Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Seicento van 1.1 - skrzynia podciągana ?

Featured Replies

Napisano

Rozpocząłem poszukiwania Seicento van 1.1 zlosnik.gif

Cel - zbudowanie szrota na tory wyścigowe.

Zamierzam na początek zmienić tylko zawias i opony, seria silnik starczy to powariowania ok.gif

Problem jest taki że wszystkie vany jakie oglądam (na zdjęciach w allegro) mają skrzynie bez podciąganego wstecznego sick.gif

Miałem dwa vany i ten seryjny miał tą denną skrzynię ze zwykłym wstecznym. Na torze to mordęga.

Drugi van był 1.2 16V i tam była skrzynia z Punto 6 biegów. Nie wiem jaka była seryjnie.

Czy SC van, tak do roku powiedzmy 2003 były ze skrzynią z podciąganym wstecznym ? Czy nie ma szans na znalezienie takiego ?

Aha, może ma ktoś do sprzedania vana w kiepskim stanie za niską cenę ? zlosnik.gif

Napisano

> Czy SC van, tak do roku powiedzmy 2003 były ze skrzynią z podciąganym wstecznym ?

były ok.gif

Napisano

Skrzynia z podciaganym wstecznym jest lepsza od tego bez podciaganego? Tyczy sie to 2007r?

Napisano

Moj 99 i ma podciagany

Napisano

Były. Sam mam vana 2003 z podciąganym wstecznym.

Napisano
  • Autor

> Skrzynia z podciaganym wstecznym jest lepsza od tego bez podciaganego? Tyczy sie to 2007r?

Dużo lepsza.

Napisano

> Dużo lepsza.

Dlaczego? zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Dlaczego?

Co dlaczego ? zlosnik.gif

Napisano

sc do 2000r były spi i miały skrzynie z podciąganym wstecznym , mpi mają 2 rodzaje , te bez podciąganego wstecznego jak by z 900sety zadaptowane

Napisano

> sc do 2000r były spi i miały skrzynie z podciąganym wstecznym , mpi mają 2 rodzaje , te bez

> podciąganego wstecznego jak by z 900sety zadaptowane

SPI też miały 2 rodzaje

Napisano

moj kolega ma vana mpi 2001 ze skrzynia abarth i na nowym zawiasie FK z seryjnym silnikiem na sprzedaz

udez na gg

Napisano

mam vanienke spi z 99r

i mam skrzynkę podciąganą wink.gif

czyli były takie ok.gif

Napisano

> Co dlaczego ?

Dlaczego jest lepsza od innych vanowskich? Wytrzymalsza czy inne przelozenia?

Napisano
  • Autor

> Dlaczego jest lepsza od innych vanowskich? Wytrzymalsza czy inne przelozenia?

Ta z podciąganym wstecznym działa jak skrzynia współczesna, a ta adoptowana z 900ty jak skrzynia z lat 60tych ok.gif

Lepiej wchodzą biegi, mozna nimi szybciej mielić, a wrzucenie jedynki przy lekkim toczeniu jest możliwe. Ta ostatnia czynność w skrzyni "900" to obróbka skrawaniem zębatek w przekładni zlosnik.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano

A tu jaka jest skrzynia ?

C16383895_8.jpg

Napisano

Wciskana. Do kitu no.gif

Napisano

> Wciskana. Do kitu

w ktorym miejscu ta skrzynie sie wciska ? hehe.gif

Napisano

> A tu jaka jest skrzynia ?

900tkowa, mam taka u siebie i stwierdzam, ze wole ta niz zwykla S'ke, moze biegi wchodza mniej precyzyjnie, ale jakos sie do niej przekonalem smile.gif

Napisano

> w ktorym miejscu ta skrzynie sie wciska ?

Sry, zle napisalem. Chodzilo mi, ze nie jest podciagana - czyli taka jak w 900 zlosnik.gif

Napisano

> Sry, zle napisalem. Chodzilo mi, ze nie jest podciagana - czyli taka jak w 900

ogolnie skrzynia fajna, 2ka dluzsza od Ski a 4 i 5 krotsza smile.gif taka w sam raz smile.gif

Napisano

> ogolnie skrzynia fajna, 2ka dluzsza od Ski a 4 i 5 krotsza taka w sam raz

Nie mialem ale slyszalem, ze fajnie to ona... zgrzyta zlosnik.gif

Napisano

> ogolnie skrzynia fajna, 2ka dluzsza od Ski a 4 i 5 krotsza taka w sam raz

i mokre półosie na uszczelniaczach - bez kielichów sick.gif

Napisano

> Rozpocząłem poszukiwania Seicento van 1.1

> Cel - zbudowanie szrota na tory wyścigowe.

> Zamierzam na początek zmienić tylko zawias i opony, seria silnik starczy to powariowania

> Problem jest taki że wszystkie vany jakie oglądam (na zdjęciach w allegro) mają skrzynie bez

> podciąganego wstecznego

> Miałem dwa vany i ten seryjny miał tą denną skrzynię ze zwykłym wstecznym. Na torze to mordęga.

> Drugi van był 1.2 16V i tam była skrzynia z Punto 6 biegów. Nie wiem jaka była seryjnie.

> Czy SC van, tak do roku powiedzmy 2003 były ze skrzynią z podciąganym wstecznym ? Czy nie ma szans

> na znalezienie takiego ?

> Aha, może ma ktoś do sprzedania vana w kiepskim stanie za niską cenę ?

Napewno były. Ja mialem vana 03 z podciaganym. Jak chcesz polatać po zakrętach to warto wywalić vanowskie korektory sily hamowania (te przy belce). Jak obniżysz zawias to bedzie tył hamowal duzo za mocno. Można założyć korektory od zwyklego - te przy pompie, albo od razu jakies sportowe - regulowane.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.