Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odpalanie awaryjne BRC-Sequent-24

Featured Replies

Napisano

Mam pytanie czy taka instalacja ma coś takiego i jak to włączyć czy ew mozna to jakoś aktywować z komputera?

Napisano

> Mam pytanie czy taka instalacja ma coś takiego i jak to włączyć czy ew mozna to jakoś aktywować z

> komputera?

Możesz wykonać awaryjny rozruch na gazie 5 razy.

Włączasz zapłon, wciskasz przycisk i czekasz aż kliknie zawór a następnie kręcisz rozrusznikiem.

Pozdrawiam BAS

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Możesz wykonać awaryjny rozruch na gazie 5 razy.

> Włączasz zapłon, wciskasz przycisk i czekasz aż kliknie zawór a następnie kręcisz rozrusznikiem.

> Pozdrawiam BAS

a co jest potem?

Napisano

> a co jest potem?

Rozruch.

EDIT: Sorry, zaspany jestem. Chodziło Ci co jest za 6 razem? Nie wiem, pytałem się instalatora o procedurę awaryjną to powiedział, że mam tylko 5 rozruchów awaryjnych a później pewnie to nie zadziała.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Rozruch.

> Pozdrawiam BAS

odpalałeś tak SQent'a ?

bo u mnie nie działa, niby przeskakuje w tryb gaz, ale zapala się tylko zółta kontrolka - brak ciśnienia na listwie

i pali normalnie na noPB hmm.gif

będę dzisiaj u gazownika to zapytam, może coś powie nowego

Napisano

> odpalałeś tak SQent'a ?

Nie, tylko ustalałem na wszelki wypadek.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Nie, tylko ustalałem na wszelki wypadek.

> Pozdrawiam BAS

to spróbuj odpalić po przytrzymaniu te 5sek, imo nie odpala na gazie a wraca na noPB hmm.gif

Napisano

mam takie samo wrazenie. niby jest mozliwosc, a jednak raczej startuje na benzynie...

po podlaczeniu do centralki jest pozycja: "Numer wymuszonego trybu pracy na gaz 0/5" i obok przycisk "Kasowanie licznika startow."

Napisano

> a co jest potem?

6 razu nie ma , trzeba kasować liczbe startów na lpg grinser006.gif

Napisano

> Mam pytanie czy taka instalacja ma coś takiego i jak to włączyć czy ew mozna to jakoś aktywować z

> komputera?

u mnie się nie dało, próbowałem z ciekawości kiedyś wszystkich kombinacji i instalacja nie pozwalała, trzyamnie przycisku nic nie dawało, zarówno przed jak i po przekręceniu kluczyka, zawsze tylko przełączało noPB/auto nic więcej

Napisano

> u mnie się nie dało, próbowałem z ciekawości kiedyś wszystkich kombinacji i instalacja nie

> pozwalała, trzyamnie przycisku nic nie dawało, zarówno przed jak i po przekręceniu kluczyka,

> zawsze tylko przełączało noPB/auto nic więcej

a przełącznik masz okrągły?

Napisano

> komputera?

W light działa jest 5 prób potem trzeba wyzerować licznik i od nowa.

Napisano

> W light działa jest 5 prób potem trzeba wyzerować licznik i od nowa.

a udalo Ci sie odpalic w Lightcie awaryjnie?

Napisano

> mam takie samo wrazenie. niby jest mozliwosc, a jednak raczej startuje na benzynie...

> po podlaczeniu do centralki jest pozycja: "Numer wymuszonego trybu pracy na gaz 0/5" i obok

> przycisk "Kasowanie licznika startow."

pytałem wczoraj w serwisie i w nowszych modelach z softem P&D (plug and drive), powinna być taka możliwość ok.gif

przycisk trzeba nacisnąć przez włączeniem zapłonu i przytrzymać kilka sekund

podobno działa ok.gif

Napisano
no powinna byc, skoro nawet producent tak deklaruje, ale jesli wszyscy pisza, ze nie dziala, to po co takie info?
Napisano

> no powinna byc, skoro nawet producent tak deklaruje, ale jesli wszyscy pisza, ze nie dziala, to po

> co takie info?

ale skąd wiesz że nie działa ?

w praktyce dopóki sprawny jest układ paliwowy, nie wiesz czy odpalasz na lpg czy noPB

tak jak pisałem i mnie zapala się żółta kontrolka, więc niby jest na gazie icon_rolleyes.gif

w sumie mam nadzieję, że nie będzie okazji tego sprawdzać grinser006.gif

Napisano

> ale skąd wiesz że nie działa ?

