Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oślepianie.

Featured Replies

Napisano

> ...

To cała Twoja wypowiedź? banned.gif

mar00ha

Napisano

> Odnosze dziwne wrażenie, ze piszesz o sobie

..ja generalnie mam gdzieś czy ktoś jeździ na przeciwmgielnych, trzyma stop w nocy przede mną i inne takie...jedyne co mnie denerwuje to światła drogowe ok.gif

Napisano

> Pisałem o autostradzie. A dokładniej o A22 od Verony do Przełęczy Brenner.

> mar00ha

...IMO autostrada to w tym przypadku słowo klucz ok.gif

Napisano

> Ależ ja nikogo nie pouczam, nikomu nie mrygam długimi. A wiesz dlaczego? Bo to może spowodować

> tragedie. Kogoś na chwilę oślepię długimi i nie daj Boże nie zauważy pieszego.

...ja tylko migam długimi z dużej odległości jak ktos zapomni

zgasić swoich co się czasem zdarza ok.gif

Napisano

> Dlaczego od siebie ma zacząć, przeciez to Ty "używasz kiedy Ci pasuje" czyż nie ?

...moze źle sie wyraziłem...chodziło mi o sytuację kiedy uważam iz może mi to ułatwić jazdę lub zmniejszyć ryzyko najechania na coś/wjechania w dziurę... ok.gif

Napisano

> ...IMO autostrada to w tym przypadku słowo klucz

Nie. Słowo klucz, to śnieżyca. I nie jest tak, że zagraniczni kierowcy nie mrugają na widok przeciwmgielnych.

mar00ha

Napisano

> OMG czasem wydaje mi sie ze dyskusje na AK sa na poziomie podstawówki czy w każdej

> wypowiedzi musze dodawać ze chodzi o logiczne myślenie i używanie mózgu ?? nie rozumiem dlaczego porównujesz jazde na halogenach do świateł drogowych...

ano dlatego ze wg mojego przekonania, JA bede widzial wiecej i lepiej jadac na drogowych, i wydaje mi sie ze raczej nikogo nie powinienem oslepiac, mam bardzo dobrze ustawione swiatla.

Napisano

>jedyne co mnie denerwuje to światła drogowe

calkowicie niepotrzebnie, jezdzac na drogowych widac jeszcze wiecej niz na przeciwmgielnych, spróbuj, poczujesz różnice

Napisano

> ano dlatego ze wg mojego przekonania, JA bede widzial wiecej i lepiej jadac na drogowych, i wydaje

> mi sie ze raczej nikogo nie powinienem oslepiac, mam bardzo dobrze ustawione swiatla.

...dyskusja z Toba nie ma wiekszego sensu ok.gif

Napisano

> Nie. Słowo klucz, to śnieżyca. I nie jest tak, że zagraniczni kierowcy nie mrugają na widok

> przeciwmgielnych.

> mar00ha

...bycmoze ja sie z tym nie spotkalem ok.gif

Napisano

Znajomy do bravo I założył sobie dzienne w miejsce halogenów. Lampy pochodzą z jakiejś pandy chyba.

Świeci to to ledwo co.

Jakoś z tego co mówi (a wierze bo nieraz z nim jechałem) wcale "maniacy" nie przestali mrugać i mieć pretensje że ma halogeny włączone.

Więc moim zdaniem, to, że ich "oślepia" to jedynie wymysł ludzi, którzy sobie ubzdurali i w ogóle nie biorą pod uwagę argumentów ZA, tylko PRZECIW.

Napisano

> ...dyskusja z Toba nie ma wiekszego sensu

jak myslisz, to twoje swiecenie wszystkim co zamontowano w aucie to ma sens?

z tymi swiatlami to jest tak, mam przecimgielne, to zapala, a co, niech inni wiedza ze doplacilem hehe.gif

tez mam takie swiatelka, i nie widze zadnego sensu, anie jakiejs specjalnej poprawy widocznosci, poza powolna jazda po dziurawych drogach, mgle i duzych sniezycach.

Napisano

> ...moze zacznij od siebie, a rozliczanie reszty kierowców zostaw odpowiednim i przeszkolonym do

> tego osobom...i zowu pojawia sie prawdziwy obraz Polaka - "ja wiem i umiem wszystko najlepiej,

> znam sie na wszystkim..."

ja nie znam się na wszystkim i nie wszystko wiem, Ty to napisałeś. Może jak zaczniesz więcej jeździć to zrozumiesz skalę problemu.

Napisano

> jak myslisz, to twoje swiecenie wszystkim co zamontowano w aucie to ma sens?

> z tymi swiatlami to jest tak, mam przecimgielne, to zapala, a co, niech inni wiedza ze doplacilem

> tez mam takie swiatelka, i nie widze zadnego sensu, anie jakiejs specjalnej poprawy widocznosci,

> poza powolna jazda po dziurawych drogach, mgle i duzych sniezycach.

...Twoj wybór, ja włączam ok.gif

Napisano

> Serio. W większości japońskich i np w takim Matizie. A nawet jakby była to żarówka też się może

> spalić.

u mnie w Kia też nie ma

Napisano

> ...Twoj wybór, ja włączam

Twoj wybor, ja tez włączam drogowe vs halogeny ok.gif

Napisano

> ...Twoj wybór, ja włączam

Jeśli Ci pomagają, czas na okulistę...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.