Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uprzejmie donoszę...

Featured Replies

Napisano

... że w dniu wczorajszym stałem się dumnym posiadaczem dokumentu potwierdzającego rezerwację MOTURA wraz z wpłatą zaliczki :-)

Ktoś wie, jak sprawić, żeby się +15 st zrobiło ? ;-)

Napisano

> ... że w dniu wczorajszym stałem się dumnym posiadaczem dokumentu potwierdzającego rezerwację

> MOTURA wraz z wpłatą zaliczki :-)

> Ktoś wie, jak sprawić, żeby się +15 st zrobiło ? ;-)

Ty weź się lepiej pochwal jaki motur grinser006.gif. Dobrze, że napisałeś +15 bo podobno przy +10 potrafią gaźniki zamarzać zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif (tak mówiom mondre ludzie zlosnik.gif)

Napisano

wystarczy poczekać do maja biglaugh.gifwaytogo.gif

Napisano

> ... że w dniu wczorajszym stałem się dumnym posiadaczem dokumentu potwierdzającego rezerwację

ja pier....... kolejny kamikadze ...

Napisano

> Ty weź się lepiej pochwal jaki motur . Dobrze, że napisałeś +15 bo podobno przy +10 potrafią

> gaźniki zamarzać (tak mówiom mondre ludzie )

przy -2 w cbf'ie 500 nic nie zamarzlo hahahaha

Napisano

> przy -2 w cbf'ie 500 nic nie zamarzlo hahahaha

Rok temu na mojej CB500 Byłem na paradzie mikołajów i też wszystko było ok:D Więc możliwe że ten silnik tak ma że nie zamarza;p

Napisano

> Rok temu na mojej CB500 Byłem na paradzie mikołajów i też wszystko było ok:D Więc możliwe że ten

> silnik tak ma że nie zamarza;p

To ja może jutro odpalę trampiszcza, stoi biedak pod parkanem okryty plandeką - zobaczymy czy coś zamarzło zlosnik.gif

Jedyne o co się boję, to sprawność aku sick.gif

Napisano

> przy -2 w cbf'ie 500 nic nie zamarzlo hahahaha

Kiedyś mojego GS pińcet też wyprowadzałem z garażu kolegi jak go zimowałem żeby sobie go rozruszać w zimę przy około -10 i też luzik yikes.gifgrinser006.gifzlosnik.gif

Napisano

Pomimo tego, że nie wiem co to jest MOTUR to gratuluję i zazdraszczam hehe.gif

Napisano

na początek wprowadzić do mieszkania i używać zamiast fotela przed telewizorem smile.gif

Napisano

A nie raczej jakiś skutr?

Napisano
  • Autor

> A nie raczej jakiś skutr?

Fujjj.

Napisano
  • Autor

> ja pier....... kolejny kamikadze ...

Biorę przykład z Ciebie :-)

Napisano

> Pomimo tego, że nie wiem co to jest MOTUR to gratuluję i zazdraszczam

Jak to nie wiesz...??? blush.gif

ok.gif

Napisano

> Biorę przykład z Ciebie :-)

to sie pochwal co nabyles

Napisano

> Jak to nie wiesz...???

W pracy jestem i nie wyświetla mi crazy.gif Poczekam do wieczora i sprawdzę w domu

Napisano
  • Autor

> to sie pochwal co nabyles

No MOTÓR :-)

Romet się znaczy :-)

Napisano

> No MOTÓR :-)

> Romet się znaczy :-)

a tooooo gratulacje sprzeta

Napisano
  • Autor

> a tooooo gratulacje sprzeta

:-)

Nooo, plus 10 do szacun na dzielni :-)

Napisano

> No MOTÓR :-)

> Romet się znaczy :-)

Gdy szukałem skutera/motoroweru dla swojego syna, to rozważałem kupno Rometa, ale z mniejszym silnikiem. Napisałem wtedy, mimo krytycznych uwag innych osób o tej marce, że sąsiad jeździ motocyklem Rometa cały rok, nawet w zimie i chwali sobie ten sprzęt ok.gif. Kilka dni temu znów go widziałem na ulicy.

Wkurzające, że niektórzy roszczą sobie prawo do wydawania krytycznej opinii o jakimś produkcie, a nie mają do tego żadnych podstaw.

Gratuluję zakupu i życzę bezawaryjnej eksploatacji.

Napisano

> sąsiad jeździ

motocyklem Rometa cały rok, nawet w zimie i chwali sobie ten sprzęt . Kilka dni temu znów go

Swego czasu listonosze smigalo Wierchowina, Komarem, Simsonem, Jawa i tez caly rok a co wazniejsze, porzez dluuuugie lata.

