na tylnej kanapie jest dużo więcej miejsca niż

> każdym Polo-podobnym, tyle chciałem powiedzieć...

> Jeśli dla kogoś jest to duże auto to OK, dla mnie, przy dzieciakach jest to rozmiar minimum.

Piszecie tak, jakby ISOFIX był standardem w każdym Lacetti. Mnie się wydaje, że jest to opcja taka sama jak klima, czy podgrzewane siedzenia.

Ale może się mylę i Laci jest tak wypasiony nawet w bieda-wersji

Napisano

> Piszecie tak, jakby ISOFIX był standardem w każdym Lacetti...

Jest standardem. Poza tym, to żaden wypas, tylko zwykłe metalowe uchwyty w tylnej kanapie crazy.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.