Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

opony 155/70 R13 czy zakładać??

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie, zastanawiam się czy założyć takowe opony do CC. Fabryczne to 145/70 r13, w cienkim van ładowali 155/65 R13.

a czy jak założę 155/70 r13 czy nie będzie mi gdzieś obcierać?? jeśli tak to gdzie? i czy ktoś próbował już tak robić??

Napisano

> Jak w temacie, zastanawiam się czy założyć takowe opony do CC. Fabryczne to 145/70 r13, w cienkim

> van ładowali 155/65 R13.

> a czy jak założę 155/70 r13 czy nie będzie mi gdzieś obcierać?? jeśli tak to gdzie? i czy ktoś

> próbował już tak robić??

ta opona będzie raptem o 4mm wyższa. To tyle co połowa bieżnika w nowej oponie. Zakładaj śmiało.

Napisano
Przy ~-30 z przodu, ocierać potrafi o nadkole plastikowe, przy skręcie oczywiście.
Napisano

> Jak w temacie, zastanawiam się czy założyć takowe opony do CC. Fabryczne to 145/70 r13, w cienkim

> a czy jak założę 155/70 r13 czy nie będzie mi gdzieś obcierać?? jeśli tak to gdzie? i czy ktoś

Na pewno oponki 165/65/13 rozwalą ci zbiorniczek od spryskiwacza:)

Napisano
  • Autor

no i założone na felgach od uno...i przyciera gdzieś....na tylnych kołach. teraz już ciemno więc sprawdzać nie będę bo nie zobacze...ale jutro po prace obejrzę, gdzie to obciera.

może to wina felg?? felgi są oryginalne od uniacza.

Napisano

> no i założone na felgach od uno...i przyciera gdzieś....na tylnych kołach. teraz już ciemno więc

> sprawdzać nie będę bo nie zobacze...ale jutro po prace obejrzę, gdzie to obciera.

> może to wina felg?? felgi są oryginalne od uniacza.

felgi od uno nie nadają się o cento. mają ET z d... pupy.

szukaj innych felg. Na oryginalnych nie powinno nic ocierać. Ewentualnie możesz dać dystans. 10mm powinno wystarczyć. No ale... to koszt wyższy niż używane felgi do cento.

Napisano

> no i założone na felgach od uno...i przyciera gdzieś....na tylnych kołach. teraz już ciemno więc

> sprawdzać nie będę bo nie zobacze...ale jutro po prace obejrzę, gdzie to obciera.

mam takie opony na ori stali z cc i obnizeniu 50/50. Nic nie obciera przy gładkich nadkolach z przodu(z tyłu brak). Te z wywietrznikiem obcieraja przy ostrym skrecie.

Napisano

Felga z Uno ma duże ET i pewnie dlatego obciera

Napisano

> Felga z Uno ma duże ET i pewnie dlatego obciera

Dokładnie! Mam taką na zapasie, to sie nie da jezdzić.

Dystans 5mm powinien załatwić sprawę ok.gif

Napisano
  • Autor

Ok, my LORD!! Jutro zarzuce te opony na felgi od cienkiego.w zeszlym roku mialem te kola w unie a ze teraz kupilem sobie pelny sezon to te nie sa mi potrzebne i pomyslalem ze dam je do cienkusa a letnie zostawie na felgach...ale widze ze trzeba bedzie zrobic zamiane.felgi od una na felgi do cienkiego.

Napisano
  • Autor

i założone. wszystko gra i trąbi. nie obciera. jest ok, na farbycznych felgach

Napisano

Witam ja na przodzie w cienkim mam 155/70 r13 a na tyle mam 185/70 r13

Napisano

> Witam ja na przodzie w cienkim mam 155/70 r13 a na tyle mam 185/70 r13

no to musi skręcać... palacz.gif

Napisano

w nowszych sejach seryjnie była pakowana, z tego co mi się kojarzy

Napisano

> w nowszych sejach seryjnie była pakowana, z tego co mi się kojarzy

W SC mpi seryjnie miałem 155/65 R13. Auto z 2004r.

Napisano

miałem na myśli jakieś z 2006 czy 7

Napisano

ja mam takie zimówki na FK 70/50 teraz 2 sezon bede śmigać nie przyciera mi nigdzie

• 1 miesiąc później...
Napisano

> Felga z Uno ma duże ET i pewnie dlatego obciera

co to znaczy, ze ma duze ET? (chodzi o wgłębienie tych mocowan do srub?:D) tez mam problem z felgami od uno +155/70, dostalem w spadku prawie nówki, z przodu bez problemu, z tyłu po załozeniu nie dało się jechać - ocierały o wszystko co tam bylo mozliwe, czekam na 5mm dystanse, mam nadzieje ze pomogą.

Napisano

> Na pewno oponki 165/65/13 rozwalą ci zbiorniczek od spryskiwacza:)

a nie prawda bo mi nie rozwaliły zlosnik.gif

Napisano

Ja miałem 155/80 na zimę przy glebie -60 i z przodu tarło na wybojach tylko lewe koło i tyla ok.gif

Napisano

> co to znaczy, ze ma duze ET? (chodzi o wgłębienie tych mocowan do srub?:D)

Chodzi o to że felga bardziej chowie się w aucie, bardziej wpada do środka i może trzeć o wahacz albo gałę

>tez mam problem z

> felgami od uno +155/70, dostalem w spadku prawie nówki, z przodu bez problemu, z tyłu po

> załozeniu nie dało się jechać - ocierały o wszystko co tam bylo mozliwe, czekam na 5mm

> dystanse, mam nadzieje ze pomogą.

5 to minimum

Napisano

> Ja miałem 155/80 na zimę przy glebie -60 i z przodu tarło na wybojach tylko lewe koło i tyla

Skąd Ty takie balony wyrwałeś zlosnik.gif

Napisano

> Skąd Ty takie balony wyrwałeś

A miałem za śmieszną kasę na felgach z poldoszczota zlosnik.gif

Te Kleber'ki z białym bieżnikiem - wersja z możliwością wkręcenia kolców zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.