- probowalem tak odpalac i _nie_ wskakuje mi na centralce komunikat o takim odpaleniu.

- nie slysze wtryskiwaczy gazu.

> tak jak pisałem i mnie zapala się żółta kontrolka, więc niby jest na gazie

zielona dioda oznacza prace na gazie.

ja ma podejrzenia, ze moze rzeczywiscie centralka pozwala odpalic na gazie, ALE... gazownik nie ustawil odpowiednich parametrow, typu jakies minimalne cisnienie, temperatura, itp. i to powoduje, ze wraca na benzyne...

Napisano

> komputera?

SQ24 nie ma, P&D dopiero ma taka funkcję. Oba mam pod blokiem, z zewnątrz nie różnią się niczym (nie czytałem tabliczki - piszę o widoku pudełka), taki sam mają tez przełącznik. Dopiero podpięcie się laptopem pokazuje różnicę - do obu są oddzielne softy.

Napisano

> a udalo Ci sie odpalic w Lightcie awaryjnie?

Tak tylko trzeba długo rozrusznikiem kręcić.

Napisano

> SQ24 nie ma, P&D dopiero ma taka funkcję. Oba mam pod blokiem, z zewnątrz nie różnią się niczym

> (nie czytałem tabliczki - piszę o widoku pudełka), taki sam mają tez przełącznik. Dopiero

> podpięcie się laptopem pokazuje różnicę - do obu są oddzielne softy.

nie masz racji...do sq24my07 i p&d jest ten sam soft P&D.

Napisano

> nie masz racji...do sq24my07 i p&d jest ten sam soft P&D.

ok.gif

też mi się tak wydaje, mnie jak podłączają do kompa, to jest napis P&D

Napisano

my07 nawet nie połaczy się z programem sequent24....tylko P&D.

Napisano

> SQ24 nie ma, P&D dopiero ma taka funkcję. Oba mam pod blokiem, z zewnątrz nie różnią się niczym

> (nie czytałem tabliczki - piszę o widoku pudełka), taki sam mają tez przełącznik. Dopiero

> podpięcie się laptopem pokazuje różnicę - do obu są oddzielne softy.

to czemu koledze odpaliłem 24 na gazie? instalacje po lifcie chodzące na sofcie p&d mają takie opcje grinser006.gif

Napisano

> to czemu koledze odpaliłem 24 na gazie? instalacje po lifcie chodzące na sofcie p&d mają takie

> opcje

kolega pewnie widział 2 x sq24, jeden przed liftem, a 2gi po czyli my07, bo pudełka mają takie same (mam na myśli kompa, bo p&D ma inną centralke)...reszta się zgadza...oba chodzą na innych softach

Napisano

> kolega pewnie widział 2 x sq24, jeden przed liftem, a 2gi po czyli my07, bo pudełka mają takie same

> (mam na myśli kompa, bo p&D ma inną centralke)...reszta się zgadza...oba chodzą na innych

> softach

Nowszy komp ma wydrukowane na naklejce my07

Napisano

> Nowszy komp ma wydrukowane na naklejce my07

czyli opcja powinnna działać na 100%

Napisano

> Nowszy komp ma wydrukowane na naklejce my07

U żonki jest MY07, niestety nie działa na sofcie P&D i nie ma awaryjnego odpalania. Nie wiem, czy można do tego wgrać nowszy soft, mój gaziarz twierdzi, że nie. Robił ktoś upgrade do P&D?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.