Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

oring lewarka zmiany biegów

Featured Replies

Napisano

witam chciałem zlikwidować luzy lewarka i okazało się że gumowy oring jest nieosiągalny

co można tam zastosować w zamian

Napisano

> witam chciałem zlikwidować luzy lewarka i okazało się że gumowy oring jest nieosiągalny

> co można tam zastosować w zamian

ASO go nie posiada?

Napisano
  • Autor

> ASO go nie posiada?

nie, patrzyli na mnie jak na kosmite co ja chce

Napisano

znajdź kawał gumy tak grubej jak rzeczony oring i urżnij sobie z niej na wymiar grinser006.gif

Napisano

> nie patrzyli na mnie jak na kosmite co ja chce

bo może źle im tłumaczyłeś...trzeba było powiedzieć, że chcesz pierścien amortyzujący

trzeba było powiedzieć żeby ci pokazali rysunek a ty bys im pokazał co chcesz

EDIT: o ile dobrze znalazłem to masz tu numer częsci

Quote:

Numer katalogowy: 738789

Nazwa części: BIEZNIA L.

Cena netto: 14,07

Cena brutto: 17,17

Napisano
  • Autor

> bo może źle im tłumaczyłeś...trzeba było powiedzieć, że chcesz pierścien amortyzujący

> trzeba było powiedzieć żeby ci pokazali rysunek a ty bys im pokazał co chcesz

> EDIT: o ile dobrze znalazłem to masz tu numer częsci

> Quote:

> Numer katalogowy: 738789

> Nazwa części: BIEZNIA L.

> Cena netto: 14,07

> Cena brutto: 17,17

ok dzięki

Napisano

> bo może źle im tłumaczyłeś...trzeba było powiedzieć, że chcesz pierścien amortyzujący

Pytanie na marginesie... w G jest podobnie? zeby.GIF

Napisano

Trochę nie na temat ale po zalogowaniu nadal brak uprawnień do zdjęcia wink.gif Czyżby trzeba było mieć ileś tam postów ??

Napisano

> Trochę nie na temat ale po zalogowaniu nadal brak uprawnień do zdjęcia Czyżby trzeba było mieć

> ileś tam postów ??

wpłacic trzeba 10 zł. na poczet ogladania zdjęc... grinser006.gif

Napisano

> wpłacic trzeba 10 zł. na poczet ogladania zdjęc...

Już działa, więc nie będzie wpłaty 270751858-jezyk.gif

A przyda się bardzo bo owinięta jakiś czas temu taśma izolacyjna zaczyna się wycierać grinser006.gif

Napisano

Jedz do sklepu z uszczelnieniami gumowymi, moze byc z czesciami do maszyn rolniczych (mamy taki w poblizu), masa o-ringow w najrozniejszych rozmiarach, na pewno cos dobierzesz.

Mam taki o-ring nowy oryginalny, lezy niepotrzebny, bo dzwignie zmiany biegow mam od VB (tam o-ring nie wystepuje, cala "kulka" jest plastikowa, bez naciecia pod o-ring).

Pozdrawiam

Napisano

> , bo dzwignie zmiany biegow mam od VB (tam o-ring

> nie wystepuje, cala "kulka" jest plastikowa, bez naciecia pod o-ring).

> Pozdrawiam

U mnie galka zmiany biegow jest bardzo wytarta, zniszczona, wlasciwie to resztki pozostaly. Oring zmienialem rok wstecz, ale od okolo 2 miesiecy znowu mam luz, resztki tego oringa leza na wygluszeniu.

Chyba tez poszukam z Vectry B hmm.gif

Napisano

Odblokuj priv, bo mam cos dla Ciebie, z wersji VB Irmscher....

Pozdrawiam

Napisano

> Odblokuj priv, bo mam cos dla Ciebie, z wersji VB Irmscher....

> Pozdrawiam

Juz odblokowane.

Ja nic nie blokowalem, ostatnio mialem czysty profil hmm.gif. Nie wiem co sie dzieje z moim kontem. Mozesz juz pisac priva wink.gif

Napisano

. Oring

> zmienialem rok wstecz, ale od okolo 2 miesiecy znowu mam luz, resztki tego oringa leza na

> wygluszeniu.

> Chyba tez poszukam z Vectry B

musiales zalozyc z miekkiej gumy lub masz zadziory w jarzmie . przelec drobnym papierkiem . ja wkladalem na ciasno. 1,5 roku na zwyklej wazelinie i nie wyciera sie . a 2 szt po 0,60 pln technologi kosmicznej raczej nie widzialy . zreszta przy tej cenie mozesz kupic 2 komplety i drugi podwiazac pod mieszkiem do drazka to wymienisz w 5 min jak sie wytrze . tak jak podaje tosh najlepiej w sklepie z lozyskami i uszczelniaczami a nie w motoryzacyjnych ( maly wybor )

Napisano

O-ring wymieniałem u siebie 2 razy . Ważne jest to , czym się smaruje powierzchnie styku idea.gif Za pierwszym razem dałem smar łożyskowy (czerwony) po którym o-ring napęczniał i bardzo szybko się wytarł . Teraz stosuję mieszankę smaru syntetycznego z płynnym silikonem i na razie oznak zużycia o-ringu ani luzów nie widać idea.gif

Napisano

Ja kupiłem oryginalny oring za jakieś chyba 15zł

Trochę był za luźny,ale pod spód dałem zwój taśmy izolacyjnej i jest ok.

Najważniejsze, to przesmaruj smarem silikonowym, bo inaczej go zniszczysz i będziesz wymieniał jeszcze raz

• 3 tygodnie później...
Napisano

> witam chciałem zlikwidować luzy lewarka i okazało się że gumowy oring jest nieosiągalny

Jezeli ktos chce to mam do wydania mieszek lewarka zmiany biegow i recznego za zimnego zywca zlosnik.gif Oba to oryginaly z Astry F. Odbior w Krakowie w listopadzie

Jak ktos jest zainteresowany to zapraszam na Priv.

Napisano

http://forum.astratuningteam.pl/viewtopic.php?t=18844- tu masz co mozesz zastosowac lacznie z wymiarami . jak nie to wypelnij to miejsce ciasno tasma izolacyjna lub koszulka termokurczliwa .

nie czytales tematu na 1 str masz to wmoim poscie . jak bedziesz chcial zdjecie to pisz bo widze ze znowu niedostepne

sciana.giftu masz ze zdjeciem http://www.opel.bydgoszcz.pl/forum/viewtopic.php?f=93&t=405

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.