Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

To dopiero kapelusz

Featured Replies

Napisano

> Schmied - po niemiecku kowal.

OK juz rozumiem.

Ale polski Kowalski prędko tak czy inaczej takich aut sie nie dorobi... Weź pod uwagę mediane zarobków i wskaźniki ekonomiczne... Zresztą to nie forum ekonomiczne ani żalenia się na kiepską sytuację w PL. EOT z mojej strony.

Napisano

> Zejdzie...

> Zwykłe Mondeo 1.8 TDCI (125 KM) robi na baku ok. 1200 km (70 litrów) przy normalnej jeździe (czyli

> miasto + trasa 120-130 km/h)

Fabią htp robię ok 1150km na zbiorniku.

ok.gif

Napisano
  • Autor

> BMW serii 3 z silnikiem 2l 175 KM na trasie Szczecin Poznań uzyskałem 3,6l/100 km jeśli dobrze

> pamiętam wg. kompa - w praktyce ok 5% więcej (o tyle komp zaniżał).

zgoda, ale jechałeś oszczędnie ok.gif

Napisano
  • Autor

wiesz ja swoim też spokojnie schodzę poniżej 6l/100km w mieście ale co to za jazda icon_rolleyes.gif

Napisano

> Fabią htp robię ok 1150km na zbiorniku.

ja na zbiorniku 50 litrów PB niecałe 300 km i jestem z tego wyniku dumny

Napisano

> ja na zbiorniku 50 litrów PB niecałe 300 km i jestem z tego wyniku dumny

Zaloze sie o piwko, ze zrobie mniej. Choc nie ukrywam, ze bede musial sie starac bo dychawiczny silnik mam hehe.gif

Napisano

> Jest mało prawdopodobne, żeby ktoś kto kupuje samochód za 100 tysięcy przejmował się jego

> spalaniem, a szczególnie różnicą o dwa czy trzyt litry na setkę . Jeżeli się mylę, to niech

> ktoś nakreśli mi psychologiczny portret takiego człowieka

Bzdura.

Po pierwsze samochód za 100 tys. to zwykły samochód klasy D, a nie jakiś luksus.

Po drugie jak samochód ma robic kilkadziesiąt tys. km rocznie to różnica litra w spalaniu przekłada się już na konkretne pieniądze.

Po trzecie jak ktoś utrzymuje flotę samochodów, to różnica litra w spalaniu przekłada się na jeszcze bardziej konkretne pieniądze.

Wiadomo, że spalanie nie musi być kluczowym czynnikiem wyboru samochodu w tej cenie, ale zdecydowanie nie jest nieistotne.

Napisano

> Bzdura.

> Po pierwsze samochód za 100 tys. to zwykły samochód klasy D, a nie jakiś luksus.

Pytanie teraz co uznajemy za luksus a co nie? Znam ludzi dla ktorych moj Civic to naprawde "wypasiona fura za gruba kase". Znam i takich dla ktorych auto dwa razy drozsze to zwykly dupowoz w ktorym plastik trzeszczy. Definicji luksusu jest wiele.

> Po drugie jak samochód ma robic kilkadziesiąt tys. km rocznie to różnica litra w spalaniu przekłada

> się już na konkretne pieniądze.

> Po trzecie jak ktoś utrzymuje flotę samochodów, to różnica litra w spalaniu przekłada się na

> jeszcze bardziej konkretne pieniądze.

> Wiadomo, że spalanie nie musi być kluczowym czynnikiem wyboru samochodu w tej cenie, ale

> zdecydowanie nie jest nieistotne.

Sluszna uwaga. Nie mam pojecia skad przekonanie ludzi, ze skoro ktos jezdzi samochodem za XXX$ to gwizdze na koszta paliwa? To chyba opiera sie na tym, ze wiekszosc sobie mazy "jakbym mial taka fure to nie musialbym tankowac za 5 dych jak teraz..." icon_rolleyes.gif

Napisano

> miałem okazje jeździć kilkoma dieslami i w żadnym komp nie pokazał zużycia mniejszego jak

> 6,5l/100km,

> kolega z pracy mnie uświadomił, że jego 2.0 D4D avensis spala 4,5l/100km nie wierzyłem dopóki mnie

> nie przewiózł,

> szybciej byłbym na rowerze

Wiadomo, warunki!

Mi avensis potrafi spalić 4 - 4,5 litra jadąc mega spokojnie, jak i 6 litrów jadąc autostradą 160 km/h. Wszystko da się zrobić zlosnik.gif

Napisano

> Jest mało prawdopodobne, żeby ktoś kto kupuje samochód za 100 tysięcy przejmował się jego

> spalaniem, a szczególnie różnicą o dwa czy trzyt litry na setkę . Jeżeli się mylę, to niech

> ktoś nakreśli mi psychologiczny portret takiego człowieka

bogaty jest nie ten, ktory duzo zarabia tylko ten, ktory oszczedza skromny.gif

Napisano

> bogaty jest nie ten, ktory duzo zarabia tylko ten, ktory oszczedza

Jeśli już się bawisz w filozoficzne dyskusje to bogaty jest ten, który nie potrzebuje więcej smile.gif

Napisano

> Jeśli już się bawisz w filozoficzne dyskusje to bogaty jest ten, który nie potrzebuje więcej

a co ma to do mojego? niewiem.gif

Napisano

> a co ma to do mojego?

To samo co tekst:

"bogaty jest nie ten, ktory duzo zarabia tylko ten, ktory oszczedza"

do tematu postu.

Napisano

> bogaty jest nie ten, ktory duzo zarabia tylko ten, ktory oszczedza

Dlatego najbogatszą grupą społeczną są emeryci zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.