Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przeniesienie chlodnicy

Featured Replies

Napisano

W zwiazku z budowa rajdowki weszlismy w etam montarzu ukladu napedowego. Wczoraj wsadzilismy silnik 1.2 16v. I w zwiazku z tym ze jest malo miejsca, i do tego rurowy kolektor. Pomyslalem o tym zeby chlodnice przeniesc na druga strone. Jest zdecydoiwanie luzniej i chlodniejz drugiej strony.

Napisano

> W zwiazku z budowa rajdowki weszlismy w etam montarzu ukladu napedowego. Wczoraj wsadzilismy silnik

> 1.2 16v. I w zwiazku z tym ze jest malo miejsca, i do tego rurowy kolektor. Pomyslalem o tym

> zeby chlodnice przeniesc na druga strone. Jest zdecydoiwanie luzniej i chlodniejz drugiej

> strony.

chwalisz się, żalisz czy odkryłeś Amerykę? zlosnik.gifgrinser006.gif

Napisano

ja mam chłodnice z tej strony co ma być i nic jej nie ma, musiałem tylko uchwyty nawiercać.

Z drugiej strony nie wydaje mi się że będzie to dobre bo coś mi tam nie pasowało chyba skrzynia albo coś ;p

Napisano

> Z drugiej strony nie wydaje mi się że będzie to dobre bo coś mi tam nie pasowało chyba skrzynia

> albo coś ;p

Ja mam chłodnicę z 2 strony, ba! Przed nią jest jeszcze icek. Wszystko jest ok. Taquito też tak ma chłodnicę... Spotykana modyfikacja - ma swoje plusy i minusy.

Napisano
  • Autor

Mozesz wymienic + i -?

Napisano

> Mozesz wymienic + i -?

Z + u mnie:

Jest miejsce na turbo i normalny dp, a nie pozawijany w chińskie v8.

-

Nowe węże do chłodzenia, rezygnacja z hala holowniczego ( i tak u mnie będzie na kielichu wystający nad maskę - auto typowo weekendowe ), konieczność u mnie przejścia na 2 wentylatory z motocykla.

Generalnie i tak wszystko robiłem od początku - więc troszkę pracy więcej nie robiło mi różnicy. Jak dla mnie i tak przeróbka na plus.

Napisano

> Mozesz wymienic + i -?

u mnie przeniesienie chlodnicy bylo wymuszene ze wzgledu na duzego barana i turbo przed ktorym ledwo zderzak upchnalem i IC z boku, przez to mam krotszy dolot i rury ida chlodniejszym miejscam. Chlodnica ma takie same warunki wg mnie. Miejsca przed skrzynia sporo. Jedyny minus moze byc hjak ktos nie wytnie kratek w zderzaku biglaugh.gif ale tego chyba nie trzeba nikomu mowic. wink.gif

Napisano

> Z + u mnie:

> Jest miejsce na turbo i normalny dp, a nie pozawijany w chińskie v8.

ok.gif

> -

> Nowe węże do chłodzenia, rezygnacja z hala holowniczego ( i tak u mnie będzie na kielichu wystający

> nad maskę - auto typowo weekendowe ), konieczność u mnie przejścia na 2 wentylatory z

> motocykla.

> Generalnie i tak wszystko robiłem od początku - więc troszkę pracy więcej nie robiło mi różnicy.

> Jak dla mnie i tak przeróbka na plus.

u mnie hak jest mocowany jak w SX lub soleil czyli trojkatne mocowanie do podluznicy i wkrecane ucho jak w sc.

wentyl mam standardowy z spi

Napisano

> u mnie hak jest mocowany jak w SX lub soleil czyli trojkatne mocowanie do podluznicy i wkrecane

> ucho jak w sc.

> wentyl mam standardowy z spi

Mnie czeka montaż dodatkowej chłodnicy z cc 700 i zastawiam się co zrobię jak hak wytnę. hmm.gif

Ma kolega zdjęcie tego mocowania z wersji SX?

Napisano

mam 1,4 bez nagrzewnicy i nigdy nie miałem problemów z temp. chlodnica to nowa seria + rurka metalowa z pompy z mpi (weze omijają ładnie kol rurowy wówczas) + weze z mpi + czujnik do chlodnicy z włanczanym wentylem na 87 stopni C i wszystko chodzi ok.gif

Napisano

> mam 1,4 bez nagrzewnicy i nigdy nie miałem problemów z temp. chlodnica to nowa seria + rurka

> metalowa z pompy z mpi (weze omijają ładnie kol rurowy wówczas) + weze z mpi + czujnik do

> chlodnicy z włanczanym wentylem na 87 stopni C i wszystko chodzi

to samo jak u Ciebie tylko chłodnia nie nówka ale w stanie b.dobrym

po trasie 80 z małym haczykiem

na postoju potrafi temp dojść do 98

Napisano

> Mnie czeka montaż dodatkowej chłodnicy z cc 700 i zastawiam się co zrobię jak hak wytnę.

> Ma kolega zdjęcie tego mocowania z wersji SX?

teraz mam rozpizdziaj na dysku i miesiac potrwa zanim to znajde ale zapytaj koleji wojtala z chorzowa napewno ma ta fotke bo kupowal dla siebei w aso

Napisano

> teraz mam rozpizdziaj na dysku i miesiac potrwa zanim to znajde ale zapytaj koleji wojtala z

> chorzowa napewno ma ta fotke bo kupowal dla siebei w aso

klyyyk

post-23279-14352509788451_thumb.jpg

Napisano

> teraz mam rozpizdziaj na dysku i miesiac potrwa zanim to znajde ale zapytaj koleji wojtala z

> chorzowa napewno ma ta fotke bo kupowal dla siebei w aso

Rozumiem, że do mojego też to założę

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.