Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

doniesienie obywatelskie (hipotetyczne)

Featured Replies

Napisano

wyprzedzałem autobus na przejściu i kierowca tegoż się wq..ł i zanotował numery i doniósł na policję. Ma kilkunastu świadków, ale nikt nie wskazał kierowcy (widzieli dach pojazdu i od tyłu). Co dalej?

Napisano

> wyprzedzałem autobus na przejściu i kierowca tegoż się wq..ł i zanotował numery i doniósł na

> policję. Ma kilkunastu świadków, ale nikt nie wskazał kierowcy (widzieli dach pojazdu i od

> tyłu). Co dalej?

rozstrzelaja Cie smile.gif

Napisano

> wyprzedzałem autobus na przejściu i kierowca tegoż się wq..ł i zanotował numery i doniósł na

> policję. Ma kilkunastu świadków, ale nikt nie wskazał kierowcy (widzieli dach pojazdu i od

> tyłu). Co dalej?

A to samo, co przy fotce z foto... skromny.gif Temat przerabiany tu ze 199 razy... zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> A to samo, co przy fotce z foto... Temat przerabiany tu ze 199 razy...

przerabiany był, tylko nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi

Napisano

> tyłu). Co dalej?

a ty pamiętasz to wogóle? Przecież to nie ty prowadziłeś i nie wiesz kto to był proste..

Napisano

> przerabiany był, tylko nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi

Bo takiej "jednoznacznej" odpowiedzi nie ma... zlosnik.gif

Napisano

hipotetycznie to powinienes sam zglosic sie na policje, przyznac sie, przyjac mandat, zaplacic i pochwalic sie na AK zlosnik.gif

Napisano

> rozstrzelaja Cie

Najpierw Ty zaliczysz brak dostępu do forum za wypisywanie pierdół. zolta.gif

mar00ha

Napisano

> Najpierw Ty zaliczysz brak dostępu do forum za wypisywanie pierdół.

> mar00ha

rozumiem, ze jak Ty zwracasz uwage na idiotyczny post, albo nieuzywanie "szukajki" to wszystko jest okey, nieprawdaz ? 270751858-jezyk.gif

Napisano

> rozumiem, ze jak Ty zwracasz uwage na idiotyczny post, albo nieuzywanie "szukajki" to wszystko jest okey, nieprawdaz ?

Prawdaż. I traktuj to jako ostatnie ostrzeżenie przed pisaniem głupot na Motokąciku. zolta.gif

A kontynuowanie przez Ciebie tego wątku zostanie uznane za naruszenie punktu 7. Regulaminu.

mar00ha

Napisano

> tyłu). Co dalej?

Powinieneś dostać 10 punktów, 500zł, przyjąć z pokorą, wyciągnąć na przyszłość wnioski i przypomnieć sobie przepisy ruchu drogowego.

Następnym razem możesz już nie mieć szansy na tak niski wymiar.

Następna lekcja może cię kosztować 8 lat odsiadki.

Napisano

> Dlaczego wyprzedzałeś (hipotetycznie) na przejściu dla pieszych?

bo autobus zapewne stal na przystanku wink.gif pomijajac kwestie bezpieczenstwa przy takim manewrze, chyba mamy wtedy do czynienia z wymijaniem, jesli pojazd stoi w miejscu?

Napisano

> bo autobus zapewne stal na przystanku pomijajac kwestie bezpieczenstwa przy takim manewrze, chyba

> mamy wtedy do czynienia z wymijaniem, jesli pojazd stoi w miejscu?

omijaniem, wymija się pojazdy jadące z naprzeciwka

Napisano

> bo autobus zapewne stal na przystanku pomijajac kwestie bezpieczenstwa przy takim manewrze, chyba

> mamy wtedy do czynienia z wymijaniem, jesli pojazd stoi w miejscu?

omijaniem, ale za to też jest 500pln i 10pkt crazy.gif

Napisano

> Dlaczego wyprzedzałeś (hipotetycznie) na przejściu dla pieszych?

bo chcial smile.gif w czym problem?

Napisano

> bo chcial w czym problem?

tia... hipotetycznie ja też mogłem dzisiaj skręcić "pod prąd" na osiedle na które wjazd jest tylko od drugiej strony. w obie strony był korek, więc zrobienie tego przepisowo zajęłobymi ca. 15 minut zamiast 15 sekund

zakładając, że skręciłem zapewne powinienem podjechać teraz na Waliców, przyznać sie i poprosić o mandat 5 pkt i 250 PLN (za podwójną ciągłą) + ??? (za nie dostosowanie do nakazu jazdy prosto)

widzę tylko jeden problem: podjechanie na Waliców zajęłoby jeszcze więcej czasu

i co? jestem cwaniak?

a może jakbym odstał swoje (mimo, że skręcając nie spowodowałem ŻADNEGO zagrożenia - był korek, kierowca z przeciwka mnie przepuścił) to może byłbym frajerem?

tak źle i tak nie dobrze 270751858-jezyk.gif

czekam na "kącik porad AK" hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.