> Wkurzające, że niektórzy roszczą sobie prawo do wydawania krytycznej opinii o jakimś produkcie, a

> nie mają do tego żadnych podstaw.

Podobno prawdziwa cnota krytyki sie nie boi. Co do Romet'a to osobiscie uwazam ze wola o pomste do nieba, ze jakas hinszczyzna chlubi sie kupiona nazwa.

Proponuje odczekac pare lat jak sprzet bedzie sie sprawdzal i czy bedzie taki rewelwcyjny jak chwala go sprzedawcy i dealerzy.

Dla mnie to gow*o jak cala chinska produkcja.

wink.gif

wink.gif

Napisano
  • Autor

> Co do Romet'a to osobiscie uwazam ze wola o pomste do

> nieba, ze jakas hinszczyzna chlubi sie kupiona nazwa.

Nie jest tak do końca - Arkus swego czasu odkupił prawa do m-ki Romet.

Aktualnie jako Romet Motors sprowadza do PL zestawy do montażu CKD z Chin (Zetka 50 ma jakiś-tam odpowiednik typu wanli czy inny JiangLing) i nakleja na nie metkę Romet. Kiedyś sprowadzali w całości sprzęty, ale okazało się że piętą ahillesową jest końcowy montaż, więc to po prostu przejęli.

Właścicielami są Polacy, a nie Chińczycy (jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie).

Cudów za te pieniądze się nie spodziewam - sprzęt ma być wstępem do nauki jazdy i IMHO w tej roli się sprawdzi.

Europy na nim nie zamierzam objeżdżać ;-)

Napisano

> Aktualnie jako Romet Motors sprowadza do PL zestawy do montażu CKD z Chin (Zetka 50 ma jakiś-tam

> odpowiednik typu wanli czy inny JiangLing)

Z tego co wiem, to niewielu jest chinskich producentow, ktorzy maja sredniej czy nazwijmy to wyzszej chinskiej jakosci. W klasie 50 czy 125 jakos daja rade 8 ta wyzsza klasa ).

> Cudów za te pieniądze się nie spodziewam - sprzęt ma być wstępem do nauki jazdy i IMHO w tej roli

> się sprawdzi.

Tu musze Cie zasmucic, nie sprawdzi sie napewno w roli nauki jazdy. Do nauki potrzebny jest sprzet ktory jest conajmniej w sredniej europejskiej. Owszem na 50 ccm mozesz nabyc podstawy, w klasie A1 rowniez, w klasie A czy A2 nie sprawdzi sie nigdy, nawet przy takich marnych wymaganiach jakie przewiduje egzamin ( konkretnie hamowanie awaryjne ).

Tu potrzebny jest ABS.

wink.gif

Napisano
  • Autor

> Tu musze Cie zasmucic, nie sprawdzi sie napewno w roli nauki jazdy. Do nauki potrzebny jest sprzet

> ktory jest conajmniej w sredniej europejskiej. Owszem na 50 ccm mozesz nabyc podstawy,

Chodzi mi o to, żeby idąc na kurs PJ wiedzieć już OCB i nie mieć problemów.

Poza tym widzę 50-tkę manualną jako niedrogi sposób na sprawdzenie koncepcji, czy mi to hobby pasi.

TYLKO tyle.

Napisano
to zapraszam na weekendowe wycieczki jak sie ociepli
Napisano

> Europy na nim nie zamierzam objeżdżać ;-)

Osobiście znam gościa, który jakimś prehistorycznym dwutaktem przejechał pół Europy zlosnik.gif

Bodajże Jawką jechał. I dał chłopak radę.

Ino Naczelny to jest gość pełen pomysłów ok.gif

Na ten przykład zrobił sobie sam grzane manetki do trampka (za pomocą żarówek wetkniętych w kierownicę) - zaraz pewnie posypią się teksty, że to podcieranie d... szkłem i można kupić w sklepie oxforda, daitona albo saito - dla mnie liczy się to, że zrobił sam i że to działa

Napisano

> Cudów za te pieniądze się nie spodziewam - sprzęt ma być wstępem do nauki jazdy i IMHO w tej roli

> się sprawdzi.

Spodziewaj się rudej biglaugh.gif

Napisano

> ...> Dla mnie to gow*o jak cala chinska produkcja.

Znowu popisałeś się typowym buractwem. Idź trollować na onecie, albo zacznij pisać na podstawie konkretów.

Napisano

> Chodzi mi o to, żeby idąc na kurs PJ wiedzieć już OCB i nie mieć problemów.

> Poza tym widzę 50-tkę manualną jako niedrogi sposób na sprawdzenie koncepcji, czy mi to hobby pasi.

> TYLKO tyle.

