Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Łańcuchy tekstylne GY - używał ktoś?

Featured Replies

Napisano

Może to Ci pomoże ? hmm.gif

jakiś tekst

Napisano
  • Autor

> Może to Ci pomoże ?

> jakiś tekst

120 PLN nie majątek, a zdecydowanie mniej niż kłopoty po zwiedzaniu górskiego rowu... Chyba się zdecyduję... confused.gif

Dzięki.

Napisano

> 120 PLN nie majątek, a zdecydowanie mniej niż kłopoty po zwiedzaniu górskiego rowu... Chyba się

> zdecyduję...

> Dzięki.

Jasne ze tak ,ja chyba też mojemu łosiowi takie kupie ok.gif

Napisano

> Hello,

> Czy ktoś używał takiego typu łańcuchów? To jest coś warte?

> http://moto.allegro.pl/wyprzedaz-nowe-lancuchy-tekstylne-goodyear-g-i1311276453.html

> Auto RWD, ostry podjazd, pod który podjechać trudności mają auta 4x4.

> Z góry dzięki za opinie

ja w tamtym roku po Szklarskiej i okolicach poruszałem się na zwykłych stalowych i też się spisywały. Ciekawe ile taki 'szmaciane' po odśnieżonym asfalcie pojeżdżą...

Napisano

> Hello,

> Czy ktoś używał takiego typu łańcuchów? To jest coś warte?

> http://moto.allegro.pl/wyprzedaz-nowe-lancuchy-tekstylne-goodyear-g-i1311276453.html

> Auto RWD, ostry podjazd, pod który podjechać trudności mają auta 4x4.

> Z góry dzięki za opinie

Makaroniarze na swoim odpowiedniku Mango reklamują "łańcuchy" na trytrytkach zlosnik.gif Jak zapamiętam adres strony, to zapodam smile.gif Ogólnie bardzo ciekawy pomysł.

http://cgi.ebay.pl/FASCE-Catene-JEKO-PUT-GO-Dispositivo-da-Neve-Universale-/350270830648

• 2 tygodnie później...
Napisano

Właśnie dzisiaj przetestowane łańcuchy tekstylne GY

1 próba - wjazd w kopny śnieg (ok 25 cm) gdzie pod spodem był lód, przejazd bezproblemowy, jeździłem tak po dużym parkingu gdzie nikt wcześniej nie przecierał szlaku, zderzak robił za pług, żadnych problemów z ruszeniem i jazdą nie było

2 próba - podjazd pod spore wzniesienie. na samych zimówkach (nowe) nie udało się podjechać nawet do połowy w 5 próbach. Po założeniu "pokrowców" bezproblemowy wyjazd do samej góry, koła nie zabuksowały ani razu.

Jak narazie jestem zadowolony, czesto jeżdze w góry i używam tradycyjnych łańcuchów które czasami dość ciężko się zakłada, zwłaszcza w nocy i gdy nadkola są wypełnione śniegiem. Tekstylne zakłada się w 2 minuty po małym treningu bo na początku był mały problem z założeniem.

Napisano

No i przez Ciebie zacząłem się zastanawiać czy ich nie zamówić zlosnik.gif

Szczerze mówiąc - jeszcze nigdy nie musiałem używać łańcuchów, ale zdecydowanie odczuwam większy komfort psychiczny w momencie kiedy mam je w bagażniku. jeśli wiedziałbym, że ich założenie to kwestia kilku chwil - tym bardziej nie stresowałbym się wyjazdami na dechę biglaugh.gif

Napisano

Gdzieś był test podobnych, ogólnie wypadły dużo gorzej od standardowych metalowych łańcuchów.

Napisano

> Makaroniarze na swoim odpowiedniku Mango reklamują "łańcuchy" na trytrytkach Jak zapamiętam adres

> strony, to zapodam Ogólnie bardzo ciekawy pomysł.

