Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ile może być warty Lacetti 1.8 LPG, 2004/2005?

Featured Replies

Napisano

Rozważam zmianę samochodu. Warunkiem jest sprzedaż mojego obecnego samochodu po przyzwoitej cenie.

Ile może być wart Lacetti Sedan 1.8 CDX (full opcja, nie ma tylko skóry i zmieniarki CD), z lpg Stag 300 (gaz założony w sierpniu 2008 przy stanie licznika 48 kkm), rok produkcji 2004, pierwsza rejestracja sierpień 2005, stan licznika 105 kkm (wpisy w książce gwarancyjnej chevroleta i gazu) jestem drugim właścicielem od lipca 2007 i stanu licznika 21 kkm, bezwypadkowy (w dwóch miejcach lakierowany na gwarancji i ma zderzak lekko wgnieciony przy drobnej stłuczce).

Wszystkie moje problemy z nim (na szczęście było ich niewiele) można znaleźć na forum.

Patrzać na katalogi ubezpieczycieli można go wycenić na 22 kPLN - czy dla Was taka cena jako wyjściowa do negocjacji byłaby akceptowalna?

Napisano

> Wszystkie moje problemy z nim (na szczęście było ich niewiele) można znaleźć na forum.

> Patrzać na katalogi ubezpieczycieli można go wycenić na 22 kPLN - czy dla Was taka cena jako

> wyjściowa do negocjacji byłaby akceptowalna?

Zapomnij, że sprzedasz po wycenie jak do ubezpieczenia. Odejmij co najmniej 10%. IMO cena z '1' z przodu ładniej wygląda wink.gif

A najlepiej to nie gdybać, tylko dać ogłoszenie i sprawdzić rynek.

Napisano

> Ile może być wart Lacetti Sedan

Za mojego (żony w zasadzie) 1.4 golas ten sam rocznik i rejestracja, przebieg 90kkm dawali w rozliczeniu 14k PLN w salonie Cheviego wiosną.

IMO 18-19 jest realną kwotą, 22 - zapomnij...

Napisano

Mam taki sam model, gaz BRC, przebieg 122 kkm. Jak chciałem zamienić na coś większego w kombi to wyceniono mi go w dealerni na 14 tys pln icon_eek.giffacepalm.gif

Sam sprzedawać (cena byłaby pewnie o parę tys. lepsza) nie mam czasu ani ochoty, wiec zrobiłem przegląd 120 kkm z rozrządem i będę grzecznie jeździł jeszcze conajmniej rok wink.gif Jakoś ten wózek do bagażnika i dzieciarnie w fotelikach z tyłu upcham wink.gif

Napisano

> Mam taki sam model, gaz BRC, przebieg 122 kkm. Jak chciałem zamienić na coś większego w kombi to

> wyceniono mi go w dealerni na 14 tys pln

> Sam sprzedawać (cena byłaby pewnie o parę tys. lepsza) nie mam czasu ani ochoty, wiec zrobiłem

> przegląd 120 kkm z rozrządem i będę grzecznie jeździł jeszcze conajmniej rok Jakoś ten wózek

> do bagażnika i dzieciarnie w fotelikach z tyłu upcham

uuu to mnie panowie zmartwiliscie, ja tez bede chcial sprzedawac powoli swojego Lacetti HB 2007 (rejestracja 09.2007) , czyli prawie 08',

1.4

40k km

"golas" - klima w sumie tylko z dodatkowego (audio wyjme cale i powroce do oryginalnego)

fakt, faktem idealnie zadbane, wyglada jak nowe (auto czyszcze srednio 2x tydzien), pelna chemia, lakier tez idealny bo ciagle woskowany w lato (chcialbym sam od sibie kupowac auto zeby.GIF )

pelna historia ASO (nic mu nie nie dzialo doslownie, tylko plyny)

i tak patrzylem na allegro za "sfatygowane" egz z 2007 1.4 z duzo wiekszym przebiegiem chca 20-22k zł, wiec uznalem, ze CO NAJMNIEJ tyle wyciagne, ale jak mowicie za wypas 18k zl boje_sie.gif to ile za mojego moge zadac ostatecznie?

I jak w ogole wyglada rynek tych aut?

Ktos probowal sprzedawac juz cheviego?

Jest nim zainteresowanie jakies?

Pamietam pare osób mówiło, że cięzko sprzedać Lacetti?

Napisano

Ja robilem juz 4 podejscia. Moze nie jest auto pelnej jakosci, ale na zdjeciach tego nie widac a tlumaczyc tez nie mialem komu bo nikt nie zadzwonil. A cena byla ustawiona w najnizszych wobec cen z automoto i gratki.

Moze kolor, moze silnik (2.0TCDI), moze typ nadwozia (sedan), ale jezdze dalej bo sie wkurzylem i pieniadze wydalem na inny cel.

Napisano

> Ja robilem juz 4 podejscia. Moze nie jest auto pelnej jakosci, ale na zdjeciach tego nie widac a

> tlumaczyc tez nie mialem komu bo nikt nie zadzwonil. A cena byla ustawiona w najnizszych wobec

> cen z automoto i gratki.

> Moze kolor, moze silnik (2.0TCDI), moze typ nadwozia (sedan), ale jezdze dalej bo sie wkurzylem i

> pieniadze wydalem na inny cel.

Tego typu auta kupuje się tanio, by jeździć długo i sprzedawać za nieduże pieniądze.