Koncepcja wg mnie całkiem słuszna... Nakłady finansowe stosunkowo niewielkie, więc można spróbować.

W zasadzie już w pierwszym poście podałeś swoją argumentację i wynikało z niej (przynajmniej ja odniosłem takie wrażenie), że decyzję już prawie podjąłeś.

Napisałbyś o czymś większym na pierwszy kontakt z motocyklem, to krytyka przesunęłaby się w inną stronę. Że co, że jak, że za duże itp... Zawsze można lepiej, więcej i taniej... Tylko czasem nie o to chodzi. Jak się spodoba, to zdążysz jeszcze sobie zrobić papiery i pomyśleć o czymś większym!

Swoje trzeba robić i tyle, ale widzę, że Ty to właśnie robisz ok.gif

Napisano

> Poza tym widzę 50-tkę manualną jako niedrogi sposób na sprawdzenie koncepcji, czy mi to hobby pasi.

> TYLKO tyle.

Nie wiem czy taką 50tką nie zrazisz się...

Może lepiej zamiast tego było kupić jakieś nieduże, używane enduro i spokojnie poszkolić się gdzieś pod warszawką na bezdrożach.

Tak czy siak życzę powodzenia i dużo frajdy z nowej zabawki.

Napisano
  • Autor

> Nie wiem czy taką 50tką nie zrazisz się...

Ja WIEM, że kupiłem 50-tkę - nie oczekuję, że będzie sypać na gumę z garści :-)

> Może lepiej zamiast tego było kupić jakieś nieduże, używane enduro i spokojnie poszkolić się gdzieś

> pod warszawką na bezdrożach.

Brak warunków -> jakoś do tych bezdroży musiałbym dojechać, tyle, że mnie ZUPEŁNIE nie kręci enduro.

Napisano

> Znowu popisałeś się typowym buractwem. Idź trollować na onecie, albo zacznij pisać na podstawie

> konkretów.

To buractwo zostawie, bo niemam zamiaru schodzic do Twego poziomu. jak juz doroscniesz emocjonalnie to moze dojdziesz do tego, ze kazdy ma prawo wyrazac swoje opinie, sprawdz w wikipedi co oznacza slowo forum.

Od strony techniczenj radzil by Ci sie najpierw dowiedziec sie cokolwiek o stopach metali oraz technologi jaka uzywana jest podczas tej produkcji. Zarejestruj sie na typowym forum motocyklowym i zadaj pytanie co do Chinoli, niezdziw sie tylko jakie odpowiedzi dostaniesz. W zyciu bywa roznie raz na jakis czas trafi sie jak 6 - ka w lotka, ze elementy sa OK i sprzet chodzi to taki wyjatek od regoly. W przeciwienstwie do Ciebie nie stac mnie na kupowanie gow*a bo musze pozniej placic dwa lub wiecej razy, wole zaplacic wiecej i smigac bez odaw, ze peknie mi spar przy glowce ramy. Kumasz czy za trudne ? Tak samo jest z helmami, ciuchami i innymi artykulami.

wink.gif

Napisano

> Ja WIEM, że kupiłem 50-tkę - nie oczekuję, że będzie sypać na gumę z garści :-)

> Brak warunków -> jakoś do tych bezdroży musiałbym dojechać, tyle, że mnie ZUPEŁNIE nie kręci

> enduro.

Za nieduze pieniadze mozna wyrwac calkiem fajna 50 - ke Hondy, czy Yamahy, w 4T. frajda jest duuuuzo wieksza. A co do Enduro, to radzilbym sprobowac.

wink.gif

Napisano

> Znowu popisałeś się typowym buractwem. Idź trollować na onecie, albo zacznij pisać na podstawie

> konkretów.

Pisanie prawdy to buractwo?

Napisano
  • Autor

> Za nieduze pieniadze mozna wyrwac calkiem fajna 50 - ke Hondy, czy Yamahy, w 4T.

Nie interesują mnie używane sprzęty :-)

Napisano

Gość kupuje sprzęt do swoich potrzeb, dodatkowo jest to sprzęt na gwarancji, a tu każdy naskakuje.

Do przewidzenia jest, że jak ktoś chce śmigać po szeroko rozumianym świecie, musi zainwestować w jakość (i mieć "zaplecze techniczne" w trasie).

Nie wiem po co dyskutować o wykonaniu sprzętu jak już zrobiło to 100- fachmajstrów wcześniej. I dziwne, że najwięcej do powiedzenia mają wtedy osoby nie mające tych pingpongów.

Napisano

> I dziwne, że najwięcej do powiedzenia mają wtedy osoby nie mające tych pingpongów.

otoz to, a wszyscy uzytkownicy na forum nowych rometow sobie bardzo chwala grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.