Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

NIeduże auto do 10-12 tysięcy?

Featured Replies

Napisano

Zastanawiam się nad zakupem czegoś niedużego w cenie do 10, maksymalnie 12 tysięcy. Ma mieć 5 drzwi, być nieduże i mało awaryjne, a po złożeniu 1/3 kanapy ma pomieścić rower. Najlepiej, żeby miało 5, najwyżej 6 lat.

Czy moje życzenia są realne?

Łaskawym okiem spoglądam na koreańce, bo mają stosunkowo niskie ceny, nieuzasadnione awaryjnością, kóra uchodzi za niewysoką. Oczywiście może być inny skosnooki, helmut lub inny makaron.

Równocześnie - nie wiem, czy kupować w kraju, czy też lepiej upatrzyć sobie coś na mobilach i sprowadzić. Wydaje mi się, że mit "dobre bo niemieckie" już się wyświechtał i kupno w Polsce wcale nie oznacza gorszego zakupu.

Napisano

> Zastanawiam się nad zakupem czegoś niedużego w cenie do 10, maksymalnie 12 tysięcy. Ma mieć 5

> drzwi, być nieduże i mało awaryjne, a po złożeniu 1/3 kanapy ma pomieścić rower.

Nie wiem, o jakim rowerze piszesz, ale męski góral do mondeo ledwo wchodzi przy całkowicie złożonych tylnych oparciach. hmm.gif

Napisano

do 12 tysięcy 5 góra 6 lat i jeszcze rower ma pomieścić tak to Ci tylko w Erze doradzą 270751858-jezyk.gif

Napisano

> do 12 tysięcy 5 góra 6 lat i jeszcze rower ma pomieścić tak to Ci tylko w Erze doradzą

e tam - hultaj matrix nawet te warunki spelnia. Nie bylo nic o wygladzie w wymaganiach zeby.GIF

Napisano

> e tam - hultaj matrix nawet te warunki spelnia. Nie bylo nic o wygladzie w wymaganiach

a wlasnie zlosnik.gif

jak w tych paskudach z korozja ? zlosnik.gif

Napisano
Napisano

> a wlasnie

> jak w tych paskudach z korozja ?

Moj nie rdzewieje, tyle moge powiedziec... Bity nie byl, doprecyzuje.

edit: Podwozie tez trzyma sie dzielnie - po 200 kkm wciaz fabryczny wydech.

edit2: w ogole, poza silnikiem, to samochod jest mega pozytywnym zaskoczeniem.

Napisano

> lanos

Jeny, jaki drogi Lanos! Za swoja matryce, z tego samego rocznika chcialbym mniej. A auto... hmm.. troche jakby lepsze. I nowe bylo ponad 2 (DWA!!!) razy drozsze. Ktos chyba na glowe upadl.

Napisano

> Panda.. Rower bez przedniego koła zmieścisz.

screwy.gif

po złożeniu 1/3 kanapy ma pomieścić rower

Napisano

> Nie wiem, o jakim rowerze piszesz, ale męski góral do mondeo ledwo wchodzi przy całkowicie

> złożonych tylnych oparciach.

...tak troche OT...

...ja do Tigry wkładam męskiego górala bez wykręcania przedniego koła, po złożeniu tylnej kanapy i mieści sie spokojnie... ok.gif troche dziwne ze do Mondeo wchodzi na styk...

Napisano

> Moj nie rdzewieje, tyle moge powiedziec... Bity nie byl, doprecyzuje.

> edit: Podwozie tez trzyma sie dzielnie - po 200 kkm wciaz fabryczny wydech.

> edit2: w ogole, poza silnikiem, to samochod jest mega pozytywnym zaskoczeniem.

yhym z jak dobrze kojaze to masz tego 1.5 3cylindrowego Tdiesla ? cfaniaczek.gif

Napisano

> yhym z jak dobrze kojaze to masz tego 1.5 3cylindrowego Tdiesla ?

Tak. Za maly silnik do tego auta. Do Getza to on jest wystarczajacy, ale w matrycy muli sie i pali ogromne ilosci paliwa

Napisano

> e tam - hultaj matrix nawet te warunki spelnia.

Rezzo/Tacuma też się załapie.

Napisano

> ...tak troche OT...

> ...ja do Tigry wkładam męskiego górala bez wykręcania przedniego koła, po złożeniu tylnej kanapy i

> mieści sie spokojnie... troche dziwne ze do Mondeo wchodzi na styk...

Aż zmierzyłem na działce - bez mała 2 m długości. Po przekątnej za bardzo się nie da, bo za wysoki - w tigrze jest tyle miejsca do przednich siedzeń? hmm.gif

Napisano

> Aż zmierzyłem na działce - bez mała 2 m długości. Po przekątnej za bardzo się nie da, bo za wysoki

> - w tigrze jest tyle miejsca do przednich siedzeń?

...nie mierzyłem, ale jest dosc sporo - ja jestem niski wiec fotela kierowcy nie odsuwam na max do tylu...przednie kolo roweru obróciłem tak aby byo pod kątem 90* do ramy roweru i wszystko sie zmiesciło ok.gif na pozór Tigra to małe auto ale po złożeniu kanapy jest dosc pakownym samochodem ok.gif

Napisano

> Rezzo/Tacuma też się załapie.

Ale nie rozmawiamy o autach koszmarnych - niepieknych to moze tak, ale takich, na ktore wciaz sie jednak DA patrzec zeby.GIFzeby.GIFzeby.GIF

Napisano
  • Autor

> Ale nie rozmawiamy o autach koszmarnych

Jak dla mnie uroda nie ma znaczenia. Ma być praktyczne i spełniać powyższe warunki.

Napisano
  • Autor

> do 12 tysięcy 5 góra 6 lat i jeszcze rower ma pomieścić tak to Ci tylko w Erze doradzą

Okej, rower bez przedniego koła.

Napisano
  • Autor

> lanos

Lanosy są OK, z nich bierze się między innymi moja pozytywna opinia o koreańczykach. Wpisuję na listę.

Napisano

> Ale nie rozmawiamy o autach koszmarnych

To ja chyba lubię takie auta - użytkuję Rezzo i Yeti hehe.gif

Napisano

> Nie wiem, o jakim rowerze piszesz, ale męski góral do mondeo ledwo wchodzi przy całkowicie

> złożonych tylnych oparciach.

he... to ja do seja mieściłem dwa górale przy złożonych tylnych siedzeniach

Napisano

> he... to ja do seja mieściłem dwa górale przy złożonych tylnych siedzeniach

Mój brat do micry wkładał głęboki wózek. skromny.gif

Stelaż do bagażnika + złożony kawałek siedzenia, gondolka na przednie siedzenie, a na rancho przyjechał z teściami - u nich były bambetle. grinser006.gif

Ale to tak OT. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Rower to sie na dachu wozi.

Rower się ujezdża, a nie wozi, ale chcę móc w awaryjnej sytuacji po prostu wrzucić go na pakę.

Napisano

> To ja chyba lubię takie auta - użytkuję Rezzo i Yeti

Yeti nie jest koszmarne - jest troche nietypowe jak na swoj segment, style miesza, wyglada "ciekawie", ale nazywanie go koszmarnym to spore naciaganie definicji tego slowa nono.gifzeby.GIF

Ale faktycznie, z tym to mamy cos wspolnego - Ty Rezzo "przystojniaczek" i Yeti "dziwalag", a ja Matrix "slicznotka" i Yeti "dziwolag" zeby.GIFzeby.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.