Chcąc przynajmniej w teorii mieć dobrą cenę przy odsprzedaży, trzeba bylo kupić coś ze stajni VAG lub Toyoty zlosnik.gif

Napisano

> Tego typu auta kupuje się tanio, by jeździć długo i sprzedawać za nieduże pieniądze.

> Chcąc przynajmniej w teorii mieć dobrą cenę przy odsprzedaży, trzeba bylo kupić coś ze stajni VAG

> lub Toyoty

No niestety coś za coś mi na wzięcie w rozliczeniu Laczka kręcił nosem nawet komis przydealerski GM (Opel, Chevrolet, Saab-jeszcze KIA i Hyundaia mają), stąd wycena mająca mnie wyraźnie zniechęcić. "Bo Panie to się w ogóle nie sprzedaje..."

Napisano

> No niestety coś za coś mi na wzięcie w rozliczeniu Laczka kręcił nosem nawet komis przydealerski GM

> (Opel, Chevrolet, Saab-jeszcze KIA i Hyundaia mają), stąd wycena mająca mnie wyraźnie

> zniechęcić. "Bo Panie to się w ogóle nie sprzedaje..."

Trza jeździć aż silnik wypadnie zlosnik.gif

Napisano

> No niestety coś za coś mi na wzięcie w rozliczeniu Laczka kręcił nosem nawet komis przydealerski GM

> (Opel, Chevrolet, Saab-jeszcze KIA i Hyundaia mają), stąd wycena mająca mnie wyraźnie

Bo to jest dobre auto do kupienia od 15K w dol. Za 20K mozna juz audi kupic zlosnik.gif

Napisano

> Rozważam zmianę samochodu. Warunkiem jest sprzedaż mojego obecnego samochodu po przyzwoitej cenie.

> Ile może być wart Lacetti Sedan 1.8 CDX (full opcja, nie ma tylko skóry i zmieniarki CD), z lpg

> Stag 300 (gaz założony w sierpniu 2008 przy stanie licznika 48 kkm), rok produkcji 2004,

> pierwsza rejestracja sierpień 2005, stan licznika 105 kkm (wpisy w książce gwarancyjnej

> chevroleta i gazu) jestem drugim właścicielem od lipca 2007 i stanu licznika 21 kkm,

> bezwypadkowy (w dwóch miejcach lakierowany na gwarancji i ma zderzak lekko wgnieciony przy

> drobnej stłuczce).

> Wszystkie moje problemy z nim (na szczęście było ich niewiele) można znaleźć na forum.

> Patrzać na katalogi ubezpieczycieli można go wycenić na 22 kPLN - czy dla Was taka cena jako

> wyjściowa do negocjacji byłaby akceptowalna?

Podeślij zdjęcia - jestem na kupnie takiego wozu - szukam juz od jakiegoś czasu - niby aut sporo ale zawsze jakieś ale - czasem tym ale jest cena ale tutaj zawsze można rozmawiać.

Napisano

W lutym za HB 1,4 z full opcja (tylko klima reczna) i LPG Koltec (Belg sciagany z zachodu) dalem 16tys (byl zarejestrowany juz w PL).

PS. Mial pare brakow na laczna kwote ok 500zl.

Napisano
  • Autor

> Zastanawiałem się nad zmianą ... ale ceny są coraz niższe, więc szkoda za bezcen oddawać, a do tego

> zmieniły mi się plany i na wiosnę zamienię Lacetti w samochód budowlany

i wystawiłem z wysoką ceną - ciekawe czy ktoś zadzwoni? niewiem.gif

Napisano

> i wystawiłem z wysoką ceną - ciekawe czy ktoś zadzwoni?

Koledzy wystawiali z ceną powiedzmy średnią rynkową i niższą - FIAT, SEAT ... i prawie nikt nie dzwonił. Dopiero zjazd z ceny powodował, że trafial się kupiec.

Napisano
  • Autor

> Koledzy wystawiali z ceną powiedzmy średnią rynkową i niższą - FIAT, SEAT ... i prawie nikt nie

> dzwonił. Dopiero zjazd z ceny powodował, że trafial się kupiec.

Zobaczymy, najwyżej odłożę na później zmianę samochodu i poczekam na Cruze'a hatchbacka zlosnik.gif

Napisano

> Zobaczymy, najwyżej odłożę na później zmianę samochodu i poczekam na Cruze'a hatchbacka

to juz nie nczekaj niby jest (ciekawe kiedy w PL)

Napisano

To otwierasz biznes widzę smile.gif Sam mysle nad czyms co pujdzie ,ale brak doswiadczenia w tych sprawach ,a w papierach mam murarza zlosnik.gif i 2 lewe rece w tej dziedzinie 270751858-jezyk.gif

Napisano

> raczej budowę domu

Gratki ok.gif trochę przyczajki było nie ? wink.gif

Napisano

> Od kilku lat było mnóstwo różnych koncepcji

Tak mi się kojarzyło, że często zahaczałeś o tematykę budowlaną wink.gif Dobra koniec offtopa alien.gif

Napisano

Swoją drogą to niezła rekomendacja do zakupu nowego Chevroleta w tym salonie, skoro swoich własnych aut nie chcą odkupić... sciana.gif

A tak o ogóle to sprzedaje się tylko oni by chcieli 5k na czysto na tym zarobić. Z taką marżą to rzeczywiście ciężko sprzedać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.