Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

autko ktore pali 20zl na 100km

Featured Replies

Napisano

A ile Ciocia robi km rocznie, że najgłówniejszym wyznacznikiem przy zakupie auta jest spalanie?

Każdy kto liczy sobie koszty utrzymania auta przy rocznym przebiegu rzędu 20 000km wie, że paliwo to jakieś 30-50% kosztów... W określeniu czy samochód jest ekonomiczny czy nie liczy się jeszcze sporo innych kwestii...

No chyba, że chce ten samochód zajechać nie dokładając ani grosza na bieżącą eksploatację.

Napisano

> no wiec ciocia poszukuje jakiegos autka... na dojazd do pracy...

Siakaś Honda z silnikiem D15Z1 VTEC-E miszcz niskiego spalania. Po mieście w korach 7.5 l gazu, trasa ok. 5 l gazu. Tylko z wiekiem może być problem smile.gif 3 lata temu sprzedałem takiego sedana za więcej niż kupiłem hahaha.gif

Napisano

> wiem autko najlepiej jak by mialo bagaznik wielkosci lanosa/punto itp zeby bylo troche miejsca

> jeszcze z gazem i zapasem...

swift sedan z koncowki produkcji skromny.gif

Napisano

> No chyba, że trącony. Niebity faktycznie się trzyma

> Mylisz się. 6l/100km noPb lub 7l/100km LPG to wcale nie jest stosunkowo dużo jak na taki samochód.

> A tyle mój lanek ciągnął średnio w lecie. Oczywiście znałem takie co paliły 13-14 ale to wina

> kierowcy a nie samochodu.

No nie wiem, na BRC Blitz reduktor Techno bodaj 1,5 DOHC palil w trasie w przedziale 8-9 LPG, na sterowniku Elpigaz Leonardo 9 raczej 10 (dwa reduktory, spalanie to samo), w miescie powyzej 13 -16 LPG. Co nie zaskskuje, skoro producent pisze o 10,5 l noPb w ruchu miejskim. Wiele zalezy od instalacji gazowej.

Napisano

> najbardziej by mi pasowal lanos bo to czesci w cenie jak w matizie/sejcolu i ciotka nie narzekala

> na te 2 samochody...

> i bagaznika troche by zostalo z tym gazem ale lanos to chyba ponad 10 gazu wciagnie wiec troche nie

> bardzo pasuje

---------------------------------------------------------------------

Lanos 1.4 8V.

pali benzyny ok. 6,5L /100 - wiem bo mam

weale nie taki muł jak na 1.4 ( nawet 1.3 to to 1349cmm)

ale trzeba szukać wersji z Niemiec albo Austrii bo tam są wersje z tymi silnikami + dobre wyposażenie łacznie z klimą.

Lanos z takim silnikiem to na dzień dzisiejszy najtańsze auto w eksploatacji jeżeli chodzi o ceny części . Taniej nawet niż Fiat CC.

Jak trafi się zadbany to nie ma prawa być rdzy.

W Polsce te 1.4 były całkiem gołe. Ale to też nie tragedia bo za 200-300zł można szybko założyć wspomaganie kierownicy.

Napisano

> Co takiego? Nie dalej jak wczoraj oglądałem lanosa 99 i rude miał na obu tylnych nadkolach...

Mam lanosa 99r z Austrii (koreańczyk) - nie ma nigdzie rdzy

Napisano

rower na baterie

Napisano

Lanos 1.4 w 10L sie zmieści, bywają ściągane z Niemiec z wypasem , nie golasy jak w Polsce.

Napisano

> o zesz ty dobry pomysl

> kiedys mialem ogara to palil 3l

> a WSK nawet jedzie na ropie wiec moze to jest jakies rozwiazanie

WSK nie jedzie na ropie.

Kiedyś nalałem benzyny z domieszką ok 10% ropy ( Spuszczona z auta po zatankowaniu nie tego co potrzeba ) i jeździć nie chciała zlosnik.gif

Po długim czyszczeniu i przepalaniu na działce miałem tyle dymu jakbym z 10 opon spalił zlosnik.gif

Napisano

dowolne po konwersji na elektryczne... ale wtedy to 3 zł na setkę smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.