> http://cgi.ebay.pl/FASCE-Catene-JEKO-PUT-GO-Dispositivo-da-Neve-Universale-/350270830648

Taak. Kiedyś czytałem o sposobie na łańcuchy zastępcze - bierze się gruby sznur , przewleka przez otwory w felgach i zawiązuje . Chyba taniej wyjdzie niż ten włoski wynalazek zlosnik.gif

Napisano

> Gdzieś był test podobnych, ogólnie wypadły dużo gorzej od standardowych metalowych łańcuchów.

Tyle, że standardowe łańcuchy za tę kasę to jest badziewie na jeden sezon, ciężko się je zakłada, plączą się i słabo naciągają.

Napisano

> Tyle, że standardowe łańcuchy za tę kasę to jest badziewie na jeden sezon, ciężko się je zakłada,

> plączą się i słabo naciągają.

Dobrych łańcuchów jeżeli wogóle jakiekolwiek za 120zl nie dostaniesz.

Napisano

> Dobrych łańcuchów jeżeli wogóle jakiekolwiek za 120zl nie dostaniesz.

O tym właśnie piszę. smile.gif Jeśli te tekstylne mają być łatwe i wygodne w montażu i choćby trochę pomagać, to uważam ich zakup za dobry pomysł - lepsze to niż nic.

Napisano

> Taak. Kiedyś czytałem o sposobie na łańcuchy zastępcze - bierze się gruby sznur , przewleka przez

> otwory w felgach i zawiązuje . Chyba taniej wyjdzie niż ten włoski wynalazek

To chyba jak masz samochodzil z hamulcem od roweru. W moim aucie to zwyczajnie nie przejdzie bo zacisk nie pozwoli... i w wielu innych autach bedzie tak samo.

Takie rzeczy to dzilaly w nysie i zuku icon_rolleyes.gif

Napisano

> Tyle, że standardowe łańcuchy za tę kasę to jest badziewie na jeden sezon, ciężko się je zakłada,

> plączą się i słabo naciągają.

Mam takie najtańsze i spisują się dobrze, jedyne to że na pewno są trudniejsze w założeniu.

Napisano

> To chyba jak masz samochodzil z hamulcem od roweru. W moim aucie to zwyczajnie nie przejdzie bo

> zacisk nie pozwoli... i w wielu innych autach bedzie tak samo.

> Takie rzeczy to dzilaly w nysie i zuku

Trzeba mieć dużą felgę biglaugh.gif

Napisano

> Taak. Kiedyś czytałem o sposobie na łańcuchy zastępcze - bierze się gruby sznur , przewleka przez

Dokaldnie, ewentualnie linke holowanicza i zapina koncowki po zewnetrznej stronie felgi. To ma ratowac w naprawde extramalnych warunkach,a takie u nas nie wystepuja.

Napisano

> jeśli wiedziałbym, że ich założenie to

> kwestia kilku chwil - tym bardziej nie stresowałbym się wyjazdami na dechę

Mam jakieś doświadczenie w zakładaniu stalowych łańcuchów bo używałem ich kilkanaście razy, ale tekstylne po 2 -3 próbach założenia teraz spokojnie założe i ściągne kilka razy w czasie w jakim założył bym stalowe

Napisano

Masz na mysli cos takiego?

_DSC1802.jpg

Napisano

> To ma

> ratowac w naprawde extramalnych warunkach,a takie u nas nie wystepuja.

No nie wiem. To co się działo tydzień temu w Łodzi to chyba mozna tak nazwać yikes.gif

No i klimat nam się zmienia - trąby powietrzne, powodzie, zimy stulecia shocked.gif

Napisano

> No nie wiem. To co się działo tydzień temu w Łodzi to chyba mozna tak nazwać

jak się jeździ na letnich to tak

> No i klimat nam się zmienia - trąby powietrzne, powodzie, zimy stulecia

klimat się ociepla

Napisano

> jak się jeździ na letnich to tak

Kto jeżdzi na letnich?????? tongue.gif

> klimat się ociepla

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.