Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zimówki - problem - jak założyć?

Featured Replies

Napisano

a czy tam przypadkiem nie ma jakiegoś podbicia na tym zakręcie albo tzw. "Siodła"? bo to by sporo wyjaśniało.

Napisano

> W tam miejscu wsadzasz kij w mrowisko, mam nadzieje, ze zdajesz sobie z tego sprawe ile vektorow

> bedzie na to wspoldzialalo. Temat jest jakie opony na jaka os a nie o szansach stracenia

> przyczepnosci czy wyjscia z poslizgu.

hehe.gif

Z mojej strony to by już było na tyle facepalm.gif

Napisano

> Z mojej strony to by już było na tyle

oj cicho, nie śmiej się. Daj mu policzyć.

Napisano

> Tylko - jak to możliwe, że trzech kierowców w odstępie kilku dni popełniło taki sam błąd ? Na

> pewno jechali dużo za szybko (bo "ograniczenia prędkości są dla frajerów"), a poza tym

> przypuszczam, że po prostu, podobnie jak Tobie, wydawało im się, że samochód FWD nie może

> wpaść w nadsterowność. "Wyprostowanie" poglądów było w ich przypadku dość bolesne.

stary (koniu zlosnik.gif), nie dorabiaj... jechał ktoś za szybko i wypadł z drogi

Mi się nic nie wydaje - jeżdżę różnymi samochodami od wielu lat i CHCĘ lepsze opony na przodzie, jeśli nie jest to stare mocne RWD, bo jak mi przód nie skręca, to nie ma dla mnie jazdy. Może to jest jak z dłubaniem w nosie - jeden woli prawą, drugi lewą ręką.

Napisano

> stary (koniu ), nie dorabiaj... jechał ktoś za szybko i wypadł z drogi

Gdyby jechał powyżej granicy przyczepności, wyleciałby na zewnętrzną zakrętu. Wyleciał na wewnętrzną, więc technicznie był w stanie go pokonać - zabrakło umiejętności i wiedzy o zachowaniu samochodu FWD przy hamowaniu w zakręcie.

Napisano

> Gdyby jechał powyżej granicy przyczepności, wyleciałby na zewnętrzną zakrętu. Wyleciał na

> wewnętrzną, więc technicznie był w stanie go pokonać - zabrakło umiejętności i wiedzy o

> zachowaniu samochodu FWD przy hamowaniu w zakręcie.

ale to jest jasne jak dzisiejsze słońce

ale jak to się ma do naszej dyskusji: 8mm z przodu a 4mm z tyłu?

Napisano

> a czy tam przypadkiem nie ma jakiegoś podbicia na tym zakręcie albo tzw. "Siodła"? bo to by sporo

> wyjaśniało.

Nie zwróciłem uwagi. Wydaje się raczej normalnie wyprofilowany.

Z tymi 90 stopniami to przesadziłem, na zdjęciach w Google Maps wygląda, jakby miał 45. Subiektywnie zza kierownicy wydaje się ostrzejszy i ciaśniejszy.

Tak wygląda w Google Maps

Napisano

> ale to jest jasne jak dzisiejsze słońce

> ale jak to się ma do naszej dyskusji: 8mm z przodu a 4mm z tyłu?

Na mokrym asfalcie (lub śniegu, bo rozmawiamy o zimówkach) układ opon "gorsze z tyłu" prawie na pewno by "pomógł" wylecieć na wewnętrzną.

Napisano

> Na mokrym asfalcie taki układ opon prawie na pewno by "pomógł" wylecieć na wewnętrzną.

na kompletnie zalanym asfalcie, w czasie jakiejś ulewy - może tak, ale to znów jest dość specyficzna sytuacja, gdzie ktoś gnie pałę i pała się łamie; czy wylecisz przodem czy tyłem - ta sama przyczyna - brawura; jechałem kiedyś Clio na 4 identycznych Barumach Polarisach, nieubity puch - wyleciałem tyłem, robiąc 360', ale z obrotem do osi jezdni

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.